28
feb
Seneste opdatering: 28/2-14 kl. 1916
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Global War on Christians the ‘Elephant in the Room’– to interviews med Raymond Ibrahim.

Fornuftens skæbne: Hykleri og ufornuft

Filosoffen Kai Sørlanders nye bog Fornuftens Skæbne er udkommet. Mikael Jalving har en samtale med ham i Hykleri ødelægger vestlige demokratier (ikke online)

»Den højmoralske asylpolitik er blevet gennemtrumfet af den politiske og intellektuelle elite og gjort til et menneskerettighedsspørgsmål, som er hævet over demokratisk politik. Højmoralsk asylpolitik indebærer, at enhver, som er politisk forfulgt i sit hjemland, har ret til at søge og få asyl i et vestligt demokrati.Den forudsætter altså, at de vestlige demokratier kan bære konsekvenserne af politisk forfølgelse overalt i verden. Denne forudsætning er naturligvis højst problematisk.

Alligevel er den aldrig blevet diskuteret åbent i de vestlige demokratier. Når elitens eksperiment overhovedet lod sig gøre, så skyldtes det bl. a., at det ikke var dens egne medlemmer, som bar højmoralens konsekvenser. Det var i stedet de socialt svageste medborgere, fordi det var i deres boligområder, at de mindst integrerbare kom til at bo. Det var derfor disse boligområder, som især blev påvirket af den liberale asylpolitik, og som efterhånden ændredes radikalt både med hensyn til kultur og etnisk sammensætning.

Da de oprindelige beboere protesterede mod denne udvikling, som ofte gjorde dem til mindretal i deres eget nærmiljø, blev de hånet af eliten og kaldt racister og fremmedhadere. Men der kan næppe være tvivl om, hvad eliten ville have gjort, hvis det var den selv, som skulle have smagt konsekvenserne af sin egen politiske godhed.«

I Weekendavisen anmelder Katrine Winkel-Holm i “Fornuftens tro ridder” (ikke online)

Det seneste tiår har filosoffen Kai Sørlander etableret sig som en stemme i den offentlige debat, der er svær at komme udenom. Et af Sørlanders specialer er det kølige forsvar for rationalitetens ikke-rationelle forudsætning: Kristendommen. Han er svær for nyateisterne at feje af banen som en obskur mørkemand fra de, oh rædsel, troendes klub, for argumentationen er så knastør, konsistent og rationel, at det får nyateister som Hitchens og Dawkins til at fremstå som de rene emotionelle dramaqueens.

I sin nye bog forfiner og videreudvikler han sin præcise kritik og forsøger ufortrødent at råbe meningseliten op og advare den om de farer, der truer forude, hvis vi fortsætter ud ad det gamle multikulturelle, åbne grænser-spor. Det er selve fundamentet for de vestlige demokratier, der eroderes, hvis vi ikke snart forstår, at ikke alle kulturer og religioner er lige gode. For er det én gang lykkedes at rive det åndelige hus ned, vi hidtil har boet i, bliver det svært at få stablet op på benene igen, lyder Sørlanders dystre advarsel.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
20 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
PBr
PBr
8 years ago

Navlepilleri og selvdyrkelse på Snaphanen , i fraværet af egen blog, det er godt nok trættende i længden.

PFEP
PFEP
8 years ago
Reply to  PBr

Så så PBr, det er faktisk yderst sjældent jeg kaster mig ud i sådanne skrivninger og lidt gode læsetips er vel aldrig forkert, jeg har under årene da blevet inspireret af andres tips om bøger eller lignende, man kan jo ikke favne alt selv.

Ludvig
Ludvig
8 years ago
Reply to  PFEP

Håller med dig!
Visst är det roligt med lite av litterära diskussioner då och då.
Och så är jag också en stor Buddha-fan…för att nu uttrycka det något familjärt.
Lev väl!
Det gäller Allan också.

PBr
PBr
8 years ago
Reply to  PFEP

PFEP , Det var nu ikke dig jeg sigtede til og det ærger mig også lidt at jeg ikke bare holdt mund men det er nok fordi jeg ikke er inde i det der facebook brug hvor man bare skriver alt , om man ser tv , om man er ude og s…. osv og derfor lader mig iriterre over ligegyldigheder.

PFEP
PFEP
8 years ago
Reply to  PBr

Jamen det är jo bra, jag vet att jag inte är vassaste kniven i lådan, får ofta läsa om böcker flera gångar innan “den sitter”.
F*ckFacebook är en värld jag inte vill vara med i, det verkar jo lite av banan att informera om egna toalettbesök, på minuten.

Fortfarande är jag förundras över kristenhetens bristande engagemang över de pogromer det lite överallt utförs mot kristna.
Vart är våra präster, biskopar och påver i detta.
Jag får med skriva att jag är ingen “überkristen” överhuvudet, men har bara under åren konstaterat hur detta har ökad ganska våldsamt.

PFEP
PFEP
8 years ago

Sorry for the namedrop Allan, jeg er en inkarneret Hesse-læser og tager frem hans værk med jævne mellemrum, ligesom jeg siden 1965 med cirka ti års pause, læser George Orwells 1984, verdens vel værste dystopi, selv Karen Boyes Kallocain ligger i læ der. Jeg har på senere år læst en del af den kvasifilosofiske danske forfatter; Erwin Neutzsky-Wulff, en forfatter der trods sin sværlæsthed, har lykkes med bedriften at sætte både eksistens og erkendelsesteori i tryk og denne forfatter har faktisk fået mig til at tænke om i flere spørgsmål. Nu er jeg ingen større begavelse overhovedet, bare en enkel… Read more »

Allan Hansen
Allan Hansen
8 years ago

Hej “Nils,,. Ja Siddhartha er et mesterværk. Jeg genlæste den lige fornyelig efter 40 år og den var lige så god som første gang – måske lidt dybere (…). Lidt om Hermann Hesse Det, som Platon kaldte Thymos: vrede, stolthed, ambition, ære og foragt. Kort sagt: passionen. Nu var Hermann Hesse (1877-1962) ikke filosof i fagfilosofisk forstand, men desto mere i “åndelig forstand. Han overlevede to verdenskrige; han var sig ganske bevidst om menneskets grusomheder! Da Hermann Hesse døde i 1962, 85 år gammel, omfattede hans forfatterskab 40 bøger, romaner, fortællinger, digte og betragtninger, oversat til 40 sprog og udkommet… Read more »

PFEP
PFEP
8 years ago

Hej Nils og tak for dit gode svar, jeg selv er også lidt af en Buddah fan, det var faktisk bøger som Hesses Sidartha og Krisnamurthis “leve i nuet” det åbnede mine øjne for Buddhistisk filosofi, for en religion er jo ikke Buddhismen, mere en måde at se livet på. Når jeg taler om kristenheden som tro, er det ud fra de resultat denne religion har skabt, kristenheden er en lære der er i stadig udvikling og gennem sine dogmer, er åben for udvikling, dette i modsætning til de fleste andre religioner der hviler på aksiomer der virker hævet over… Read more »

Allan Hansen
Allan Hansen
8 years ago

@ svar til PFEP. Først og fremmest, så kunne mit “svensk vist godt være lidt bedre,, jeg læser kun svensk på Snaphanen – sorry. (når ja, jeg læste en bog af Par Lagerkvist på svensk, da jeg var en ung mand, med svensk kæreste – hun var smuk som et stjerneskud. ( den var svær – men god). Siden har jeg læst alt hvad Lagerkvist har skrevet, og men stor fornøjelse. Pár Lagerkvist. ( Nobelpris 1951). 1). Det hellige land. 2). Ahasverus død. 3). Barbabas. 4). Silyllen. 5). Bøddelen. 6). Det evige smil. 7). Dværgen. 8). Gæst hos virkeligheden. 9).… Read more »

Angela
Angela
8 years ago

Ett påpekande. Det går fortfarande inte att komma in på snaphanen. Snaphanen uppdaterar inte. Min senaste uppdatering är fortfarande den 22 februari.

PFEP
PFEP
8 years ago
Reply to  Angela

Tjena Angela, det kan vara flera orsakar, men först bör du rensa din DNS-cache, det kan finnas lik i lasten där, så att säga.
CCleaner kan nog fixa detta gratis för dig 😉

Allan Hansen
Allan Hansen
8 years ago
Reply to  Angela

@ Angela.
Klik på genindlæs denne side
så er dit problem løst.

nobody
nobody
8 years ago

En glimt före den politiska korrektheten to greppet, då på den tiden var det “Jubel i busken (1969)”: http://www.youtube.com/watch?v=srpp5zLcseg

nobody
nobody
8 years ago

Tänk vilken frihet vi kände 89! “Scorpions – Wind Of Change”: http://www.youtube.com/watch?v=n4RjJKxsamQ

Och se verkligheten nu. “Dance Me To The End of Love” Leonard Cohen: http://www.youtube.com/watch?v=7pA5UhNaYw0

Ganska nedslående eller hur?

Men vi som lever i norden har den Lutherska katekesen i benmärgen genom modersmjölken och blir icke nedtryckta av detta. Ty vi äro alla medvetna om vårt ok eller om du så vill, tagelsjkortas smärta.

Vi arbeta oförtrutet vidare i vårt anletes svett, 50% eller mer i beskattning bekymrar oss ej, ty här i norden vet vi att “Livet är ett helvete. Povel Ramel”: http://www.youtube.com/watch?v=q8eDMs_OKPs

Hans
Hans
8 years ago

Hvad er det for en gang bræk. Sekulariserede tyrkere og iranere opfører sig som svin i Danmark og voldtager og smadrer evnesvage, psykisk syge og invalide kvinder og børn, og folk er ligeglade, men jeg håber Helvedet bryder løs for dem en dag!

Allan Hansen
Allan Hansen
8 years ago

Hejsan PFEP.

Du får svar i morgen jeg ser
TV – see U.

PFEP
PFEP
8 years ago
Reply to  Allan Hansen

Nice Allan, jag har ingen TV och är sålunda en fri människa 😉

Allan Hansen
Allan Hansen
8 years ago

Begrebsforvirring! Det noget være sludder og vrøvl KWH skriver. Lad os starte med at fastslå, at filosofi ikke er nogen videnskab. Der findes kun fire englydige sandheder: Matematik og biologi. Fysik og kemi – naturen taler altid sandt. Richard Dawkinks er altså professor i biologi. Kai Sørlander argumenterer ud fra etiske begrebs rammer hvor imod den anden, altså Richard Dawkins argumenterer ud fra videnskablige aksiomer, det gør en væsenlig forskel! Jeg sige ikke, at den klassiske moralfilosofi er uvæsenlig og uden betydning. Det er den bestemt ikke. Jeg siger bare: hvis X og kun hvis så Y hvis ikke er… Read more »

PFEP
PFEP
8 years ago
Reply to  Allan Hansen

Hej Allan, jag tror icke de kristne, eller de samfund där vilar på kristen värdegrund i någon form, behöver mer filosofisk debatt om rätten att tro tänka eller (över)leva med sin övertygelse.
Det är nog mer akut med handling, att visa man inte accepterar dagens massmord på kristna och tydligt visa att det kan komma en konsekvens av dessa vedervärdiga handlingar där dagligen utförs på många ställen i världen i dag.
En sak är att under trygga förhållande i läslampans lys ha åsikter, en annan är att vara tvingad leva i mörker och tystnad, för inte riskera livet.

PFEP
PFEP
8 years ago

Det dödas miljoner kristna varje år och detta enbart på grund av tron. Den största synden är i mina ögon, det sveket som i första hand våra regeringar i det kristna väst står för. Sen är det mig en gåta att kristna eller för att säga det lite bredare; människor med en kultur där vilar på kristen värdegrund, inte reagerar på alla mord och övergrepp mot kristna. Efter min åsikt, min högst privata åsikt, behöver kristenheten på tvärs av alla olika trosriktningar, samla sig i en sort av försvar för sin tro, de sina och eventuellt gå ut i ett… Read more »

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x