24
mar
Seneste opdatering: 25/3-14 kl. 1709
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jan Milld er al svensk indvandringskritiks nestor. Han betragter sig, ligesom Lars Hedegaard, stadig som tilhørende venstrefløjen. Hans Blågula Frågor på nettet siden 1996 er modstykke til Morten Uhrskovs Et Delt Folk, her står alt hvad de sagde og gjorde fra begyndelsen af firserne til idag. Et rent forbryderalbum og en gave til eftertiden. Det var her jeg slog op for at genopfriske antropologen Kajsa Ekholm-Friedman, da jeg for nylig var til en middag i Skåne, hvor hun dog var forhindret i at komme. Det er her, man finder ud af hvem lægen, den alt for tidligt afdøde Eva Bergqvist var: Den første Moderat, som kritiserede asylindvandringen.

Det er i dens faktabank at al statistikken befinder sig, et enormt dokumentationsarbejde. Jeg fik kontakt med Milld i 2001, da jeg havde konstateret at jeg ikke kunne skrive i svenske aviser, som jeg havde gjort i danske i årtier uden problemer. At Sverige er et demokratur, som Milld udtrykker det, eller et teaterdemokrati med begrænset ytringsfrihed, som jeg selv siger.  Det var nogle år før blogosfæren, så det var blandt andet gennem Jan Milld jeg fik dirket mig ind bag den svenske facade, og overhovedet kunne ytre mig i Sverige.

Man kan selvfølgelig altid få en kronik refuseret, det var ikke det, det var oplevelsen af ikke at kunne få ét ord indført offentligt, der gjorde at denne blog overhovedet kom til i 2004, mærkeligt nok flere år inden svenskerne selv kom i gang. Milld fortæller også i videoen, hvordan internettet kom til hans undsætning, og han fortæller i detaljer om hvordan den jornalistiske svenske udskamningsmaskine fungerer.

Havde det ikke været for internettets ankomst, havde den været lige så uigennemtrængelig som dengang, og svenske magthavere havde kunnet sove lige så roligt om natten. De tider er heldigvis forbi, hvor halvstuderede journalister og politikere bestemte enerådende over hvad der overhovedet sagdes offentligt og effektivt obstruerede demokratiets hjerte: ytringsfriheden. Nu lever den gode smag i et kronisk nervesammenbrud, og det har den rigtig godt af. Uden internettet var Sverigedemokraterne ikke i Riksdagen, og uden det, ville de ikke opnå måske 15 procent om et halvt år (ikke at det vil betyde noget i den store sammenhæng, demokraturet har påtvunget folket sin vilje noget så eftertrykkeligt.)

 Jeg har desværre kun mødt Milld én gang, og det var i København for ti år siden. Han er ligesom han lyder: En klippe af sindsro og en ægte demokrat. Vi er ikke enige om alt, men det er ikke et krav man kan stille til nogen. – De første fyrre minutter af interviewet er et must for dem, der vil vide noget om den tidlige indvandringskritik i Sverige. Det er lavet af Radio Länsman, der også har mange andre interessante interviews, blandt andet med kunstneren Dan Park, der knapt forlod retten i dag, før anklageren igen vil have ham tre måneder i fængsel for HMF over denne blogpost. De får aldrig opdraget på ham, de kan lige så godt give op.

Pat Condell: How to be a racist

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Angela
Angela
8 years ago

Rättelse skall vara 100-tals år. Kom med en nolla för mycket. Om romernas historia i Asien vet vi lite. Förmodligen är de ett kastlöst folk från Indien som vandrat ut.

Angela
Angela
8 years ago

Ullenhag glömde inte att nämna det stigmatiserade ordet -nationalism. Romerna är nog väldigt tacksamma för sin nationalism som gjort att de i flera 1000-tals år har kunnat bevara sin historia, sitt språk, sin kultur sin identitet vilket inte svenskar kan skryta med. Med piska och morot tvingas svenskarna förneka sig själva, sin identitet och historia. Det har varit förödande för svenskarna som tvingas uppge sin nationalitet och land och därmed reducerats till ca 7 miljoner människor ca någon promille av världens befolkning medan romerna bara i Europa, flest i Östeuropa eftersom de härstammar från Asien, beräknas uppgå till det dubbla… Read more »

Angela
Angela
8 years ago

Jan Milld lär nog inte få något ekonomiskt stöd av vare sig regering eller övriga etablissemanget för sin Vitbok om svenskarnas och européernas öde i historien. Han tystas och osynliggörs systematiskt. Som av en händelse kom Vitboken om “Romerna” idag finansierad av regeringen och med sedvanlig uppbackning av etablissemanget. Integrationsminister Ullenhag inbokade redan tidigt på morgonen för att tala om för de som vaknat först vad de skall tycka om denna Vitbok. Inget lämnas åt slumpen. Vi skall tycka rätt. Vi skall förfasas över “denna mörka tid i historien”, veta att det var “rasism”, att “fördomen lever kvar än idag”,… Read more »

Angela
Angela
8 years ago

Jan Milld är dessvärre ganska så okänd i Sverige idag p g a att han ständigt osynliggörs av etablissemanget. De som länkat eller refererat till Milld har obönhörligen censurerats. Milld är en tänkande människa och tänkande människor är alltid intressanta och spännande eftersom de alltid tillför ny kunskap. Jan Millds blogg är bara att rekommendera.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x