26
mar
Seneste opdatering: 26/3-14 kl. 1029
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Et torahtungt afvæbnet potentiale
med hjerner, der kun ventede på lighed,
så langt fra Enevældens gyldne sale,
gav Kongen og hans kancelli nu frihed.

Oplysning, borgerskab, det var parolen,
og med et Bing & Kalisch’s Institut
og Friskolen og Carolineskolen
så var segregationen halvvejs slut.

Oplysningstid. Berusende som vin.
I Tyskland Moses Mendelssohn. I Frankrig
Napoleons Det store Sanhedrin.

Og Kongen, mens de gamle sagde aldrig,
lod jøderne med borgerret bevæbne.
Integrationens startsignal. Tak skæbne!

Fra Kritiske og Ukritiske Sonetter om Jøder og Jødedom i Danmark i anledning af 200-året for Anordningen af 29 marts 1814, der gav jøderne borgerrettigheder. Mosaiske Sonetter af Erik Henriques Bing, netop udkommet, 120 kroner. Vi fejrer 200 års dansk jødedom, 26 marts, Københavns Rådhus.

Mosbjerg Folkefest, lørdag den 5. juli 2014

mosbjerg poster

Program og tilmelding, Facebook.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
9 years ago

MH 370: Så här olika kan teorierna om “olycks”-orsaken beskrivas i olika medier:

http://www.dn.se/nyheter/varlden/flera-pusselbitar-kring-mh370-pa-plats/

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/malaysia/10720237/Malaysia-Airlines-crash-Suicide-mission-theory-of-MH370-investigators.html

I det första fallet en typiskt “svensk” teori baserad på en av media utnämnd “expert” på läktarplats. I det andra fallet ett uttalande av en källa “nära” eller med direkt insyn i utredningen.

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

“Kulturberigelsen” fejrer nye triumfer ovre i England 🙁 Danmark om 15-20 år? Nu undervises der i engelsk som fremmedsprog på engelsk skole http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE6585698/nu-undervises-der-i-engelsk-som-fremmedsprog-pa-engelsk-skole AF THOMAS ANDREW I et radikalt forsøg på at hæve niveauet bliver engelsk nu andetsprog på en offentlig skole i Leeds. En offentlig skole i det nordlige England begynder nu at undervise i engelsk som et egentligt fremmedsprog. Den nye undervisningsform og sprogpolitik gælder alle skolens elever og søsættes tilsyneladende i et desperat forsøg på at hæve standarden. Skolen, som omfatter elever fra over 50 forskellige nationaliteter, ligger i storbyen Leeds, og det opsigtsvækkende initiativ, som blandt… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Bjovulf

Apropos – de lallenaive radigale tror åbenbart stadig, at man bare kan fortynde sig ud af problemerne i Danmark ved simpelthen at lukke denne type skoler 😉 Radikale klar til at lukke skole fuld af tosprogede elever http://www.bt.dk/politik/radikale-klar-til-at-lukke-skole-fuld-af-tosprogede-elever Af Søren Ploug Lilmoes, Berlingske Nyhedsbureau Onsdag den 26. marts 2014, 13:25 En skole uden etnisk danske elever er helt uholdbar, og derfor bør Aarhus Byråd overveje at lukke Tovshøjskolen i Gellerup. Det mener de Radikale, efter det er kommet frem, at der kun går tosprogede elever på Tovshøjskolen. »Jeg skal ikke bestemme, hvordan Aarhus Kommune løser et problem med en aarhusiansk… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Bjovulf

Mere her: Folkeskolen helt uden ‘danske’ børn: Sådan gør de i jul og påske http://www.bt.dk/danmark/folkeskolen-helt-uden-danske-boern-saadan-goer-de-i-jul-og-paaske Skoleleder Aase Conny Nielsen erkender overfor BT, at det giver udfordringer, når alle børn er tosprogede. – Selvfølgelig er det en ekstra opgave, hvis mor eller far ikke taler dansk derhjemme. Al vores undervisning tager udgangspunkt i at børnene er tosprogede, og i forhold til andre skole gør vi nok mere ud af at sikre at alle forstår nye ord og begreber, siger hun. Læs også: Formand for skoleledere: Intet problem i skole uden etniske danskere Selvom der ikke er nogle børn af etnisk dansk… Read more »

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
9 years ago

Jude eller kristen, eller bara agnostiker – vi hotas alla av det här:

http://www.bbc.com/news/world-africa-26713703

Svend Andersen
Svend Andersen
9 years ago

Vigtig information vedr. Mosbjerg Folkefest 2014:

Reg. nummer for Jyske Bank, Skanderborg Afd. er de første fire cifre i den opgivne konto, altså:

Jyske Bank Reg.nr.: 7176 Konto nr.: 1349324

Af hensyn til planlægningen og forberedelserne til folkefesten vil det være ønskeligt, at folk melder sig til så hurtigt som muligt, event. med forhåndstilmelding til info@mosbjerg.org

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x