18
feb
Seneste opdatering: 18/2-14 kl. 0930
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

bilbrander_96_12

Affes statistik-blogg har inn­hen­tet tall over bil­bran­ner i Sve­rige siden 1996. Det er tale om en seks­dob­ling på 16 år, i en hur­tig oppad­gå­ende trend. I rene tall repre­sen­te­rer ikke tusen bil­bran­ner mer enn noen pro­mille av den svenske bil­par­kens natur­lige utskift­ning i løpet av et år, men uhyg­gens virk­ning på et nabo­lag kan ikke bare måles i pen­ger, ei hel­ler tan­kene hos eie­ren idet han fin­ner igjen et utbrent kjøretøy.

Noe av tren­den skyl­des ifølge bran­sje­folk økt bruk av ilds­på­set­telse ved for­sik­rings­svin­del, men det kan umu­lig for­klare hele øknin­gen. Mye av den må komme av ghet­toi­se­ring, hær­verk og opp­tøyer i de svenske for­ste­dene – ikke ulikt det som er skjedd i Frank­rike, hvor bil­bran­ner hører til dagens orden. Hvor mye er forsikringssvindel, hvor mye er hærverk og opptøyer? – Aktuelle brande dette døgn tirsdag morgen kl 09: Nya bränder i Malmö, Helsingborg: Våg av bilbränder, Anlagd bilbrand i Ryd, Våldsam bilbrand i Bohus Antallet skolebrande er fortsat meget højt – 508 i 2012.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
PFEP
PFEP
7 years ago

Denne øgning må virkelig give bilfabrikanterne noget at tænke over.
Flere farlige og brandbare materialer, det øgede anvendelse af elektronik og mere der kan øge risikoen for at så mange flere biler i dag brænder.

Eller er det bare så enkelt at Europa i dag oversvømmes af mennesker der gennem at brænde biler og andet, lave hærværk og lignende, bare forsøger skabe forhold hvor de føler sig hjemme?

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  PFEP

Det samme gælder for de firmaer, der bygger skoler og børnehaver og lignende
institutioner, som jo også har vist en foruroligende forøgelse i graden af spontan
brandbarhed gennem de seneste årtier – forkerte materialevalg måske? 😉

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x