6
aug
Seneste opdatering: 6/8-14 kl. 1822
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

A tearful, emotional and angry Yazidi member of the Iraqi Parliament, Vian Dakheel, admonished the Parliamentary body and asked for immediate assistance in repelling ISIS, who has captured the primarily Yazidi towns of Sinjar and Zumar, killing nearly 2,000 and forcing 200,000 to flea into the nearby mountains without food and water. More than 50 children have died from dehydration in two days and hundreds more children and elderly are risk. Iraqi Yazidi MP: We Are Being Butchered Under the Banner of ‘There is No God But Allah’ ( 40,000 Iraqis forced to choose between dying of thirst… or slaughter by extremists: Refugees stranded on mountain surrounded by ISIS waiting to kill them.)

Yazidierne er et kurdisk folk forbundet med zarathustraismen, (parsismen) en persisk ur-religion. Verdens værste konflikter lige nu. (Gaza er ikke iblandt dem)

‘Alarming’ rise in UK-bound migrants heading to Calais

During the first six months of this year, 61,591 migrants from Eritrea landed in Italy after crossing the Mediterranean. Over the same period last year the figure was just 7,913, the report reveals.The vast majority were heading to Calais where squatter camps in the town and near the ferry terminal are growing daily. The report, leaked in Le Figaro newspaper yesterday, quoted figures supplied by France’s border police.

A crisis meeting was held last month in Nice and led by the Police Prefect of the Alpes Maritimes region which borders Italy.Le Figaro revealed that French border police arrested 5,235 during the first six months of this year. Currently 1,200 migrants are sleeping rough in Calais, but that figure could rise to 5,000 if the situation has not improved by next year. Mr Mignonet threatened to “buy the migrants ferry tickets to Britain and let (the British) deal with the problem”. Leaked file reveals ‘ALARMING’ rise in UK-bound migrants heading to Calais. (Mare Nostrum rescue patrol i the weekend has pulled to safety more than 2,500 asylum seekers)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
7 years ago

Till Santor: den internationellt kände svenske forntidsforskaren Martin P:son Nilsson (1874-1967 har skrivit en sats som faktiskt aldrig lämnat mitt minne. Så här ungefär: “Jag har aldrig under mitt forskande stött på en kultur värd namnet som inte haft en andlig aspekt.” Med det måste förstås att denna andliga aspekt kan ha vilken utsaga som helst – som vi ser rena dumheten. Men likväl finns denna drift till ett andligt sökande som grundar sig på ett andligt behov. Och det var det som Schleiermacher menade – att vetenskapligt tänkande och andligt tänkande är två olika saker. T o m Kant… Read more »

Santor
Santor
7 years ago
Reply to  HH

Man kan så i det 21´århundrede konstatere at der er mange kloge mennesker der i fortiden skrev tåbelige ting.

Prøv at være mindre “åndelig” og forklar hvad DU mener ellers er det lidt svært at samtale ( som det hedder på pædagog-sprog ) med dig.

Sokrates som eksempel på polyteistisk "tolerance"
Sokrates som eksempel på polyteistisk "tolerance"
7 years ago
Reply to  HH

HH

Hellenske straffe for “ateisme”/blasfemi kender du godt: Sokrates blev dømt for netop dette. Til døden.

Flere andre filosoffer før og efter Sokrates blev i de hellenske stater dødsdømt for at kritisere den hævdvundne tro og forsøge sig med tilløb til “naturvidenskabelige” forklaringer på naturfænomener.

Polyteisme – en “mangfoldig” gudeverden – er lige så lidt en garanti for tolerance som en “mangfoldighedspolitk” er det…

Skåning
Skåning
7 years ago

Det är korrekt. Tänkte precis skriva det själv, men det gällde ju inte överallt i den hellenistiska världen. Filosofer som Solon, Critias och Demokritos kunde ju t ex få göra sina “nästan-ateistiska” utsvävningar utan att dricka gift. De gick åtminstone längre än Sokrates. Polyteistisk tolerans sträckte sig väl mest till att acceptera andras folks gudar, men inte någon tolerans för ateism. Bättre än de historiska varianterna av monoteism kanske. Men det var inte det jag egentligen ville säga, utan snarare hylla Danmark (och Tyskland) som faktiskt producerade den första explicita ateisten i modern tid som även tryckte sina tankar i… Read more »

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  Skåning

Förlåt, det skulle stå “tryckte sina tankar i en text”. Det var en serie pamfletter det handlade om.

trackback

[…] They are divided strictly into castes, who cannot marry each other. The upper castes are polygamous. Anyone of the faith who marries a non-Yezidi risks ostracism, or worse. Yezidism is syncretistic: it combines elements of many faiths. Like Hindus, they believe in reincarnation. Like ancient Mithraists, they sacrifice bulls. They practise baptism, like Christians. When they pray, they face the sun – like Zoroastrians. There are also strong links with Sufism, the mystical branch of Islam. The Yezidi reverence for birds – and snakes – also appears to be extremely old. Excavations at ancient Catalhoyuk, in Turkey, show that… Read more »

HH
HH
7 years ago

Mänsklighetens historia har alltid en mening. I varje fall om man läser den i efterhand. Så här:

Vid slaget vid Poitiers 732 slog Karl Martell den muslimska armén och dödade emiren Abd ar-Rahman. Den arabiska invasionen mot Europa stoppades effektivt.

Det finns andra vapen idag… och andra vägar… Och kanske en annan utgång. Eller mening.

Santor
Santor
7 years ago
Reply to  HH

Er det så nu du vil fortælle om din gud eller er der en dybere mening du vil dele?

Machiavelli
Machiavelli
7 years ago
Reply to  HH

Ja jeg må finde et billede af Karl Martel og hænge op på væggen. Men angående menneskelighedens historie, så er der vis ikke anden mening end at den beror på tilfældigheder.

Santor
Santor
7 years ago

Ang : “Vi bliver slagtet i Allah’s navn”

Jeg ved ikke om man skal interessere sig specielt for deres skæbne. Hvor var deres klageskrig og fortørnelse da det var de kristne og jøderne det gik ud over?

Ikke bare denne gang, men alle de gange islam har udrenset deres nærområde.

Alle folkeslag og religioner er nødt til at forstå at islam er et problem der kun kan løses hvis vi gør det sammen!

islam er et problem for alle, også muslimer.

Ole Burde
Ole Burde
7 years ago

I en tid hvor USA har nok at gøre med at bekrige sig selv , er den eneste chance for effektiv hjælp til kurderne fra Israel . Helt tilbage fra 50’erne har der i perioder været forskellige former for samarbejde , parallelt med hvordan der blev samarbejdet med oprørsbevægelsen i det som nu er Sydsudan . Det er helt sikkert fristende for Israel at bekrige ISIS via stedfortræder , fordi det begynder at se ud som om en konfrontation med uhyret er uundgåelig på længere sigt . Problemet er selvfølgelig , at israelsk intervention vil have en tendens til forene… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
7 years ago
Reply to  Ole Burde

Divide et rege … ja, nye perspektiver åbner sig i den spegede krig. Hvem tør bekende kulør og åbent samarbejde med Israel? Må jeg foreslå en art israelsk-palæstinensisk forbundsstat forinden? Det ville berolige de opkogte sind, og burde kunne udvirkes med lidt snilde. Så våbnene kan vendes den rigtige vej. Men der sidder vel allerede nogen og forsøger at lodde, om tiden er moden.

– – –

Jørgen Duus
Jørgen Duus
7 years ago

Det ser desværre ikke godt ud for yasidierne. For det første er de ikke muslimer og for det andet er deres bødler ikke jøder.

Peter Andersen
7 years ago

Det der sker i Irak lige nu, er desværre ingen overraskelse. Der er islams væsen, udfoldet i al sin gru. Når kalifatet er etableret, starter den offensive jihad – ganske som den har gjort det i 1400 år. Det eneste positive i hele denne sørgelige historie er, at alle mulige muslimske fraktioner også kæmper mod hinanden. Men de “vantro” må selvfølgelig betale prisen for dette skingrende ravende vanvid. Det skal nok gå op for flertallet hvad islam er for en størrelse. Men, i guder, hvor går det dog trægt. At man så stadig går op i en lille jødisk stat,… Read more »

Machiavelli
Machiavelli
7 years ago
Reply to  Peter Andersen

Ja og nu er det afsløret, at det var tre Hamas patienter som stod bagved mordene på de tre israelske tenagere. Men som jeg sagde fra starten: Bestilt arbejde for Hamas psykopaterne vidste at Israel ville reagere hårdt. Nu er beviserne kommet.

HH
HH
7 years ago

Där har vi kärnan till det onda – oförmågan att skilja tingen åt. De har t ex ingen Fredric Schleiermacher, den tyske teolog och filosof, som vid sidan av sin samhälleliga hjälp till de utsatta, även pekade på olikheterna i vetenskapen och religionen. Schleiermacher som levde på 1800-talet är en av dessa ljusfyrar som förstått att utveckla tänkandet och på de skilda vägar vi måste bejaka. Man KAN vara trogen sin religion och man KAN bejaka ett vetenskapligt tänkande.

Det är det vi har förstått.

Morten - - -
Morten - - -
7 years ago
Reply to  HH

Jeg tror ikke problemet er idéhistorisk, men kulturhistorisk. Det nytter ikke at tale til mennesker, der ikke har øren at høre med. Idéhistorien afventer, at kulturhistorien skaber lydhørhed. Ingen “frelser” kan frelse de, der ikke er modtagelige for den tilbudte frelse.

Idéhistorien er for de, der vil nedlægge kranse. Kulturhistorien er for de, der vil forstå.

– – –

Machiavelli
Machiavelli
7 years ago

Jeg har kun en kommentar verden er syg, og hvorfor verden er syg, forklarer Abdennour Bidar her. ”Islam er stivnet i ritualisme, formalisme, dogmatisme, sexisme og antisemitisme. Det er blevet en religion, som er fanget i fortiden og fuldstændig uegnet til et moderne samfund. En religion, som har indstillet enhver rationalitetet og forbudt enhver kritisk tankegang. Det betragtes nærmest som en form for vantro… Denne mangel på kritisk tankegang har udtørret hele den islamiske åndelighed og kultur. Vi har haft store tænkere, vi har været en stor civilisation. Men hvor mange nobelprismodtagere har vi i dag? Hvorfor er de fleste… Read more »

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x