9
mar
Seneste opdatering: 9/3-14 kl. 2250
66 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Julia Caesar:

Copyright Julia Caesar, Snaphanen och HRS. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen! (Collager: Affe)

collage

Så sitter hon där i terapifåtöljen. Meningen är att det ska bli ett “personligt samtal” mellan henne och läkaren och psykoterapeuten Poul Perris, ett i en serie tv-sända samtal under rubriken “Nyfiken på partiledaren”. Hon hoppas att de inövade flosklerna och stålblanka försvaren ska stå henne bi. Det brukar de göra. Det ständiga leendet sitter som fastklistrat.

Stylisten har gjort sitt jobb med den yttre framtoningen. Centerledaren och näringsministern Annie Lööfs korta kjol visar exakt så mycket av lår och ben som är fördelaktigt. Boutiquejackan, de exklusiva små pumpsen och det dyrbara armbandsuret är mycket medvetet valda som signaler till storstädernas citybefolkning, i synnerhet de som sitter av sin tid på barerna runt Stureplan.

Med opinionsundersökningarnas katastrofsiffror som eld i baken är Annie Lööf piskad att försöka vinna nya väljargrupper. Centerpartiets gamla kärnväljare, bönderna som plöjer sin mylla, är hopplöst akterseglade. Genom en nyliberal metamorfos har det gamla Bondeförbundet omformat sin identitet så att den ska passa partiets sista hopp före den slutgiltiga sotdöden; de välbärgade innerstadsborna.

Bönderna har övergetts av sitt parti

Jag försöker föreställa mig hur det känns för en jordbrukare någonstans på den svenska landsbygden att se en lyxpaketerad partiledare sitta i en tv-fåtölj och spotta ur sig floskler. Var kan han känna igen sig? Vad har hans arbetshänder gemensamt med Annie Lööfs oupphörligt viftande liljevita välmanikurerade händer med svartlackerade Draculanaglar? Var har han eller hon en möjlighet till identifikation?

Bonden ser det han eller hon ser: de har övergetts av det parti som de betraktade som sitt. Och de har själva vänt ryggen till ett parti som inte vill dem väl. Snart är den sista bonden bortrationaliserad, som en fossil rest av ett svunnet Sverige. Att självförsörjningsgraden har minskat i takt med att jordbruken har lagts ned så att den i dag är lägre än på 1930-talet och bland de lägsta i världen, och att vi bara producerar hälften av den mat som behövs för landets befolkning verkar inte bekymra någon.

Han slinter som en smörklick på teflon

1-Poul PerrisLäkaren och psykoterapeuten Poul Perris gör ett enastående jobb. Upplägget, att intervjua partiledare på ett personligt sätt, verkar i förstone fjantigt. Men idén ska visa sig vara genial. Med vänligt intresserade frågor lyckas Poul Perris avslöja betydligt mer än vilken skjutjärnsintervju som helst och förmodligen mer än intervjuobjekten tänkt sig. Uppgiften är kamikazeartad, den skulle kunna knäcka vilken terapeut som helst: att försöka nå människan bakom den slipade politikerfasaden och förstå vad som har format honom eller henne.

Poul Perris är rimligtvis medveten om att politiker är en grupp som bygger upp mer manifesta psykologiska försvarsmekanismer än de flesta andra. Han gör sig själv neutral, som en terapeut ska göra, han försöker slå spångar av förtroende mellan sig och människan i fåtöljen mittemot. Han är lyhörd, lyssnande och fullständigt närvarande. Med personliga frågor vill han nå bakom politikerns yta och självbild:

“Hur kändes det för dig?”, “Hur var det för den lilla pojken/flickan?”, “Vad var det som formade dig?”.

Med Annie Lööf går han bet. Han slinter som en smörklick på teflon. Och det beror inte på Poul Perris.

Som en Barbiedocka av plast

Intervjun med Annie Lööf är det sorgligaste exempel jag har sett hittills på hur politiker deformeras – eller om det är så att psykiskt redan deformerade människor är överrepresenterade bland dem som söker sig till politiken. Det är den totala plastupplevelsen. Hon är fullkomligt oautentisk. Inte ett spontant ord, inte en stavelse av okalkylerad äkthet kommer över hennes läppar. Som en Barbiedocka sitter hon i terapifåtöljen och strör inövade floskler omkring sig i en aldrig sinande ström.

Hon läser på om verkligheten

Det är skrämmande. Hon är 30 år och redan politiskt skadad. Hon bottnar inte i sig själv och lämnar inte minsta öppning in till den människa som eventuellt döljer sig bakom stylist-outfiten. Hallå, är det någon hemma? Det får vi aldrig veta. Varenda fråga som skulle kunna kasta ljus över vem Annie Lööf är manövrerar hon undan med intetsägande generaliseringar:

“Jag tror att det är en ganska viktig dimension att de man ser på tv som debatterar eller som skriver under debattartiklar också gör helt vanliga saker, som att handla, träna, vara ute i skogen och städa.”

“Jag tror att det är viktigt att se att politiken handlar om människor.”

“Jag tror att alla människor mår bra av att ha en tävlingsinstinkt.”

“Jag försöker vara påläst i hur ser verkligheten ut? Det är viktigt.”

Annie Lööf lär sig alltså hur verkligheten ser ut genom att läsa på, inte genom att leva i den. Det säger en del.

I farfars traktor förstod hon kretsloppet

I terapifåtöljen blir det klart att Annie Lööf är en avvärjare. Hon praktiserar en inlärd avvärjningsstrategi. Hon har för länge sedan tänkt ut hur hon vill framstå, och nu tänker hon använda Poul Perris’ fåtölj som plattform för att saluföra sin föreställning om sig själv. Hon tecknar bilden av ett Bullerbybarn som växte upp i “en trygg och pittoresk by nära naturen med hela släkten omkring mig, syskon, kusiner och sysslingar. Det var farfar som skottade vägen in till stan, annars blir den inte skottad.”

Nu tror jag inte att farfar skottade vägen ända in till Värnamo. Mer troligt är att han plogade den. Annie Lööf säger att hon har vuxit upp i en miljö där familjen har varit väldigt nära. Och i den miljön vågar man testa och utmana sig själv och ta för sig. När hon fick åka traktor med farfar förstod hon kretsloppet på något sätt och insåg att mjölken i latten kommer från kossor.
“Det är också viktigt att komma ihåg att man inte kan testa sina gränser om man inte känner sig trygg i sig själv.”

Referenser till Astrid Lindgrens sagovärld

Det är fascinerande att se Annie Lööf bygga upp myten om sig själv, med ytterst medvetna inplanterade referenser till Astrid Lindgrens agrara sagovärld i ett svunnet Småland. Vi får veta att hon älskade att göra bus. Hennes mamma förde “en hyssbok om den envisa tjejen Annie, hon med det röda håret som var lite pillemarisk och gillade att hitta på hyss både med sin kusin och sina systrar”. Där satt blinkningen till Emil i Lönneberga. Och det röda håret – är det inte självaste Pippi Långstrump som går igen? Hon “som var ganska kreativ och påhittig och byggde lite tuffa kojor högt uppe i träden där man kanske inte skulle göra det”.

Hur kan man då bli så onaturlig?

Annie Lööf säger att hon var en tjej som var väldigt glad och lycklig, som älskade livet på landet. En bestämd tjej med lugg, envis. Men hon hade också ett väldigt stort hjärta. Snäll men ändå lite busig. Hon har nog alltid varit nyfiken av sig och kreativ och ganska bestämd.

“Rättvisepatoset och att se andra människor har varit väldigt viktigt för mig.”

När hon beskriver sig själv blir det tydligt att hon är påtagligt förälskad i sin egen självbild. Den verkliga Annie Lööf och hennes bild av sig själv flyter ihop. Vad är sanning och vad är tillrättalagt och idealiserat? Vet hon det ens själv? Hon återkommer till att hon har vuxit upp mitt i naturen. Hur kan man då bli så onaturlig?

Vi utvecklas genom motgångar och kriser

För oss alla gäller att vi växer och utvecklas som människor genom separationer, motgångar och kriser. Att kastas ned i existensens djupaste bottenschakt hjälper oss att filtrera viktigt från oviktigt, äkta från oäkta, djup från yta – att bli sannare människor. Oavsett vad vi ägnar våra liv åt måste vi kunna bottna i de där djupen och försöka vända de katastrofer vi drabbas av till utveckling och mognad.

“Vad kan det finnas för motgångar som du har med dig som har kunnat påverka dig till att bli den du är i dag?” frågar Poul Perris.
Jo, hon har förlorat sina svärföräldrar i cancer. Det var en sorg som hon “har fått se på väldigt nära håll”. Men det var ju inte i första hand hennes förlust, utan hennes mans.

“Framför allt påverkar det ju min man och hans familj på ett väldigt nära sätt. Där ska jag ju som fru stödja och finnas till hands i sådana situationer.”

Svåraste motgången: att ha rött hår

Annie Lööf säger att när det händer sådana här saker inser man att det som är viktigt här i livet är att familjen är frisk. Att man vårdar de kontaktnät som man har med sina nära och kära. Och man blir väldigt väldigt beroende av att hitta tiden mitt i partiledartillvaron för att bara vara Annie, bara vara med familjen, för det är det som skapar trygghet och stadga, säger hon.

Poul Perris ser allt tröttare ut i floskelregnet. Det finns gränser även för hur mycket artificiell attityd en psykoterapeut orkar med. Men än ger han inte upp. Han frågar om det fanns några motgångar när Annie Lööf växte upp? Jo, hennes svåraste motgång var att ha rött hår. Men hon hade ju så mycket kärlek hemma.

“Hur kändes det att sitta där i bussen och få höra det där?”

insisterar Poul Perris. Det har Annie Lööf “inte djupanalyserat, för hon gick vidare. Hon spelade fotboll och hade sin trygghet hemma och väldigt många vänner. Det där är väldigt marginaliserat.”

Idéprogram för en ohållbar framtid

Strax före jul 2012 slog ett utkast till idéprogram för centerpartiet, “En hållbar framtid”, ner som en bomb i Sverige.  Idéprogrammet hade snickrats ihop av en arbetsgrupp inom centerpartiet under ledning av Per Ankersjö. Här stod den gränslösa nyliberalismen – all rätt till allt åt alla – i full blom: fri invandring, månggifte, plattare skatt, slopad skolplikt och arvsrätt. Det blev ett ramaskri, inte bara inom centern utan i hela landet. I januari 2013 tvingades Annie Lööf avbryta sin semester i Thailand och åka hem och ta itu med turbulensen och de ohållbara idéerna om en hållbar framtid:

“Jag är en person som tycker det är viktigt att lyssna på våra medlemmar.”
“Att kompromissa är nyttigt. Jag kompromissar varje dag.”

Fri invandring bytte bara namn

I det slutliga idéprogrammet bytte fri invandring bara namn till att den fria rörligheten bör utvidgas till att gälla hela världen. Annie Lööf ser ju gärna att Sverige invaderas av 31 miljoner “nybyggare”.

“Nej, det är ingen skillnad” medgav Annie Lööf då. “Vi har velat markera att det handlar just om rörlighet och ett ömsesidigt åtagande i världen.”

Ömsesidigt åtagande? Hon ser ansträngd ut när Poul Perris frågar om idéprogrammet. Patentleendet slocknar. Idéprogrammet avslöjade ett hisnande avstånd mellan politisk elit och vanligt folk. De lever helt enkelt inte i samma verklighet. Det var efter månggiftet och den fria invandringen som centerpartiets opinionssiffror rasade mot historiska bottennivåer på 3,2 procent. Där ligger de kvar, under fyraprocentsspärren, vilket innebär att centerpartiet sannolikt kastas ut ur riksdagen efter årets val. “Håll i och håll ut!”. Det är Annie Lööfs käcka uppmaning till sina partikamrater.

Korvgrillning hjälpte inte heller

På den politiska bottennivån är inga knep för simpla för att försöka krama fram positiv publicitet. I februari förra året grillade partiledarna i den borgerliga alliansen korv på Annie Lööfs föräldragård i Maramö. Ett 50-tal journalister kände sig kallade att bevaka jippot och stod och stampade otåligt i snön i en av de pinsammaste politiska tilldragelserna på länge.

“En uppvisning i tomhet”skrev Expressen.

“Risken är stor att det enda bestående minnet blir just själva korven” skrev Dagens Nyheter.

Korven fick inte opinionssiffrorna att stiga. Poul Perris undviker taktfullt att fråga vad Annie Lööf har för planer för sitt liv sedan hon har förlorat sin ministerpost och åkt ut ur riksdagen efter valet i september. Han ber henne inte heller förklara partiets usla opinionssiffror. Antagligen vet han att han skulle få en bombmatta av floskler till svar. Men han frågar vad hon ser som sitt största misslyckande. Det tänker hon inte på, säger hon. Hon har fullt upp med att nå sina mål.

“Det är en fråga som är viktig att reflektera över den dagen man slutar.”

Ett Bullerbybarn med artificiell självbild

När jag ser intervjun med Annie Lööf ser jag ett Bullerbybarn som inte har blivit vuxet. Hon har fastnat i en återvändsgränd där hon försöker överbrygga bristen på autenticitet och mognad med klyschor och en artificiell självbild. Det blir tydligt att en trygg, skyddad och alltför curlad barndom inte per automatik är något positivt utan tvärtom kan utgöra ett handikapp om man har till uppgift att förstå andra människors tankar och behov. Rött hår som största motgång medför inga direkta jättekliv framåt i en personlig utveckling.

Annie Lööf blev vald till partiledare vid en partistämma i Åre i september 2011. Det var plötsligt bråttom att hitta en efterträdare sedan Maud Olofsson  bara ett par månader tidigare meddelat att hon hade för avsikt att ställa sin plats till förfogande. Annie Lööf är kvinna, och ung. Det var de kvalifikationer som prioriterades. En Barbie i tiden, en perfekt skyltdocka för Stureplanscentern.

“Jag är väldigt stolt över att jag har ett parti som vågar utmana etablissemanget och gubbväldet på det sättet och välja en ung och för tredje gången en kvinna. Det är unikt i svensk politik, och det är jag väldigt stolt över.”

1-collage_ribbenvik

Mannen bakom PUT till alla syrier

Hur Mikael Ribbenvik, 46, hamnade i terapistolen är oklart. Han är inte politiker, han är tjänsteman, rättschef och ställföreträdande generaldirektör på migrationsverket. Det var Ribbenvik som den tredje september förra året fattade beslutet att Sverige som enda land i världen ska bevilja PUT, permanent uppehållstillstånd, till alla syrier som kommer hit.

Sverige är fantastiskt. Här kan en ensam, icke folkvald tjänsteman på ett statligt verk över svenska folkets huvuden bevilja automatiskt PUT och rätt till livstids försörjning till miljoner invånare i andra länder bara de lyckas ta sig till Sverige. Det får kosta hur mycket som helst. Mikael Ribbenvik har inget ekonomiskt ansvar för sina beslut. Tack vare honom är Syriens 22 miljoner invånare och Eritreas 5,5 miljoner garanterade inträdesbiljett till Lyckans land, liksom tidigare asylsökande från Somalia och Irak. I år väntas nytt rekord på upp till 70 000 asylsökande, men de kan bli många fler.

Vad har tagit åt Margit Silberstein?

Det finns goda skäl att ställa skarpa frågor till en oavsättlig tjänsteman som energiskt medverkar till att avskaffa Sverige. Själv bor han i den lilla skånska idyllen Viken, ungefär så långt från mångkultur man kan komma. Nu sitter han mittemot journalisten Margit Silberstein i SVT Forum under den gravt missvisande rubriken “Rakt på”. För några skarpa frågor blir det inte. Intervjun sker i den typiska kvalmiga och förödande atmosfären av konfliktfritt samförstånd mellan journalister och makthavare.

Mikael Ribbenvik får generöst utrymme att med Margit Silbersteins benägna bistånd lägga ut så tjocka dimridåer som möjligt över svensk asylpolitik. Vad har tagit åt Margit Silberstein? Hon är en rutinerad journalist, 64 år, med lång erfarenhet som politisk reporter och kommentator i public service och stora dagstidningar. Nästa år går hon i pension. Av outgrundliga skäl har hon fått för sig att hon ska terapeuta Mikael Ribbenvik.

Mikael Ribbenviks känsloliv är det intressanta

Den självklara frågan är VARFÖR, på vilka grunder, Mikael Ribbenvik som tjänsteman fattade beslut att Sverige som enda land ska bevilja alla asylsökande syrier permanent uppehållstillstånd. Det vill svenska folket gärna veta. Men den frågan ställer inte Margit Silberstein. Istället frågar hon Mikael Ribbenvik HUR DET VAR, alltså hur det kändes, att fatta beslutet:

“Det var du, Mikael Ribbenvik som ensam fattade det här beslutet. Så min första fråga till dig är hur det var att besluta i en så här omfattande, genomgripande fråga?”

Det är Mikael Ribbenviks känsloliv som är intressant – inte konsekvenserna för ett litet land och dess befolkning av ett beslut som potentiellt ger en mer än dubbelt så stor muslimsk befolkning automatisk rätt att flytta hit.

Jo, själva beslutet var enkelt. Ribbenvik är stolt över det. I hans tjänstebeskrivning ingår inte några hänsynstaganden till Sverige eller svenska folket.

Han draperar ansiktet i bekymrade veck

Margit SilbersteinSom kvasiterapeut på daddanivå utreder Margit Silberstein Mikael Ribbenviks känslor. Inte heller hon är intresserad av reaktionerna hos svenska folket.

“Jag tänker att det var ett stort beslut att fatta. Det är din namnteckning som står där. Hur var det?”

“Efter beslutet om PUT till alla syrier fick du plötsligt försvara en generositet. Hur var det för dig?”

“När politikerna tar ställning för någon som det till synes är väldigt synd om, blir du arg då?”

Nej, Mikael Ribbenvik blir inte arg. På sin höjd kan han bli frustrerad. Här är det plastvarning igen. Som en plastig Kendocka draperar han ansiktet i bekymrade veck. Det bekymrade ansiktsuttrycket är avsett att verka förtroendeingivande. Han har övat länge på det. Tittarna ska förstå att han är en person som tyngs av sitt ohyggligt ansvarsfulla arbete och att han ofta ligger vaken på nätterna hemma i Viken och oroar sig för syrierna och eritreanerna som ju är Sveriges ansvar.

Mörkläggningsjournalistik av värsta sort

Det här är mörkläggningsjournalistik av värsta sort. Mikael Ribbenvik ljuger, utelämnar, mörklägger och manipulerar, och Margit Silberstein låter honom komma undan med det. Han framställer strömmen av asylsökande som driven av en naturlag bortom all kontroll. Han säger att “det är helt omöjligt att skicka tillbaka människor till Syrien i dag. Det förstår alla.”

Han nämner inte att alternativet till PUT i Sverige inte är att skicka tillbaka människor till Syrien utan att följa Dublinkonventionen och sända människor till det land de först kom till, ofta Italien eller Turkiet. Det är där de ska söka asyl. Genom att låtsas som om Dublinkonventionen inte finns lyckas Ribbenvik automatiskt framställa alla som ifrågasätter Sveriges gränslösa asylgenerositet som känslokalla rasister – en uppfattning som han delar med Margit Silberstein.

Signal till alla sorters asylbedragare

“Det är ju inte så att vi säger att folk ska komma hit, utan de kommer hit spontant. Det är folk som dyker upp här”

säger Mikael Ribbenvik. Här är mörkläggningsmaskinen i full gång. Självklart är Sveriges garanterade PUT en kraftfull signal, inte bara till dem som har asylskäl utan också till alla sorters asylbedragare. Tjänstemän på migrationsverket, så kallade miggor, berättar på Merit Wagers blogg om ständiga asylbedrägerier till följd av den svenska generositeten och bristen på kontroll. Personer som inte ens är syrier utan bor i andra länder sedan många år och har medborgarskap där söker asyl som syrier. De vet att de kan få livstids försörjning i Sverige.

En annan variant är att personer som har fått uppehållstillstånd som arbetskraftsinvandrare och redan bor i Sverige plötsligt söker asyl. Det är självklart den arbetsfria försörjningen som lockar.

Beviljas PUT på falska grunder

En migga skriver:

“Det vi märker är att många ”syrier” har dubbla medborgarskap! Många är även armenier. Sedan har också många levt i andra länder än Syrien de senaste åren. Vi har till exempel haft en hel del fall där personerna varit bosatta i Grekland under många år. Den ekonomiska situationen där gör att de utnyttjar möjligheten att få uppehållstillstånd – och försörjning – i Sverige med hjälp av sitt syriska pass eller id-kort. Ja, så är det: Vi beviljar asyl till syrier som om de hade skyddsbehov gentemot ett land de inte ens är bosatta i och därmed alltså inte har skyddsbehov gentemot!”

“Dessa ärenden ges till de minst erfarna handläggarna och man vill gärna tumma på utredningstiden. Det är givetvis inte bra. Inte bara för att många beviljas uppehållstillstånd som inte skulle ha haft det, utan också för att man riskerar att missa såväl krigsförbrytare som genuina flyktingar med individuella asylskäl med mera.”

Det är Barbie och Ken som styr Sverige

Barbie och Ken. Den ena politiker, den andra tjänsteman. Det är beklagligtvis personer som Annie Lööf och Mikael Ribbenvik som styr dagens Sverige. De är bara två exempel bland tusentals likadana oautentiska plastfigurer. Utan markkänning, utan en aning om svenskars levnadsvillkor utanför sin egen trånga krets, med ett högst slirande förhållande till sanningen och med en falsk och självförhärligande självbild sitter de och fattar beslut med långtgående konsekvenser för allas våra liv. Och intervjuas om sitt känsloliv, istället för om sin politik, av terapikvackande journalister.

Plastmänniskorna skulle behöva sitta några år i terapifåtöljen och knapra på sina fasader. Frågan är om ens Poul Perris skulle orka med dem.

Av Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

(NB!  Kommentarer der hænger i filteret bliver sluppet igennem med ujævne mellemrum, da jeg er på landevejen. *S)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
66 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Trallo
Trallo
7 years ago

Annie Lööfs svar är lika inövade som svaren en jobbsökande lärt in inför en jobbintervju!

Kristian Grönqvist
Kristian Grönqvist
8 years ago

Parallellen mellan Annie Lööf och Carola Häggkvist är uppenbar. Snygga designade skal, som helst borde sluta säga något. Inövat, floskligt, oäkta, dubbelmoraliskt och själlöst. En parodi på mänsklighet.
De välkammade invandringsansvariga gossarna Ullenhag och Ribbenvik är de manliga motsvarigheterna till Häggkvist/Lööf. Oäkta, lismande pösmunkar i en anda av antika kyrkoherdar med lågmält “medkännande” tonfall som skorrar falskt redan i inledningen. S.k. kakepräster, med inövat vokabulär, yrkesmässig empati och slugt förtalande av icke troende.
Människor, jag i min omedelbara närhet jag aldrig skulle lita på.

jdlaöcj
jdlaöcj
8 years ago

Detta måste vara orsaken till att en herre i tyskland beodrade samtliga “utvalda” att bära en stjärna. Det framkommer tydligt vilka poster de har och vad de har för agenda.

trackback

[…] Söndagskrönika: Barbie och Ken hos terapeuten  Julia Ceasar, söndagskrönika 2014-03-09 […]

joffe
joffe
8 years ago

Jag läser alla kommentarerna här, På Avpixlat, Fria Tider, Alfsson mfl och ser hur intelligenta och klarsynta dessa människor är som har synpunkter på vad fasansfullt som händer i Sverige som styrs på katastrofkurs. Har verkligen svenska folket blivit så erbarmeligt indoktrinerat av falskpressen inkluderande SVT att dom över huvud taget somnat in för evigt? För mig och andra utlandssvenskar som i många fall av politiska skäl flyttat till länder med fri press och information är det uppenbart. Jag var själv Moderat i många år och hängiven älskare av Gösta Bohman, inte minst hans dräpande kåserier i SVD den tiden.… Read more »

Utflyttad svensk
Utflyttad svensk
8 years ago
Reply to  joffe

Ja, svenskarna är indoktrinerade och hjärntvättade till den grad att dem inte kan se klart och ännu mindre tänka själv. Jag såg detta redan för ca 25 år sedan. Dem tror blint på vad dem ser på tv och läser i tidningarna. Jag har bett mina bekanta att läsa alternative sajter men inte en enda av dem gör det. Nu ser vi vad presstöd och statlig tv har åstakommit.

Diktaturens Kreatur
Diktaturens Kreatur
8 years ago

Fasansfullt! Var hittar partierna och Sveriges offentliga förvaltning alla dessa Ken och Barbie som befolkar beslutande församlingar och sitter på höga poster som tjänstemän? Jag brukar kalla dem hubotar. Är de här personerna riktiga människor? Jag vill egentligen inte raljera, för det här är inte ens roligt, inte ett dugg. Jag mår illa av att se deras döda ansikten och ormögon som rapar ur sig meningslösheter om värdegrund, visioner och utmaningar. Finns det inte en ärlig vettig människa kvar på beslutande positioner. Finns det inte någon riktig människa kvar någonstans i detta land? Hur ska man kunna känna hopp när… Read more »

joffe
joffe
8 years ago

Oh Julia! Du är en fantastisk sann författarinna och journalist, som berättar om de styrande “faceless people”

Efter att ha följt svensk politik som utlandsboende i decennier vill jag beklaga sorgen!

Sk “politiker, eliten och PK-journalisterna” har styrt och ställt till total katastrof i landet under kort tid. Tidigare hade vi ett internationellt värderat och välmående stolt nationellt Sverige med framgångsrik exportindustri och lyckliga invånare.

Inte längre! Loppet är kört och jag gråter för jag minns hur det var på, jo jag kallar det faktiskt, den gamla goda tiden…

Lis
Lis
8 years ago

Kuslig läsning. Att Migrationsverket har så stor frihet att ta beslut som påverkar landet socialt och ekonomiskt på ett oförutsägbart sätt är helt otroligt. Men politikerna vill väl ha det så, eftersom de då inte behöver ta personligt ansvar. Risken är ju då så stor att den tredje stadsmakten straffar dem, misskrediterar dem så att det underminerar deras karriär.

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Ældre indvandrer til ung indvandrer: Derfor kan ingen lide dig 😀 http://ekstrabladet.dk/nationen/article2235032.ece – Jeg føler mig omringet af mennesker, der ikke kan lide mig og jeg forstår ikke hvorfor. Er det fordi jeg sidste år har kørt med 120 km i timen midt i byen og i den forkert side af kørebanen og slået en mor og hendes baby i barnevogn ihjel i et fodgængerfelt? – Eller fordi jeg smadrede Westergaards hoveddør og løb efter ham i hans hjem med en økse og en kniv for at skære hans hoved af? Voldtægt hveranden uge – Måske det er fordi jeg… Read more »

Ludvig
Ludvig
8 years ago
Reply to  Bjovulf

Tack för den länken till Ekstrabladet!

Du vet självklart att det hade varit totalt omöjligt
att få se en sådan text i en svensk dagstidning.

HH
HH
8 years ago

Biståndsorganet Sida måste vara den statliga hjälpverksamhet som är mest utsatt för korruption. Dt jag hörde idag har verifierats tidigare av bekanta som arbetat för organet. Slöseriet med pengar blir desto värre och lurendrejeriet med pengar blir desto värre när jag i radion idag hör om syriska barn och vuxna som svultit ihjäl! Jag har inte ord… Sofi Oksanen med sin finsk-estniska bakgrund dök up i TV söndagkväll och berättade hur de ryska ledarna betraktar EU – en gayunion utan kraft och utan förmåga och som försvinner bort i sina homo-dimmor. I radion kunde man höra en insiktsfull röst –… Read more »

Rune Lanestrand
8 years ago

Lydmedia med Silberstiens i spetsen matchade fram Annie Lööf
http://runelanestrand.wordpress.com/2011/08/26/media-utser-ny-centerledare/

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Tja, det måtte jo bare komme før eller siden 😉 Der må vel være masser af traditionelle nationaltsindede moderater, der ikke uden videre ser med milde øjne på, at Reinfeldt & co. hæmningsløst forærer Sverige væk til uintegrerbare muslimer, ballademagere (bråkmakare), fanatikere, kriminelle og såkaldte “flygtninge” uden papirer, som gang på gang åbenlyst udviser foragt for svensk kultur, normer, værdier, omgansgformer, love og de vantro svenske værter. Moderaterna har tappat 240 000 väljare till SD http://www.metro.se/nyheter/moderaterna-har-tappat-240-000-valjare-till-sd/EVHnci!sZ9KMxM5PsO9w/ Moderaterna får ett rekordlågt stöd medan Sverigedemokraterna går framåt, visar den senaste väljarbarometern från Yougov och Metro. Och sedan riksdagsvalet 2010 är det till… Read more »

Marit
Marit
8 years ago

Kjære Julia og alle svensker ! En hilsen til dere alle fra Midt-Norge, hvor vi prøver å følge med på hva som skjer i vårt kjære broderland. Og vi er en “lillebror”, med under halvparten så mange mennesker. Og vi har så mye som binder oss sammen. Slik føler ihvertfall vi nordmenn. Ja, vi er vel egentlig samme folk. Jeg tenker på hvor mye svensk kultur, i ulike kategorier, har gitt oss nordmenn- musikk, litteratur, for å nevne noe. Jeg føler også sorg over at “Du gamla, du fria…” er ved å forsvinne rett foran våre øyne.Fordi noen totalt virkelighetsfjerne… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  Marit

Amen, Marit 😉

Marit
Marit
8 years ago
Reply to  Bjovulf

Takk og amen selv, Bjogulf ! 🙂

Marit
Marit
8 years ago
Reply to  Marit

Beklager. BJOVULF skal det selvfølgelig være…

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  Marit

😀

trackback

[…] Läs resten och hela artikeln på Snapnhanen.dk […]

Nils
Nils
8 years ago

Utmärkt skrämmande och informativ krönika (som vanligt)! Det finns en ganska intressant historia bakom just att Annie Lööf blev centerledare och där är faktiskt Silberstein ytterst delaktig. Så här gick det till: “Långt innan de glesnande leden av medlemmar i centerpartiet fick tillfälle att inom organisationen diskutera efterträdare till Maud Olofsson hade de stora medierna inte bara tagit fram tre kandidater utan också utsett Annie Lööf-Johansson till ny partiledare. Varför är då Annie Lööf så populär bland de politiska reportrarna. Jo, Annie Lööf passar som handen i handsken på huvudstadens trendsättande innegäng av välbetalda politiska reportrar, politiska PR-byråer och kommentatorer.… Read more »

Hans Und
Hans Und
8 years ago
Reply to  Nils

Annie Lööf er med andre ord en politiker type, der andre steder går under betegnelsen: One of those jockyed by others.

Et af vore utallige problemer i det politiske system. De der er valgt har ikke haft nogen selvstændig karriere, og er afhængige af folk, der lever i skjul.

Julia Caesar
Julia Caesar
8 years ago
Reply to  Nils

@ Nils. Tack för värdefull information om hur det gick till när Annie Lööf valdes till partiledare för centerpartiet. Jag hade de politiska och mediala turerna i bakhuvudet men hann tyvärr inte leta fram Rune Lanestrands blogg innan jag skrev krönikan. Syskonen Silbersteins inflytande över svensk politik ska inte underskattas. Storasyster Margit och lillebror Willy arbetade under många år fram till 2009 samtidigt på SR Ekot som politiska reportrar. Båda har dessutom arbetat på Svenska Dagbladet och Dagens Industri och Willy Silberstein på Expressen. Margit Silberstein är numera politisk kommentator på SVT Aktuellt. Hon har suttit i redaktionskommittén för Judisk… Read more »

Utförs
Utförs
8 years ago
Reply to  Nils

Kreativ Information
är ett kreativt sätt att ge information
om att man ljuger.

Låter inte Silberstein judiskt?

Nils
Nils
8 years ago

Utmärkt skrämmande och informativ krönika (som vanligt)! Det finns en ganska intressant historia bakom just att Annie Lööf blev centerledare och där är faktiskt Silberstein ytterst delaktig. Så här gick det till: “Långt innan de glesnande leden av medlemmar i centerpartiet fick tillfälle att inom organisationen diskutera efterträdare till Maud Olofsson hade de stora medierna inte bara tagit fram tre kandidater utan också utsett Annie Lööf-Johansson till ny partiledare. Varför är då Annie Lööf så populär bland de politiska reportrarna. Jo, Annie Lööf passar som handen i handsken på huvudstadens trendsättande innegäng av välbetalda politiska reportrar, politiska PR-byråer och kommentatorer.… Read more »

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
8 years ago

Träffsäkert, Julia Ceasar. Tack!

Lite OT, men relaterande till avgrundsdjup svensk rättsröta: känner någon till om det skrivits något sammanfattande om fallet Torsten Östling? Ett fall som exponerar Sveriges totala rättsliga förfall och kapitulation för matriarkatets tolkningsföreträde i allt.

trackback

[…] Läs hela krönikan på snaphanen.dk […]

Parafymallergiker
Parafymallergiker
8 years ago

Vem är Nisse Hult och vart tog hans tidigare inlägg vägen? Den välpolerade ytlighetens triumf över köttet, blodet och jorden, Ken o Barbie har en hel del ytligheter gemensamt. Den förföriska svadan som nästan per automatik undviker allt som kan upplevas kontroversiellt eller tveksamt. Vinnarskallen Barbie som på skolgården alltid valde de som aldrig annars aldrig blev valda..hennes instumentella omhuldade av dessa tidigare “ovalda” skolkamrater, vad var nu vinnaskallens motiv till detta motsägelsefulla agerande?? Kens “eget” beslut ge option till permanent uppehållstillstånd för 22 milijoner Syrier…., samtidigt som han kan bli tillbakahållet frustrerad över politiker som lägger sig i enskilda… Read more »

Naymlap
Naymlap
8 years ago

Vad, som avspeglas här kommer inte, som en överraskning för mig. med fega dumsvenskar kan man förvänta sig vad, som helst. Jordens fegaste och dummaste folk har ingen begränsning av galenskaper, som de kan hitta på. “Hulda” Hildas, genombrott i samhället kommer att, sluta med en katastrof. Hulda Hilda, använder inte sin “hjärna” när hon skall tänka utan andra lägre organ, som inte är ämnade att tänka med. Genom historien finns mycket att, lära för oss dagens människor. Et litet smakprov på svenskingarnas feghet. Läs och begrunda dumsvenskens feghet må vara genetiskt betingat så det finns nog inte mycket att,… Read more »

Regimkritiker
Regimkritiker
8 years ago
Reply to  Naymlap

För att inte glömma den svenske kommendanten som kapitulerade i Sveaborgs fästning 1809 när Sverige förlorade Finland.

trackback

[…] Julia Caesar är tillbaka med en ny, lysande söndagskrönika.  ”Så sitter hon där i terapifåtöljen. Meningen är att det ska bli ett “personligt samtal” mellan henne och läkaren och psykoterapeuten Poul Perris, ett i en serie tv-sända samtal under rubriken ”Nyfiken på partiledaren”. Hon hoppas att de inövade flosklerna och stålblanka försvaren ska stå henne bi. Det brukar de göra. Det ständiga leendet sitter som fastklistrat”. Läs krönikan här. […]

H B
H B
8 years ago

Tack Julia! Synd att man inte fullt ut kan njuta av din fantastiska begåvning att på ett lika knivskarpt som underhållande sätt återge överheten och resultatet av deras härjningar.
För det är deras handlingar dessvärre alltför allvarliga för landet och dess stackars invånare.
Enda trösten i bedrövelsen är de oppositionella rösterna på de fria nyhetsportalerna med dig Julia som den oöverträffade höjdpunkten.

Savannah
Savannah
8 years ago

Det är så att man vill lägga sig ner och gråta.

Torben Snarup Hansen
Torben Snarup Hansen
8 years ago

Hej Jonas. I Sörmland findes en landmand, som jeg har kendt gennem 30 år. Han var “skog- og mjölkbonde” og fik penge af EU, og jeg tror, det var “tilskud” for at reducere produktionen (men jeg er ikke sikker). Han brugte megen tid på regnskab og papirer, men køerne skulle jo malkes og derefter sendes ud på græs. Og så var der høet, som skulle ind i juni måned. Jeg tror, at han til sidst opgav at ansøge om flere penge, og køerne blev sendt til slagteriet. I dag sælger han “ved” og holder en flok får. Hvordan hans regnskab… Read more »

Jonas Karp Kungsbacka.
Jonas Karp Kungsbacka.
8 years ago

Jag har funderat över vad svenska bönder tycker om att vi gick med i EU? Tjänar verkligen svenska bönder på det?

Nils
Nils
8 years ago

Svenske bønder er EU-tilhængere den dag, de får checken. De andre 364 dage er de ganske almindeligt “griniga”. EU-medlemskabet betyder, at Sverige ikke kan støtte sine egne bønder eller sine egne produkter med lokalt tilpassede støtteregler og toldbarrierer, sådan som man gør i Norge eksempelvis. Desuden er prisen på jord justeret efter, hvilken støtte den udløser, med andre ord: Den første bonde, der har solgt sin jord efter Sverige kom med i EU, har kapitaliseret støtten. For næste bonde er der ingen gevinst. De BURDE være imod EU, men hvem ved, hvad der foregår i en bondeknold.

Kurtan
Kurtan
8 years ago

Tack Julia för ännu en bra krönika! Ja vad skall man säga om Lööfet?! Tror att hon har varit TYDLIG nog med vad hon är för människa och var hon har sin lojalitet (dvs med sig själv)… Beslutet om att utfärda PUT till samtliga syrier som tar sig hit av han Ribbentrop… jag menar Ribbenvik, är ett mycket talande symptom av hur infekterat och vidrigt fegt det svenska samhället med politiker och media i spetsen har blivit! I ett normalt fungerande demokratiskt land skulle detta inte kunnat ske med mindre konsekvens än att denna “godhetsapostel” med våra skattemedel, blivit av… Read more »

HH
HH
8 years ago

Tack Julia för din fantastiska genomlysning. Jag har varit rädd länge och jag blir mer och mer rädd för var dag som går för vad som ska hända med vårt land, vårt Sverige. Jag växte upp under krigsåren. Det var ont om allt. T o m mina vinterkängor saknade läder i sulorna – de var av papp. Att linoljas med jämna mellanrum vilket aldrig skedde eftersom det var ont om linolja… Mat, självhushållning, svenska bönder… Var det inte sagt att vårt land skulle klara detta själv? Memento: vem trodde 1935 att vi skulle ha full ransonering 1940? Jag är en… Read more »

Johan
Johan
8 years ago

En synnerligen intressant krönika som på ett föredömligt sätt speglar och förklarar “spelet bakom kulisserna”. Julia har den unika gåvan att att bryta ned och paketera komplexa problem på ett pedagogiskt sätt, som vi läsare får ta del av och kan refleketera över.
Det är stort – tack Julia!

Peter Andersen
8 years ago

Sweden – Land of Barbies and Kens..!

Nisse Hult
Nisse Hult
8 years ago

En mkt välgörande belysning av ett demokratisk fortlöpande förfall, en sverigefientlig partiledare, hand i hand med en tjänsteman som likt en 1700-tals lakej,lånar ut sig och sina juridiska tolkningar till genomförandet av en nationaldestruktiv politik.Sannolikt med icke uttalde löften om belöning, “tysta” o mörkade utfästelser. Därför är de kanske lite naivt tro att Ken o Barbie har ett eget inre liv som regleras av ..en inre kompass för “allas lika värde, skattehumanism”. Verksledningar kallas frekvent in till regeringskansliet för “mjuka möten” utan “minnesant. eller protokollant.”. Ribbenvik har en mkt mäktig politisk uppdrags-givare…De tongivande och sverigefientliga partiernas strateger ,valtaktiker, partiledare mfl.… Read more »

Tant Anita
Tant Anita
8 years ago

Ribbenvik bor alltså i Skåne? Migrationsverket ligger ju i Stockholm.
Pendlar han, eller kanske har en övernattningslägenhet i Stockholm som Mig.verket står för?

Tant Anita
Tant Anita
8 years ago

Ribbenvik bor alltså i Skåne? Migrationsverket ligger ju i Stockholm, borde inte chefen vara där då?

Niklas R
Niklas R
8 years ago

Regeringens mål för Migrationsverket.
“Målet är att säkerställa en långsiktigt hållbar migrationspolitik som värnar asylrätten och som inom ramen för den reglerade invandringen underlättar rörlighet över gränser, främjar en behovsstyrd arbetskraftsinvandring och tillvaratar och beaktar migrationens utvecklingseffekter samt fördjupar det europeiska och internationella samarbetet.”

Ribbenviks enväldiga beslut bryter mot detta mål på flera punkter så allvarligt att han borde fått sparken på stående fot.

Ludvig
Ludvig
8 years ago

@Julia
En ställföreträdande generaldirektör för ett statligt ämbetsverk – Mikael Ribbenvik på migrationsverket – fattar ett beslut: PUT för alla syrier som tar sig hit. Det kommer att kosta svenskarna ett okänt antal miljarder(över åren många tiotals miljarder)och en ökänd mängd sociala och psykologiska problem. Officiellt är det Ribbenvik som självständigt bär ansvaret, vilket gör att regeringen bekvämt kan gömma sig bakom honom.
Men tror du Julia att Ribbenvik någonsin vågat sig på detta utan att ha försäkrat sig om Reinfeldts och därmed Alliansens fulla stöd?

Julia Caesar
Julia Caesar
8 years ago
Reply to  Ludvig

@ Ludvig.

Självklart var Mikael Ribbenviks beslut att bevilja PUT till alla syrier politiskt förankrat hos alliansregeringen. Min gissning är att utrikesminister Carl Bildt och statsminister Fredrik Reinfeldt stod bakom beslutet. Migrationsminister Tobias Billström blev möjligen informerad.

Beslutet var dessutom ytterst vältajmat, vilket styrker teorin om politisk inblandning. Det offentliggjordes dagen före president Barack Obamas Sverigebesök.

Regeringen ville kunna skryta om den “humanitära stormaktens” världsledande humanitet inför USA:s president, samtidigt som eventuella folkliga protester skulle drunkna i mediepådraget kring presidentbesöket.

Julia Caesar

Torben Snarup Hansen
Torben Snarup Hansen
8 years ago

Tak til Julia – og i dag en ekstra tak for ordet “mørklægningsjournalistik”!

“Mørke midt på dagen” som under kommunismens tyranni – formørkelse, Umnachtung, virkelighedstab.

Vil journalistikkens forrådnelse måske fremprovokere alternativ informationsdeling på nettet? Er der håb for Sverige? Desværre ser det ud som om staten og dens lakajer har effektiv kontrol med samfundet.

One ring to rule them all – and in the darkness bind them.

peter
peter
8 years ago

Att en enda människa kan ta ett så för landet förödande beslut som att ge precis alla syrier (dvs, hela mellanöstern) PUT är något som inte kan beskrivas med ord. Att inget annat av jordens länder tagit samma steg talar sitt tydliga språk.

I dagligt tal nämns ofta nazismen, kommunismen, digerdöden med flera som något av det värsta som någonsin drabbat mänskligheten men för oss som följer islam framstår just islam som en självklar etta på denna föga smickrande lista.

Cavatus
8 years ago

Tack för denna osedvanligt uppfriskande krönika! Något dylikt kommer aldrig till tryckpressarna i det extremistiska landet lagom. Jag har länge retat upp mig på Lööfs plastiga image och efter serien om hubbotarna undrat om inte hon är en sådan docka. Det finns inga sprickor i hennes fasad. Ingen skugga får falla över henne. Med tanke på de trauman som folk upplever i dagens miljonprogramsförorter är det skrämmande att höra att hennes värsta trauma är att ha varit rödhårig och att bli uppmärksammad för detta!!! Vad gör denna lolla i politiken egentligen? Ribbenvik är ett kapitel för sig, men särskilt Silberstein.… Read more »

Pecken
Pecken
8 years ago

Kolla upp om den här Ribbenvik gör avdrag för dubbel bosättning, eller om han går på traktamente.

Regimkritiker
Regimkritiker
8 years ago

Lysande Julia. Tack. Att hon blev vald till partiledare var väl det sista steget i nyliberalernas kupp. Det var redan innan hon blev vald uppenbart att hon inte höll måttet och att Eskil Erlandsson hade varit ett mycket bättre alternativ, vars jordnära framtoning hade nått fram till de väljargrupper som idag inte kan identifiera sig med någon av de andra plastmänniskorna som är partiledare. Nyliberalerna har i över 10 år arbetat på att ta över ett stenrikt parti med en svag basorganisation och en plats i riksdagen. Taktiken är ENTRYISM kopierad från Trotskij och extremvänstern. Man INFILTRERAR en etablerad organisation… Read more »

Göran
Göran
7 years ago
Reply to  Regimkritiker

Gustav Kasselstrand

Farbror Pelle
Farbror Pelle
8 years ago

Tack Julia för en som vanligt lysande krönika – du sätter återigen fingret på en viktig samhällsföreteelse. När jag läser detta, slås jag av en sak i första hand: Vad är det för människor som sitter i de politiska partiernas valberedningar? Hur tänker de? Är det verkligen så illa att det är enbart en fråga om vilka kompisgäng som tillfälligt sitter vid taburetterna, som då följaktligen väljer sina egna till partiernas topp-poster? Det verkar så, men det blir allt mer tydligt, ju fler politiska broilers som “Växer upp”, lämnar ungdomsförbunden och hamnar i positioner i moderpartierna i stället. Alltså, det… Read more »

Job Andersson
Job Andersson
8 years ago

Tack Julia för ännu en välskriven krönika, tack!

Nu väntar vi realister på hur och när media ska dra fram en granne, lärare, eller tränare som säger att Annie ljuger om sin idylliska uppväxt – när kommer det?

Utförs
Utförs
8 years ago
Reply to  Job Andersson

Jag hade en liknande tanke. Jag undrar om hon verkligen är rödhårig.

Nils
Nils
8 years ago

Bønderne har jo Eskil Erlandsson at stemme på. En landbrugsminister der virkelig ser ud som en og repræsenterer det gamle Centern, men ingen forestiller sig vel, at han fortsætter efter valget, så man skulle tro det kunne få de sidste diehards bland vælgerne til at søge nye grøntfoderarealer.

Carl Ericsson
Carl Ericsson
8 years ago

Lysande.
Tyvärr finns Inget straff för dessa människor.

Invandrare1957
Invandrare1957
8 years ago

Tack Julia du beskriver den svenska överheten så väldigt bra. Det jag funderar på när planerar dom att släppa loss den ekonomiska krisen. Vid 12 milj människor eller 15 eller 20 milj människor i Sverige. En sak är säker den kommer. Då kan dom vanliga svenskarna hälsa hem dom som har betalat hela det här kalaset. Man blir arg o ledsen. Fackföreningarna ser till alla utom sina betalande medlemmar utan predikar i sin dumhet om rasism och medborgarna matas med att dom är onda svenskarna. Vi lever i ett sjukt samhälle med ett sjukt klimat där det råder demokratur. Där… Read more »

Invandrare1957
Invandrare1957
8 years ago

Tack Julia du beskriver den svenska överheten så väldigt bra. Det jag funderar på när planerar dom att släppa loss den ekonomiska krisen. Vid 12 milj människor eller 15 eller 20 milj människor i Sverige. En sak är säker den kommer. Då kan dom vanliga svenskarna hälsa hem dom som har betalat hela det här kalaset. Man blir arg o ledsen. Fackföreningarna ser till alla utom sina betalande medlemmar utan predikar i sin dumhet om rasism och medborgarna matas med att dom är onda svenskarna. Vi lever i ett sjukt samhälle med ett sjukt klimat där det råder demokratur. Där… Read more »

Blåögd Blond
Blåögd Blond
8 years ago
Reply to  Invandrare1957

För den som följt utvecklingen framstår det som uppenbart att de många terrordåden föranlett den politiska eliten att föra en eftergiftspolitik för att som det heter “minska utanförskapet” eller “begränsa alienationen”. Den förda politiken har i ett antal länder som Frankrike, Holland, Storbritannien och Sverige lett till ökande sociala och kulturella problem.” Nils Dacke ur boken Islam under slöjan Här följer länkar till hela The Project på engelska i både HTML format (för vanliga webb-läsare) och PDF-format ,plus länken till dokumentären om The Project. HTML > http://www.militantislammonito… PDF> http://www.onthewing.org/user/… FrontPageMagazine 10 i maj 2006> .http://archive.frontpagemag.com/readA… Dokumentär> http://www.youtube.com/watch?v… Svensk cachad sida>… Read more »

XY
XY
8 years ago

Jag bugar inför JC:s återkommande, alarmerande genomlysning av det korrupta Sverige; en demokrati på undantag. Imponerande att så produktivt hitta uppslag och göra nödvändig research med så smärtande skarpa teman.

Plastiga företrädare, formstöpta och i samförstånd med ett genomfalskt public service. Det är avskyvärt.

SD lär inte vara lösningen på något vis, men ett viktigt ställningstagande gentemot en havererad demokrati och inaveln inom politiken och medierna. Personligen har jag gjort en resa från S till borgarna och kommande val kommer jag att lägga min röst på “det åttonde partiet”.

XY
XY
8 years ago

Jag bugar inför JC:s återkommande, alarmerande genomlysning av det korrupta Sverige; en demokrati på undantag. Imponerande att så produktivt hitta uppslag och göra nödvändig research med så smärtande skarpa teman.

Plastiga företrädare, formstöpta och i samförstånd med ett genomfalskt public service. Det är avskyvärt.

SD lär inte vara lösningen på något vis, men ett viktigt ställningstagande gentemot en havererad demokrati och inaveln inom politiken och medierna. Personligen har jag gjort en resa från S till borgarna och kommande val kommer jag att lägga min röst på “det åttonde partiet”.

Stefan
Stefan
8 years ago

Jag är nog inte ensam om att behöva läsa dina krönikor i etapper. Allt på en gång blir för mycket och för smärtsamt.

Att Ribbenvik ensam får ta ett sådant beslut är fullständigt horribelt. De ekonomiska konsekvenserna kan bli ödesdigra för Sverige.

Annie Lööf orkar jag inte kommentera då hon inte har öppen källkod.

Ckarlotte
Ckarlotte
8 years ago
Reply to  Stefan

Nej, du är inte ensam!

Arvid Falk
Arvid Falk
8 years ago

Tack Julia!

En perfekt beskrivning av svenska journalisters säregna hovjournalistik:

“Den typiska kvalmiga och förödande atmosfären av konfliktfritt samförstånd mellan journalister och makthavare.”

66
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x