30
sep
Seneste opdatering: 30/9-14 kl. 0924
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

A culture that gave the world the novel; the music of Mozart, Beethoven, and Schubert; and the paintings of Michelangelo, da Vinci, and Rembrandt does not need lessons from societies whose idea of heaven, peopled with female virgins, resembles a cosmic brothel. Nor does the West need lectures on the superior virtue of societies in which women are kept in subjection under sharia, endure genital mutilation, are stoned to death for alleged adultery, and are married off against their will at the age of nine; societies that deny the rights of supposedly lower castes; societies that execute homosexuals and apostates. The West has no use for sanctimonious homilies from societies that cannot provide clean drinking water or sewage systems, that make no provisions for the handicapped, and that leave 40 to 50 percent of their citizens illiterate.

Hele debatten hvorfra klippet kommer er her 1:41:29 Egentlig er det et påskud for at linke til Phyllis Cheslers interview med Ibn Waraq i anledning af hans nye bog Christmas in the Koran: Luxenberg, Syriac, and the Near Eastern and Judeo-Christian Background of Islam (2014).

I think the book should, and will, be read by all those who have an enquiring mind. These articles apply to the Koran, the Critical Method that has been applied to the Bible, both the Old and New Testament for several hundred years, but which has only recently been used to examine the contents and origins of the Koran and the rise of early Islam. The results, as in Biblical Scholarship, are spectacular and intellectually exhilarating. Luxenberg’s reinterpretations have profound implications for our understanding of Islam, and her holy book, the Koran. The traditional narrative of the compilation of the Koran can no longer be accepted. Instead of being an immutable, divinely revealed scripture, the Koran is very much a human document that has a history. EXCLUSIVE INTERVIEW: KORANIC SCHOLAR – THE JUDEO-CHRISTIAN SOURCES OF THE KORAN

Danskt förlag säljer Dan Parks tavlor

Indspilning i fuld skærm 30-09-2014 002816

Vi har ingen respekt för den svenska hets-lagen, säger VDn för Trykkefrihedsselskabets Bibliotek. Festtal om yttrandefriheten räcker inte – man måste agera. Som en reaktion på de svenska myndigheternas behandling av gatukonstnären Dan Park har det danska förlaget Trykkefrihedsselskabets Bibliotek/The Free Speech Library beslutat sig för att trycka upp hans bilder och erbjuda dem till försäljning. Det rör sig i första omgången om de nio bilder som beslagtogs när Malmöpolisen 5 juli stormade Galleri Rönnquist & Rönnquist och grep konstnären.

Förlaget har skapat en särskild hemsida www.entartetekunst.dk, där man kan läsa om Dan Park-fallets bakgrund och få information om hur man kan köpa hans beslagtagna bilder. DI

Udstillingen i København  bliver til noget. 

Åbn din dør

Pladsmangel i folkenes hjem

Jönköping Kommune

Indspilning i fuld skærm 30-09-2014 043054

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Torben Snarup Hansen
Torben Snarup Hansen
7 years ago

@ Steinadler. Hvad er / var diskussionsemnet? Evolution kontra revolution? Begge dele er illusioner, hvis kun de gøres til paradigmer. Evolution som universel forklaring bygger på tanken om en substans eller “stor” mening i universet og er kun sækulariseret kristendom. Men en afgrænset kulturhistorisk analyse viser, at gradvis udvikling – eller bedre: TILPASNING har været på spil i både Vesten og andre steder. Din kritik af Marcuse og co. er helt berettiget. Mit anliggende var og er frihed. Hvilken frihed er værd at kæmpe for? Frihed til at tatovere sig i ansigtet? Tja-tjo … så må en arbejdsgivers frihed til… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

TV-dokumentar fra britiske Channel 4 om koranen – fra 1:20:38 til 1:35:20 kommer den ind på Luxenbergs forskning, der overbevisende demonstrerer, at store dele af koranen er et lån fra kristne aramæiske / syriakiske skrifter (!), hvilket forklarer de mange fejl,fejloversættelser og mystiske “uforståelige” ord af ikke-arabisk oprindelse. Der er bla. fundet adskillige meget tidlige versioner af “koranen” i nogle ruiner i Yemen for få år siden, som er meget forskellige – og altså ikke uændrede og ufejlbarlige – og ikke givet af Allah til Muhammed, hvis nu nogen her skulle have gået rundt og have troet på det 😉… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Den korte version af videoen – synd at der ikke er mere om Luxenbergs & co.s forskning:

The hidden Origin of Quran ( ca 15 min. )
http://www.youtube.com/watch?v=pXCSATYVGBA

Torben Snarup Hansen
Torben Snarup Hansen
7 years ago

@ Steinadler: Hvad mener du egentlig? “Men i rettferdighetens navn så var det altså ikke dagens “vestlige samfunn” som gav verden hverken romanen og den klassiske musikken, eller den klassiske arkitekturen og malerkunsten….” Nej, hvem tror det? Det er bestemt ikke nutidens Vesten, der præsterer sandhed og skønhed. Her leverer statsfinansierede tosser lort på dåse. Det er Ibn Warraq udmærket klar over, fordi han tilbragte en stor del af sin barndom og ungdom. Derimod er Vestens fortid værd at samle på – og bringe videre. Din omtale af barbariske straffe og forbud viser kun, at ting tager tid. Revolutioner, anført… Read more »

Steinadler
Steinadler
7 years ago

Beklager, men ditt svar her, og spørsmål, så jeg noe sent. Jeg trodde i og for seg også at jeg, ihvertfall antydningsvis, hadde uttrykt meg klart nok. Men jeg skal ihvertfall forsøke å svare. For å ha sagt det med en gang: Jeg tror knapt på evolusjon eller revolusjon. Dette rettighetsregime som ligger til grunn for kvinners og homofiles stilling i “vesten” er etter mitt syn uttrykk for den samme pendelbevegelsen etter den andre verdenskrigen, og som har gått altfor langt. På den ene siden som reaksjon på den maskulint orienterte kulturen før verdenskrigen og den territorialismen som kjennetegnet den,… Read more »

Torben Snarup Hansen
Torben Snarup Hansen
7 years ago

@ Britta. Du skriver bl.a.: “Mennesket er nok for skrøbeligt og nød til at have en gud/fader, der sætter grænser for friheden. Det formår det libeale samfund ikke…” Hvad mener du egentlig? I mere end 1000 år dikterede kirken (den katolske) både normer og regler for god opførsel og den nødvendige begrænsning af frihed. Det kom der nogle gavnlige resultater af. To eksempler fra den udskældte “mørke” middelalder: 1) Det lykkedes efter flere århundreders opfordring og formaning at dæmpe volden i hverdagen. Først fik biskopperne så nogenlunde gennemført en “Guds våbenhvile” mellem kristne fra torsdag til mandag. I Danmarks gamle… Read more »

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
7 years ago

Problemet er vel, at vores vestlige værdi over alle værdier er frihed. Ubegrænset eller så meget frihed som vi har, kan mennesket ikke tåle. Mennesket er nok for skrøbeligt og nød til at have en gud/fader, der sætter grænser for friheden. Det formår det libeale samfund ikke. Det ender i dekadense som i Weimarrepublikken.

Prudentius
7 years ago

Ja, Vestens såkaldte “værdier” er hele humlen i vores nuværende bragende skibbrud.

Det kan simpelthen ikke blive værre og mere vanvittigt.

Netop vores selvdyrkelse, som de gode, som de anstændige, som dem der har de rigtige “værdier”, har bragt os til afgrundens rand. Og vil givetvis også bringe os ud over den.

Mere godhed, flere værdier, mere frigørelse og mere humanitær iver, og vi er en saga blot.

Steinadler
Steinadler
7 years ago

A culture that gave the world the novel; the music of Mozart, Beethoven, and Schubert; and the paintings of Michelangelo, da Vinci, and Rembrandt does not need lessons from societies whose idea of heaven, peopled with female virgins, resembles a cosmic brothel. Nor does the West need lectures on the superior virtue of societies in which women are kept in subjection under sharia, endure genital mutilation, are stoned to death for alleged adultery, and are married off against their will at the age of nine; societies that deny the rights of supposedly lower castes; societies that execute homosexuals and apostates.… Read more »

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x