18
aug
Seneste opdatering: 18/8-14 kl. 1729
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

1-Indspilning i fuld skærm 18-08-2014 044913

Det var i begyndelsen af 70 erne jeg læste Franz Werfels roman. Det er længe siden, men jeg tror min interesse vaktes af, at Werfel havde været gift med Gustav Mahlers enke Alma.  Werfel var jøde fra Prag, og døde i landflygtighed i Californien. Han skriver så godt, at jeg også læste hans Sangen om Bernadette, – Bernadette Soubirous, der blev den hellige jomfru fra Lourdes, en kristen mystiker i den katolske kirke. En helt vidunderlig bog. Jeg havde indtil da ikke troet, jeg skulle tro på mirakler, men store forfattere kan flytte selv de umuligste gemytter, og hvis mirakler ikke findes, findes der mirakuløse bøger. Senere boede jeg flere år med en pige fra Lourdes, og jeg blandede dem sammen, jeg forgudede hende, og nu er hun dansker og alt er godt selvom jeg ikke blev katolik.

Det er hundrede år siden det armenske folkemord, jeg kendte intet til det eller  islams andre forbrydelser dengang. Islam var i det hele taget en blank plet på kortet i begyndelsen af 70 erne. Men nu hvor andre ikke muslimer bliver jaget op på et bjerg i Kurdistan og myrdet og voldtaget af religiøse barbarer, dukker Werfels bog op i tankerne igen. 100 år efter kommer islams barbari bag på os igen, vi redder dens ofre, og vi redder muslimer fra islams Helvede, som vi uden videre påfører os selv og vore efterkommere.

Musa Dagh betyder Moses Bjerg, det ligger på den tyrkiske kyst nord for Libanon ud mod Middelhavet. På toppen af bjerget ydede 250 armenere under Movses Der Kalousdian væbnet modstand mod tyrkerne i 53 dage indtil de overlevende blev evakueret til Port Said af franske krigsskibe netop som deres proviant og ammunition løb ud. Nogle af de overlevende bor i dag i Anjar i Libanon.

Man kan læse Franz Werfels bog her, man kan også se den som film fra 1980, men jeg står ikke inde for at filmen har samme kvalitet som bogen. Jeg har ikke set den endnu. – I dag 2014: Up to 3,000 women and girls kidnapped by Islamic State jihadis in Iraq in just a fortnight – and hundreds of men who refuse to convert have been shot dead.

Morten Uhrskov og Göran Adamson

minut 1:58 – 9:45

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anders Eckmann
Anders Eckmann
1 year ago

Kristne har begået lige så mange grusomheder – det være sig af religiøse årsager eller ikke. I den forstand adskiller den sig overhovedet ikke fra Islam.

Anders Eckmann
Anders Eckmann
1 year ago
Reply to  Anders Eckmann

Korrektion: I den forstand adskiller de to religioner sig ikke fra hinanden

Machiavelli
Machiavelli
7 years ago

Altid til tjeneste. Husk at købe min bog.

Machiavelli
Machiavelli
7 years ago

Ls også dagens kronik om den kulturelle krise på på Fyens Stiftstidende. http://www.mitfyn.dk/debat

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Machiavelli

Desværre kan vi almindelige dødelige ikke se den – den kræver nemlig login 😉

Machiavelli
Machiavelli
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Ja og jeg kan ikke heller ikke selv se den. Fuldstændigt åndssvagt. Men her er den. Den herskende kulturkrise. Den nuværende indvandring er uden historisk sidestykke. Den får nogle konsekvenser, som ingen rigtigt vil diskutere, men som rammer midt ned i den danske befolknings kultur, religion og levevis. ( Professor Poul Chr. Mathiesen – forsker i befolkningsudvikling). Lad mig starte med at stille et par simple spørgsmål: Hvorfor bryder de analytiske og kritiske evner sammen hos akademikerne i Folketinget, når det drejer sig om udlændingepolitikken. ? De fleste kan jo se, at intet sted fungerer multikulturen. Intet land i Europa,… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Machiavelli

Tak 😀

Machiavelli
Machiavelli
7 years ago

Ja en barbarisk religion på et menneskeligt stade, som man ikke tror muligt. Og så tror de kriminelle politikere, at på længere sigt vil der ikke blive problemer med alle de muslimer, der flytter til de europiske lande. Sandheden er imidlertid, at når muslimerne er blevet tilstrækkeligt mange, vil det Europa vi kender i dag forsvinde i et kaos af interne muslimske religionskampe foruden terror og sociale opstande. Og det er helt sikkert. Af hensyn til PET vil jeg ikke sige højt, hvad jeg mener om de uvidende landsforræderiske politikere, der bevidst åbner dørene for dette fremtidens sceneri. Men jeg… Read more »

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x