26
mar
Seneste opdatering: 27/3-14 kl. 1447
30 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Peder Jensen skriver blandt andet i NATO’s Next Secretary General: Jens Stoltenberg?

My opinion as a Norwegian is that Mr. Stoltenberg is personally unsuited for the task of being the Secretary General of NATO. Assigning him the job will further weaken the organization. Yes, this is mainly a symbolic position with limited power. However, the world is full of symbols because we realize that symbols can be important in real life. Elevating Jens Stoltenberg to such a position would send out the wrong signals.

For instance, it is a documented fact that Jens Stoltenberg was one of quite a few left-wing politicians in Western Europe who had a file with the KGB because they considered him to be a friendly contact. There are no indications that he did anything that was outright illegal with these friendly talks, but they were certainly unwise and reflect poorly on his character. The KGB was the secret police of the totalitarian entity known as the Soviet Union. Back then it was NATO’s primary enemy and a very real military threat. It would look strange if a man who was classified as a friendly contact by NATO’s primary enemy a generation ago were to become head of NATO today. Moreover, as Norwegian Prime Minister, Jens Stoltenberg has in recent years been very weak in dealing with Islamic aggression.

Se også: Jens Stoltenberg: Inspireret af Che Guevara og Fidel Castro – kommende generalsekretær for NATO

»En krigsförklaring mot hela det svenska folket«

I Sverige begås enligt BRÅ minst 36.000 våldtäkter per år. Över 100 om dagen! Det är en ökning med 1000% på 20 år. Mörkertalet, 80-90%, vågar man knappt tänka på. Detta kan inte förklaras av att lagen 2005 ändrades så att fler brott betraktas som våldtäkt. Internationell forskning ger heller inget belägg för att det skulle skett någon ökning av anmälningar just i samband med lagändringen.

Enligt FN:s statistik begås i Sverige 53,2 våldtäkter per 100.000 invånare. I Norge är siffran 19,8, i Finland 17,2, i Danmark 7,3, i Japan 1,2. I Norge är man som bekant mer ärlig i debatten. Den norska polisen meddelar att ALLA överfallsvåldtäkter i Oslo begicks av invandrare under den senaste perioden. Liknande uppgifter finns i Danmark. Det är svårt att tro att det skulle vara annorlunda i Sverige.

Kvinnor levde tryggare i Sverige på 1200-talet än i dagens samhälle. Birger Jarls kvinnofridslag utkrävde mycket stränga straff för våldtäkt. Gärningsmän dömdes till förlust av egendom, vanära och fredlöshet. Bara att kalla någon för hora kunde leda till dödsstraff på den tiden.

Som far och morfar blir jag rasande när detta går upp för mig. Att våldta svenska kvinnor för att demonstrera sin kulturella överlägsenhet är ju en skamlöshet utan motstycke. Lägre kan man inte falla. Det är ju inte bara en fruktansvärd förbrytelse mot svenska kvinnor. Det är en krigsförklaring mot hela det svenska folket och ett utstuderat hån mot svenska män som inte kan försvara sina kvinnor i ett samhälle där själva problemet förnekas och därmed i stor utsträckning tolereras – ja t.o.m. uppmuntras genom denna ofattbara flathet och godtrogna bortförklararanda.Kalla mig rasist men… här går gränsen för tålamodet!

I Sverige er der en ekstrem mørklægning af, hvem der begår voldtægterne. I ubemærkede delstudier er sandheden dog sluppet ud, 80 % er tilvandrede.  I Norge og Danmark er der  mere åbenhed, skønt ikke helt. Man er ikke en politiker med røde ører, uden at man laver et cover up, der måske holder ens tid ud.

I Danmark blev 67 % af voldtægterne på landsplan og 75 % i København begået af indvandrere i 2004. Daværende justitsminister Lene Espersen lovede en etnificeret kriminal- og voldtægtsstatistik, men det blev hurtigt ‘glemt’, og ingen konservativ top-kvinde er mig bekendt blevet voldtaget siden da, hvad der kan skyldes glemsomheden.

Det er en barok tanke, at de Radikale og Politikens feminismeparadis er landet, hvor man gør alt for at mørklægge rekordstore voldtægtstal og hvor man ikke kan beskytte kvinder imod det mest elementære af alle overgreb og krigserklæringer: Voldtægt.

Det er vigtigere, at der er kønsligestilling i virksomhedsbestyrelser og at mænd bliver dømt hårdt for at betale en prostitueret, end at  svenske kvinder kan bevæge i det offentlige rum uden at skulle frygte overgreb. Et lille eksempel på kendt viden: Nära 40 procent av kvinnorna i Örebro län vågar inte gå ut ensamma. Snak om signalpolitisk idioti.

I Sverige blev der i 2013 anmeldt 5887 voldtægter. Alene i Stockholm blev der på syv måneder i 2013 anmeldt 1000 voldtægter =  cirka 14,000 inkl. mørketal på et år.  Mørketallet skønnes stabilt af uafhængige kilder til at være x 10, dvs. 60.000 voldtægter om året = 600.000 på ti år.

At det samlede antal anmeldelser er gået lidt ned siden 2012, skyldes formentlig at mange har opgivet at anmelde, da ganske få procent af tiltalte voldtægtsmænd overhovedet opnår fældende dom. En dømt og straffet voldtægtsforbryder i Sverige, er en meget sjælden ting, voldtægt er i praksis gratis i feminismens elysium. Tyg lidt på det, næste gang du hører noget svensk, universitært øregas.

Svenske kvinder er i praksis massivt retsløse kønspolitisk, fordi multikultur trumfer genuspolitik. Diskussionen af de svenske tal, er naturligvis lang: falske anmeldelser, anden juridisk definition osv., men den bortforklarer ikke Sveriges voldsomme øgning og overrepræsentation, blandt andet fordi svenske politikere holder kortene tæt til kroppen. De vil ikke undersøge det videnskabeligt. Naturligvis vil de ikke det.

Drude Dahlerup er måske en ping på Stockholms Universitet, men hun er en sekundær ping, og hun har ikke begrebet det. Hun hæver en komfortabel løn fra hæderlige svenskeres arbejde på ren, varm luft. Hendes jævnaldrende pensionister skal efter et helt liv i arbejde leve for mellem 5 og 8.000 kroner om måneden, og de skal oveni på grund af hendes forskruede ideologi udsættes for voldtægt, mord og røveri.

Man kan formulere det således: Der findes ingen større trussel mod svenske kvinders fysiske sikkerhed, end svensk feminisme. Kvinderne selv kan desværre ikke finde ud af at flytte deres kryds på stemmesedlen, deres mænd kan ikke finde ud af at forsvare dem, og deres egne politikere har erklæret dem krig. Tableau for svenske kvinder, som ikke har bevæbnet sig selv. Deres såkaldte mænd har, men de skyder indtil videre kun elg, rådyr og vildsvin med deres voldsomt mange våben.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
30 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Angela
Angela
8 years ago

Nu är det bara 33 000 kr kvar som saknas i insamlingen för enskilt åtal mot Expressen. Och snart löning! Förhoppningsvis kan åtalet påbörjas nästa månad.

Angela
Angela
8 years ago

“Försvinner aldrig sådana här personer från massmedia?”. 🙂 Nej, huvudet på spiken. De har en tendens att klamra sig fast där makten och pengarna finns. Historien genomsyras av alla dessa psykopater och sociopater med sin idéer och visioner den ena galnare än den andra. Och folk har fullt sjå att freda sig emot dem. Protesterar de för mycket hamnar de om inte i fängelse så på dårhus eller mister liv och lem. (Lyssna på radioföljetongen. “Det tomma rummet”, kap 7-8 passar väldigt bra in i samtiden. Länken finns ovan. Och alla börjar med en resumé. Är ung en kvart. )Men… Read more »

HH
HH
8 years ago

Apropå Stoltenberg – radions p1 hade ringt upp en välkänd herre vid namn Pierre Schori, eller Peter Schorre som en svensk boende i Schweiz kallade honom. Hur som helst, detta intetsägande samtal fick mig att börja undra. Varför skulle Schori ha någon åsikt om Stoltenberg och Nato? När jag gräver i Schoris förflutna ser jag att han inte gillar USA särskilt mycket – jo, det kom en syrlig kommentar där betr Nato! Undrar om de baltiska länderna tycker detsamma? Hur som helst, hr Schori eller Schorre var på sin tid andreman hos Palme. Gillade Fidel och andra på vänsterkanten, Pol… Read more »

Angela
Angela
8 years ago

http://www.friatider.se/48000-saknas-for-enskilt-atal-mot-expressen Det fattas 48 000 kr nu i insamlingen. Du som har råd att skänka en tjuga eller en 50 -lapp gör det för demokratins och frihetens skull. Det är beklämmande att se hur vanligt folk behandlas hur de får ta ur redan tunna plånböcker för att kunna väcka åtal mot etablissemanget, mot Expressen och journalister som har miljoninkomster. Sverige är inget rättssamhälle. Lagarna är bara till för att de redan välbärgade skall få rätt. Den vanliga människan, även högre medelklass och företagare har oftast inte ekonomiska resurser att kunna driva sin sak i domstol hur rätt de än har.… Read more »

HH
HH
8 years ago

Tack Angela för det du skriver. Denne Aschberg, blev han inte lurad på en massa pengar? Det är vad jag hörde i radion i morse. Men tydligen har han lomman fylld så han kan köra raseribåtar (Kardemumma-benämning) från Piteå till Västkusten. I rasande fart går det – och naturen har som vi alla vet ingen egen åsikt i det fallet. Vad gör denne Aschberg, vad sysslar han med? Förstå mig rätt, jag tycker visst det är bra att folk engagerar sig och som kristen betraktar jag alla människor på jorden som likar. Likheten består i att vi alla är människor.… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Shhh … vi er svenskere!

http://www.jyllands-posten.dk/premium/international/ECE6580868/shhh-vi-er-svenskere/

Indvandrerdebat: Svenskerne synes, at den danske debat er generaliserende og indvandrerfjendsk. Men svenskerne er selv præget af en politisk korrekthed, der betyder, at de ikke tør kalde en spade for en spade og en ghetto for en ghetto, lyder det fra Danmark. Der er kun en 16 km lang bro mellem de to lande, men flere lysår mellem debatformen.

AF ORLA BORG | MARTIN JOHANSEN, Jyllands-Postens udsendte medarbejdere

Bergfast
8 years ago

F. ö. : ang. Aschberg, m.fl……. MITT i alltsammans av det som sker oftast över gemene mans huvud, (BÅDE över invandrade människors huvuden, OCH ursprungsinvånares huvuden, i de f.d. europeiska nationalstaterna), så behöver man nog kanske ändå försöka komma ihåg, att det verkar finnas en VILJA att faktiskt försöka åstadkomma motsättningar, frustrationer, ilskor, avund, vrede osv. osv.hos BÅDE de invandrade bofolkningsgrupperingarna OCH ursprungsinvånarna i Europas nationalstater?…. Detta helt enkelt genom att försöka retas…? Genom olika slag av förolämpningar gentemot ursprungsinvånarna? T ex genom gratis tandvård, genom extra jobbstimulansbidrag, genom förmånliga retroaktiva barnbidrag osv. osv.? Man, (inom makthavande politisk administration, inom… Read more »

Angela
Angela
8 years ago
Reply to  Bergfast

Efter ett långt anförande av självskryt, egen förträfflighet och uppdiktat gott uppsåt, ren propaganda som programledaren Johar Bendjelloul inte ifrågasätter, det är hans mediekompis privilegium i mediernas Agenda och programledarens som längre ner i hierarkin måste fjäska för och smickrande kalla Aschberg för “extrem intellektuell” man positionerar sig och bekräftar sina vänskapliga band eftersom lite kritik måste framkomma för att bevara SR:s trovärdighet som objektiv och ge sken av granskning av makten fastän det är tvärtom, så kastar sig Aschberg över sina offer och demoniserar dem. Dessa feodalherrar med sina fogdar och beväpnade styrkor är inget nytt i historien. De… Read more »

Angela
Angela
8 years ago
Reply to  Angela

Det tar inte slut här. Igår fredag (och idag reprisen)såg sig Sissela Kyle i Spanarna tvungen att ännu en gång pudla för sitt misstag vid Guldbaggegalan. Etablissemanget retar man inte ostraffat. I Spanarna propagerade hon för Trolljägarna och Aschberg. Snart räcker inte svansen till för Kyle att vifta med för att få behålla sitt lönsamma kändisskap i Stockholms kändisklubb för inbördes beundran. Hur skall det gå när paradigmet skiftar…men som människorättsaktivisten al Sadaawi sa i Kobra vid det egyptiska upproret i arabiska våren när den 90-åriga damen besökte Sverige och intervjuades om journalister och det ruttna etablissemanget “…att då vänder… Read more »

Bernt
Bernt
8 years ago
Reply to  Bergfast

Zygmunt Bauman har kallat det du beskriver “Collateral damage”, alltså som något oavsiktligt. Nå, jag tror det är rätt att tänka sig att det är så det går till. Dom skiter i oss.

Angela
Angela
8 years ago

http://kvinnatillkvinna.se/blog/2012/05/31/tv-rs-kamp-mot-sexuellt-v-ld-ver-f-r-margot-wallstr-m/ Som FNS särskilda sändebud fick vi följa hennes arbete i Afrika och Bosnien mot det sexuella våld som sedan tidernas begynnelse varit ett inslag i krig eller kolonisering. Wallström grät tillsammans med Hillary Clinton i Afrika och fick tillslut igenom en resolution i FN. Hörs Wallström i den svenska våldtäktsdebatten? Borde hon inte gråta över de svenska våldtagna kvinnorna? Eller var tårarna i Bosnien och Afrika bara krokodiltårar för att bli ihåg kommen i FN? Eller är det inte politiskt korrekt att se detsamma i Sverige? Är det skammens rodnad på kinderna att detsamma förekommer i Sverige och att… Read more »

trackback

[…] har man tagit ifrån oss den fysiska tryggheten genom en galopperande våldsbrottslighet. Många förortsområden får/vågar vanliga svenskar inte besöka. Inte ens ambulans och brandkår […]

Nemo
Nemo
8 years ago

Oh, please. God made man, Samuel Colt made them equal, som én eller anden sagde. Kvinder, der ejer kampvilje, kan godt forsvare sig selv. Hvis danske kvinder skal eskorteres rundt, er vi ikke bedre end muslimer. Jeg mangler faktisk stadig en forklaring på, at indvandringen IKKE har ført til nogen som helst stigning i antallet af voldtægter i Danmark. Hvad er det, vi gør anderledes?

Bergfast
8 years ago

Angående en krigsförklaring mot hela det svenska folket…. Det är trots allt ändå lite märkligt att man i den s.k. fria, s.k. upplysta världen, med s.k. fri sexualitet, tillsammans med all s.k. fri sexualupplysning osv., osv., ändå inte verkar vilja pussla ihop två och två när det gäller antalet våldtäkter i t ex Norden, främst kanske Sverige? Man verkar inte göra några kopplingar alls till de förebilder som ges till unga flickor och unga kvinnor? I form t ex av Next Top Model, eller Sex and the city, Trinity and Susannah stylar om…, m.fl., m.fl.? Alltså s.k. underhållningsprogram, där en… Read more »

Angela
Angela
8 years ago
Reply to  Bergfast

Ja, synpunkter som är vetenskapliga men inte får nämnas i Sverige och snart inte i hela västvärlden. De som anmärkte på förfallet, hjärntvätten och vilseledandet av barn ungdomar i förskola och skola blev som vanligt kallade för rasister. Erich Fichtelius propagandafilm som visas i skolan blev polisanmäld. Propaganda för sex och framför allt HBTQ får inte kritiseras av barnens vårdnadshavare och landets invånare. Är det konstigt att barnen sen råkar illa ut. Men de konsekvenserna behöver inte makteliten ta. Det får barnen , kvinnorna och landets invånare själva göra medan makteliten smiter. Ungdomar framför allt kvinnor och flickor mår väldigt… Read more »

Peter Andersen
8 years ago

“Stoltenberg er en særdeles illustrativ repræsentant for den herskende vestlige magtelite og dens idealer.” Rigtigt godt sagt og skrevet. Lige på kornet Prudentius! I øvrigt er det en yndet svensk sport at fifle med statistik og tal. I forbindelse med Stokholms københavner-kompleks fandt man en dag frem til, at København vist nok var meget større end “storebrors” hovedstad. Og den gik jo ikke, så vips, så lagde man lige et område på størrelse med Sjælland, med et indbyggertal noget lavere, ind under begrebet Stokholm. Så var den klaret! Pludselig går det så op for dem, at landet er ved, at… Read more »

JensH
JensH
8 years ago

Kunne man have forestillet sig en type som Jens Stoltenberg som NATO-chef tilbage i 1980’erne, hvor Reagan sad i Det Hvide Hus og Thatcher I Downing Street no. 10??? Jeg tvivler, men det var selvfølgelig også i en epoke, hvor vestens politiske ledere rent faktisk troede på de vestlige værdier som noget unikt godt i denne verden. Idag lider de vist alle mere eller mindre af kulturelt selvhad, og derfor kan en naiv venstre-orienteret type som Stoltenberg blive NATO’s generalsekretær. Hans væsentligste ‘kvalifikation’ er vel set med NATO regeringsledernes øjne, at han vil være god til at ‘skabe dialog’ med… Read more »

Prudentius
8 years ago

“…Jens Stoltenberg has in recent years been very weak in responding to islamic aggression.”

Med andre ord, han er som skabt til jobbet! Da man må gå udfra det ikke går an med en eller anden latent islamofob, når nu det muslimske broderskab, AKP-regimet i Tyrkiet og huset Saud er Vestens mest betroede partnere udi “fred”, “rettigheder” og “udvikling”.

Vis mig dine venner og jeg skal sige dig hvem du er.

Stoltenberg er en særdeles illustrativ repræsentant for den herskende vestlige magtelite og dens idealer.

Ole Burde
Ole Burde
8 years ago

Svenske feminister opfører sig stort set som om det ikke ville røre dem en pind at blive gruppe-voldtaget .
En mulig del-forklaring er , at de nettop ER totalt ligeglade med hjem deres sex-partnere er. En anden mulig del-forklaring på dette paradoks er , at de tiltrækkes af tanken om gruppevoldtægt ,og at de er schizofrene nok til specielt at blive tiltrukket af tanken om at blive brutalt domineret af lige akkurat den slags mænd som ellers er deres erklærede fjende-billede .

HH
HH
8 years ago

Alice Lyttkens har skrivit om den svenska kvinnans ställning i det samhälle som Birger Jarl styrde över. Hon har faktiskt skrivit flera böcker om kvinnans ställning fordom och det på ett mycket historiskt och intressant sätt. En man som man visste hade våldtagit en kvinna dekapiterades efter rättegång! Och en kvinna som uppenbarligen blivit trakasserad och med synligt orediga kläder kunde peka ut förövaren för näpst. Jo, jag hörde denne Aschberg som säkert skulle passat mkt bra i det gamla tyska nazi-riket. Det som slog mig var denne mans HELT självpåtagna rätt att agera domare och – bödel. Faktiskt blev… Read more »

HH
HH
8 years ago

Alice Lyttkens har skrivit om den svenska kvinnans ställning i det samhälle om Birger Jarl styrde över. Hon har faktiskt skrivit flera böcker om kvinnans ställning fordom och det på ett mycket historiskt och intressant sätt. En man som man visste hade våldtagit en kvinna dekapiterades efter rättegång! Och en kvinna som uppenbarligen blivit trakasserad och med synligt orediga kläder kunde peka ut förövaren för näpst. Jo, jag hörde denne Aschberg som säkert skulle passat mkt bra i det gamla tyska nazi-riket. Det som slog mig var denne mans HELT självpåtagna rätt att agera domare och – bödel. Faktiskt blev… Read more »

Olav
Olav
8 years ago

Det hører med til den norske historien om dette, at den kvinnelige politilederen som uttalte seg så direkte om realitetene rundt overfallsvoldtektene, kort etterpå ble sykemeldt, for siden å forlate sin stilling.

JensH
JensH
8 years ago

“Deres såkaldte mænd har, men de skyder indtil videre kun elg og vildsvin med deres voldsomt mange våben.” Nu er det vel førs tog fremmest kvinderne i de pludrende klasser, der har været bannerførere for denne feminisering af Sverige, og så kan disse selvsamme kvinder da ikke forvente, at de ‘feminiserede’ Svenske mænd lige pludselig skal indatge ‘mande-rollen’ og forsvare dem mod disse tilvandrede voldsmænd. Iøvrigt, ‘Feminiseringen’ af af det Svenske samfund er vel også den som i høj grad har båret denne naive og såkaldt ‘humanistiske’ udlændingepolitik, som de fører hinsidan, eller hur??? Nej, jeg mener ikke, at man… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
8 years ago

Omringet af københavnere lokalt, svenskere og tyskere nationalt:
Hessens Justizminister Wagner fordert erleichterte Abschiebung krimineller Straftäter in ihr Heimatland. Ausländeranteil in U-Haft bis zu 60 Prozent

http://www.welt.de/print-wams/article601647/Auslaender-in-deutschen-Gefaengnissen-kosten-jaehrlich-600-Mio-Euro.html
facebook.com/photo.php?v=1407622856168977&set=vb.1383570001907596&type=2&theater
via pi-news.net

Angela
Angela
8 years ago

Bra jag skall titta på detta senare. Av en slump råkade jag höra ett inslag på P1Morgon om Trolljägarna som jag hoppas du tar upp. Har någon gett trollet ett ansikte så är det nog denne mannen som utgöt sitt hat mot den vanliga människan som upptäckt att man inte längre behöver finna sig i maktens arrogans och trakasserier utan att människorna själva äger sina liv och rätten till sig själva. Det är det som är alla människors lika värde. Varje människa har en unik rätt till sitt liv och sin framtid. Ännu så länge har inte folk fått den… Read more »

Olav
Olav
8 years ago
Reply to  Angela

Vel talt, Angela!
Viktig å få folk til å begripe deres viktige rolle, for å slå vakt om egen trygghet i hverdagen.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
8 years ago
Reply to  Angela

@Angela, Var det Robert Aschberg som pratade i P1? Den mannen och hans släkt har en lång och MYCKET otrevlig historia. Du kan själv googla men värt att notera är att hans farfar var känd som Lenins bankir och mycket aktivt bidrog till utplundingen av Ryssland efter kommunisternas maktövertagande. Det har skrivits flera internationellt erkända böcker om detta men självklart pratar man inte om saken i Sverige. Robert själv är gammal maoist om jag minns rätt och han har länge varit aktiv inom olkia totalitära västerrörelser och har även starka kopplingar till våldsvänstern. För något år sen var det en… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
8 years ago
Reply to  Angela

Farfar Olof,mer känd som den Röde Bankiren a k a Lenins bankir, var med om att starta den ryska revolutionen på bolsjevikernas sida. Han blev rik på stulet guld som smältes ned i Stockholm och på stulen rysk konst. Trolljägaren Robert kastar således sten i glashus minst sagt.

http://corruptiosweden.blogspot.se/2012/05/massmordaren-olof-aschberg-far-till.html

Angela
Angela
8 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Det som upprör är R Aschbergs totala förakt för den vanliga människan som han beskriver i ringaktande, förklenande och förlöjligande ton. “De sitter på sin kammare, källare och lever på bidrag och skriver hela dagarna. De är misslyckade människor, loosers, haverister osv osv….” Hur vet han det? Aschbergs fördomar är pinsamma och elaka. Hans uppfattning om samhällets olycksbarn, den vanliga människan som försörjer Ascberg och hans gelikar är så gemen. Han drar sig inte för att ge sig på dem som av livet redan hamnat i underläge om de skulle hota hans lyxposition i samhället. Vem betalar Aschberg? Skattebetalarna? Licensbetalarna?… Read more »

Breidablikk
Breidablikk
8 years ago

“Kvinnor levde tryggare i Sverige på 1200-talet än i dagens samhälle” Et meget godt utsagn. Vi må innse det mørke vi faktisk lever i. En mørkere tid enn den “mørke middelalder”. Liten bemerkning: det er et minus å trekke fram 1200-tallet- For å finne den virkelige “mørke” middelalder må man se på senmiddelalderen og tider og steder i tidlig nytid, eksempelvis med hekseprosesser. Faktisk representerer dette 12 århundret, iallfall i Europa generelt, et av middelalderens absolutte høydepunkt. Se gode bøker av Heer, Friedrich. En bok om middelalderen er oversatt til svensk, tror jeg. På originalen, tysk, har man “Aufgang Europas”.… Read more »

30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x