18
jan
Seneste opdatering: 19/1-14 kl. 1057
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Labour would have 28 (up 15), Ukip 23 (up 10), and the Lib Dems’ 11 MEPs would be completely wiped out, according to The Sun’s calculations. Mr Farage has predicted that Ukip will come first in May: ‘My ambition and my conviction is we could come first in those European elections and cause an earthquake in British politics.’Euro elections headache for Cameron: Tories on course to come THIRD in May’s poll behind Labour and Ukip

I Frankrig ser FN ud til at blive størst i valget. I Holland Wilders’ PVV, i Danmark kan Dansk Folkeparti blive det største parti i EU-valget, (stemmeslugeren “Messerschmidt mod alle de andre”) selv i Tyskland vokser utilfredsheden med EU. EU’s krise er først lige begyndt, den er velkommen, fortjent og selvforskyldt.

Leninpriset tilldelas Jan Guillou

Ikke for sin fortjenstfulde indsats for Sovjet, men for:

I motiveringen kan man bland annat läsa att Guilllou “rakryggat och medvetet gått sin egen väg” och att han nått en unik position som folkbildare och opinionsbildare “genom sitt engagemang, bland annat mot rasism och främlingsfientlighet.

Sällskapets lilla pris, Robespierrepriset, går i år till “Ingenbarnsland”-författaren Eija Hetekivi Olsson. I den motiveringen pekar sällskapet på att Eija Hetekivi Olsson “har gett röst och språk – ett ursinnigt och omtumlande nyspråk – åt ett maskrosbarn och hennes uppväxt i det moderna göteborgska klassamhället”. Priserna, som är på 100 000 respektive 10 000 kronor, delas ut av Jan Myrdal själv på Varbergs teater den 12 april. HN.SE

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Hans Und
Hans Und
8 years ago

Når nu der findes priser i Lenin og Robespierres navne så bør komiteen også overveje om der findes danskere der er værdige til, at modtage priserne.

Lidt inspiration: Carsten Jensen, Hans Gameltoft, Frank Aaen, Johanne Schimdt, Preben Wilhjelm, Zenia Stampe, Suzzane Brøgger, Poul Nyrup, Poul Nielson…

Peter Andersen
8 years ago
Reply to  Hans Und

Gode bud Hans!

Men feltet i Sverige er nok for stort…

Tim Pallis
Tim Pallis
8 years ago

Sällskapets lilla pris, Robespierrepriset, går i år till “Ingenbarnsland”-författaren Eija Hetekivi Olsson. En ting er Leninprisen, men hvad er Robespierrepriset? Leninprisen er noget neo-jakobinsk, men Robespierrepriset må jo så være den ægte vare. Det var dog fantastisk, at Sverige har en sådan! Hvad fanden er det, der foregår i Sverige? Det lyder som en fed joke, men er sikkert ramme alvor. Gustav den 1 Vasa (1523-1560) var ikke rigtig klog. Han ville være den protestantiske verdens romerske kejser i lige line fra Roms kejser Augustus. Dette storhedsvanvid præger stadig Sverige i dag. Det er forståeligt, når man ser, at det… Read more »

Erling
Erling
8 years ago

Leninpriset tilldelas Jan Guillou.

Satiren er doed.

Erling
Erling
8 years ago
Reply to  Erling

Man skal forestille sig at en forfatter faar Mussolini-prisen.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x