2
okt
Seneste opdatering: 2/10-14 kl. 1605
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Indspilning i fuld skærm 02-10-2014 110420

Nog meer anti-Joodse leuzen op muren in Voorburg, (flere fotos.) Så er det her til morgen bestemt af en stort flertal, at Danmark skal bombe IS med syv F-16 jagerfly. De bedste argumenter for det, synes at være 1) Hvad er alternativet? 2) Måske kan det gavne kurderne.

Hvordan 50.000 sammenligningsvise low tech ørkenkrigere kan være “den største trussel mod Vesten længe”, står mig ikke rigtig klart – udover at politikerne selv har givet 3000 af dem statsborgerskaber og iøvrigt lukker tusinder af potentielle jihadister ind i Europa hver eneste dag. Det er altså politikerne selv, der er “den største trussel Vesten har set længe,” eller hur?

Lurer det mon i deres baghoveder, at de 20 mio muslimer i EU – der trods alt er deres skaberværk hen over hovedet på folkestyrerne – er en femtekolonne, der for alt i verden ikke må materialisere sig før de er sluppet ud af bagdøren? Jeg tror det ikke. De har haft en debat om landsforrædere, uden at skænke sig selv en tanke.

Hvad er iøvrigt succeskriteriet på bombningerne om fem eller ti år? At Irak ikke er delt i tre stater, som det burde have været for længst? At London ikke oplever et nyt 7/7? Hvad kan Vesten eller nogen andre overhovedet opnå i den muslimske verden, er 1000 kronersspørgmålet efter fire diskutable krige på 25 år. Raymond Ibrahim mener, at IS har en vis opdragende virkning på Vesten, og det har han nok ret i. Især når lidt flere dør, og det ikke kun er europæiske jøder.

Sverige skal ikke i krig med JAS Gripen, måske verdens bedste jagerfly.”Svenska värderingar är våra vassaste vapen,” siger Carl Bildt. Abu Bakr al-Baghdadi gør sine kjolebukser våde af angst. Gripen har kostet 80 milliarder kroner at udvikle, og har mig bekendt aldrig været i kamp. Det er lidt synd for svenske jagerpiloter, de der er tilbage. Se  Sveriges forsvar i 1988 og i 2014.

Arabisk fører til arbejdsløshed

De Radikale vil have, man skal kunne vælge arabisk i folkeskolen ligesom tysk, fordi “det er et af de mest talte sprog i verden. 280 millioner arabere er nærmeste nabo til EU,  arabisk er det største indvandrersprog i Danmark og Danmark masser af erhvervsinteresser i arabiske lande.” Masser? 1 procent af vores eksport af nogle kyllinger og oste.

Helle Lykke Nielsen mener blandt andet, at arabisk er vigtigt fordi “at sproget spiller en stadig større rolle på den internationale scene i kraft af væksten i arabisksprogede terrorgrupper, befolkningspresset på det sydlige Europa og sproget i dag har en sikkerhedsmæssig betydning a la den, som russisk havde under den kolde krig.” Men hvad kan man bruge det til ud over at sige dav til sin terrorist og illegale indvandrer, udover at købe olie (som Danmark ikke gør) og læse koranen på den ‘rigtige måde’? Ikke meget. Når man nedlægger fremtidens sprog kinesisk, kan man ikke bevare fortidens – arabisk.

Flere uddannelser på Københavns Universitet risikerer at lukke helt, fordi der skal skæres i studiepladserne. Fremmedsprog som kinesisk, brasiliansk og arabisk og op til 17 andre uddannelser er i fare for at blive helt nedlagt på Københavns Universitet (KU).

Det sker, fordi regeringen har dikteret, at knap 4000 studiepladser på studier, der fører til høj arbejdsløshed, skal nedlægges. Men nu viser det sig, at universiteterne ser sig tvunget til at skære meget mere i optaget af studerende, end de 30 procent regeringen dikterer, skriver Politiken. Det skyldes det såkaldte retskrav, som betyder, at når en bachelor har bestået tre års grunduddannelse i eksempelvis geografi, har vedkommende automatisk ret til at blive optaget på den toårige overbygning, kandidatdelen. KU vil lukke 20 uddannelser.

Tino Sanandaji: Den svenske arbejdsløshed er tilvandret

Det har været åbenlyst længe. også hvis man bruger en dag på at stå på hovedet i SBC. Arbejdsløsheden er 7.4 %, ungdomsarbejdsløsheden 22.1 %. Boligmanglen er også tilvandret.

Göran Greiders eftervalsanalys är ett bra exempel: ”Det missnöjet har inte enbart sina rötter i rasism. Missnöjet som speglas i ansiktet på varje SD-väljare har kunnat växa fram i spåren av ökad social otrygghet och permanent massarbetslöshet – och i en politisk kultur där konflikterna längs vänster-högeraxeln har bleknat.”

Olika varianter av samma grundläggande analys har förts fram av andra vänsterintellektuella. Problemet är inte invandring, det är ojämlikhet och arbetslöshet. Denna tolkning ignorerar dock att ökad ojämlikhet och arbetslöshet i sig delvis beror på invandring.

Utrikes födda utgör cirka 16 procent av Sveriges befolkning, men cirka 40 procent av de arbetslösa. Bland de långtidsarbetslösa är andelen 47 procent. Hela ökningen av arbetslösheten under den borgerliga regeringsperioden drevs av invandring. Bland inrikes födda har arbetslösheten tvärtom sjunkit något sedan 2006. Att säga att problemet inte är invandring utan arbetslöshet är mot bakgrund av detta inte ett tillfredställande svar. Arbetslöshet och snabb invandring till arbetslöshet är inte konceptuellt separata fenomen.Vänsterns smärtsamma val

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
RM
RM
7 years ago

Apropos JAS Gripen så deltog svenskerne jo rent faktisk i bombekampagnen i Libyen i 2011. Eller det vil sige, at havde et mandat, der betød, at de ikke måtte andet end at tage luftfotos, når f.eks. danske, norske eller andre havde været inde og lave det såkaldt “beskidte” arbejde med at bombe. For at synliggøre deres store indsats, offentliggjorde svenskerne stolt hver dag, hvor mange fotos, de havde taget. Det løb selvfølgelig op i flere tusinde, men mon ikke de 923 danske bomber trods alt havde større effekt i målet end et par luftfotos? Jeg tror, det har været pinligt… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Mere af Tino Sanandaji her: De moderate politikeres og mediernes forbavselse og bestyrtelse over udfaldet af det nylige svenske valg skyldes, at de overhovedet ikke er i kontakt med realiteterne og flertallet deres egne vælgeres / læseres grundholdninger i flygtninge- og indvandrerspørgsmål. Havde de orket at studere de korrekte tal, så var de ikke blevet taget på sengen i samme udstrækning, og de var måske endda så småt begyndt at overveje en helt anden og mindre naiv, mindre uansvarlig og mindre landsskadelig politik på FI-området. http://www.realtid.se/ArticlePages/201409/16/20140916154104_Realtid981/20140916154104_Realtid981.dbp.asp Elefanten i rummet Krönika av Tino Sanandaji 2014-09-16 Sverigedemokraternas inträde i riksdagen 2010 chockerade… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Brasiliansk?!? 😉

Mig bekendt taler de faktisk stadig portugisisk i Brasilien …

Prudentius
7 years ago

Godt skrevet! Vi står med en magtelite, som er uendeligt dårligt klædt på til de voldsomme konflikter, der er på vej med meteorhast. Essentielle nationale kerneinteresser bliver således igen og igen fatalt syltet, til fordel for utopiske flygtninge-konventioner, hasarderede og dybt skadelige EU-beslutninger, og dertil katastrofal indblanding og destabilisering af Dar al islams interne magtbalancer. Den sunni-islamiske kalifatbevægelse (der drives af både religiøs revival og demografisk eksplosion i det globale syd) vil derfor indenfor en ikke alt for uoverskuelig fremtid være i stand til at udfordre de vestlige magter til et egentlig opgør. IS er her givetvis at regne alene… Read more »

Prudentius
7 years ago
Reply to  Prudentius

“IS er her givetvis at regne alene for en slags midlertidig form.”

Med andre ord, en prototype.

Al begyndelse er som bekendt svær. Men stilen er lagt.

(Lidt længere nede af vejen, efterhånden som potten går fra kog til eksplosion, kan vi velsagtens forvente en hysterisk massedreven Mahdi-isme folde sig ud)

(Jo-jo, forvent det værste, så bliver du ihvertfald ikke negativt overrasket!) 😉

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x