11
apr
Seneste opdatering: 12/4-14 kl. 1707
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

ZDF 4 april: Abdel-Samads provokante Thesen Neues islamkritisches Buch erschienen. (undertekstet på engelsk)

Fjordman: Sweden’s Totalitarian Face

Den mildt sagt opsigtvækkende fængsling af den svenske gadekunstner, Dan Park, fortjener at blive formidlet internationalt. Artiklen tager et dybt greb tilbage i svensk nutidshistorie til Roland Huntford i 1971:

On April 4 2014, in Malmö District Court in Sweden, the provocative artist Dan Park was sentenced to three months in jail for hate speech (“hets mot folkgrupp”) for his works of art. The prosecutor even wanted the artist examined for mental illness, similar to the way Communist dictatorships have treated dissidents. The court did not support this suggestion, however. Park and his defense lawyer have indicated that they will appeal the verdict [..]

It’s just a 40 minute drive by car across the Øresund Bridge from the troubled town of Malmö in southern Sweden to Denmark’s capital city Copenhagen. Sweden shares a land border with Finland in the north plus a longer sea border across the Baltic Sea. Norway and Sweden share a 1,630-kilometer long land border which happens to be one of the least protected national borders in the world.

Sweden is now becoming so repressive, and the problems related to rampant mass immigration so big, that the country could represent a future security threat to neighboring nations. Frontpage Magazine

The New Totalitarians – Roland Huntford, 348 sider, PDF

The New Totalitarians is a 1971 book by British author Roland Huntford. Huntford analyzes the political and social climate of early 1970s Sweden, and argues that it resembles a benevolent totalitarian state in the mould of Aldous Huxley’s Brave New World. The main thesis was that the Swedish government relied less upon the violence and intimidation of the old totalitarians than upon sly persuasion and soft manipulation in order to achieve its goals. The influence of the state and official ideology were the most visible in the most private of matters, where little or no consciously “political” control had stretched before

Middelhavet: ‘Et Exodus af bibelske dimensioner’

The Mediterranean has become ‘another Somalia’, Italy’s naval chief has warned, as criminal gangs importing migrants to Europe by the thousand wreak havoc on the high seas. Admiral Giuseppe De Giorgi, head of the Italian Navy, said that the influx of migrants had grown ‘exponentially’ in the last few months to reach ‘Biblical proportions’. Italy has been forced to step up military efforts to match the surge in trafficking operations, he said, but was fighting a losing battle.

The emergency comes as Italy’s interior minister, Angelino Alfano, warned that more than half a million migrants are ready to set sail from North Africa. Since October last year almost 19,000 migrants have landed on the Italian coastline, roughly a ten-fold increase on the year before. British experts believe one in five continue on to the UK. Admiral De Giorgi said the number of migrants entering Italy by boat surged by 300 per cent in 2013. Influx of migrants across Mediterranean has reached ‘Biblical proportions’, Italy’s navy chief warns, as criminal gangs wreak havoc on the high seas, Flüchtlingsstrom nach Europa: Exodus auf Ansage, 90 Flüchtlinge pro Stunde nach Europa! Italia rede til å spille svarteper med asylsøkerne.

På italienske ANSA fortæller admiralen at 66 menneskehandlere og to flygtingemoderskibe er blevet opbragt siden 18 oktober. Vi er i transit til den erkendelse, at Europa ikke står over for en sæsonbetinget asylstrøm, der går op og ned, men en egentlig eskalerende invasion. Sidst vil den ankomme i betonpalæerne i Bryssel og i Riksdagen i Sverige, de vil kalde det ‘globalisering’ nogle forår endnu. Det betyder noget i retning af: “Nå, i dag regner det, men i morgen skinner solen nok igen.”

UNHCR appelerer til EU om at skabe ‘holdbare løsninger dvs. plads til flere, EU står lamslåët og bider negle og ved ikke om de skal vælge frem- eller bakgearet i et år med mange valg. Italienerne kan nok glemme alt om hjælp fra Bryssel, der gemmer sig i angst ved synet af en uafvendelig situation: At hele asyl-sandslottet står over for at blive væltet af en tsunami af realitet, og at der ikke findes en køn løsning på det. Ligesom Euroen har udstillet deres tankespind,  gør nu ‘Mare Nostrum’ det,  ikke at vælge nu er også at vælge, og Bryssel undergraver ikke bare Europa og dets fremtid, men også sin egen eksistens.

Jeg ser det europæiske årtusind rinde ud, jeg forvitringen af det romerske imperium, der hvor eureaukraterne ser ‘globalisering.’. Det var ikke verdens ende, kun romernes. I et kort spænd på nogle tiår, holder vi vores efterkommeres skæbne i al fremtid i vores hænder.

“Vi befinder os mellem Konstantinopels fald (og Kosovos fald) og den fremtidsvision med dybe rødder i vores nutid, som de to bøger fremmaner. Og i dette korte øjeblik mellem fortid og fremtid ligger vores ansvar,”

skriver Monica Papazu i sin omtale af Jean Raspails Le Camp des Saints. Forstår vi det? Forstod de, at de skabte århundrerelang fremtid i Teutoburgerskoven, i Hastings, i Lepanto, i Wien, i Poitiers, i Tours, i Wien, i Stalingrad? Antagelig ikke.  Måske taber vi kampen for Europas fremtid, eftersom vi allerede har tabt den så tilpas meget, og eftersom stadig Europa er så ubevist om, hvad det står midt i, og enkelt lande som Sverige, Holland og England har fået, hvad der ligner banesår.

Professor Poul Christian Matthiessen sagde i forgårs, at En lempelig indvandringspolitik ændrer den danske befolknings sammensætning radikalt. De nævnte lande har været noget mere end lempelige, findes   deres fremtid allerede indgraveret i dem, selvom vi ikke ved præcis hvad den vil indebære. Det er dog ikke så svært at have en informeret anelse om, som man skulle tro, når man lytter til deres politikere, f.eks. den evig svenske liberalist, kommissær og EU-mangemillionær Cecilia Malmström. Slutningen på hendes drømmerier er i sigte:

Der­som det er noe i at mer enn en halv mil­lion men­nes­ker er på vei, er det sann­syn­lig at en poli­tisk show­down på euro­pe­isk skala også er under oppseiling.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Stefan Borg
Stefan Borg
8 years ago

När Hamed Abdel-Samad säger att islam tolkar berättelsen om Abraham som en berättelse om absolut lydnad mot Gud, så kan jag bara tillfoga att även kristendomen gör det (– eller, åtminstone den kristendom som inte helt förskrivit sig åt postmodernitetens krav). För sin lydnads skull kom Abraham att kallas “trons fader” av såväl judar som kristna och muslimer. Det är intressant att intervjuaren känner sig “störd” av denna tanke (för den är ju lite svår att förena med tanken att vi alla redan vet vad kristendom är, fast ingen lever den längre…) När Hamed Abdel-Samad i nästa andetag förkastar islam… Read more »

Skåning
Skåning
8 years ago

Fredrik IV lovade i sin tid att alla skåningar skulle finna en fristad i Danmark. Kan ni inte sträcka ut den handen till oss igen, nu i vår dystraste timme?

Peter Andersen
8 years ago
Reply to  Skåning

Men Skåninge er jo allerede danske, så hvis de ikke kan udholde den svenske okkupation, må de jo komme hjem.
I øvrigt er svensken jo allerede i fuld gang med befolkningsudbytningen, så det ville vel egentligt bare være tjenesteligt gørende.

Robin Shadowes
8 years ago
Reply to  Peter Andersen

Jag känner att jag håller på att bli galen. Hade tänkt härda ut för jag älskar mitt Skåne över allt annat i världen. Men som du säkert redan vet så är Sverige numera ett veritabelt galehus. Jag orkar snart inte längre innan jag får ett mentalt sammanbrott. Tyvärr är jag så fattig att jag inte kan göra något annat än att bara sitta och lida. Hade jag haft möjlighet så hade jag gärna flyttat till Köbenhavn eller Helsingör. Bättre fly än illa fäkta. Hellre fly än förlora förståndet.

Angela
Angela
8 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Det hjälper inte att flytta. Situationen är snart likadan i Danmark. Agendan (målet) för hela västvärlden är densamma. Sverige är bara FÖRST ut på banan. Dvs Sverige skall krossas först. Och bli ett exempel på hur man skall krossa övriga länder. Precis som man gjorde t ex vid folkomröstningarna till EU när det var noga med i vilken ordning de olika folken röstade och hur man gjort med de länder som motsat sig fördragen. Hur de fått rösta om tills de röstat rätt, hur de utsatts för påtryckningar av alla de slag av denna “maktelit”. Det enda vi kan göra… Read more »

Angela
Angela
8 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Vi känner alla så ibland. Vanmäktiga uppgivna, därför Robin Shadowes, att vi är människor. Människor med känslor. Människor med ett rättstänkande och förnuft. De flesta som kämpat har drabbats av tvivel och uppgivenhet. Ibland kan man undra om det är värt att kämpa. Livet är så kort och man kunde fyllt det med något annat än att kämpa för andra människor. Dina kommentarer har jag läst i många debatter. De har alltid värmt hjärtat. Ge inte tappt. Du och andra kommentatorer behövs mer än någonsin. Ni behövs nu, därför att fler och fler börjar få upp ögonen för vad som… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
8 years ago
Reply to  Robin Shadowes

@Robin,

“Jag känner att jag håller på att bli galen. Hade tänkt härda ut för jag älskar mitt Skåne över allt annat i världen. Men som du säkert redan vet så är Sverige numera ett veritabelt galehus. Jag orkar snart inte längre innan jag får ett mentalt sammanbrott.”

Ja, ungefär så kände jag också innan jag lämnade landet. Du kan ju reflektera lite över det innan du spyr galla över folk som har flyttat.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
8 years ago
Reply to  Robin Shadowes

@Angela,
Vi har varit inne på detta tema tidigare men du måste inse att det absolut INTE stämmer att det ser ungefär likadant ut överallt. Det är stora skillnader mellan länderna i Europa och Sverige är i särklass värst. Faktum är att det ser ganska bra ut på många håll.

Olav
Olav
8 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Jeg hørte noen som hadde vært på reise i Spania fortelle at i en mindre by nær Gibraltar, var det gamle rådhuset renovert, med opprinnelig vakker fasade og alt nytt på innsiden. Det skulle nå tjene som sentrumshotell. Den store plaza med appelsintrær foran bygget var også renovert. Mot ett hjørne sto (står) en rektangulær flat “benk” murt opp. Efter et stund var en stor statue plassert på “benken”. Av en mann og en kvinne i kongelig mundur, med krone etc. Isabel og Ferdinand. Det sier ikke lite om et Europa som ikke styres etter politisk korrekt manual over alt.… Read more »

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
8 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Shadowes,

Du har aldrig tänkt på att det kan vara de svenska skatterna som gör dig fattig? Du behöver bara flytta till Norge för att få ett grundavdrag flera gånger det svenska, tex. Sverige beskattar hårt människor som vill försörja sig själv!

Danmark har visserligen högre skatteuttag än Sverige, men samhällservicen är bättre. Inte urholkad som den är i Sverige (för ursvenskar).

Slutligen kan jag bara hålla med Utlandssvensk. Shadowes har under många år uttryck sig nedsättande om oss redan utflyttade. Nu erkänner han att han håller på att bli galen.
Sent skall syndaren vakna.

PS välkommen till friheten!

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
8 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Shadowes,

Du har aldrig tänkt på att det kan vara de svenska skatterna som gör dig fattig? Du behöver bara flytta till Norge för att få ett grundavdrag flera gånger det svenska, tex. Sverige beskattar hårt människor som vill försörja sig själv!

Danmark har visserligen högre skatteuttag än Sverige, men samhällsservicen är bättre. Inte urholkad som den är i Sverige (för ursvenskar).

Slutligen kan jag bara hålla med Utlandssvensk. Shadowes har under många år uttryck sig nedsättande om oss redan utflyttade. Nu erkänner han att han håller på att bli galen.
Sent skall syndaren vakna.

PS välkommen till friheten!

Angela
Angela
8 years ago
Reply to  Peter Andersen

Nu måste jag protestera. Skåningar är INGA danskar. Skåningar är ett eget folk och enligt forskningen t o m ett mycket gammalt ursprungsfolk med en oförklarlig gen som även samerna har. Danmark består väl, (väl skriver jag eftersom jag inte hinner nu att gå till källor) har inte kollat nu, består av jyllingar och daner. Vattnet var den vanligaste vägen förr i tiden innan folk började bygga vägar. Därför var folk utefter vattendrag (vattenvägar) väldigt utsatta för anfall och ockupation. Skåningarna var faktiskt “herrefolket” före daner och jyllingar. Så skall vi gå till historien så var det väl snarast så… Read more »

Kuffarten
Kuffarten
8 years ago

Skræmmende læsning, det om Sveriges totalitarisme! Jeg stemmer for, at broen til al-Malmø lukkes permanent. Desuden håber jeg, at A. Allerslev i Kbh. snart bliver smidt helt ud af det politiske billede, for hun har jo en djævelsk-inspireret tanke om at bygge metro ml. Kbh og al-Malmø.

Medierne i DK burde rapportere massivt om problemerne i Sverige, for det vedkommer ligesom også os danskere og vil gøre det i stigende grad, men af ukendte årsager tier de.

Peter Andersen
8 years ago
Reply to  Kuffarten

Det ville ellers være fint med en metro til Malmø. Man står på i København og står af i Malmø. Og turen er naturligvis helt gratis.

Skulle det vise sig, ikke, at være den helt store succes, kan de evt. få lidt lommepenge med. Og så kan ingen længere skræppe op om umenneskelighed eller alt muligt andet, for Sverige er jo sådan et fint land.

Olav
Olav
8 years ago
Reply to  Kuffarten

Jeg trodde aldri det skulle få komme så langt ned med europeiske sivilisasjoner, at man måtte begynne helt fra start, og prøve å forklare folk den opprinnelige hensikten med å organisere seg i flokk, – i vår tid også kalt nasjon eller land..

Er det hippie-generasjonen som har fått en liten del av verden (sin egen del, heldigvis for den øvrige, som utgjør største part) til å tro at intet som har hendt tidligere kan hende på dem, og at man derfor ikke behøver å tenke på beskyttelse?

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x