3
jan
Seneste opdatering: 3/1-14 kl. 2315
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

D. 2. januar 1492 kapitulerede emiren Boabdil af den muslimske by Granada til det spanske kongepar “los Reyes Católicos” – Isabel og Fernando. De ligger begravet i Capilla Real på den anden side af gaden, og derfor er der tradition for en offentlig mindehøjtidelighed, arrangeret på den centrale Plaza de Carmen af bystyret – med deltagelse af politikere, militære repræsentanter og civile borgere.

Også i år fejrede spanske patrioter denne “dia de la toma” (erobringsdagen), der satte et punktum på den islamiske besættelse efter invasionen år 711 og i øvrigt bekræftede unionen mellem de to monarkers respektive riger León-Kastilien og Aragonien-Katalonien. Og også i år samledes folk fra den ekstreme venstrefløj til en protestdemonstration mod “el dia de la toma”. Den stemples som en racistisk utålelighed mod demokratiet. Blandt initiativtagerne var andalusiske separatister, nogle feminister og en gruppe muslimer ved navn “Fredens Moské”.

I Spaniens civilsamfund og til dels i statsapparatet er der mindre eftergivenhed – “kortere lunte” – i konfrontation med provokerende islamister. For et par år siden klagede en muslimsk organisation i et åbent brev til kongen over en anden nationaldag, som fejres i katedralen i Santiago (Galicien). Her står en statue af Sankt Jakob, som dræber en drage. Traditionen er, at kongen og statsministeren hvert andet år er til stede ved en festgudstjeneste til minde om Spaniens befrielseskamp, der – med pauser – foregik fra 718 til 1492. “Og det vedbliver vi med!” skrev kong Juan Carlos i et venligt svarbrev til de fortørnede muslimer.

– Af Torben Snarup Hansen – se også Izquierdistas radicales pretenden boicotear los actos conmemorativos de la Toma de Granada. Cheradenine Zakalwe er i Granada og poster egne videoes og fotos.

Migrationsverket søger svenske asylboliger – i udlandet

Svenske politikere er i transit fra tragedie til parodi:

I fjol sökte 54 259 personer asyl i Sverige. Mer än en tredjedel av dem var syrier. Andelen bifall har på två år ökat från 22 till 64 procent – och fortsätter att öka. Just nu söker Migrationsverket efter nya flyktingplatser – både i Sverige och ute i Europa.

Migrationsverket letar just nu med ljus och lykta efter fler platser i anläggningsboende och fler mottagningsplatser i kommunerna. Verkets personal söker även efter nya platser i utlandet.Migrationsverket står i år värd för en serie konferenser för att locka fler EU-länder att ta emot kvotflyktingar från Syrien. På uppdrag av UNHCR ska verket försöka slussa 30 000 flyktingar från tältläger i Syriens grannländer till 28 olika EU-länder. Sverige söker plats åt flyktingar utomlands

Karolinska må indhente krigskirurgisk ekspertise i udlandet

Ökningen har gjort att svenska sjukhusens kirurger får gå på kurser i Sydafrika och USA som har en längre erfarenhet av kniv- och skjutskador. Runt fyra till fem procent av alla skador har tidigare varit penetrerande våld, det vill säga skottskador och framförallt knivskador.

–Nu har det vassa våldet ökat till 10 procent, säger Louis Riddez, överläkare och kirurg vid Karolinska sjukhuset. Sedan ett par år tillbaka får Karolinska sjukhusets kirurger gå på kurser för att bättre ta hand om skadorna. Kirurger från Sydafrika och USA har kommit hit för att utbilda de svenska kirurgerna. Allt fler offer för knivar och skjutvapen

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Charles Nielsen
Charles Nielsen
8 years ago

Karl Martell – (Martell = hammeren) eller Charles Martell – (23. august 686 i Herstal – 22. oktober 741 i Quierzy-sur-Oise) var rigshovmester og reelt konge over de tre frankiske kongedømmer. Han er især berømt for at vinde slaget ved Poitiers i 732, hvor han standsede et muslimsk plyndringstogt ledet af guvernøren af al-Andalus. Med denne sejr satte han en stopper for videre muslimsk plyndring i Frankrig. Martell blev født i Herstal, beliggende i Wallonien i det nuværende Belgien som en uægte søn af Pipin af Herstal og dennes konkubine Alpaida. Selv om han først og fremmest huskes som lederen… Read more »

PFEP
PFEP
8 years ago

Desværre virker vores kommende konge være en svagpisser af rang på evig ferie, så vi nationale danskere skal nok ikke forvente udtalelser i stil med hvad Juan Carlos præsterer.

Jernhesten
Jernhesten
8 years ago

Omkring “Migrationsverket søger svenske asylboliger – i udlandet”

Panik før lukketid?

Peter Andersen
8 years ago
Reply to  Jernhesten

Ja, det er fuldstændig ude i hampen! De vil bare være nogen idioter – og de prøver jo også, med djævlens vold og magt, at få de andre EU-lande til at tage endnu flere ind. Jeg ved ikke hvor langt tid de mener de skal fortsætte denne farce men hvad fanden sker der for de “almindelige” svenskere? Læser de overhovedet ikke nyheder derovre? Altså andre end svenske… Det varer ikke længe før de har nået 3 millioner-mærket – give and take 2. – 3. generation og så det løse, af fuldstændig uintegrérbare elementer, samtidig med at deres egen vattede, barnløse,… Read more »

Jernhesten
Jernhesten
8 years ago
Reply to  Peter Andersen

De vil i hvert fald gerne have det til at se ud som om, at de prøver at få andre EU-lande til at tage flere ind.

En anden teori kunne være at det var en slags afledningsmanøvre inden valget til september. Efter valget kan de så gå ud og sige at de har prøvet alt muligt andet, og derfor nu er nød til at konfiskere svenskernes fritidshuse.

Hvis du ikke allerede har læst Julia Caesærs kritik om emnet kan du gøre det her:

http://snaphanen.dk/2012/09/17/sondagskronika-egen-hard-ar-inte-din/

Læs specielt afsnittet:

”Rekvisition” av svenskarnas fritidshus

Ole Burde
Ole Burde
8 years ago

Hmm.. go ide med et par vittigheder …. Hvorfor holder muslimer så meget af at skyde vildt op i luten ? Det er den enste måde de kan være nogenlunde sikre på ikke at ramme sig selv i foden !

Machiavelli
Machiavelli
8 years ago

Alt skal ikke være så surt. Da jeg har fødselsdag i dag, har jeg tilladt at forurene lattermusklerne med et par muslimske vittigheder. Hvordan kan man se at det er en muslim, der har været på indbrud, når man kommer hjem ? Skraldespanden er gennemrodet og der er muligvis spist af indholdet, konen har fået tæsk og hunden er gravid. Hvad kaldes en muslim der sidder på en skraldespand ? Husejer. Hvad kaldes en muslim der sidder på 10 skraldespande ? Bolighaj. Hvad kaldes en muslim i en Audi ? Biltyv. Hvorfor er muslimske mænd så små ? Fordi deres… Read more »

nobody
nobody
8 years ago

Något för kontemplation?

On the “Eve of Destruction”: Barry McGuire – Eve of Destruction: http://www.youtube.com/watch?v=ntLsElbW9Xo

nobody
nobody
8 years ago

“GoldMinerDK
5 månader sedan

IF they played this in the curch i would be there every time!”

“Sabaton-The Carolean’s prayer”: https://www.youtube.com/watch?v=JzL4h1qveLU

P.S: Vad är det för fel på kyrkan?

nobody
nobody
8 years ago

Sabaton – Karolinens bön: https://www.youtube.com/watch?v=Fn-eSBAJIY0

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x