24
mar
Seneste opdatering: 25/3-14 kl. 1137
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Skarp som en ragekniv i New York, 18-2-2014. Kan ikke anbefales nok.  Journalist and author Melanie Phillips speaks on the manipulations of human rights law. A program from The Lawfare Project. Via Hodja. Se også Melanie Phillips in Copenhagen, I og Melanie Phillips in Copenhagen, II

Dr. Dalrymple om ‘at finde sig selv’

I used to tell my patients that it was vastly more important, from the point of view of reaching contentment, that they should lose themselves than that they should find themselves; and that, in losing they would find themselves and most of their problems would disappear, at least for the time they remained lost. If they made finding themselves the precondition of losing themselves, they were, in effect, lost. My patients who were bored by existence and therefore in search of themselves used to ask me how one became interested in something, a question to which I did not know the answer [..]

As for my patients who were bored and who created convoluted difficulties for themselves to disguise that fact, I came to the conclusion that the world seemed dull and slow moving to them by comparison with videos, films, shows, and television. The greatest cause of boredom in the modern world is entertainment. Entertainment Surfeit Disorder by Theodore Dalrymple

Hvad Dalrymple siger minder om buddhismens:

“At udforske Buddhas vej er at udforske sig selv. At udforske sig selv er at glemme sig selv. At glemme sig selv er at blive oplyst af alle ting. Når du er oplyst af alle ting, er din krop og dit sind såvel som andres kroppe og sind faldet væk. Ingen spor af oplysningen bliver tilbage, og denne sporløshed fortsætter uden ophør.” – Den japanske Soto Zen mester Dōgen Kigen (1200-1253)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Erling
Erling
8 years ago

Rigtig god monolog – tak for linket.

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
8 years ago

New York Times har tidigare varit mycket politiskt korrekt men har på sista året blivit betydligt vassare. Den här artikeln är nog skarpast och tydligast hittills ifråga om hotet mot väst: Om vad Pakistan visste om Bin Ladens gömställe: http://www.nytimes.com/2014/03/23/magazine/what-pakistan-knew-about-bin-laden.html?ref=osamabinladen Det fortsätter att sippra fram intressant och hårresande information om Turkiet och om vad som de flesta västmedier envisas med att eufemistiskt benämna som en “korruptionsskandal”. Vad det i själva verket handlar om är att mer eller mindre öppna kontakter mellan AKP och Al Qaida kommer i dagen. Här beskriver Long War Journal hur AQ i fredags höll öppna massmöten… Read more »

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x