27
apr
Seneste opdatering: 27/4-14 kl. 0047
129 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Julia Caesar:

Copyright Julia Caesar, Snaphanen och HRS. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

1-Röda korset Kupan i Falun

När Gullvi, 71, (fingerat namn) som vanligt gick till sitt oavlönade arbete i Röda korsets butik Kupan i Falun fredagen den fjärde april hade hon ingen aning om att hon har fel värdegrund. Hon hade heller ingen aning om att det var en dag som skulle placera henne i stormens öga. Gullvi har arbetat på ett stort företag i Stockholm. När hon gick i pension flyttade hon till Falun. Hon har arbetat ideellt för Röda korset i nio år och satt också i den lokala styrelsen. Hon gjorde det för att hon är en human människa. För att hon som pensionär råder över sin tid och vill hjälpa människor.

Det var inget särskilt med att en ung invandrare steg in i butiken och pratade med henne. Han brukade komma till Kupan då och då, men det var första gången Gullvi träffade honom. Mannen heter Daban Ibrahim, är 23 år och irakisk kurd. Vad Gullvi inte visste var att han i smyg filmade deras samtal med sin mobiltelefon. Samtalet handlar om ungdomsarbetslöshet och hur man bäst hjälper människor. Gullvi säger att hon tycker att människor ska hjälpas där de är och att i Sverige ska svenska ungdomar hjälpas i första hand. Samtalet går att höra här.

Kriminell invandrare håller förhör

Daban Ibrahim ställer ledande frågor och har en aggressiv ton, som om han håller förhör med Gullvi. Det är uppenbart att han anser att hon och övriga svenskar är skyldiga honom något. Han lägger ut filmen på Facebook och skriver att han “lyckades filma en kvinna som jobbar på Röda Korset i Falun, kolla hur ond och skamlös, hjärtlös äckligt hon uttryckte sig”.

Daban Ibrahim säger att han blev “mycket besviken” på Gullvi och Röda korset. När Aftonbladet skriver om saken trappar han upp med att han blev “väldigt kränkt”. Varken Aftonbladet eller Dalarnas Tidningar  berättar att Daban Ibrahim är dömd för flera grova brott. Han är dömd för olaga hot, olaga intrång, grov stöld, hot mot tjänsteman samt förgripelse mot tjänsteman. Han har hållits under armarna av svenska skattebetalare ända sedan han kom till Sverige. I motsats till många svenska ungdomar har han också fått en lägenhet.

Rollerna är gjutna i betong

Det spelar naturligtvis ingen roll ifall Daban Ibrahim skulle ha begått etthundra grova brott. I dagens politiska och mediala dramaturgi är rollerna gjutna i betong. Daban Ibrahim är det självklara Offret, och den ideellt arbetande pensionären Gullvi är Den Onda. Rollfördelningen är intressant och ingalunda slumpmässig. Vi kan känna oss alldeles trygga i att den är uppgjord på högsta nivå. Daban Ibrahim har gjort precis som man ska göra i ett angiverisamhälle: han har i smyg filmat en ovetande person för att sedan ange henne. Intrycket när man lyssnar på det inspelade samtalet är att Daban Ibrahim har velat gillra en fälla.

“Det gick ju bra sen, när Röda Korset tog det här på ett bra sätt” säger han belåtet i filmen.

Röda korset belönar angivaren

Innebörden av “på ett bra sätt” är att Röda korset omedelbart skickar upp två värdegrundsförsedda byråkrater från centralorganisationen i Stockholm. Gullvi kallas till ett “extra styrelsemöte”. Byråkraterna förklarar att hennes uttalanden är oförenliga med Röda korsets värdegrund. Angivaren däremot belönas. Röda korset hoppas kunna inleda ett samarbete med Daban Ibrahim lokalt, och att centralorganisationen kan få använda sig av hans film internt.  Gullvi säger upp sig av egen fri vilja. Hon vill inte fortsätta arbeta gratis för en organisation som inte ens skickar ett julkort som tack och som påstår att det är fel på hennes värdegrund.

På väg mot ett angiverisamhälle

Det som hände i Falun är ett av flera tecken på att Sverige är på väg mot ett angiverisamhälle där politiska medlöpare, professionella offer och åsiktskommissarier sätter upp ett vått pekfinger i luften och känner vart vindarna blåser. Angiveri kräver ett speciellt politiskt klimat för att vara lönsamt, angivarna måste kunna räkna med uppbackning för sina gärningar. En kriminell invandrare får naturligtvis inte plötsligt för sig att sätta dit en ideellt arbetande pensionär om han inte har anledning att tro att han kommer att belönas för det. Han har uppfattat det politiska klimatets signaler och agerar utifrån dem.

Jag föreställer mig att makteliten inklusive Röda korset tror att det gagnar deras intressen att hålla pli på folket med alltmer omfattande kontroll och repressalier. Då har de ingenting lärt av historien. Repression mot befolkningen slår förr eller senare alltid tillbaka mot dem som står bakom den. Kraften när förtryckarna faller brukar bli fruktansvärd. Hela Sovjetunionens och det kommunistiska Öst- och Centraleuropas historia handlar om det.

“Jag har varit som en mor för er”

“Jag har varit som en mor för er” sa Elena Ceaucescu självömkande innan hon och maken, den rumänske kommunistiske diktatorn Nicolae Ceaucescu  arkebuserades på juldagen 1989. Med våld, makalös girighet och korruption hade de styrt Rumänien i mer än tre decennier. För att få ha skrivmaskin i Rumänien krävdes ett statligt tillstånd. Närmare två miljoner rumäner satt fängslade för motstånd mot regimen.

Alla kommunistiska diktaturer har haft en dödsbringande hemlig polis som avlyssnat, förföljt och angett medborgare med fel åsikter. I Rumänien hette den Securitate. I östtyska diktaturen DDR hette den Stasi, i Sovjetunionen KGB. I Pol Pots  “Demokratiska Kampuchea” räckte det att ha glasögon för att bli sedd som intellektuell och därmed statens fiende.

Vad är det för fel på Gullvis värdegrund?

Vad är det för fel på Gullvis värdegrund? Hon anser i likhet med de flesta svenskar att Sveriges ansvar i första hand är att ge svenska ungdomar arbete. Hon säger att vi har tappat nästan en hel generation svenska ungdomar som går arbetslösa. Hon pekar på att problemen blir ännu större ju fler ungdomar vi tar in.

Allt som Gullvi säger är sant. Den svenska ungdomsarbetslösheten är 26,9 procent. Men i ett Sverige på glid mot totalitarism är sanning ointressant. Nu handlar det om “värdegrund”.

Folk skrattar åt rasistkortet

I fyra decennier har svenska politiker oberoende av partifärg och utan att fråga om folkets tillåtelse tvingat på oss en världsunik och extremt ansvarslös invandringspolitik. Lika länge har ogrundade beskyllningar om “rasism” och “främlingsfientlighet” använts för att tysta befolkningen. Men någonting håller på att hända. Rasistkortet fungerar inte längre, folk skrattar åt det.

“Du kan lura alla människor ibland, du kan till och med lura vissa människor hela tiden, men du kan inte lura alla människor hela tiden” som Abraham Lincoln sa. Makten håller på att glida ur händerna på den oheliga koalitionen mellan politiker och journalister. De är vid det här laget fullkomligt desperata. Återstår nästa simsalabim-ord att dressera människor med: värdegrund.

“Att vara antirasist är som ett diplomatiskt pass”

1-duracellkaninVärdegrund är ett perfekt propagandaord. Ett lagom fluffigt ord som vem som helst kan haspla ur sig men ingen egentligen vet betydelsen av. Ett effektivt redskap för alla som vill slå någon i skallen för att han/hon har “fel” åsikter och bör sorteras ut från de godkända människornas skara.

Lyssna till exempel på SVT Debatt den 10 april. Där medverkar Maria-Elsa Salvo, “internationell ledare” i SSU Stockholm. Som en duracellkanin rabblar hon “värdegrund” och “alla människors lika värde” sju gånger (jag har räknat) och “de demokratiska värdena” minst lika många gånger. I “de demokratiska värdena” ingår enligt Maria-Elsa Salvo att utestänga demokratiskt valda partier från att besöka arbetsplatser. Utestängandet gäller förstås enbart Sverigedemokraterna.

“Att vara antirasist är som ett diplomatiskt pass, ägaren åtnjuter immunitet” skriver journalisten och Östeuropakännaren Kjell Albin Abrahamson i sin nya bok om kommunismen i Sverige, “Låt mig få städa klart!”. 

Utvecklingen på Internet okänd för Gullvi

Som så många andra pensionärer har Gullvi ingen dator. Utvecklingen på Internet och i bloggvärlden är okänd för henne. Hon vet inte att rasismtumskruvarna har dragits åt så hårt att man numera betecknas som rasist om man inte tycker att hela jordens befolkning har rätt att flytta till Sverige och låta sig försörjas på livstid av svenska folket. Hon förstår inte varför vi släpper in kriminella personer och människor som inte kan anpassa sig till Sverige. Gullvi växte upp med arbetskraftsinvandringen på 1950- och 60-talen när tusentals finländare, jugoslaver, greker och turkar kom till Sverige för att arbeta. Det fungerade, det var inga problem. De arbetade, försörjde sig själva och integrerades.

En skandalomsusad hycklarorganisation

Enligt Röda korset har Gullvi gjort skillnad på “vi” och “dom”. Det är ett oförlåtligt brott. Hon måste förstå att alla människor i hela världen har lika stor rätt till Sverige som svenskarna. Marcuz Haile, projektledare för Röda korsets interna arbete med värdegrundsfrågor, säger i Dalarnas Tidningar:

“De här aktiva åsikterna är inte förenliga med vår värdegrund. Det finns inget att försvara, det är inte okej. Det jag personligen blir irriterad på är uppdelningen mellan “vi och dom”.

Marcuz Haile ingår naturligtvis i det “vi” som han själv inte vill kännas vid. Han jobbar inte gratis med Röda korsets interna arbete med värdegrundsfrågor, även om han inte når upp till generalsekreterare Ulrika Årehed Kågströms månadslön på 86 000 kronor.

1-Bengt Westerberg

2-johanafdonner_gata_473

I den skandalomsusade hycklarorganisationen Röda korset sjunker medlemsantalet stadigt.  Organisationen har gjort sig känd för att ledas av bedragare och girigbukar som Johan af Donner och Bengt Westerberg.

Svindleri på nästan tio miljoner

Johan af Donner dömdes 2011 till ett femårigt fängelsestraff för grovt bedrägeri, grovt mutbrott och förskingring. Nästan tio miljoner kronor svindlade han åt sig från Cancerfonden och Röda korset.

Samtidigt som hovrätten skärpte straffet för Johan af Donner avgick Bengt Westerberg som ordförande för Röda korset. I det längsta hade han försökt dölja af Donners brottslighet. Själv var han den högst betalde ordföranden i en svensk hjälporganisation med en lön på 68 500 kronor i månaden plus extraknäck för en miljon om året. 

Bloggvärlden exploderar

När Röda korsets behandling av Gullvi blir känd utbryter en av de kraftigaste folkstormarna på länge. Bloggvärlden exploderar. Kommentarsfälten svämmar över av vrede mot Röda korset och stöd för Gullvi. Röda korsets hemsida slås ut av en överbelastningsattack. Dalarnas Tidningar ställer sig i en ledare omedelbart på Röda korsets sida. Sara Telde skriver:

“Röda Korset står för humanitet och alla människors lika värde. Det är därför inga konstigheter att Röda Korset uppmanade den falumedlem som uttalat sig främlingsfientligt att avsluta sitt engagemang i organisationen.”

“En sådan hållning är främlingsfientlig”

När en läsare från Ludvika protesterar i en insändare svarar tidningens politiske redaktör Jens Runnberg:

“Kvinnan uttrycker sig konsekvent om “oss”, “vi”, “egna” i motsats till ungdomar från andra länder. Den hon har framför sig betecknar hon som en i gruppen er. Dagens politik menar hon lett till en tappad generation. Hon säger explicit att samhället borde fungera så att svenska ungdomar ska ha förtur till stöd. En sådan hållning är främlingsfientlig, vilket ledarredaktionen skrev.”

Samtidigt som lokaltidningen väljer sida fylls Gullvis lägenhet med blommor. Människor från hela Sverige skickar uppmuntrande brev och SMS till henne. Unga studenter från högskolan kramar om henne. Hon har sagt vad många tycker.

Vi kommer att få ser mer angiveri

Angiveri av privatpersoner är något som vi kommer att få se mer av. Expressen och vänsterextremisterna i Researchgruppen bröt ny mark i december när de åsiktsregistrerade och trängde sig på privatpersoner i deras hem och hängde ut dem på film och med namn för att de skrivit anonyma kommentarer på nätet – alltså använt sig av den enda kanal för yttrandefrihet som existerar för de icke utvalda. Jim Olsson, 67-årig pensionerad docent i fysikalisk kemi blir rikskändis när han får oväntat besök i sitt hus i Västra Frölunda och uppmanar Expressens reporter Jimmy Fredriksson att dra åt helvete:

1-jim_olsson

“Det som ni håller på med är helt avskyvärt. Ni försöker bara hindra folk från att rösta på Sverigedemokraterna eller motsvarande. Ni förföljer folk! Era skitstövlar!”

“Ni bor i era isolat. Och sen försöker ni skylla på vanligt folk. Fy fan alltså! Vilka skitstövlar!” säger Jim Olsson.

Då drogs proppen ur badkaret

Någonstans i jämnhöjd med Expressens hemfridsbrott hos privatpersoner i december dras proppen ur badkaret för min och många andras del. Nu är alla gränser överskridna. Fyra av Researchgruppens medlemmar är dömda brottslingar: Martin Fredriksson, Mathias Wåg, Carl Tullgren och Ayman Osman. Fria Tider, som har granskat Researchgruppen, skriver: 

“Expressen har följaktligen, genom att finansiera Researchgruppens åsiktsregistrering, försett AFA – som tidningens egen reporter Niklas Svensson har beskrivit som “det närmaste vi kommer en svensk terrorgrupp” – med namn och adresser till tusentals meningsmotståndare. Såvitt känt har människorna i Researchgruppens och Expressens åsiktsregister hittills bara fått hembesök av kvällstidningens reportrar. Men risken för att de registrerade personerna kommer att utsättas för våld av terrororganisationer som AFA och Revolutionära Fronten kan vara påtaglig. Sådana funderingar är emellertid ingenting som håller Expressens chefredaktör Thomas Mattsson vaken om nätterna.”

Hur moraliskt defekta kan journalister bli?

Hur moraliskt defekta kan journalister bli? Det blir glasklart tydligt att det inte finns någon gräns. Vår tids Stasi kan inte ens stava till ordet “skam”. Vad kan man skriva om i ett land där utvecklingen för länge sedan har passerat uthärdlighetens gräns? Där aggressionen mot oliktänkande blir värre för varje dag, förnuftet är satt ur spel och vansinnet styr?

Det som händer sedan är att Expressens reportrar David Baas och Christian Holmén samt de kriminella vänsterextremisterna i Researchgruppen belönas med Guldspaden av Föreningen Grävande Journalister “för en banbrytande och innovativ research som innebar ett genombrott och gav ny kunskap om det anonyma näthatet.”  Jag vill tro att det bara är en mardröm. Snart vaknar jag.

Stövelgestapo jagar “trollen”

1-robertaschbergDå sätter maktens lydiga redskap, Stövelgestapo i egen hög person, Robert Aschberg,  igång med en serie i tv3 som ligger helt rätt i tiden, “Trolljägarna”.  Han åker landet runt och leker detektiv i stor bonnkeps, han utnyttjar sin enorma maktposition, letar reda på “näthatarna” och väser “Nu tar vi dom!”.

Avsikten är att återupprätta skampålen, hänga ut syndarna på tv-torget i allas åsyn och få de förtappade att kräla i stoftet av skam. Det finns mängder av vidriga kommentarer på nätet, men det ska ställas mot det åsiktsförtryck och folkförakt som journalister och politiker i symbios dagligen utsätter medias läsare, lyssnare och tittare för. Som man ropar i skogen får man svar. Robert Aschberg och hans kolleger gör inga ansträngningar att belysa fenomenet nätkommentarer som en reaktion på ett debattklimat där ynka 0,01 procent av befolkningen sitter på åsiktsmonopolet och de övriga 99,99 procenten inte har en chans att göra sina röster hörda.

Vuxet barnbarn skäms för mormor

I ett angiverisamhälle är det inget konstigt om ett barnbarn anger sin gamla mormor eller tvärtom. Att ange arbetskamrater, vänner och familjemedlemmar var och är kutym i kommunistiska diktaturer. I Sverige ska vi väl inte vara sämre. Ett vuxet barnbarn skriver i ett brev till Dagens Nyheters psykolog Liria Ortiz om hur hon skäms över sin mormor. Mormor har nämligen fel värdegrund. Efter en stroke sitter mormor sedan några år i rullstol på ett äldreboende med ena sidan förlamad. Hon är deprimerad och har en begynnande demens.

1-Kvinna i rullstol

Problemet är att mormor inte är go’ och gla’ som en pensionär ska vara. Hon vantrivs och klagar. “Dessutom är hon speciellt otrevlig mot mörkhyade personer på grund av deras hudfärg och kallar dem för olämpliga namn. Allt detta sker också framför oss och vi får stå där och skämmas för hennes beteende” skriver det bekymrade barnbarnet.

Har mormor sagt “neger”?

Det kan tänkas att mormor har kallat mörkhyade personer “neger”. Det var vad mormor fick lära sig när hon växte upp, och nu är hon dement. Neger kommer av latinets “niger” som betyder svart. Hur ska en dement och strokedrabbad person som är uppvuxen i en annan tid kunna ha klart för sig att en färgbeteckning för vissa är förknippad med fördomar och tabun? Barnbarnet skriver att hon och hennes mamma försöker prata med mormor för att förändra hennes beteende. De har till och med gång på gång gett henne damtidningar “men hon säger nej till allt. Hon har länge sagt att det vore bättre om hon var död. Jag och min mamma tycker inte det är jättekul att åka dit för att sedan stå där och skämmas medan hon förstör vårt och hennes anseende.”

Mormor är en av dem som har byggt upp det här landet. Nu när hon är gammal och sjuk lämnas hon ut för att hennes barnbarn tycker att mormor förstör hennes anseende. Rädslan för att inte vara politiskt korrekt sprider sig som ett långsamverkande gift i Sverige och får människor att göra saker som de skulle ångra om de gav sina samveten en chans. I ett angiverisamhälle måste offren upp på altaret. Inget förbarmande. När arbetskamrater, grannar och familjemedlemmar börjar ange varandra har den mänskliga förnedringen anlänt till sin slutstation. Då har en nation börjat upplösa sig själv.

Av Juila Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

129 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] en krönika med rubriken “Angiverisamhället”, publicerad på Snaphanen den 27 april berättade jag om Barbro Feldt. Jag kallade henne Gullvi […]

trackback

[…] Historien om Julia påminner om uthängningen av den 71-åriga Röda Korskvinnan i Falun som inte överlevde påfrestningen – något som Jula kritiserade i ett av sina söndagskrönikor. […]

trackback

[…] Läs om Röda kors kvinnan som tyckte till. […]

trackback

[…] Finns politisk censur i Sverige?Lyssna på Marika Formgren, journalist om det Svenska medieklimatet, börjar 5min in.En annan bild kan du se i magasinet NEO som förmedlar en SIFO undersökning.Läs om Röda-kors-kvinnan som tyckte till. […]

trackback

[…] Finns politisk censur i Sverige? Lyssna på Marika Formgren, journalist om det Svenska medieklimatet, börjar 5min in. En annan bild kan du se i magasinet NEO som förmedlar en SIFO undersökning. Läs om Röda-kors-kvinnan som tyckte till. […]

trackback

[…] en krönika med rubriken “Angiverisamhället”,  publicerad på Snaphanen den 27 april berättade jag om Barbro Feldt. Jag kallade henne Gullvi […]

Per
Per
10 years ago

Snälla Julia, skriv en uppföljare till denna krönika med anledning av att Röda korset-kvinnan nu har avlidit hastigt. Mitt förakt för RK och dess pampar (samt Aftonbladet och andra skitmedier som hängde ut henne) är gränslöst.

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Per

Sparkade Röda korset-kvinnan krossad av media http://www.friatider.se/node/8892 Publicerad 11 april 2014 kl 10.06 Inrikes.Efter nio års ideellt arbete uteslöts Britt-Marie, 70, från Röda korset sedan hon uttryckt sig kritiskt om regeringens försök att byta befolkning på Sverige. När en medarbetare från Nyheter Idag får tag i kvinnan gråter hon och har svårt att få fram orden för att förklara vad som har hänt. … När Nyheter Idag får tag i den drabbade kvinnan är hon förkrossad över vad som har hänt. Hon har svårt att förstå varför Röda korset agerar som de gör. – Det har jag ingen aning om.… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Bjovulf

Sparkade Röda Korset-kvinnan avliden

http://avpixlat.info/2014/07/05/sparkade-roda-korset-kvinnan-avliden/

DÖDSFALL Avpixlat rapporterade nyligen om en frivillig medarbetare inom Röda Korset i Falun som uttalat att de gör mer nytta på plats än att fortsätta ta in fler ungdomar till Sverige och därmed hela tiden spä på den redan höga ungdomsarbetslösheten. Enligt en blogg, där ämnet diskuterats, har kvinnan nyss avlidit.

Kvinnan som arbetade som trogen volontär för Röda Korset i flera år blev uthängd som rasist i media och systematiskt förföljd som ett direkt resultat av hennes fullkomligt förnuftiga åsikt och kommentar.

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Bjovulf

Sparkade Röda Korset-kvinnan död http://www.exponerat.net/sparkade-roda-korset-kvinnan-dod/ Den invandringskritiska och kort därpå sparkade Röda Korset-kvinnan Barbro som eXponerat rapporterade om tidigare i år har avlidit – troligen i sviter av sorgen och drevet som media och Röda Korset bedrev på henne. Det var dottern till Barbros väninna som avslöjade dödsfallet i en Facebookgrupp. ”Vill härmed meddela att kvinnan i fråga har tagit mycket illa vid sig av vad hon blivit utsatt för. Hon finns nu inte längre i livet. Hon var en väninna till min mamma. Det är ganska intressant att höra på vad Röda Korset svarar. Storbritanniens premiärminister, David Cameron säger… Read more »

joffe
joffe
10 years ago

G’day Per Bergstroem !

Jag har last ditt inlagg har ovan som ar fyllt av osanningar. Tyvarr ar min ordinarie PC pa sjuklistan och aterkommer i morgon da jag vill kommentera ditt inlagg.
mvh.

Per Bergström
Per Bergström
10 years ago

Som vanligt sägs alla era meningsmotståndare vara dömda för brott, det är tydligen enda sättet ni kan bemöta dem på. Jag tycker det är vämjeligt. Det är ni som är problemet i det här samhället, de som skriver tröttsamma krönikor på den här sidan och det hatiska kommentariatet som följer som en svans. Det är ni som borde lära er en humanistisk värdegrund, inte de som kommer hit från andra länder, som har flytt från krig, fattigdom och förtryck. Hur tror ni det känns för dom att komma till ett land som de vill göra till sitt, till vårt gemensamma… Read more »

joffe
joffe
10 years ago

TACK JULIA (dina kronikor gor livet vart att leva da det galler lasvardighet) Tank hur ett internationellt hogt aktat land som Sverige under ett antal artionden genom idiotpolik och en forblindad indoktrinerad journalistkar forandrats att bli ett ruttet U-land med gettosamhallen och tiggare i varje gathorn… Allah tycks komma och leva pa nagot som kallas PUT… DET kan val oversattas med “att leva loppan” – och loppor parasiterar och forokar sig snabbt som bekant… Vi som flyttade darifran for mycket lange sedan laser med bestorning i var fria press utomlands om den forrodanden utvecklingen i forna hemlandet. Vi skattar oss… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Steen, der er desværre en fejl i linket “olaga hot, olaga intrång, grov stöld, hot mot tjänsteman samt förgripelse mot tjänsteman” i JC’s krönika. ( Det er i andet afsnit ).

Linket til dokumentationsbilledet af Daban Ibrahims dom(me) er kommet med to gange 😉

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Bjovulf
Angela
Angela
10 years ago

Den som är intresserad av hyckleri och proportioner och hur propaganda går till kan jämföra Skotten i Ådalen med de 30 gruvarbetare som sköts ihjäl i Sydafrika i sept 2012. En av dem som gav order om skottlossningen hade en förmögenhet på 2,5 MILJARDER men han unnade inte de strejkande en skälig lön. Ådalen 31 kallas händelseförloppet kring en arbetskonflikt i Ådalen i mitten av maj 1931, där fem personer sköts ihjäl av militär som stod under polismans befäl. Händelsen delade Sverige i två delar om vems skuld det var att tragedin inträffade, och skillnaden i åsikter märktes tydligt mellan… Read more »

budbärare
10 years ago

Öppet brev – skrivelse från Inger-Siv Mattson till socialdepartementet. Nacka den 13 april 2014 Försäkringskassan v g diarieför och meddela Inger-Siv Mattson dnr. Socialdepartementet Socialminister Göran Hägglund f k Socialförsäkrimgsminister Ulf Kristersson f k Dan Eliasson kräks på Jimmie Åkessons människovärde. Del 1 Försäkringskassans svågerpolitik framkallar inga kräkreflexer hos FK:s GD Generaldirektör Eliasson har många anledningar inom sitt eget fögderi att kräkas. De senaste missförhållande inom Försäkringskassan som borde framkalla Era kräkreflexer är Expressens och frilansjournalisten Lasse Wierups avslöjanden om Era handplockade toppchefers fifflande. I mars avslöjade Wierup att två av Försäkringskassans toppchefer med Ert goda minne varit inblandade i… Read more »

elwee
elwee
10 years ago
Reply to  budbärare

Intressant.
Detta är frukten av Palmes avskaffande av ämbetsmanna- och tjänstemannaansvaret inom statliga och kommunala verk.
Man beter sig som svin och det värsta man kan råka ut för är ett avsked med vidhängande fallskärm och goda vitsord.

Angela
Angela
10 years ago

Tack för ännu en fullträff! Och tack alla ni som hjälper till med spridningen inte minst andra bloggar som Avpixlat, Exponerat m fl. Det är viktigt att vi alla hjälps åt och gör reklam för varandra. När jag snabbtittade igår på nätet såg jag att Le Pin och Farage låg i topp i respektive länder vilket gjorde att jag vaknade till nyheter i SR där man talade om EU-fientliga UKIP! 😀 EU-fientlig!? Jag gillar inte diktaturer, kriminalitet förtryck mm. Men fintlighet? Men att säga att jag är Kina-fientlig, Nordkorea-fientlig, maffia fientlig osv är infantilt. Ungefär som små barn som skriker… Read more »

frodo
frodo
10 years ago

Bara för att pensionären arbetade ideellt och inte är en van datoranvändare, dvs inte har kunskap om den riktning samhället har tagit, behöver det inte betyda att hennes kommentar var olämplig. Riktningen i samhället är den att majoritetssamhället har fått större krav på sig att vara inkluderande. Alla, t.o.m dom i svenskarnas parti, begriper att den bästa medicinen mot nyfattigdomen i utanförskapsområdena är arbeten och utbildning. Att då representera en åsikt att majoritetssamhällets barn ska ha förtur i oilka system är ganska korkat, minst sagt. Jag sympatiserar med åsikten att Sverige bör ta emot mycket minsdre människor eftersom arbetsmarknaden är… Read more »

Snowflinga
Snowflinga
10 years ago

Många människor i Europa har nu börjat vakna och ser vad EU och dess politik gör mot deras länder när nationalstaten attackeras och byråkraterna vill införa en federalstat. 68- generationen med Gramscis tokiga teorier och globalisterna med deras girighet vill förstöra Europa och de använder massinvandringen som vapen. De vill att europeiska folket i respektive länder skall förlora sin nationalitet och kultur. Därför måste de slå sönder homogenitet och byta ut befolkningen Julia Caesar pekar helt riktigt på angivarsamhället som har utvecklats och i en tidigare krönika hur det svenska folket har blivit fredsskadat. http://snaphanen.dk/2013/06/02/sondagskronika-sverige-ar-fredsskadat/ Etablissemanget och media förföljer människor… Read more »

Lisa
Lisa
10 years ago

Vilken träffsäker artikel! Vad otäckt att ett samhälle liknande DDR smugit på oss. Tänk att till och med våra gamla, i slutet av livets slutskede, inte kommer undan “värdegrundsarbetet”. Media i största allmänhet har drivit på denna otrevliga samhällsutveckling där personer som R Aschberg har nyckelpositioner. Jag tänker bara tanken om det skulle göras en dokumentär om hans karriär och hans familjehistoria, om hans farfar och marxismens sanna ansikte. Det som Jura Lina och andra forskare har grävt fram (och som det svenska erablissemanget försöker undanhålla allmänheten) så skulle säkert Roberts karriär som mediaprofil vara över. Människor skulle se direkta… Read more »

Hans Und
Hans Und
10 years ago

I september 2013 havde jeg en kommentar, der omhandlede Dansk Røde Kors: “Når jeg nu er inde på Anders Ladekarl. Tilbage i 2008 blev det bragt op, at han 1) Havde været formand for/i DKU og 2) havde svindlet mens han arbejde i Dansk Ungdoms Fælles Råd. Han sendte en af sine håndgangne mænd i byen med et dementi: Dansk Røde Kors’ pressechef Hans Beck Gregersen kommenterer (#5): “… det er direkte usandt, at Anders Ladekarl i et tidligere job har misbrugt statsstøtte – og at han skal have været formand for Danmarks kommunistiske Ungdom.” uriasposten.net/archives/5554#comments Hans gamle studiekammrat, Mogens… Read more »

trackback

[…] CITAT Söndagskrönika: Angiverisamhället  Snaphanen, av Julia Ceasar 2014-04-27 […]

RosiB
RosiB
10 years ago

Lysande! Mitt i prick!

Anders Larsson
Anders Larsson
10 years ago

Jag tycker också det är underbart att få läsa en ny krönika av Julia. Och bland allt sant o viktigt hon skriver kan jag inte sluta att förundras över Röda Korsets generalsekreterare som för inte så länge sedan var en assistent på Riksteaterns föreningsavdelning. Vad har hon gjort som förtjänar en lön på 86.000 kr? Hur har hon utmärkt sig förutom att vara en ung och käck? Hur har hon som högste tjjänsteman agerat i samband med den mediala uthängningen av en av Röda Korsets trogna ideellt arbetande pensionärer? Det är ju människor som Gullvi som utan ersättning arbetar ihop… Read more »

Maggan
Maggan
10 years ago
Reply to  Anders Larsson

Hon har slickat r*v och kommit sig upp. Varit helt PK och basunerat ut sina åsikter så att de som kunnat påverka hennes utnämning verkligen märkt av det.
(ursäkta fula ord, ibland är de nödvändiga)

Pelle
Pelle
10 years ago

Sverige = DDR. Skam!

Ramona Fransson
10 years ago

Hej Julia Ceasar! Jag tappade fullständigt förtroendet för Röda Korset efter Donner och Westerbergs miljonrullning och är djupt ledsen för det finns så många oavlönade volontärer som i så många år gjort en “RIKTIG OCH ÄKTA” insats, men tyvärr som toppen styr går det överstyr. Jag kommer att lägga ut din krönika på min Facebooksida. Jag är inte rädd för att använda mig av min yttrandefrihet och min rätt till demokrati. Tvärtom jag är stolt över att jag vågar. Min älskade mamma föddes i Rostock, och avled 2011. Jag var med henne i Rostock som barn och såg det avskyvärda… Read more »

LarsS
LarsS
10 years ago

Gribende beretning og reflektion, den går lige i hjertet – i mit i hvert fald!

Lassekolja
Lassekolja
10 years ago

Ramona Fransson, något säger mig att det är Du, som hade mycket bra inlägg i antingen SR´s Klarspråk och/eller Ring P1 på 90-talet? Du bodde på Hisingen eller Tjörn, om jag minns rätt. Kan det stämma? Minns ej vad inläggen handlade om, bara att dom var ovanligt rakryggade och bra!

Ramona Fransson
Ramona Fransson
10 years ago
Reply to  Lassekolja

Stämmer så bra!

Ramona Fransson
Ramona Fransson
10 years ago
Reply to  Lassekolja

Hej! Det stämmer! Jag är Ramona och numera Frannson efter giftermålet 2006

Linda Åberg Luthman
Linda Åberg Luthman
10 years ago

Vi kan torka oss i baken med våra laddade värdeord när vi kommer till andra länder.
Om man inte rättar sig efter deras kutymer fryses man ut.
Det kan bli resultatet.

Nils
Nils
10 years ago

Psykologen Liria Ortiz pekar onekligen på något mycket viktigt hos sig själv när hon fullständigt hänsynslöst hänger ut försvarslösa Mormor offentligt på detta sätt.
Nämligen hennes egen bristande integritet och empati och föståelse för Mormors situation.
Mormor är nämligen en samhällsförädare, en belastning på samhällskroppen som förstör Liria Ortiz heder. Den tragiska slutssatsen är att mänskligt liv i Sverige har ersatts med politisk korrekthet. Man får numera sitt människovärde genom att vara politiskt korrekt. Så gick det med allas lika värde.

Visionären
Visionären
10 years ago
Reply to  Nils

“Man får numera sitt människovärde genom att vara politiskt korrekt. Så gick det med allas lika värde.”

Huvudet på spiken. Hoppas det är ok om jag använder mig av citatet i andra sammanhang.

🙂

V

Adar Komdenja
Adar Komdenja
10 years ago

Traeffsaekert, som alltid. Min mor, drygt nittio, kallar alltid negrer,… foer negrer. Hon har inga som helst uppfattningar om negrer som saadana, har bara en koppling, en gammal historia, som utspelades anno dazumal. Scenario: ‘Ralsbussen’ (taaget) gick fran en avlaegsen Dalslandsort, lagnt ute i periferin. En bonde skulle till lasarettet i Vaenersborg. Pa naesta hallplats, Naettjabacka, kliver en neger (!) pa. Negern satte sig pa baenken mittemot dalslaenningen, som gjorde ogon stora som tefat, det var foersta gangen han moette en livs levande neger. Efter en stunds stirrande, ville dalslaenningen uttrycka sig, till den nypastigne. Men han kom inte pa… Read more »

Maggan
Maggan
10 years ago
Reply to  Adar Komdenja

Så träffsäkert du beskriver en helt vanlig människa som vuxit upp under 1900-talet. Allt som fick sägas har blivit förbjudet. hur hänger äldre peroner med i denna, helt ofattbara, förändring.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
10 years ago
Reply to  Maggan

Köpte för några år sedan, runt 2007-08 tror jag, boxen med Hasse & Tages revyer. Bland extramaterialet finns även en intervju med Hasse gjord i stugan i Vita Bergen, där han samtalar med Stefan Wermelin och Staffan Schöijer. I nån av dom tidiga revyerna finns en sketch och sång som handlar om zigenare. Det var inget problem att använda det gamla ordet för drygt 50 år sedan. Några år senare sjunger Grynet Mollvig om sitt svallande tattarblod i Spader Madame. Men dom kom även att snacka om negerbollar. på den tiden fick man ju säga så, det får man ju… Read more »

trackback

[…] Caesar” har bloggen Snaphanen och har skrivit en fantastisk krönika om vad som hände när en medarbetare i Röda Korset […]

Olle
Olle
10 years ago

Tack Julia för en mycket välskriven artikel! Detta är skrämmande läsning och borde mana till eftertanke förutom hos alla svenskar men även speciellt inom vår mediakår och i det politiska etablissemanget. Kan du inte försöka få denna artikel publicerad i någon dagstidning i exempelvis våra grannländer? Även Finland har en del svenskspråkiga tidningar. Det är dags att sanningen om det svenska debattklimatet når ut till våra nordiska vänner. Kanske kan denna fråga rentav tas upp på Nordiska Rådets möten eller i EU!

Lassekolja
Lassekolja
10 years ago

TACK Julia Ceasar! Detta var bland det bästa, om inte det allra bästa, som jag nå´nsin läst! Gud, va´ bra!!!

Stefan K
10 years ago

Bra text som förmodligen bara läses av de redan övertygade. Skulle vilja se att Julia Caesars artiklar nådde ut till fler och inte minst att de publicerades i utländska medier. Tveklöst är Sverige på väg mot något tråkigt, om vi inte redan befinner oss där. Media, “de goda antirasisterna” och de stackars “utsatta” invandrarna från vissa kulturer tror att de äger Sverige och att de i princip kan stå utanför alla lagar, regler och ändå hyllas för sina stordåd och ges plats i finrummet. Kanske de också kan det så länge 7 av 8 partier i den svenska riksdagen står… Read more »

tant Gul
tant Gul
10 years ago

Minst ett års Gulag-internering åt alla som ger uttryck för liknande eller värre, impopulära och främlingskritiska åsikter som RÖDA KORSETS f.d. frivilliganställde i Falun.
Adolf Hitler och Stalin har visat hur man kommer tillrätta med sådant statsfientligt pack.

Michael A.
Michael A.
10 years ago

Gudskelov att Julia är tillbaka. Ingen kan som hon ge den galopperande utvecklingen, mot kaos och diktatur, ett ansikte.

MGP
MGP
10 years ago

Detta vansinne som pågår lyder under precis samma lag som alla andra totalitära stater genom historian: Rädsla. Det börjar med att en eller några virrhjärnor med stora maktambitioner, får ett oproportionerligt stort utrymme i samhällets innersta strukturer. Det kan också, som i Sverige, vara en högutbildad, röststark grupp med en självklar auktoritet, som utövar påtryckningar på den befintliga makten. Här hade vi båda. De självförhärligande 68-orna hade visioner om en slags gränslös värld och att den skulle bli möjlig genom kommunismen, d v s genom diktatur. De var svårartat skadade av allt läsande i postmodernistisk litteratur, Marx och Freud vilket… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
10 years ago
Reply to  MGP

@MGP,

Ja, visst började allt med 68orna. En fullkommligt vedervärdig grupp, som fick allt och lämnar inget kvar. Att yngre svenskar ska finansera pensionerna för dessa figurer är fullkommligt groteskt.

Olav
Olav
10 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Det er tur for øvriga världen at fenomenet 68-generasjonen begrenser seg til Vesten!
Vilke utrolig harmoniske og altgjennom trygge samfunn de har klart å ødelegge, nettopp da disse samfunn var bygget opp etter forødende krig.
Tidligere østblokkland ser ut til å gå utenom, likeså kan jeg ikke se samme spor etter 68-ere på f.eks den iberiske halvøy. Det virker som diktatorisk undertrykkelse i Spania og Portugal ikke har gitt denne generasjonen samme spillrom som lengre nord i vestlige Europa?

Visionären
Visionären
10 years ago
Reply to  MGP

Loggade in enbart för att instämma i allt du skriver. Helt och hållet min uppfattning också. Skönt att man inte är ensam i denna analys.

V

Marit
Marit
10 years ago

Takk, Julia ! Skandinavias stjernejournalist i særklasse er du.

Jonas Bohman
Jonas Bohman
10 years ago

Jag bockat mig återigen djupt för denna suveräna krönika. Nu är det bara att printa ut en bunt, och dela ut i grannkvarteret. Ni är väl med??? Ser redan nu fram emot nästa krönika. Tack, Julia.

Andreas
Andreas
10 years ago

Fantastiskt text som vanligt.
Klarsynt och analytiskt om ett växande problem i samhället.

Jag hoppas att det en dag är möjligt för Julia att framträda med sitt riktiga namn och få det beröm hon förtjänar!

elwee
elwee
10 years ago

En bit ner på denna sida står en del om röda korset:

http://bakom-kulisserna.webnode.se/news/vem-ar-robert-aschberg-eller-vem-han-inte-ar/

only the dead fish follow the stream
only the dead fish follow the stream
10 years ago

Det känns så befriande att få mina känslor och tankar präntade i ord! Tack Julia…sluta aldrig skriva… Du är ventilen för alla som inte har ordets makt men som känner en enorm frustration över vad som händer i vårt samhälle!

elwee
elwee
10 years ago

Tack Julia för denna krönika. Du har varit saknad, men jag kan förstå att du behöver ta hand om ditt eget liv ibland. Vänstern påbörjade sitt arbete med att indoktrinera landets medborgare för ca 45 år sedan. Kärnan är, och har aldrig varit, speciellt stor men de har varit smarta och placerat sitt folk där de kunnat påverka svaga och icke självständigt tänkande människor. Televisionens barnprogram och nyhetsprogram var prio ett att infiltrera och det var där man som tittare först märkte den extrema vänstervridningen. Efter ett tag hade man nästlat sig in på tidningsredaktioner, på förskolor och skolor samt… Read more »

Thor
Thor
10 years ago
Reply to  elwee

Robert Aschberg var tidigt med på TV3. Grundaren Jan Stenbeck var omtalad för sitt förakt för “vanliga människor”. Aschberg var säkert precis den typ av journalist Stenbeck ville ha.

Stan
Stan
10 years ago
Reply to  Thor

Knappast, du kan inte hitta människor med större skillnad än Jan Stenbeck och ashberg. Aschberg är en tvättäkta champagne socialist medan Stenbeck är exakta motsatsen- en riskkapitalist, när stenbeck grundade MTG och klev in på den svenska mediemarknaden så sket socialist sverige på sig. Ulf Nilsons bok ‘sluten anstalt’ är tillägnad just Stenbeck som kämpade emot Sveriges trånga insnöade åsiktsdiktatur. Boken läser du gratis här:http://www.gluefox.com/min/slutenanstalt.pdf Men kan man verkligen undra hur en bolshjevik som Ashberg kunde få sådana toppjobb på TV 3 dock…svaret är såklart pengar och tittarsiffror, Ashberg drar primitiva svenskar till tv sofforna, för på ett personligt plan… Read more »

Thor
Thor
10 years ago
Reply to  Stan

Jag har väl inte påstått att Stenbeck och Aschberg skulle vara lika varandra i politiskt hänseende eller världsåskådning i stort. Men ett förakt för “vanliga människor” hade de nog gemensamt, och visst, Stenbeck i sin cynism räknade säkert med att Ascberg skulle kunna generera intäkter med vulgär-TV. Vad är detta om inte att förakta “idioterna som ser mina sk-tprogram”?

trackback

[…] En ny, träffsäker söndagskrönika av Julia Caesar. I krönikan utgår hon bl.a. från den i media uppmärksammade händelsen då en äldre kvinna som arbetat ideellt för Röda Korset i Falun i många år tvingades lämna organisationen efter påstått “främlingsfientliga” uttalanden. Hon tar även upp Expressens kritiserade besök hos vanliga svenskar efter att tidningen samarbetat med den kriminella och vänsterextrema Researchgruppen. Läs krönikan här. […]

Nostradamus_i_norr
Nostradamus_i_norr
10 years ago

Robert Aschbergs farfar, Olof Aschberg http://en.wikipedia.org/wiki/Olof_Aschberg, bistod Lenin vid genomförandet av revolutionen i Ryssland. Via Nya Banken slussades pengar från en tysk bank till en rysk bank, för att användas av bolsjevikerna för att genomföra revolutionen. Bolsjevikerna plundrade därefter ryska folket på tillgångar motsvarande 2.5 miljarder rubler i guld som skandinaviska banker deltog i försäljningen av, bl a Aschbergs bank som därmed agerade som hälare. “Äpplet faller inte långt från trädet” passar alldeles utmärkt även på dagens bolsjeviker som nu liksom då, jagar oliktänkande. “Ränderna går aldrig ur” är ett annat ordspråk som kan tillämpas på den i krönikan omnämnde… Read more »

Martina Andersson
Martina Andersson
10 years ago

Suverän krönika! Något liknande finns inte att läsa i gammelmedia.

HH
HH
10 years ago

Ett tillägg. Röda Korset skapades av en man som ville gott Henri Dunant. I mitt bibliotek har jag en av organisationens hjältinnor – Elsa Brändström. Läs om henne och se en annan bild. Jag har också haft en bok, en tunn och liten, där en svensk Röda Korset-man som bevittnade morden på armenierna och skrev om det. Han tog bilder av armenier som mördats och hängdes androm till varnagel längs broarna i Istanbul. Några av bilderna visade också upp föräldralösa – de hade mördats – barn som gick omkring och plockade vad de hittade på gatan för att överleva. Nu… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
10 years ago

Välkommen åter, Julia! Ja, visst är det fasligt synd om Gullvi, En snäll gammal tant som bara vill hjälpa och som nu behandlas på detta hemska sätt av det elaka Röda korset. Att sen denna organisation under flera årtionden har varit djupt involverad i mångkulturprojektet, ja det kan man ju inte lasta stackars Gullvi för. Svenska Röda korset har under lång tid satsat stora pengar på att betala för resor åt “anhöriga”. Vidare har man finansierat något som kanske kan kallas “Expo light”, dvs en organisation som satt och letade efter icke PK uttalanden och sen försökte hänga ut dem… Read more »

Arvid Falk
Arvid Falk
10 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Med “Expo light” så förmodar jag, att du åsyftar Quick Respone. Men tillblivelsen och existensen av Quick Response är mycket intressantare än så. Detta censurverktyg – med udden riktad mot nyhetsrapporteringen – tillkom på initiativ av en statlig utredning i slutet av 1990 talet. “Quick Response startades … på initiativ av Nationella samordningskommittén för Europaåret mot rasism (SOU 1998:99). Kommittén identifierade som ett problem att svenska medier ofta bedrev en onyanserad nyhetsrapportering om bland annat invandrare och att det därför fanns ett behov av en oberoende och respekterad aktör som snabbt kunde bemöta felaktigheter och hindra att dessa spreds och… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
10 years ago
Reply to  Arvid Falk

@Arvid,

“Med “Expo light” så förmodar jag, att du åsyftar Quick Respone.”

Ja, självklart!

Jag läste en hel del om de där figurerna när det begav sig men tänkte att “Expo light” var en ganska bra och kortfattad beskrivning. Men tack för att du fyllde på! Röda korset i Sverige är en absolut genomrutten organisation och det finns hur mycket som helst att ta upp. Om man orkar…… Jag blir närmast illamående bara jag tänker på eländet.

Arvid Falk
Arvid Falk
10 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Japp, instämmer helt. Men det är statsbidrag som finansierat detta censurverktyg med udden riktad mot nyhetsrapporteringen (!) och inte Röda Korset.

“Sedan statsbidraget drogs in år 2009 har den [Qick Response] levt en undanskymd tillvaro och nu är dess existens hotad” skriver Bengt Wsterberg i sin gräsliga SOU 2012:74 “Främlingsfienden inom oss”.

Bengt Westerberg föreslår därför permanenta statsbidrag till denna “institution som snabbt kan reagera när det skrivs eller sägs olämpliga eller felaktiga saker om till exempel invandrare” ff.a. i nyhetsrapporteringen. Nota bene olämpliga

http://www.regeringen.se/sb/d/15547/a/203123

Utlandssvensk
Utlandssvensk
10 years ago
Reply to  Utlandssvensk

@Arvid, Nu var det några år sen jag grävde i Röda korset. men som jag kommer ihåg saken så fick de en mängd bidrag från staten av olika anledningar. Som vanligt i Sverige fanns det även indirekta statsbidrag, t.ex från allmäna arvsfonden. Man hade även olika typer av “samarbete” med statliga organisationer som t.ex SIDA. Allt detta gör att det är mycket svårt att uttala sig om vem som finansierar en given aktivitet inom Röda korset. Möjligen fick de öronmärkta pengar för just Quick Response. Men från mitt perspektiv förändrar detta knappast ansvarsfrågan för de som har varit eller är… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
10 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Från Wikipedia:

“Svenska Röda Korset, inklusive lokalföreningar, hade 2012 intäkter på 719 miljoner kronor. Av dessa kom 210 miljoner via insamlingar, 356 miljoner kronor i bidrag från staten och andra offentliga organ, och drygt 26 miljoner kronor i medlemsavgifter.”

Som du ser så täcker själva insamlingarna inte mycket av verksamheten. Röda korset är, enligt mig, djupt invävt i den svenska politiska maskinen på ett sätt som påminner om t.ex Expo.

Arvid Falk
Arvid Falk
10 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Jag har inte dragit någon lans för Röda Korset. Hur kan jag uttrycka detta tydligare, än att jag “instämmer helt”, när du skriver: “Röda korset i Sverige är en absolut genomrutten organisation och det finns hur mycket som helst att ta upp”. Jag framhöll, att svenska staten (!) initierar och finansierar samt använder sig av en bulvan för att censurera nyhetsrapportering (!) om den världsunika, svenska invandringspolitiken och konsekvenserna av denna unika politik. Regeringens utredare Bengt Westerberg föreslår nu permanenta statsbidrag till denna “institution som snabbt kan reagera när det skrivs eller sägs olämpliga eller felaktiga saker om till exempel… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
10 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Arvid, Ta det lungt! Jag påstår verkligen inte att du på något sätt “drar en lans för Röda korset”. Att svenska staten också agerar synnerligen klandervärt håller jag helt med om. Man har väl närmast satt i system att använda olika former av “ideella” organisationer för att uppnå olika mål. Man matar dessa med direkta och indirekta statsbidrag och får dem att utför olika uppgigter som knappast skulle vara lagliga om en myndighet utförde dem. Vissa av dessa organisatione har funnits länge och gradvis tagigts över, som t.ex Röda korset. Andra verkar ha startats med grundiden att leva av staten,… Read more »

Arvid Falk
Arvid Falk
10 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Jag är lugn. 🙂 Svenska staten har krossat civilsamhället genom att komplettera myndigheterna med ett finmaskigt nätverk av (helt eller delvis) skattefinansierade s.k. “ideella” organisationer i syfte att övervaka och indoktrinera befolkningen. Vissa av dessa organisatione har, precis som du skriver, funnits länge och gradvis tagigts över, som t.ex Röda korset. Därutöver finns en myriad av organisationer, som redan från början (helt eller delvis) finansierats av staten. Samma personer kan ibland återfinnas i styrelsen för mer än en sådan organisation. Man kan jämföra med, hur den tyska regimen krossade civilsamhället 1933 – 1937. “In every school there were likely to… Read more »

Bergfast
10 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Arvid Falk skrev:…”Bengt Westerberg föreslår därför permanenta statsbidrag till denna “institution som snabbt kan reagera när det skrivs eller sägs olämpliga eller felaktiga saker om till exempel invandrare”…” Nota bene olämpliga…”… Verkligen intressant information…. Situationen som Julia Caesar beskriver så ingående och väl, visar med tydlighet på att ordet – främlingsfientlighet – verkligen kan betyda flera saker än det vanligtvis med automatik antas betyda. När ordet – främling – sätts framför ordet – fientlig – så antas det betyda att denna typ av fientlighet endast kan riktas från ett håll och åt ett annat håll. Det antas alltså automatiskt kunna… Read more »

Arvid Falk
Arvid Falk
10 years ago
Reply to  Utlandssvensk

@ Utlandssvensk

Svenska Dagbladet aviserar ett samarbete med Expo. SvD:s chefredaktör Fredrik Karén skriver:

“Om en månad är det val till EU-parlamentet. Över hela Europa, i land efter land, vinner de främlingsfientliga och intoleranta partierna ny mark. Om en och en halv vecka lanserar SvD därför sajten Det slutna Europa tillsammans med stiftelsen Expo.”

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/intolerans-leder-inte-till-tillvaxt_3502206.svd

Utlandssvensk
Utlandssvensk
10 years ago
Reply to  Utlandssvensk

@ Arvid,

“Svenska Dagbladet aviserar ett samarbete med Expo”

Suck….Det tar fan aldrig slut……

Expo är väl för övrigt det kanske mest fulländade exemplet på en “maskerad myndighet”. Styrelsen är full av folk från sjuklövern, intäckterna kommer direkt eller indirekt från staten och staten närstående organisationer och verksamheten skulle definitivt inte vara tillåten för en myndighet.

Jag har tidigare spekulerat att vi kommer att få se någon form av samarbete mellan Expo och polisen eller SÅPO. Det känns som att detta kryper närmare varje dag. Snart öppnar HATKRIM…..

En anonym person
En anonym person
10 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Hej utlandsvensk !
Du har nog en poäng i detta, men samtidigt kanske du är lite väl kritisk.
Det är fult möjligt att hon inte har levt i “rätt” miljöer, inte tagit del av “rätt” information osv. Jag tror att denna händelse kanske är ett bevis på hennes uppvaknande.
Man kanske kan tycka att det är ett sent uppvaknande, men å andra sidan är mitt egna uppvaknande mindre än fem år gamalt. En skilnad för mig är att jag aldrig varit aktiv i någon organisation av något slag.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
10 years ago

“Du har nog en poäng i detta, men samtidigt kanske du är lite väl kritisk.” Tja, kanske det. Vi har väl haft en del debatter här på ungefär det temat över åren. Men jag har hållit på länge att försöka “väcka” folk i Sverige och jag blir kraftigt irriterad över att man nu ska bevilja någon form av ansvarsfrihet åt alla dessa likgiltiga dönickar. Visst, det finns stora individuella skillnader, osv, osv. Men jag har verkligen tagit debatten med väldigt många svenskar genom åren och det är min övertygelse att i det flesta fall vill folk helt enkelt inte veta.… Read more »

HH
HH
10 years ago

“Hur moraliskt defekta kan journalister bli?” frågar Julia retoriskt. Jag säger – vi har bara sett början! F ö varmt tack för – återigen – en insiktsfull och intelligent skriven krönika. Om vi bara hade sådana i vilken tidning som helst… Jag vill rekommendera utlandskorren Kjell-Albin Abrahamssons bok som kommit ut där han gör en verklig holmgång av vänsterkoryféerna, lögnerna, dumheterna. Idag möter jag yngre människor småskrattande berätta om 1968-talets förvillelser som en ungdomsgrej vilken de tagit sig ut ur nu. Abrahamsson som verkligen VET hur allt förhöll sig, dödandet och mördandet i kommunismens namn berättar en annan historia. Och… Read more »

Erik
Erik
10 years ago

Själv fördrar jag värdedjup framför värdegrund.

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago

…kun de rigtige Södermalm meninger…

Tidligere samme lokaliteter:

…Den 10 november tändes stora bål på Södermalm på den plats där Katarina kyrkogård senare anlades och där brändes kropparna efter de avrättade. Sten Sture den yngres grav i Svartbrödraklostret grävdes upp och liket kastades också på bålet…

Havde Christian d. 2 ladet henrette 800 i stedet for omkring 90 kunne Sverige stadig være dansk.
Det var faktisk alt for få, vi fik ram på, som Gunnar Dyrberg sagde i en anden forbindelse.

trackback

[…] Snaphanen […]

trackback

[…] citat Julia C […]

129
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x