12
jun
Seneste opdatering: 13/6-14 kl. 0531
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Terrordømt ‘svensker’ kæmper i Syrien

Mirsad Bektasevic også kendt som “Maximus”, blev kendt under Terrorsagen fra Glostrup i 2005. Den var den svenske efterretningstjeneste, Säpo, der tippede bosniske myndigheder. Säpo øser vand ud af politikernes synkende båd med en thekop. Man må formode at chefen, Anders Thornberg, er så politisk udpeget, at han ikke minder svenske politikere, om det ansvar de kan pådrage sig for tab af menneskeliv i Sverige fra den ene time til den anden. Et fingerknips fra Mellemøsten kan forandre deres liv for altid.(Foto: Mirsad Bektasevic den 2 maj 2014.)

1-Indspilning i fuld skærm 12-06-2014 092956

Den svenske medborgaren Mirsad Bektasevic dömdes 2007 för terroristbrott av riksdomstolen för Bosnien och Hercegovina, efter att ha gripits med vapen, sprängmedel, bombmanualer, självmordsbombarbälte samt videotestamente i en lägenhet i Sarajevo. Straffet blev fängelse i 8 år och 4 månader. 2009 överfördes han till svenskt fängelse. Han frigavs villkorligt den 10 maj 2011, med en prövotid som gick ut i maj i år.

De senaste åren i Sverige har stundtals varit värda att bevaka. Exempelvis dömdes Bektasevic 2013 i Göteborgs tingsrätt för grovt vapenbrott. En annan omständighet värd att notera har varit att Bektasevic en tid har varit folkbokförd hos den svensksomaliske Shabaab-medlemmen Mohamoud Jama. På Facebook har det varit tydligt att Bektasevic fortfarande umgås i jihadistiska kretsar – inte minst genom kommunikationen med krigarna i Syrien. Mirsad Bektasevic poserar med vapen i Syrien

“Vi skulle have udvist dem for årtier siden”

Chefredaktør Anne Knudsen er en besindig samfundsstøtte, når hun skriver en sådan leder, lægger man mærke til det. Desværre for hende og os andre, er Folketinget taget på sommerferie og får ikke forebygget nogen jihadist-mord i Danmark de første par måneder, ligesom det meget hypede EU-valg heller ikke syntes, det skulle handle om den akutte situation i Middelhavet. Nøjagtigt som forudset af undertegnede. Der gik mere presserende “højepopulister” og boxershorts i det hele. De har så underlige ting for i politik og  og danske medier.

DANMARK har en lang tradition for at være uhyre skødesløs, når det drejer sig om samfundsfjender. Først længe efter, at karikaturkrisen havde hærget, gik det op for danskerne, at vi havde nogle af verdens mest rabiate, islamistiske imamer til at prædike jihad ved fredagsbønnen. At vi på dansk jord husede et af verdens ledende jihadist-forlag, og at vi i Danmark gav kommunale tilskud til konferencer, hvor netværket af terrorforberedende islamistgrupper kunne mødes. Vi havde troet, den slags kun fandt sted i andre, større lande eller i fiktionens verden.

OVER for politisk-religiøse fanatikere stiller danskerne sig typisk nærmest uforstående; det kan ikke være deres alvor, tænker vi. Derfor er vi også et af de lande, der mest troskyldigt ser på, at unge fanatikere drager til Syrien for at kæmpe for et kalifat, der kan sammen lignes med Talebans Afghanistan i de frygtelige 1990ere.

VIRKELIGE skridt til at forhindre den radikalisering, der finder sted i og omkring Syrien-krigen, har vi endnu ikke taget. I Frankrig har man for nylig vedtaget en række forholdsregler mod de franske jihadister; man udviser alle udlændinge, som har forbindelse til terrororganisationer; det burde Danmark have gjort for årtier siden. Fransk mændene forhindrer udrejse, tager præventive samtaler med de rekrutterede jihadister – og sigter de hjemkomne for terrorvirksomhed.

VERDEN er ikke indrettet, som vi gerne ville tro; jihadisterne mener, hvad de siger. Man skal bare læse deres egne tekster og se deres egne videoer, hvis man vil vide, hvad de er ude på; de fleste af dem lægger ikke skjul på, at de vil os og vores samfund til livs. Det foregår virkelig på vores planet. A.K. Ledende artikel: WA En anden planet, (ikke online)

Aktuelt om Syrien og Middelhavet: Jews of Marseille ‘Bunkerize’ after Brussels Museum Shootings og Italian Navy Tuberculosis Scare Prompts Calls to Stop Rescues of Boat Migrants

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Machiavelli
Machiavelli
8 years ago

“Terror dømt ‘svensker’ kæmper i Syrien” Kan vi ikke være så heldige, at han snart er forhenværende terrorist.

Ludvig
Ludvig
8 years ago

Unnade mig just en andra genomlyssning av härlige Pat Condells “Savages”. Som alltid är han outtröttlig, “brinnande i anden”, klar och koncis.

Han leve!!!

Hans Und
Hans Und
8 years ago

Anne Knudsen kunne passende have råbt op dengang hun fraflyttede Blågårdsplads pga kulturberigelsen. (og det gælder også andre, incl. undertegnede)

Eller endnu bedre: Fortælle hvad der tvang hende til, at holde sin mund og hvem disse personer der tvang hende, er.

Og jo, jeg tror godt jeg kender svaret: En massiv belyvningskampagne om racisme og mindelser om tyskland i 30’erne orkestreret af Dansk Flygtningehjælp, Dansk Røde Kors, Enhedslisten, SF, og Radigalningene. Men det kunne være rart med nogle konkrete navne.

Santor
Santor
8 years ago

Det er næsten utroligt at hun fik lov til at bringe artiklen men moské medierne er ved at vågne op efter 35 års tornerosesøvn. De skal dog ikke regne med min velvilje når der skal stemmes om fjernelsen af AL mediestøtte.

JensH
JensH
8 years ago
Reply to  Santor

Nej, en enlig svale gør ingen sommer. Jeg er bange for at medierne og flertallet af befolkningen først vågner op når snesevis af Danskere er blevet dræbt i et terror-angreb. De nuværende ‘mainstream’-politkere vågner derimod aldrig op. For dem vil konventioner og abstrakt rettighedstænkning altid overtrumfe begivenhederne i virkelighedens verden. Deres prioritering synes at være, at de hellere vil leve med nogle døde (“kolonihave-Danskere”)Danskere, end at skulle træffe beslutninger der, ville få dem til at tage sig dårligt ud på den ‘internationale scene’, (tænk på risikoen for en negativ artikel i Der Spiegel, New York Times eller The Gurdian. Nej,… Read more »

Crass Børsting
Crass Børsting
8 years ago

Vi betaler for det reb, vores børn og børnebørn skal hænges i.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x