29
jun
Seneste opdatering: 29/6-14 kl. 2040
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Erobrerne fester, og de lægger ikke skjul på, at de er erobrere, skønt de aldrig havde klaret det uden de lokale medhjælpere.

In the following video, Algerians in France demonstrate their enthusiasm for the World Cup by burning a car and declaring their ownership of the Country Formerly Known As France. GoV

Multikultur i bakgear – unge  lige monokulturelle så som ældre

‘Modstanden går over, når de gamle uddør’, spåede en ønsketænkende, svensk akademiker, men på svenske universiteter synes de at have en særlig disciplin, der hedder ønsketænkning sådan lidt à la genusforskning og humorforskning.

Teenagers no more integrated with other races than the middle aged, major new study of Britain’s friendship circles shows. Decades of efforts to promote multiculturalism have gone into reverse, major new research showing teenagers are no more likely to mix with people from other racial backgrounds than those 40 years older suggests.

The study, which analyses the social lives of almost 4,300 people from 13 to 80, shows that a clear trend towards each successive generation becoming more integrated than the one before breaks down when it comes to under-18s. Despite growing up in more diverse society than ever before at a time when mass migration has transformed the make-up of Britain, today’s teenagers have almost 30 per cent fewer friends from other ethnic backgrounds than people in their 20s and early 30s.

Overall the analysis, designed by experimental psychologists at Oxford University, found that the current generation of teenagers show similar levels of social segregation as middle aged people. Pensioners were the least integrated overall, while those aged 18 to 34 were the most, with an average of 65 per cent as many social interactions with people from different ethnic backgrounds as might be expected for where they lived if ethnicity was irrelevant.By contrast those aged 17 and under had less than half (47 per cent) the number of social interactions outside their own background as might be expected. Their average score was similar to those in the 35 to 54 age-group, 44 per cent.

“Today’s findings reveal a striking lack of mixing among the youngest in our society,” said Mr Taylor.“This raises serious questions about the lack of integration in Britain’s education system.”Multiculturalism in reverse as teenagers buck the trend towards integration (An isolated and segregated generation.)

Lone Nørgaard: Derfor er islam i krise

I denne kronik vil jeg præsentere Robert R. Reillys bog ”The Closing of the Muslim Mind. How Intellectual Suicide Created the Modern Islamist Crisis” (2010).

Reilly besluttede at skrive sin bog i forlængelse af islamforskeren Bernhard Lewis’ værk ”What Went Wrong? The Clash Between Islam and Modernity in the Middle East”. Heri skildrer Lewis forfaldet i den muslimske verden. Men Reilly ville videre og vide, hvorfor det er gået galt? Han kastede sig ud i intense studier og konkluderede, at dagens islamisme kan karakteriseres som ”en åndelig patologi” baseret på en deformeret teologi, der har frembragt en dysfunktionel kultur. Rødderne til islamisme daterer sig til islams intellektuelle krise i det 9. århundrede.

Reillys bogtitel refererer til, at adgangen til virkeligheden er blevet spærret af. Selvfølgelig ikke hos hver eneste muslim, for der er varianter af islam, men den dominerende gren, sunniislam, har lukket døren.Kronik Jyllands Posten

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Svend Andersen
Svend Andersen
8 years ago

Henrik Ræder Clausen har en længere anmeldelse/kritik af “The Closing of the Muslim Mind” på sin blog EuropeNews. Anmeldelsen går mere i dybden med de historiske omstændigheder omkring Mutazilitternes periode; anmeldelsen er fra sept. 2010 og bør absolut læses: Found it: The Islamic Golden Age!

Angela
Angela
8 years ago

Alla vet vilket som är deras eget land utom svenskarna. 🙂 Och vet man inte kan man alltid paxa Sverige för det är allas land.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x