13
aug
Seneste opdatering: 13/8-14 kl. 1701
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Mener Linus Gustavsson fra Försvarshögskolan, der mener Sverige skal finde ud af “hur dom mår” og om de har traumer. Alle svenske mordere ‘mår’ meget dårligt når de har været en tur gennem pressen. Jo mindre svenske de er, desto værre har de det. Måske har de skåret halsen over på nogen eller skudt dem i nakken og har onde drømme. “Nogle er også døde, og det ønsker vi jo ikke skal overgå svenskere.” Cirka 200 personer med svensk pas (kaldet ‘svenskere’) er afsted i Syrien og Irak. Coaching betyder forresten

”…at slippe en persons potentiale løs for derved at maksimere dennes præstation. Det er at hjælpe ham til at lære, snarere end at lære ham noget”.

Javel, så,  man må da ikke håbe, at de maksimerer deres præstationer ud over hvad de allerede har gjort. Forskare vid Försvarshögskolan kritisk till svensk flathet, siger en anden. “Den islamiske stat sendte Mehdi Nemmouche, den vil sende andre,” skrev de i Belgien i går. I Danmark er der uenighed, men jeg ville nu ikke forhåndssatse på Erslev Andersen og DIIS i spørgsmål om liv og død:

Konklusionerne fra DIIS’ terrorforskere står ikke kun i kontrast til PETs vurderinger. De har også andre dele af forskningsmiljøet imod sig.Eksempelvis centerleder og terrorforsker ved det Svenske Forsvarsakademi Magnus Ranstorp: »Både Erslev og Dearlove tager fejl. Alle europæiske efterretningstjenester – og jeg har talt med dem alle – er enige om, at der er tale om en kæmpe trussel, og vi er allerede ved at se den materialisere sig,« siger Ranstorp og henviser til en ganske ny, men i offentligheden ukendt sag fra Storbritannien, hvor et større terrorplot blev hindret. I sidste måned startede retssagen mod de to terroranklagede, men medierne har fået forbud mod at dække den. (Efter Syrien, Weekendavisen, 18.07.2014, ikke online)

Säpo: Politiker duckar för att kriminalisera jihadkrigare – vill inte framstå som främlingsfientliga.

Imam udebliver fra Malmö tingsrätt i penibel blottersag

En af Danmarks højest uddannede imamer – Shahid Mehdi, der er imam ved Tauba-moskeen på Dortheavej og tillige rektor for den muslimske friskole Iqra Privatskole på Nørrebro – blev i august 2012 anholdt for blufærdighedskrænkelse af en ung kvinde i Pildammsparken i Malmö, hvor han ifølge anklagen skulle have viftet med sin tissemand tæt på kvindens ansigt og herefter have forfulgt hende med tissemanden hængende ud af gylpen. Imam Mehdi Shahid, der er berygtet for sine udtalelser om, at kvinder, der ikke bærer slør, selv er skyld i voldtægt, risikerer at skulle betale 10.000 svenske kroner plus renter i erstatning til den unge kvinde. Imamen nægter sig skyldig.

Ifølge papirer fra Malmö tingsrätt, som Den Frie har fået aktindsigt i, blev Shahid Mehdi anholdt klokken 20.10 21. august 2012, efter at en ung svensk kvinde havde alarmeret politiet, “mistænkt for seksuelt overgreb, fordi han har trukket lynlåsen i sine bukser ned og hevet sin penis frem foran ansigtet på sagsøger (den unge kvinde, red.), da denne sad på hug for at træne sin hund. Den mistænkte (Shahid Mehdi, red.) løber siden efter sagsøger med sin penis udenfor bukserne.” (min oversættelse fra svensk)

Der er endnu ikke faldet dom i den bemærkelsesværdige sag. Det skyldes, at Shahid Mehdi er udeblevet fra retten. Senest fra et møde i Malmö tingsrätt, der skulle have været afholdt 18. juni 2014. På grund af Shahid Mehdis udeblivelse fra retten og manglende reaktion på henvendelser fra retten har Malmö tingsrätt kontaktet dansk politi for at få Shahid Mehdi i tale. Hidtil uden resultat. Dansk politi jagter blotter-imam, der udeblev fra retten.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
7 years ago

Ja, Skåning, förutom den bok av Frans G som jag skrev om (läs bara essän om Villon!) så har du fler alster att plöja igenom, alla lika intressanta: Sällskap för en eremit (där han skriver om kriminalromaner jag aldrig hört talas om bl a), Silversköldarna, De långhåriga merovingerna – bl a om Vetenskapen om namn och En dröm om människan – dessutom finns Frans G i många även nya upplagor att köpa på nätet, eller låna på bibliotek. Viktor Svanberg kritiserade någon gång minns jag Frans G – helt enkelt för att Frans G t ex i ngt radiokåseri eller… Read more »

Bergfast
7 years ago
Reply to  HH

Vill också tacka HH för alla hans intressanta referenser.

Frans G. Bengtsson kanske har glömts bort i senare tiders litteratur, på både gymnasial och universitetsnivå, vem vet, och behöver då lyftas fram.

Borde verkligen läsa mer.

HH ger som alltid goda förslag. Stort tack för dem.

HH
HH
7 years ago

“Mänskligheten byter illusioner liksom Don Juan byter älskarinnor, hastigt otillfreds med den närvarande, ständigt upptänd av stark lit till den nästa: gudar mot sofister, rituella former mot naturvetenskapliga besvärjelseord, tron på själens framtida himmelska frälsning och tron på släktets framida jordiska fullkomning, Bergspredikan mot “Das Kapital” – – -oraklermot descendesräckan, orakler och haruspices mot statistiker och nationalekonomer – – – de nio muserna mot professor Freud; ting inbegripna i en kosmisk ringdans under månen – – -. Annat än dylika skuggspel få vi aldrig riktigt tag på – – – ” Frans G Bengtsson “Myter och sagor” i boken “Litteratörer… Read more »

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  HH

Tack, HH. Ett citat som borde hängas på väggen. Frans G var ju onekligen en mästare på det svenska språket (trots att han var skåning) och tillika en mycket klok och humoristisk man. Detta verk hade undflytt mig och ett exemplar av den boken måste införskaffas och hamna i bokhyllan bredvid Röde Orm.

Nils
Nils
7 years ago

Hvorfor mon de unge jihadister kommer “hjem”? Er de monstro på orlov? Skal de tilbage igen og slå ihjel for kalifatet, eller har de endegyldigt opfyldt deres kontrakt ved at gøre tjeneste nogle måneder? Nogle bliver skudt af deres egne, når de vil forlade krigszonen, andre får tilsyneladende bare lov til at smutte. Hvad mon aftalen er med de unge fanatikere? Det er logisk at antage, at de ikke er trådt uden for nummer, og at de kommer tilbage til Vesten under mere eller mindre konkrete forholdsordrer. Man kan fantasere om, at de mareridtsagtigt går i gang alle som én… Read more »

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
7 years ago
Reply to  Nils

Ja, ISIS opererar ju redan i stora enheter i Syrien och Irak idag, och organiserar sig ju gärna efter “ursprungsland” eller snarare “passland”, tjetjener i ett kompani, “fransmän” i ett annat och “tyskar” i ett tredje. Med allt framgångsrikare värvning kan de snart organisera hela regementen per land, därefter divisioner och så vidare. Den första “svenska” brigaden kan sålunda t.ex. få ett eller flera “Malmö”-kompanier för att stärka det lokala samarbetet inför en snart förestående “hemmamatch”. Den observante kan se att det här redan sker i länder som Libyen och Tunisien. Ansar al Sharia i Benghazi har redan uttalat sig… Read more »

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x