29
jul
Seneste opdatering: 29/7-14 kl. 1738
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Norske, svenske og finske socialdemokrater kræver bojkot af Israel, FN tropper udstationeret, våbenhvile, krigsforbryderkommission og meget andet. Bortset fra Mogens Lykketoft er danske socialdemokrater ikke med på den galej, hvilket desværre kan skyldes at Thorning er statsminister. Den bedste kronik der endnu er skrevet om miséren, har Henrik Gade Jensen og Bent Bludnikow skrevet: De neutrales kynisme.

At kalde en stillingtagen i konflikten for »grundløs og tilfældig og i bedste fald barnagtigt selv- optaget« er lænestolssadisme og intellektuel apati og kynisme. Det er tværtimod ved at fastholde begge parters moralske ligeberettigelse, at konflikten kan vare ved.

Men når der råbes »død over jøderne«, findes der ingen neutralitet mere. Så bliver neutraliteten til en bekvemmelighed, en lænestolssadisme, som skjuler egen uvilje til at tage stilling. Hamas er en islamisk fundamentalistisk bevægelse, der undertrykker sin egen befolkning og nu ønsker dødstallet op, så regimet kan fremvise døde kroppe for vestlige medier og dermed fremelske sympati. Men der bør ikke være sympati for denne menneskefjendske organisation, hvilket bl.a. Naser Khader og senest socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen klart har formuleret i Berlingske i debatindlægget »Venstrefløjens syn på Israel« (20. juli). Og når Hamas-sympatisører angriber en fredelig, lovlig Israel-demonstration i København, er grænsen nået.

Med sin apatiske og kyniske holdning til det demokratiske Israels kamp for sikre grænser er de intellektuelle og deres venner i samme båd, som de, der under Den Kolde Krig fremstillede USA og Sovjetunionen som to lige onde magter. Israel skal såmænd nok klare sig, fordi landet har USAs støtte, men kynismen varsler dårligt for Danmark. I en usikker fremtid med fremvoksende autoritære magter som Rusland og Kina og grupper her i landet med radikale islamiske holdninger har vi brug for intellektuelle, der kan skelne mellem demokrati og de mange afskygninger af totalitarisme, der nu myldrer frem. Vi har brug for modige intellektuelle, der tør tage ansvar og kæmpe for det åbne demokratiske samfund og ikke for neutralistiske kynikere.

90 000 asylsökanden till Sverige under 2014

Hør podcast.  min. 12:50  (Antal asylsökande – aktuell statistik.)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] til morgen klikkede jeg ind på Snaphanen og hørte den altid fremragende Bill Whittle give sit bud på årsagen til islams sygelige […]

Børge
Børge
7 years ago

Tak himlen for kloge mennesker som Bill Whittle, Pat Condell osv. for at skære sandheden i pap. Og her siges det, så selv hjernedøde danskere må kunne fatte det: Misundelse. For det er det, der driver hadet. Hadet til arbejdsgiverne, hadet til alle der kan lave noget nyttigt, og sidst men ikke mindst – jødehadet. I Danmark har vi siden 60’erne dyrket misundelsen som guddom. Med den som evangeliet har vort eget Hamas – socialisterne ødelagt mit dejlige fædreland én gang for alle. For Danmark er færdig. Ikke kun har socialisterne inviteret en befolkningsgruppe, der intet nyttigt kan lave, men… Read more »

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x