4
jan
Seneste opdatering: 5/1-14 kl. 1308
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

For så vidt det stadig hedder “vorherre” i Sverige endnu efter kirkemødet i 2005. Jeg har kun overværet danske gudstjenester.

Det er måske at stramme den nye svenske ærkebiskops udtalelse en lille smule, men ikke ret meget, og hun strammer den selv, når hun siger at “Sverigedemokrater hader islam.” Det har jeg endnu aldrig hørt noget medlem sige, og jeg har nok set og hørt en del mere til SD end Antje Jackelén. Men selvom de sagde det, står det da heldigvis enhver frit at hade en hvilken som helst religion, som Sakine Madon helt rigtigt siger.

Den nye ærkebiskops hovedbegrundelse for at gå ind i partipolitik, er SD’s syn på “människovärdet”, og altså ikke fordi hun vil politisere – siger hun. ‘Människovärde’ er sådan en skumgummi-klichee, enhver svensk fra the upper ten siger eller skriver en ti tyve gange om dagen, men hvad er det egentlig med det ord, der har sat svenskere politisk skakmat i årtier, og som vi danskere tak og lov sjældent har hørt i vores politiske debat siden Poul Nyrups moralske opstød?

Människovärde är ett begrepp som används i etiska och juridiska sammanhang. Man kan tala om människolivets okränkbarhet eller alla människors lika värde. Enligt den kristna principen är vi alla lika inför Gud, egentligen Guds dom. Utifrån detta tänkande har människovärdet genom historien relativiserats utifrån om någon tror rätt eller lever tillräckligt gudfruktigt.

Altså, når Sverigedemokrater vil mindske indvandringen til Sverige, er det da fordi, de ikke respekterer det kristne budskab om, at alle mennesker er lige for over for Gud, for Jackelén mener vel ikke ligefrem at Sverigedemokrater ikke er gudfrygtige nok?

Giver det mening, at svenskere der vil mindske Europas suverænt højeste indvandring, gør det fordi de mener sig bedre i Guds øjne end andre mennesker på jorden, eller mener SD ikke bare, at alle ikke er lige over for svenske nationale grænser og regler, hvilket er en uskyldig selvfølgelighed?

Svaret giver vel sig selv, det er rent humbug, den nye ærkebiskop er akkurat som de forrige, en Vänster- eller Miljöpolitiker i forklædning, der politiserer i kirkens navn, og derfor i forsynder sig mod det centrale budskab om, at give Gud og Kejseren hver sit.

Det giver derfor mere mening, hvis man siger at Antje Jackelén er ukristelig, og hun er dertil en åndelig snydepels. Sveriges Radio mener dog, at hendes politiske obsevationer bør publiceres. Måske vil de skade kirken, ligesom kongehuset også ved den mindste anledning skal have et ruf, som om Svenska Kyrkan ikke udmærket selv klarede ‘självskadebeteendet’.

Præcis derfor har Svenska Kyrkan har mistet medlemmer med en fart, der næppe er overgået noget sted i Europa, fordi det er en sekt af skinhellige, politiske spytslikkere for den verdslige magt i Sverige, tidsånden og dens seneste økologiske prut. (Hvis man ikke har få spilleren til at virke, den ser ikke helt ud, som den skal, kan man høre hende på Nya ärkebiskopen oroad av SD:s framgångar. Hav brækspanden parat.)

Sverige – Finland: 16,300 :149

Finland received 149 asylum applications from Syrians displaced by continuing violence in the country, reveal preliminary statistics given to Helsingin Sanomat by the Finnish Immigration Service. As expected, the figures published by the Swedish Migration Board look very different: 16,300 Syrian refugees applied for asylum in Sweden last year.

Last year, the number of all asylum applications to Finland totalled 3,238, while 54,259 refugees sought asylum in Sweden. Both figures are up from 2012, with Finland receiving 3 per cent more applications and Sweden 24 per cent. In 2013, Sweden granted asylum to around 29,000 asylum seekers, Finland to 1,800. The percentage of accepted applications was similar in both countries and they usually agreed to resettle Syrian asylum seekers. Finland receives 149 asylum applications from Syrians, Sweden 16,300

I dag kan man læse fire, gode statistiske grunde til, at borgerkrigen i Syrien varer ti år eller mere. Har Riksdagen tænkt på det inden den lovede enhver syrer asyl, kalkulerer den bare med, at ikke ret mange har 100.000 til rejsen, eller har den ikke tænkt, men følt som sædvsanligt? Hvor mange hundredetusinde kan nå at blive svenskere inden 2024, hvor man kunne og burde have hjulpet alle millioner i regionen og sat en prop i Middelhavet? EU? De har ikke andet svar på det eskalerende asyl- og illegaleproblem end, “Gerne, men nødigt,” og Frontex er mest nogle, der samler illegale indtrængere som ikke kan svømme op af vandet, så de kan søge asyl i Sverige. Våga se sanningen om kriget i Syrien:

• Av de cirka 125 inbördeskrig (med minst 1000 döda per år) som ägt rum sedan 1945 har genomsnittslängden varit tio år. Rimligen befinner sig därför Syriens inbördeskrig bara i sin början.

• De flesta inbördeskrig avgörs av att ena sidan vinner militär seger, i två fall av tre regeringssidan. I blott cirka vart fjärde fall slutar krigen med en uppgörelse.

• Ju fler aktörer det finns på rebellsidan desto längre drar inbördeskrig ut på tiden och desto svårare är det att nå en politisk kompromiss.

• I många inbördeskrig finns det flera aktörer (veto players) som har kapacitet att fortsätta kriget och säga nej till fred även när andra aktörer kan komma överens. Ju fler sådana ”vetospelare” som måste få gehör för sina krav (eller elimineras) desto svårare att få slut på kriget.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
8 years ago

Tack Angela för klarsynen. Men läs bara Lars Gustafssons krönika i Expressen idag!Herreminje så klokt, så klart, så genomlyst och intelligent! Hustrun och jag sa samtidigt: Precis! Det här har vi väntat på. Gustafsson borde bli statsminister! Och brist på lärare i matematik, biologi o s v. Men var i herrans namn kom mina adjunkter och lektorer ifrån? Någon var skåning minns jag -men jesses så mycket kunskaper och vetande de hade att lära ut! Mina krigsår var fattiga på mat och saker. Men inte fattiga på kunskap. Vad har hänt med vårt land? Vära barn och barnbarn är uppvuxna… Read more »

Angela
Angela
8 years ago
Reply to  HH

Tack för tipset. Jag har läst den. Ganska förvånande att han fått krönikan publicerad. Han säger påtvingad folkvandring. Det brukar jag också benämna det. För det handlar det om egentligen. Jag tycker inte om nyordet massinvandring.

Ludvig
Ludvig
8 years ago

När svenska kyrkan valde Antje Jackelén till ny ärkebiskop gav man en praktfull uppvisning i självförnedring: ytterligare en lismande politruk på posten – och därtill en mästare i (som du skriver; och tack för det ordet!) skumgummiklichéer.

Längre bort från autentisk andlighet hos en “kyrkans tjänare” än i fallet A.J. lär det bli mycket svårt att komma.

Ska vi skratta eller gråta över detta nya bidrag till Sverige som Europas pajasrike?

XY
XY
8 years ago

Utmärkt analys! Man får söka sig till Snaphanen och andra alternativa fora för att få en sådan uppfriskande respons, där den svenska ankdammen antingen tiger eller underblåser Jackélens och likasinnades korrupta eruptioner. Sverige: demokraturens och konsensusterrorns politiska och mediala regim.

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Fra den muntre afdeling 😀 SFs nye kulturordfører, Özlem Cekic, tager fra dag ét tager hul på en ny venstreorienteret kulturkamp. Bemærk også, at den evigt frelste PK-tosse fra Europarådet (tidl.?), Mogens “Gør Plads til Islam i Europa” Jensen, lige skal give sit besyv med om ting, han overhovedet ikke har begreb skabt om, og så ellers lige have hængt DF ud for synspunkter, de rent faktisk ikke har 😉 DF har således aldrig nogensinde påstået, at der ikke er kommet mange ting og impulser til os udefra. Det er jo netop måden, vi har taget dem til os og… Read more »

Peter Andersen
8 years ago
Reply to  Bjovulf

De kommer jo bare til at gøre sig selv endnu mere til grin end de var i forvejen. Intet europæisk land har vundet noget som helst ved tilstedeværelsen af islam. Det vil komme til at fremstå tydeligere i de kommende år, lige fra Grækenland over Spanien til England og Norge. Så kan Öclem og Mogens jo tygge lidt på det mens vi andre begynder at fatte det og vende dem ryggen.

Claus E. Petersen
8 years ago

De 4 citater er simpelthen rammende.

Jeg husker arrigskaben hos gruppen af fell-good-folk da de tamilske tigre endeligt blev nedkæmpet.
Der var ingen grænser for de katastrofer det ville udløse, eller de moralske fordømmelser af at man ikke holdt oprørsgruppen i live fra international side.

Jeg har ikke set en opgørelse over drab per år siden oprørsbevægelsen blev nedkæmpet, men lur mig om ikke antallet af dræbte er faldet, ligesom økonomien (gætter jeg på) er blevet bedre for Sri Lanka.

norge
norge
8 years ago

Dårlig palestineser-PR.

“As many as 70 automatic rifles were found at the Prague residence of the late Palestinian ambassador to the Czech Republic, according to unconfirmed reports carried by the CTK news agency. “

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Jihad Jane döms för plan mot Vilks http://www.svd.se/nyheter/inrikes/jihad-jane-doms-for-plan-mot-vilks_8867492.svd Nu ska amerikanskan Colleen LaRose – även känd som ”Jihad Jane” – få sitt straff i USA för mordplanerna på svenske konstnären Lars Vilks. 4 januari 2014 kl 11:22 , uppdaterad: 4 januari 2014 kl 11:30 Hon riskerar livstids fängelse. – Ur min synpunkt får de gärna släppa henne lös. Det skulle jag inte ha några synpunkter på, säger Vilks själv till TT. I oktober 2009 greps den då 46-åriga LaRose på flygplatsen i Philadelphia. Enligt åtalet hade hon sedan 2008 umgåtts i extrema islamistiska kretsar på internet och uttalat att hon… Read more »

PFEP
PFEP
8 years ago

Det ser svart ut i Sverige i dag med tanke på den hastighet landet fylls med o-emanciperade muslimer med bakgrund i klansamhällen var ingifte är regel, med allt vad detta anbelangar. Sen kan man jo fråga sig när gemena Sven och Svea Svensson har fått nog och låser upp vapenskapet med båda hagelbrakar och älgstudsare, i syfte att försvara sitt och de sina mot invasionen. Tyvärr tror jag inte detta skräckscenario är en fråga om, men mer en fråga om när detta händer och det lär inte bli barntillåtit, går först korken ur flaskan och alla uppdämda känslor får fritt… Read more »

Angela
Angela
8 years ago
Reply to  PFEP

Ja det ser mycket mörkt ut! När FN:s årliga lista på världens rikaste länder (välståndet) utkom för några år sedan såg jag att Sverige låg på en topp 15-placering bland världens rikaste länder år 2010. Detta förvånade naturligtvis eftersom Sverige alltid legat i topp. Oftast etta. När jag synade vidare såg jag att Sverige sjönk som en sten. 2025 hade Sverige rasat till plats 36-38 och låg efter Kuba, Lettland och Litauen. Och det skulle bli än värre. År 2030 skulle Sverige hamna jumbo på listan – plats 45 – efter länder som Costa Rica, Bulgarien, Libyen. Åtta platser efter… Read more »

PFEP
PFEP
8 years ago
Reply to  Angela

Du skriver bra Angela, du kan det där med de rätta formuleringar och får till det som oftast. Jag, en enkel hantverkare är av få ord och det mesta kommer från hjärta och smärta. Jag har sett det, varit med om utvecklingen (avvecklingen?) av våra skandinaviska samhällen, samhällen där i botten vilade på förtroende gentemot båda staten och grannar. Det är verkligen med sorg i sinnet att jag idag bara kan se hur vår urgamla gemenskap gå om intet, det av flera orsakar, multikultur, medias svek, politikens fjärmande från vanligt folk och den systematiska krig mot de värden kärnfamiljen har.… Read more »

Angela
Angela
8 years ago
Reply to  PFEP

Tack, för dina rara ord, jag håller mig strikt till läroboken och forskningen och skriver uteslutande ifrån ett samhällsvetenskapligt perspektiv men försöker utesluta typiska faktaord eller samhällsvetenskaplig treminologi så mycket som möjligt för att alla skall förstå utan att ha studerat vid universitet. Ibland kan det därmed uppfattas som mitt personliga tyckande vilket det inte är. Jag plockar upp det som händer i praxis, dvs verkligheten, det som händer här och nu, och försöker förklara det utifrån forskning (samhällsvetenskaplig teori). Ibland skriver jag forskarnamn ibland inte. Av praktiska skäl. Begrepp som “vi och dom”, skilja “vän från fiende”, “det lata… Read more »

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x