18
jun
Seneste opdatering: 18/6-14 kl. 1550
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Trosfrihed i Qatar

af Henrik M.Jensen

Da den enevældige hersker, emiren af Qatar, har været så venlig at skænke 160 millioner kroner til en moské i København og således udnyttet den i i Danmark grundlovssikrede trosfrihed, kunne det være interessant at kigge nærmere på den selv samme frihed i emirens eget land.

Af de knap 2 millioner indbyggere i Qatar er ca. 10% kristne og andre 10% hinduer og buddhister.

De kristne gæstearbejdere har i 2008 fået tilladelse til at åbne en enkelt kirke, Our Lady of the Rosary, i uden for Doha’ sydlige ringvej  på en grund anvist af emiren. Og den skal alle trosretninger, katolikker, ortodokse, anglikanere osv. deles om.

I kirken er det tilladt at afholde messe (!), men der må ikke vises kristne symboler udvendigt på bygningen og derfor har den intet tårn og ingen kirkeklokker. Af hinduistiske og buddhistiske templer findes der ingen.

Det er forbudt at missionere for andre religioner end islam og overtrædelse kan straffes med op til 10 års fængsel. Desuden er det forbudt for muslimer at konvertere og her kan overtrædelse medføre dødsstraf. Homoseksuelle kan få dødsstraf, udlændinge dog kun 3-5 års fængsel.

Forskellige talsmænd for det muslimske miljø i Danmark har i forbindelse med moské-åbningen tordag 19.6. været ude og berolige politikere og befolkning, der er kritiske over for indflydelsen fra det wahabitisk-fundamentalistiske Qatar.

Blandt dem ikke overraskende den islamofile professor Bæk Simonsen der påstår, at den glade giver af de mange millioner, den nu fhv. emir Hamad bin Khalifa Al Thani, (som i 2013 abdicerede til fordel for sin søn, Abdulla) er en privatperson, der ikke nødvendigvis repræsenterer Qatar.

Den påstand er dog svær at tage alvorlig, da emiren i enevældens Qatar naturligvis er identisk med staten. En repræsentant for Dansk-Islamisk Råd, al-Maimouni, påstår, at der udover det økonomiske ingen forbindelse er mellem moskeen og Qatar og at emiren ikke har stillet nogen betingelser.

Her må det være på sin plads at stille et par spørgsmål:

Har emiren ingen indflydelse på indretningen af den lystyacht, Katara, som han for nogle år siden lod bygge for 1,5 milliarder kroner? Har han ingen indflydelse på indholdet i den TV-kanal, Al Jazzera, som han finansierede med to milliarder kroner?

Interesserer han sig slet ikke for resultaterne fra den fodboldklub, Paris St.Germain, som han købte for x antal millioner? Og hvis han, som det påstås fra flere sider, har givet FIFA-ledere store summer under bordet, var han så ligeglad med om Fodbold VM 2022 kom til Qatar?

Hvis disse spørgsmål kan besvares med et NEJ, er emiren af Qatar naturligvis også fuldstændig ligeglad med, hvad der foregår i den moské, som han har pumpet 160.000.000 kroner ind i. (Se også Ahmed Akkari: Stormoske-projekt er ”dybt usympatisk”.)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Prudentius
8 years ago

Kalifatets primære opgave bliver selvfølgelig at knuse den israelske stat og massemyrde dens jødiske befolkning.

Det er islamisk manifest destiny og de muslimske masser (shia og sunni) tørster efter dette apokalyptiske blodbad.

Bergfast
8 years ago
Reply to  Prudentius

Det är ändå en märklig sak genom historiens gång att det gång på gång verkar upprepa sig liknande tankegångar, främst mellan män i både mindre och större sammanhang, att det är totalutplåning av dem som betraktas som varande fiender som är det ska eftersträvas? Tillvägagångssätten kan variera; antingen genom öppna och direkta krigföringar, eller genom lite mindre öppna destabiliserande och milda, halvt osynliga, kaosskapande åtgärder, som medför en sakta men säker ökad förvirring, desorientering, osäkerhet och förfall i förmågor att kunna kommunicera. Eller också genom sakta men effektiva förgiftningar som skadar hormonuppsättningarna hos befolkningarna. Kanske också genom effektiv demoraliserande propaganda… Read more »

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x