28
aug
Seneste opdatering: 28/8-14 kl. 1940
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Masseindvandringsminister Ullehag minder mig om Jyllands Postens store interview med Horace Engdahl og Ulf Adelsohn, jeg prøver at vende tilbage til i aften. Valgplakaten er ægte, siger Tobbe. og dens spidsfindige budskab kan sikkert sælge billetter i det mærkelige land.

“Sammenhængskraft trumfer ytringsfrihed”

Uwe Max Jensen kommenterer Dan Park sagen og gennemgår tre af hans billeder. Uwe taler ved demonstrationen for Dan Park ved den svenske ambassade den 3.9. kl 17. Følg linket nedenfor og se Parks beslaglagte billeder.

”Så længe der ikke er dødsstraf for at benytte sin ytringsfrihed i Sverige, fortsætter jeg med at lave kunst,” siger Dan Park i en kommentar.

Den fængslede provokunstner Dan Park bliver kaldt mange ting, bl.a. nazist. Men få kender hans nu beslaglagte værker. Uwe Max Jensen, der som første journalist rejste Park-sagen i danske medier, analyser her tre af hans værker og giver svar på, hvad der er Dan Park brænder for.[..]

At Dan Parks kunst er politisk ukorrekt er hævet over enhver tvivl. Dan Park er en fåmælt – næsten genert mand – og han leverer sjældent nøgler til forståelsen af sit værk. I en samtale jeg havde med ham, da han besøgte Danmark for et år siden, fortalte han, at han i sin kunstneriske praksis ønsker at arbejde med tabuer, og i modsætning til mange billedkunstnere, der arbejder med det i Vesten udvandede tabu kristendommen, har Dan Park også fokus på islam, jødedom og race.

Det er, som dommen over ham også viser, sprængfarlige emner i et multikulturelt samfund, hvor sammenhængskraft i stigende grad vægtes højere end den personlige frihed til at udtrykke sig. Dan Parks værker er uden tvivl satiriske, men ikke som en let aflæselig satiretegning i en avis. De er dobbeltbundede og peger ofte i flere retninger på en gang. Værkerne kommenterer ofte emner, der er oppe i tiden, og hvis man ikke har blik for referencerne, bliver læsningen af værket stærkt hæmmet.

Dan Parks kunst er ikke bare samtidskunst, men samtidig kunst, der forholder sig til det omgivende samfund fra dag til dag. Endda ude i samfundet – befriet for kunstinstitutionens åg – hvor han klistrer sine collager op på elskabe i primært hjembyen Malmø. Dan Parks kunst fungerer som satiriske og hårdtslående modbilleder til det billede af virkeligheden, som det officielle Sverige ønsker at tegne…Jeg vil i det følgende lave en læsning af tre af Dan Parks værker……Dan Park-sagen: Er Sverige på vej mod et demokratisk sammenbrud?

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
7 years ago

Ja till godhed, nej til ondskab:

Eller “Ja till IS, nej till De Otrogna Borgarsvinen”

En Anders Cameroon Dale gömmer sig inte ens bakom fasaden längre.

Det är en fantastisk illustration, som bara blir ännu tydligare när man betänker den omvärldssituation som budskapet avges i, till hur vår egen humanitet har varit deras bästa vapen genom hela Operation Multikultur.

Bergfast
7 years ago

Erik Ullenhag ser fruktansvärt osvensk ut….

Han utstrålar (från sitt inre..) i det närmaste ingen svenskhet alls….

Kanske är det därför som han är invandrarminister….

PFEP
PFEP
7 years ago

Det findes ikke en chance at hverken rød blok kan danne regering efter valget, uden at have en formel eller informel aftale med SD!
Vad Dan Parks “kunst” angår, det hvad hvad man anser om hans malerier, er det jo rent George Orwell (1984) at overhovedet føre dette indfor domstol.

Jeg er ganske bekymret for systematisk valgsvindel i det kommende valget og min tro på Sveriges såkaldte “demokrati” har efterhånden mindsket ganske alvorligt.

Jeg skal ikke mane til hverken oprør elle lignende, det kommer ganske sikkert med tiden….

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  PFEP

Såklart “röd block eller blå block” menade jag 🙂
(fick idag mina valsedlar, dem var feltryckta med besked, då det på min var anfört val till länsstyrelsen! och inte som valbart, Landstingsfullmäktig!
Kanske någon inkvoterat förmåga har fått uppdraget att färdiga detta 🙂

intetnavntak
intetnavntak
7 years ago
Reply to  PFEP

“Jeg skal ikke mane til hverken oprør elle lignende, det kommer ganske sikkert med tiden….”

Det kan jeg personligt love dig for det gør.

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Ved Profetens Skæg: Alfons Åberg Reinfedt 😀 – en dansk satir-tekning,
som troligen vil få våra kära svensa läsara att skratta mycket högt 😉

http://www.trykkefrihed.dk/uploads/images/Gallery/tegninger-2014/profetskag-210814.jpg

FR: “Alfons, jag har inviterat en medelstor arabisk klan till at bo i lekenheten,
så främöver får du bo i kökket, och vi kommer inta att ha råd med leksaker, gå på
kino, köpa katmat och den sortens saker – det är väl ok, eller hur?”

AÅR: “Jag tycker att du är en stor humanist, pappa”

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Bjovulf

“svenska” naturligtvis – förlåt 😉

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x