20
mar
Seneste opdatering: 22/3-14 kl. 0739
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

To the dramatic music of Svend Erik Tarp, played by the Danish State Radio Symphony Orchestra, the camera first pans over Thorvaldsens Museum then zooms in on Thorvaldsen’s self-portrait statue. The scene is set in Carl Th. Dreyer’s film about Thorvaldsen, which was shot in Thorvaldsens Museum in 1948 in preparation for the centenary of the opening of the museum. Carl Th. Dreyer and Thorvaldsen

Det er Den Store Danske jeg abonnerer på, som fortæller om Carl Theodor Dreyer, 3.2.1889-20.3.1968, Filmen var mig ukendt. Jeg vidste heller ikke, før jeg i 1986 befandt mig på pladsen i bil og måtte se på skiltene for at orientere mig, at der fandtes en Piazza Thorvaldsen ved Ville Borgese i Rom. At rejse er at lære. Rom er byen i Europa, alle de andre kan godt pakke sammen, hvis man undtager Firenze, Verona, Vicenza, Padova (‘Cappella degli Scrovegni og Prato della Valle) og Venezia.

Jeg benyttede lejligheden til at købe min anden Colnago-Campagnolo racercykel i stumper, jeg samlede da jeg kom hjem. I Rom kører gamle, tykmavede mænd rundt på sådan nogle, og de ser medlidende på en dansker, der først kan hive den frem i marts-april. Den Giuseppe Saronni kørte på og den Freddy Maertens blev verdensmester på, som selvfølgelig er umoderne nu.

Men det er ligegyldigt, den er smukkere end dagens cykler, og den hænger på væggen mellem mine malerier når det ikke er sommer, og den er ude at køre. Se evt. dokumentaren Dreyer Forenklingens mester, jeg postede i oktober. Se også Thorvaldsens Nysø fra 7 august 2010.

Mozart’s SONATA for TWO PIANOS

Det er ikke hele sonaten, den kan man høre her. 22 minutter

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Machiavelli
Machiavelli
8 years ago

Lad mig gentage mit indlag fra JP. Det syge samfund. I gårsdagens dagens aviser stod, at landets største region om kort tid sætter en større undersøgelse igang vedr. retspsykiatrien. Politikerne i hovedstaden vil have et klart svar på, hvorfor antallet af psykisk syge borgere, der har en dom til behandling, er tredoblet siden årtusindskiftet. “Vi undervurderede problemets omfang, siger regionsformand Bent Hansen”.. men Voldelige overfald og drab ligger nogenlunde stabilt”,( hvad der er løgn) Men nu bliver folk syge, før de ender i spjældet. Med andre ord flere og flere bliver syge i hovedstaden. Men hvad med hele landet? I… Read more »

Prudentius
8 years ago
Reply to  Machiavelli

Og det syge er samfund er det åbne samfund. Eller rettere sagt det ALT for åbne samfund. Og det ALT for åbne samfund er menneskerettigheds-imperiet. Og menneskerettigheds-imperiet er den styrende vision i et Vesten der går planken ud med rationalismen og universalismen. På mange måder er vi ved frigørelsens og moderniseringens endestation. Hvis vi bliver bare et milligram mere frie og mere moderne uddør vi. Ethvert stof bliver som bekendt giftigt i for store doser. Vesten, nu frihedens og menneskehedens imperium, er tydeligvis ude i en livstruende overdosis på de ideer der længe har været nøglen til vores fremskridt og… Read more »

Hans Und
Hans Und
8 years ago

Så har Samarbejds-Politiken sørme fået øje på en historie om en seriemorder over i Absurdistan…

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x