6
okt
Seneste opdatering: 6/10-14 kl. 1945
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ukendte personer satte ild til Berlins eneste koptiske kirke i Lichtenberg. En 27-årig flygtning, der hjælper som et alterdreng i kirken og sov der, var uskadt, sagde den koptiske biskop i Tyskland, Anba Damian lørdag. Dette er vold af en ny kvalitet. “Jeg har aldrig forventet dette i en retsstat som Tyskland,” tilføjede Damian. “I vores hjemland er vi vant til, at vore kirker bliver sat i brand.« Brandstiftung an koptischer Kirche

Asylsøkere i Tyskland frykter vold fra lokalbefolkningen

Det er trist å konstatere tegnene til det, men Europa er i ferd med å stelle i stand for seg noen voldelige etniske konflikter mellom nye og gamle innbyggere som risikerer å overgå de verste USA hadde i det 20. århundre.

Ved et asylmottak i utkanten av Bautzen, nesten helt sørøst i det som en gang var Øst-Tyskland, har man funnet det nødvendig å bygge et over tre meter høyt gjerde med piggtråd rundt bygningskomplekset, som en gang var et hotell. Årsaken er at de 150 beboerne er redde for å bli angrepet av personer på stedet – ikke uten grunn, forklarer eieren Peter Kilian Rausch til The Independent:

 

Since he converted his conference hotel into a refugee centre four months ago, Mr Rausch has twice been threatened with murder. His establishment was surrounded nightly by gangs of black-clad neo-Nazis, until the police stepped in.

Aggresjonen retter seg altså ikke bare mot asylantene, som er redde for å gå alene i byen, men også mot Rausch selv, som er nektet adgang i tre butikker i byen fordi han angivelig oppmuntrer «flyktningparasitter» til å bo på stedet.He has also been spat at and insulted by local people when giving his residents a lift into town, and attacked online.

Den politiske situasjonen i Europas nærområder tilsier ingen nedgang i et problematisk innvandringstrykk som når historiske høyder i økonomisk usikre tider – Tyskland venter 200.000 asylsøkere i 2014 –, men reell debatt om den europeiske asylpolitikken finnes knapt. The news magazine Der Spiegel commented last week: “The politicians appear helpless in the face of he growing refugee influx.”

Den politiske lamslåttheten, i noen grad kamuflerert av svada, som har resultert i lite annet enn svarteperspill, er tilsynelatende i ferd med å utarte til voldelig motreaksjon. Ingrediensene til konflikt mangler dessverre ikke blant innfødte ungdommer som ikke har utsikter til å bli like velstående som foreldrene, og som betrakter asylsøkerne som motparter i et nullsumspill. Christian Skaug, Document no

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
LarsS
LarsS
7 years ago

Angående Kopterne, så er den mest berigende tale om deres kultur og religion jeg endnu har hørt, denne af Biskop Thomas.

Kvaliteten er ikke den bedste, men det er ordene og fortællingen.

https://www.youtube.com/watch?v=TvcaL0n4KGA

Santor
Santor
7 years ago

Lidt bemærkelsesværdigt ser det ud til at det er BZ Berlin der har oploaded videoen om den Koptiske kirke!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x