28
feb
Seneste opdatering: 2/3-14 kl. 1403
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ta inn hele skjermen 28.02.2014 115846

Det er som at befinde sig ved stranden i en film af Roberto Rossellini, Vittorio De Sica, Pier Paolo Pasolini eller Federico Fellini ved indgangen til de brølende tressere. Fremtidstro, frihed, livsnyderi, kærlighed? Jeg genkender bilen, det er en Triumph Herald chickt tegnet af Giovanni Michelotti og bygget i Coventry 1959-1971. Fotografen tager billedet i højformat, så hendes skødesløse positur kommer til sin ret spændt ud mellem forlygterne som en gallionsfigur og hendes ben sirligt placerede det ene over det andet. Nu er hun en gammel kone i sort i et religiøst despoti, hvis ikke hun er død eller flygtet. Alle har en verden, der var ung og solrig i drømme eller på højglanset sort-hvidt papir. Hendes tror jeg, virker særlig ung og må være ved et af badestederne ved det Kaspiske Hav kun 100 km nord for Teheran.

Teknokraten som giver Sverige væk

Forklarer her stenkøligt hvorfor. Han ved lige så godt som alle andre, at flygtningetrykket bare vil vokse med Afrikas befolkningseksplosion, og at Europa som vi kender det, vil forsvinde. For ham er det en naturlov ligesom for de fleste andre europæiske politikere. Selv med en Thulesen Dahl eller en Åkesson som statsminister, tvivler jeg på, at nogen for alvor vil sætte sig op imod flygtningekonventionen af 1951. Før det er for sent, altså, ligesom det er  i Sverige. Man sætter sig ikke op mod naturlove eller mod ordrer fra højere instanser.

Hvis ikke Ribbenvik så meget var den bløde, moderne mand, ville jeg tænke på Eichmann i vidnesskranken i Israel i 1961, der jo også var et ordentligt menneske og en kærlig far: “Det skete fordi det måtte ske og fordi, det var umuligt at sætte sig op imod.” Alt hvad han siger, ligger i tråd med det Sørlander siger ovenfor, at Sverige vil gøre det som egentlig er politik, til et spørgsmål om moral og menneskerettighedslovgivning, så en abe aldrig kan placeres. Disse mennesker har et politisk ansvar, men de vil gerne have sig det frabedt. De har fordelene ved det, men de vil ikke vide af ulemperne.Det er derfor denne reserve-embedsmand sidder i videoen, og ikke statsministeren.

Det er makabert at overvære, men det er også fascinerende. Mikael Ribbenvik er sindbilledet på hele den herskende klasse i Europa. De er fatalister, som gør honnør, mens skibet går ned, og svenske politikere er nok ikke kede af at lade ham være ansigtet på en ødelæggelse der kun ses alt for tydeligt ved hver eneste svenske by, som har været synlig i 30 år og  akut siden ”Utanförskapets karta” for ti år siden (!)

Afviklingen af Sverige skal helst være en ekspeditionssag. Riksdagen vasker sine hænder, Ribbenvik lægger ansigt til at det koster milliarder og  menneskeliv. “En skam, der er ikke noget at gøre ved det. Det anstændige er at dø, det gør vi så. Du hæfter også,  selvom vi aldrig har rådført os med dig.” Ribbenvik mener, det er i en højere og bedre sags tjeneste. Hvori  adskiller han sig fra alle de andre ansvarsforflygtende teknokrater, der har  ment at deres herrers  større gode måtte opnås trods nok så ubehagelige ofre?  –  Sverige är det enda land som ger samtliga syrier som (illegalt) tar sig till Sverige. Ett beslut Mikael Ribbenvik, ställföreträdande generaldirektör och operativ chef på Migrationsverket, påstår var lätt att ta.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ludvig
Ludvig
8 years ago

Det är plågsamt att lyssna till denna generaldirektör Ribbenvik med sitt slirande språkbruk – men ännu svårare att uthärda SVT:s mångåriga “politiska kommentator” Margit Silberstein, som totalt sviker sitt journalistiska uppdrag.

En professionell, dvs objektiv, utfrågare hade haft många tillfällen att pressa Ribbenvik till, för lyssnarna, viktiga besked. Istället skedmatar hon honom med olja – så att säga – för att göra det ännu lättare för honom att slira runt. Det hade varit uppriktigare om hon under intervjun legat på rygg med alla fyra i vädret.

Ett kväljande spektakel.

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
8 years ago

Nu har jeg set og hørt på den svenske “godhedsmand”. Og orker ikke mere. Ja, Steen det er som en maskine, der ikke kan stoppes.
Og når man ser disse enkeltsager komme op, som fx sagen om EM fra Thailand med hele sin familiebaggrund dernede, så kan man se, hvor let det er at rejse en folkestemning, nå bare de ser søde ud og snakker dansk.
Det er som med giraffen, der kræves nøgternhed og evnen til at se konsekvenserne på sigt af denne håbløse “retstilstand”. Noget bløde velfærdsmennesker ikke har.

Robert R
Robert R
8 years ago

Jeg er sikker på at hun ikke havde forestillet sig, at tingene ville udvikle sig som det nu engang gjorde.
Men hvad med os, hvad med vores gamle kontinent. Demografien er nådesløs og om 3-31/2 generation vil muslimerne have overtaget kontinentet, hvis fødselsraterne forbliver som de er i dag og det endda hvis alt fremtidig indvandring sættes til 0.
Vil vi i dag være i stand til at se hvilke problemer vores børn og børnebørn må kæmpe med. Jeg har i alle tilfælde ikke fantasi til at forestille mig at det kommer til st foregå fredeligt.

Allan Hansen
Allan Hansen
8 years ago
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x