5
mar
Seneste opdatering: 8/6-14 kl. 0247
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

Jeg har det med Anton Bruckner, ligesom man har det med sine børn. De kan være kejtede, umulige og kluntede, jo længere man kender dem, desto mere elsker man dem. Ligesom med en gammel mølædt hund, man har haft i fjorten år. Man elsker den, fordi den er så uperfekt og uforstilt, og fordi man har kendt den i så lang tid. Man vokser sammen.

Bruckner, denne inderligt troende, østrigske provinsorganist, den kroniske ungkarl med en uforløst kærlighed til meget unge kvinder, den lille, ydmyge mand med den store musik. Det siges, at det pludselige voldsomme udbrud med bækkener og triangler skyldes, at Bruckner da hørte om Wagners død. Hans symfonier er meget lange. Man er nødt til at elske dem på forhånd, eller bruge nogle årtier på at komme til det. De er så lange, at novicerne klapper efter én sats i koncertsalen, hvad man jo ikke gør.

“his life doesn’t tell anything about his work, and his work doesn’t tell anything about his life, that’s the uncomfortable fact any biography must start from.”

Nazisterne kunne lide denne sats af Bruckner, men det er han uden skyld i, da han døde i 1896 som det sidste, romantiske åndedrag  fra den gamle verden, der forsvandt i 1914. Efter det fik romantikken sværere kår.

According to Frederic Spotts Adolf Hitler compared this symphony favorably with Beethoven’s Ninth Symphony. When he consecrated a bust of Bruckner at Regensburg’s Walhalla temple in 1937, the Adagio from the Seventh was played as Hitler stood in quiet admiration. A recording of the Adagio was played before the official radio announcement of the German defeat at Stalingrad on 31 January 1943 and before Admiral Karl Dönitz announced Hitler’s death on Radio Berlin on 1 May 1945; a recording by Furtwängler was used

Four arabs savagely beat french jew

Et fransk medie kalder voldmændene Un jeune juif a été étranglé, frappé sur tout le corps par 4 africains pro-dieudonné

Four unidentified Arab men savagely beat a French Jew in a Paris Metro train, a watchdog organization reported. The attack happened Sunday as the train was traveling from Nogent Sur Marne to Gare de Lyon.

Two of the attackers held down the 28-year-old victim, who was identified only as A. Levy, while a third strangled him and beat his face. The report said Levy sustained some injuries but did not specify. His attackers shouted the Arab word for “Jews” before attacking Levy, who is a religious Jew belonging to the Chabad-Lubavitch movement, the report said. One of them also told him: “Jew, we are going to lay into you, you have no country,” according to the report.

On Sunday, the SPCJ monitor unit of the French Jewish community reported in its annual summary that it had recorded 423 anti-Semitic incidents in France during 2013. The figure constitutes a 31-percent decrease over the previous year, but is still eight percent higher than in 2011.Arab men beat French Jew in Paris train

Boris Johnson: Radikale muslimers børn bør tvangsfjernes

Muslim children who are radicalised by their parents should be considered abused and taken into care, Boris Johnson has said.

The Mayor of London warned that hundreds of children were at risk of radicalisation but that authorities were not taking them into care because of “absurd” political correctness.He warned that young people were increasingly being “radicalised at their home” and “taught crazy stuff” like the views espoused by the killers of Drummer Lee Rigby. Boris Johnson: Islamists’ children should be taken into care, The children taught at home about murder and bombings

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
PBr
PBr
8 years ago

Anton Bruckner – Symphony No. 9 in D Minor , Den er bestemt også værd at høre.

http://youtu.be/M4IUfuNV12c

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x