21
aug
Seneste opdatering: 21/8-14 kl. 1134
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Salman Rushdie in conversation with publisher Daniel Sandström on International Authors’ Stage. The Royal Library, (19. august)

Tysk politi griber mere end 200 flygtninge i tog fra Italien

Illegale indvandrere bruger Euro-City tog fra Italien. Nær grænsen til Østrig opdagede politimyndighederne et veritabel stormløb af flygtninge til Tyskland. I et fælles rutinekontrol af toge fra Italien tog politiet tirsdag eftermiddag mere end 200 ‘uautoriserede’ rejsende.’ De fleste af dem havde ingen billet. De kom fra ti forskellige oprindelseslande: Syrien, Eritrea, Libyen, Somalia, Nigeria, Tunesien, Gambia, Ghana, Pakistan og Sudan. De fleste er familier med små børn eller uledsagede unge mænd.

I 2013 greb tysk politi 32.533 illegale indrejsende i landet – en stigning på 27 procent i forhold til det foregående år (25.670) Tendensen fortsætter med uformindsket styrke. I de første syv måneder af 2014 har det føderale politi allerede grebet 29.000 illegalt indrejsende.” Polizei greift mehr als 200 Flüchtlinge in Zügen auf (Snaphanens oversættelse)

I dag hedder de fanatiske ekstremister Islamisk Stat

I 1940 hed de nazister – modstandsmanden Jørgen Kieler ved, hvordan man kæmper imod dem. På lørdag fylder han 95 år

Hører man til blandt den snakkende klasses politisk korrekte magthavere, gør man klogt i at holde sig på lang afstand af den gamle frihedskæmper, Dr. Med Jørgen Kieler. Selvom Jørgen Kieler fylder 95 år på lørdag den 23. august, er der ikke meget pensionist over ham.

En holdning, der kom klart kom til udtryk i hans bogudgivelse i november sidste år, ”Før jeg siger farvel…”, hvor man får det indtryk, at nutidens historikere ifølge Kieler er en flok politisk korrekte radikalere, der blot er ude på en renvaske sig i dårlig samvittighed over besættelsestidens samarbejdspolitik anført af den radikale Erik Scavenius. For Jørgen Kieler er radikal på det nærmeste et skældsord. I bogen hudflettes Det Radikale Venstre, og Politikens chefredaktør, Bo Lidegaard, der har forsvaret samarbejdspolitikken under besættelsen, får at vide, at han er et skvadderhoved. Det samme gælder Politikens tidligere chefredaktør, Tøger Seidenfaden, på grund af hans skandaløse holdning under Muhammedkrisen, og forfatteren Klaus Rifbjerg får at vide, at han er en slapsvans, efter at han i en kronik i Politiken havde betegnet de tre kendte modstandsfolk, ”Flammen”, ”Citronen” og ”John”, som en flok psykopater.

I sin bog, der er udgivet som en interviewbog med historikeren og journalisten Tom Hermansen, fastslår Jørgen Kieler: ”Jeg har ledt inden for modstandsbevægelsen efter nogen, der er radikale. Der er ikke mange.” DKA

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Skåning
Skåning
7 years ago

Jösses. Sanslöst tråkig intervju med Salman Rushdie. Med tanke på att hans litterära kvaliteter befinner sig på en gymnasieelevs nivå, så är faktiskt has utläggningar om litteratur sannerligen ointressanta. Jag gav upp efter 45 minuter, vilket var 45 minuter för mycket av mitt liv. Det enda som kan sägas till hans fördel var att han såg det poetiska med “Blade Runner”. Så snälla, varna i fortsättningen. Hans livsöde är intressant, men hans litterära karriär är det inte.

Bergfast
7 years ago

En sak som ändå verkar bli alltmer uppenbar, det är att kritiker av islam och av koran, egentligen framför likartade kritiska synpunkter som då i sin tur koran, eller islam, främst kanske då troende muslimer, då vill framföra mot judendom, och även i viss mån mot också kristendom. På likartat sätt som kristendom har velat framföra kritik, eller kräva avståndstagande av judendom inom kristna nationer, så vill också islam, verkar det som, kritisera judendom som varande en feltolkning av något slag. Det islam vill mena, liksom kritiker av islam själva vill mena om islam, att judendom bildar en grund för… Read more »

Ördög
Ördög
7 years ago

Ytterst läsvärd betraktelse i dagens SvD. Jag hade svårt att välja de mest belysande avsnitten – hela texten är ovanligt helgjuten. Tobias Goldman: Från fredsaktivist till realist http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/fran-fredsaktivist-till-realist_3837336.svd “Vare sig det rör sig om ihjälskjutna judar på det judiska museet i Bryssel, en vid upprepade tillfällen trakasserad rabbin i Malmö, antisemitiska talk-backs efter varje artikel som rör Israel, en komplett oförmåga att förstå att antisemitismen har bytt skepnad efter andra världskriget, massmedial ensidighet och verklighetsförvrängning av skeendena i Israel, ständiga attacker från vänster samt den unkna och gamla europeiska antisemitismen som ser tillfälle att stämma in i kören mot den… Read more »

Bergfast
7 years ago
Reply to  Ördög

Det som det ändå finns allra, allra mest av i Europa idag, i alla de europeiska, eller EU anslutna nationerna, inklusive de skandinaviska nationerna, det är en antifolkism, som riktar sig från ett – etablissemang – , och däri ingår underhållningsindustri och all övrig massmedia, samt också etablerade politiker, och det är just en antifolkism, och en antinatinalism, som riktar sig främst mot alla former av nationalism, inlklussive israelisk nationalism, som det verkar. I den allmänna antifolkismen, så ingår även en antijudiskism, som då riktar sig mot judiska människor. Men denna allmänna och vittomfattande antifolkism, riktar sig också alltså inte… Read more »

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
7 years ago
Reply to  Bergfast

OK, men vad beror denna “antifolkism”, som du så otympligt och föga klargörande kallar den? Vilken är den bakomliggande ideologin? Är det inte så enkelt som att det är den gamla vanliga kommunismen som på drygt fyra decennier sedan studentrevoltens 1968 har lyckats genomföra sin “långa marsch genom institutionerna”, successivt blivit “eliten” i Europa och fortsätter sträva mot sitt gamla långsiktiga och mycket klart uttalade mål, att “Krossa Borgarstaten”, d.v.s. att förinta Europa och USA. Det verkar ha varit underförstått hela tiden att det skulle innebära en ny förintelse av samtliga icke-revolutionärer, “storkapitalet” som “småborgare” och “kälkborgare” (vanliga arbetare med… Read more »

Bergfast
7 years ago

Ja, det var intressanta perspektiv om denna vansinniga och hatiska kommunism, som vill attackera all – borgerlighet – , som en väg till erövring och skapandet av det – klasslösa världssamhället – . Med just begreppet – antifolkism – , menar jag att det ligger i denna globalistiska vilja att just försöka motarbeta människors, de allra flesta människors, och även då judars, tendenser till familjära band med både sina föräldrar, släktingar och med sitt språk och med sina traditioner och kanske också kulturella präglingar av olika slag, främst då kristna, som då enligt denna kommunism, och materialistiska människosyn är absolut… Read more »

Skåning
Skåning
7 years ago

Jag tror helt klart att du har rätt i den analysen, men jag har fortfarande svårt att förstå och finna det i mitt hjärta att helt stå på den judiska sidan, när jag mellan tummen och pekfingret uppskattar att svenska judar till 80% är folkpartister. Bara en uppskattning mellan tummen och pekfingret bland de svenska judar jag träffat och diskuterat med. Jag anser, även om man inte kollektivt ska skuldbelägga, att den judiska självbilden om att vara ständigt utsatt, aldrig glömma och aldrig förlåta, som även Tobias Goldman ger uttryck för, hoppar upp och biter dem själva i arslet utan… Read more »

Skåning
Skåning
7 years ago

Grrrr. Var tog edit-funktionen vägen? 🙁

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
7 years ago

Till Skåning 22:40 21/8 Jag tror inte att judarna är så unika där. De av dem som står på barrikaderna är av samma sort som de av “de våra” som står på barrikaderna. De som, likt Dror Feiler, står på barrikaderna är oftast också fientliga mot andra judar som inte står på barrikaderna. De har helt andra lojaliteter som går på tvärs mot allt annat och mot mänskligheten och livet självt. Det är nog så man måste tolka den bisarra förekomsten av judar i direkt antisemitiska och halvnazistiska organisationer, som Israel Shamir t.ex. (om det nu verkligen är judisk bakgrund… Read more »

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x