25
okt
Seneste opdatering: 26/10-14 kl. 1405
78 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Julia Caesar.

Fotos 2, 3, 4, 5, 8, 9, 10 af kronikøren.

Copyright Julia Caesar, Snaphanen. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

Det är en vacker, solig dag i oktober. Den lilla grekiska ön flämtar i nästan 30-gradig värme. Nästan helt vindstilla, havet ligger blankt. Sent på eftermiddagen hörs knattret från en långsträckt vit motorbåt som långsamt smyger tätt intill strandlinjens branta bergvägg mot den lilla hamnen längst inne i bukten. Lite senare sitter 50-60 unga syriska migranter i hamnen, de flesta i 20-30-årsåldern, många kvinnor och några små barn. Ännu en last av illegala migranter har tagit sig in i EU med hjälp av turkiska människosmugglare. Det är första etappen på väg till det största resmålet: Sverige.

Smugglingen av illegala migranter in i EU slår alla rekord. Syriens religiösa inbördeskrig har öppnat en megamarknad att exploatera för de organiserade kriminella nätverk som tjänar miljarder på människosmuggling. Närmare tre miljoner syrier är på flykt utanför sitt eget land enligt FN:s Flyktingkommissariat UNHCR.

Sverige håller igång internationell svart ekonomi

För ett år sedan beslutade det svenska migrationsverket att ge PUT (permanent uppehållstillstånd) till alla som säger sig komma från Syrien. Beslutet utlöste jubel i den välsmorda smugglingsindustrin. Här öppnade sig möjligheter till nya rutter och en ny guldkantad marknad som har kommit att bli en av de största och mest profitstinna någonsin. Genom att blunda för den illegala migrantsmugglingen till Sverige medverkar svenska politiker och migrationsverket till att den internationella svarta ekonomin hålls igång. Motivet: att genom Europas största asylmottagande till varje pris upprätthålla bilden av Sverige som “humanitär stormakt”.

En betydande del av smugglingen av illegala migranter sker nu via ett pärlband av öar i östra Egeiska havet nära den turkiska kusten. Kända och populära grekiska turistöar som Samos, Kos och Rhodos har fått en ny och djupt oönskad roll som smugglingsdestinationer för illegal migration in i EU. På plats i den grekiska övärlden ser jag den cyniska hanteringen med egna ögon.

Ön är inte mer än en karg klippa

Det är en av dessa fattiga öar långt ute i Egeiska havet, en ö som kämpade hårt för sin existens redan långt innan den grekiska ekonomin kraschade och migrantsmugglingen drabbade ön. En ö där invånarna knappt klarar att få ihop en försörjning, än mindre har något att avstå till andra. Gudsförgäten är bara förnamnet. Ön är inte mer än en karg klippa som har slungats upp ur havet av en våldsam vulkanisk eruption.

Vintertid bor här bara 300 personer.

Övergivet husbygge. Kopia

Födkrokarna är fiske och turism. På de branta torra bergssluttningarna går det inte att odla någonting. Livsmedel måste skeppas hit från fastlandet och de större öarna. Färjorna som trafikerar ön är stora och flotta, men de kommer bara ett par gånger i veckan. Matbutikernas sortiment är påvert och påminner om Sovjetväldets sista dagar. Färskvaror är en sällsynt lyx.

Monument över brustna drömmar

Skruttigt hus Tilos 2 - KopiaDen lilla ön är hårt märkt av den ekonomiska kris som har skakat Grekland sedan 2009. Husbyggen står övergivna, som monument över brustna drömmar. Kärvar av armeringsjärn pekar ut i tomma intet genom rå betong som aldrig hann bli vitkalkad. Igenbommade restauranger och nedlagda hotell med mörka fönster. De spruckna byggprojektens ägare och många andra av öborna har flyttat långt härifrån.

Men inte bara övergivna byggen vittnar om krisen. De tydligaste spåren finns i ögonen på öborna som blev kvar. Glädjen och framtidsoptimismen som jag har sett så många gånger tidigare på den här ön finns inte där längre.

Djupaste ekonomiska krisen i hela EU

Greklands ekonomiska kris är den djupaste hittills i något land inom EU. Landets enorma statsskuld har tvingat fram åtstramningar som har gjort hundratusentals människor arbetslösa och skapat den mest utbredda fattigdom som Grekland har upplevt sedan andra världskriget.

Med landets ekonomi i ruiner är det många av invånarna som knappt överlever. Turismen är ett viktigt tillskott i ekonomin, och turisterna har inte övergett Grekland. Sjutton miljoner turister besöker landet varje år. För många i likhet med mig är kärleken till Grekland större än vetskapen om landets förfall, och den drar oss hit, gång på gång.

Tilos in mot Livadia - Kopia

Ön ett nytt mål för människosmuggling

Mot horisonten avtecknar sig Turkiets bergiga konturer bara några kilometer bort. Det korta avståndet till Turkiet har gett ön en ny och av öborna avskydd roll som mål för turkiska smugglares transporter av illegala migranter in i EU. Sedan i somras är ön en av svängdörrarna till Europa. Båtlaster med migranter dumpas här eller på någon annan av öarna nära den turkiska kusten.

För de kriminella nätverken har Syriens religiösa inbördeskrig blivit den hittills största och mest profitstinna marknaden att exploatera. Smugglingsindustrin omsätter gigantiska summor i en internationell svart ekonomi som inga politiker tycks vilja ta itu med.

Grekland största svängdörren för illegala migranter

Enligt EU:s gränsbevakningssamarbete Frontex är Grekland den i särklass största svängdörren till Europa för illegala migranter. Europadomstolen uppskattade 2011 att 90 procent av alla illegala passager in i EU skedde genom de porösa grekiske gränserna. Det var innan migrantströmmarna från inbördeskriget i Syrien ens hade börjat.

Alla fördämningar har brustit

Med kriget i Syrien har alla fördämningar brustit, och illegala migranter flödar i tio- och hundratusental över gränserna in i EU. Förutom över den turk-grekiska gränsen kommer många via Libyen och Egypten till Italien. Varken nationella politiker eller EU:s politiker tar något ansvar för att stoppa trafiken. Tvärtom, många EU-politiker vill öka inflödet till Europa från dysfunktionella muslimska länder i Afrika och Mellanöstern.

Vissa, till exempel EU:s tidigare kommissionär i asyl- och migrationsfrågor, Cecilia Malmström (fp), vill öppna legala vägar in i EU så att invånarna i Afrikas och Asiens u-länder obehindrat ska kunna invadera Europa istället för att bygga upp sina egna länder. Fem av riksdagspartierna (fp, c, kd, mp och v) vill samma sak.  Vänsterpartiet vill dessutom lägga ner EU:s gränsbevakningssamarbete Frontex.

Öborna hårt pressade av invasionen

Invånarna på de grekiska öarna är hårt pressade av en migrantinvasion som de aldrig har bett om och som kommer som extra börda ovanpå den ekonomiska krisen. De känner sig övergivna både av sina egna och EU:s politiker. Och de känner rätt, de ÄR övergivna. Politikerna har fullständigt abdikerat från ansvaret att skydda sina medborgare och territorier från illegal invandring.

Övergivet husbygge.Kopia

Öbornas situation är en illustration till den fråga som aldrig någonsin ställs av ansvariga politiker i något enda land som drabbas av illegal migration: Hur påverkar det mottagarlandet? Vem frågar efter invånarnas vilja och förmåga att ta emot en invasion av människor med helt andra värderingssystem och annan kultur och religion? Människor som dessutom ställer mycket stora krav på landets ekonomiska resurser?

Öarnas förbannelse är det geografiska läget

MIG2Öarnas förbannelse är det geografiska läget. Ett pärlband av öar i östra Egeiska havet – kända och populära turistöar som Leros, Rhodos, Lesbos, Lipsi, Chios, Kos, Patmos, Symi, Kalymnos – har genom närheten till Turkiet blivit nya mål för den samvetslösa smugglingsindustrin. Från den lilla hamnstaden Bodrum i Turkiet är avståndet till Kos bara 24 kilometer och tar högst en timme med båt. Smugglarnas taxa är 2 750 dollar (drygt 20 000 SEK) för den korta resan.

Grekland har rykte om sig att ha Europas sämsta asylmottagande med trängsel och dålig behandling på de få asylcentra som finns. Samos, mittemot den turkiska tremiljonersstaden Izmir, är en av de största smugglingsdestinationerna och en av få öar som har ett asylcenter. Bara en procent beviljas asyl i landet.

Turkiet undergräver EU:s migrationspolitik

Turkiet – det land som ivrigast lobbar för att antas som medlem i EU och som har sitt starkaste stöd från svenska politiker – har en nyckelroll i migrantsmugglingen. Genom okontrollerad kriminalitet bidrar landet aktivt till att undergräva EU:s migrationspolitik. Turkiet är tillsammans med Libyen det största smugglarlandet, dessutom – till skillnad från Libyen – både till lands, till sjöss och via flyg. Flygbolaget Turkish Airlines är sedan länge ökänt  för att se mellan fingrarna på migranter med falska ID-handlingar och därmed spela en aktiv roll i människosmugglingen till Europa.

Gränsen läcker som ett såll

På den turkiska regeringens hemsida  säger man sig skenheligt bekämpa människosmuggling, och Turkiet skrev 2003 under FN:s konvention mot organiserad internationell brottslighet med ett tilläggsprotokoll om migrantsmuggling till lands, sjöss och med flyg. Det är skamlöst hyckleri. I verkligheten läcker gränsen mellan Turkiet och Grekland som ett såll, och de turkiska myndigheterna blundar med båda ögonen för att landet utgör den stora transithallen för illegala passager in i EU.

En stor del av förklaringen är islam. Färre än en procent av Turkiets invånare bekänner sig i dag till andra religioner än islam. För turkiska muslimer är det självklart viktigare att hjälpa sina bröder och systrar i den muslimska gemenskapen, ummahn, att begå lagbrott än att respektera lagar och avtal skrivna av Europas “otrogna”.

Smugglingen har ökat med 800 procent på två år

Sedan Grekland satte stopp för illegala migrantpassager landvägen från Turkiet med ett fyra meter högt och drygt en mil långt stängsel längs floden Evros har smugglingen via östra delen av Egeiska havet ökat dramatiskt – under de senaste två åren med 800 procent. Minst 1 000 illegala migranter i månaden smugglas båtvägen in i Grekland via de östegeiska öarna och ministern för Public Order, Vassilis Kikilias i den grekiska regeringen under premiärminister Antonis Samaras, har sagt att utan omedelbart ökat ekonomiskt stöd från EU klarar Grekland inte av anstormningen. Men det ekonomiska stödet har tvärtom minskat sedan EU skurit ned budgeten för sitt gränsbevakningssamarbete, Frontex.

Tvåtusen illegala migranter sedan i juni

Till Rhodos kommer illegala migranter i tiotusental. Patmos, med en befolkning på 2 000 personer, får ibland i ett enda slag ta emot fler migranter än det finns invånare. Läget nära Turkiet har gjort också den lilla ö som det här handlar om till en av de nya avstjälpningsplatserna för människor från Mellanöstern som vill ta sig in i EU. Tidigare kom det ett par båtar om året till ön med migranter från främst Afghanistan. Men i juni tog smugglingen av migranter från Syrien fart. Sedan dess har 2 000 illegala migranter satts i land här. Sett mot öns invånarantal på 300 personer är det en gigantisk invasion.

Även de här resorna skördar dödsoffer

Greece Boats Sink

Resan hit från Turkiet är kort, den tar bara en timme. Vädret är vackert, i Grekland är det fortfarande sommar i oktober, och Egeiska havet är varmt. De turkiska smugglarnas båtar är ofta snabba och i gott skick och kan inte jämföras med de rangliga båtar som fraktar illegala migranter över Medelhavet.

Men även de här resorna skördar dödsoffer. I början av maj omkom minst 22 migranter när en båt kapsejsade utanför Samos i en av de största dödsolyckorna i Egeiska havet på flera år med migranter inblandade. Trettiosex personer överlevde, ett okänt antal saknades. Enligt de överlevande fanns 60-65 migranter ombord på den tio meter långa båten, de flesta somalier. Greklands marinminister Miltiadis Varvitsiotis sa i en kommentar att “Dagens slavhandlare gör sig en förmögenhet på att riskera tusentals människoliv genom att sätta dem i små och odugliga båtar”.

Två smuggelbåtar i veckan

Hamnen Tilos - Kopia

I snitt kommer båtar från Turkiet två gånger i veckan och lägger till i hamnen på den lilla ön.

En kväll sitter ett hundratal syrier i hamnen. Män, bara män. Läget i Syrien är tydligen inte värre än att de har valt att rädda sig själva och lämna kvinnor och barn kvar i inbördeskriget. Männen sitter och väntar på att bli upplockade och omhändertagna. Nu har de lyckats ta sig in i Europa, nu får de “otrogna” ta hand om dem.

Fribiljetter till båten till Aten

Öns borgmästare har ordnat en skranglig lastbil för att kunna transportera migranterna. På lastbilsflaket fraktas de från hamnen till ett grekiskt-ortodoxt kloster uppe i bergen där de får logi en eller ett par nätter. Ingen som kommer med turkiska smugglare har några ID-handlingar. De fotograferas av polisen och får lämna fingeravtryck som läggs in i databasen Eurodac. Sedan får de fribiljetter till båtresa till Aten, där de med hjälp av nästa led i smugglarkedjan kan ta sig vidare till de populäraste mottagarländerna, Sverige och Tyskland.

Ett par dagar senare kommer nästa leverans

Ett par dagar senare, fredagen den 17 oktober. Det är en vacker, solig dag med nästan 30-gradig värme och knappt någon vind. Havet ligger blankt. Sådana dagar är migrantsmugglardagar. Sent på eftermiddagen hörs knattret från en långsträckt vit motorbåt som långsamt smyger tätt intill strandlinjens branta bergvägg mot hamnen längst inne i bukten.

Det är nästa illegala leverans från de turkiska smugglarna. Den här gången utgörs lasten av 50-60 unga syriska migranter, de flesta i 20-30-årsåldern, många kvinnor och några små barn. Alla flickor och kvinnor är insvepta i islams uniform, hijab. De är ett iögonenfallande inslag där de sitter på bänkarna i hamnen och väntar på att någon ska ta hand om dem. Några av männen går runt och köper cigarretter i de torftiga butikerna.

Alla påfallande välklädda och välmående

Polishuset Tilos 4 - KopiaAlla ser påfallande friska och välmående ut. De är välklädda och har dyra väskor, de skrattar och pratar obekymrat med varandra. Barnen, som också är mycket välklädda, springer omkring och leker. Med en kort och behaglig båtresa har de lyckats ta sig in i EU. Den lilla ön är första anhalten. Ingen av dem har en tanke på att stanna i det fattiga Grekland. Men nu är de i Europa. Snart ska de vara i slutmålet Sverige och sitta på ett asylboende och klaga på maten som de svenska skattebetalarna bjuder på. Eller på att det är för långt att gå till busshållplatsen.

Muslimska välfärdsmigranter på flykt från islam

Syriernas klädsel och uppförande signalerar överklass eller övre medelklass. Det är uppenbart att det rör sig om lyxmigranter som har kunnat betala de turkiska smugglarna stora summor pengar för att ta sig till den lilla grekiska ön.

Enligt polischefen Theodoros Kalantaridis på öns krokanliknande polisstation är priset för den en till två timmar långa båtresan från Turkiet 2 000 – 3 000 euro (= 18 364 – 27 545 SEK). De personer som sitter på bänkarna i hamnen ser inte ut att ha flytt från någon nöd. De är muslimska välfärdsmigranter i jakt på ett bättre liv i Europa. De är på flykt från konsekvenserna av den ideologi som de själva bekänner sig till, islam.

Sverige är slutmålet för de flesta

Sverige är slutmålet för de flesta av dem.

“Ja, de flesta säger att de vill till Sverige” säger Theodoros Kalantaridis. “Några säger att de vill till Norge. Men de är inte många.”

De synbart välbeställda migranterna är en provokation rakt i ansiktet på de fattiga öborna, och i en av matbutikerna hör jag ett upprört samtal mellan två äldre kvinnor som tycker att nu får det vara nog. Kvinnorna har sett de välklädda människorna i hamnen och gör jämförelser med sina egna liv och vad de har råd att kosta på sig. Hur kan någon begära att de som inte har någonting ska ta hand om migranter som ser ut att ha mycket som de själva aldrig ens har kunnat drömma om?

Öbornas frustration växer

Stelios Stefanakis Travel Service Tilos 1 - Kopia-001Stelios Stefanakis driver öns resebyrå, som närmast är ett hål i väggen. Han säger att när de första båtarna kom i början av sommaren togs migranterna emot med vänlighet och gästfrihet av öborna. De upplät husrum och bjöd på mat och gjorde så gott de kunde.

Men öborna har tröttnat, och deras frustration växer. De är utlämnade till krafter som de inte har något inflytande över. De har fullt upp med att få sina egna liv att gå ihop, medan den migrantinvasion som de drabbas av genererar enorma profiter i smugglarnas fickor. En turkisk smugglarbåt som dumpade 123 migranter på ön i mitten av september 2010 och hölls kvar i hamnen av polisen strippades på allt som gick att ta loss. Det var lokalbefolkningens hämnd för vad smugglarna hade utsatt ön för.

“The people here are not very happy about the migrants”

Öns unge polischef Theodoros Kalantaridis sitter bakom ett skrivbord i ett pyttelitet, påvert rum på polisstationen. På väggarna hänger mängder av ikoner. Ön behöver mer än någonsin hjälp av sina helgon.

-The people here are not very happy about the migrants, säger han.

Det är ett rejält understatement för öbornas påtagliga frustration. Han säger att den provokation som invånarna upplever nu, med de välklädda välfärdsmigranterna från Syrien, är så mycket större än med de migranter som tidigare kom från Afghanistan. Var och en kunde se att de var fattiga. På den här lilla ön är det på sin höjd ett par hotellägare som har god ekonomi. Övriga kämpar för att hålla näsan över vattnet.

“Europe’s politicians have gone mad!”

Stelios Stefanakis på öns resebyrå skakar på huvudet när jag frågar hur ön klarar att ta emot tusentals migranter. Nej – det klarar inte ön. Öns polisstyrka på tre eller fyra poliser har heller inte en chans att gripa de turkiska smugglarna. När människosmugglare grips i Turkiet köper de sig ofta fria med stora penningsummor – upp till 10 000 euro – för att få åtalen att dras tillbaka.

– It is mafia! säger Stelios Stefanakis och tillägger:

– Europe’s politicians have gone mad!

De har kommit till de “otrognas” land

Migranterna på bänkarna i hamnen sitter passiva och väntar på att bli omhändertagna. Även det är en provokation för öns invånare som alltid har fått klara sig själva utan hjälp utifrån. Det är polisen som betalar migranternas mat. Kyrkan står för login.

När de muslimska migranterna stiger iland på den lilla ön beträder de kristen, grekisk-ortodox mark. Nu har de kommit till de “otrognas” land. Den grekisk-ortodoxa kyrkans grepp om Grekland är starkt. Klostret erbjuder övernattning i de “otrognas” sängar. Det är acceptabelt enligt islam att utnyttja hjälp från de “otrogna” om det gagnar det egna intresset – som i det här fallet att ta sig vidare inom EU och skaffa sig ett bättre liv än vad något muslimskt land kan erbjuda.

Priset från Aleppo till Stockholm: 158 000 kronor

Prislappen per person för att bli smugglad från Aleppo i Syrien till Stockholm är 22 000 dollar (= 157 821 SEK) enligt Khassan, en 28-årig syrier som intervjuas i Sverige av al-Jazeera. Bara de som har gott om pengar har råd att lämna landet och ta sig till den svenska öppna famnen långt uppe i norr. Khassan säger: 

“Det är de rika människorna som flyr. De fattiga som behöver fly, de kan inte.”

Själv valde han mycket medvetet Sverige för att det är det enda land som garanterar permanent uppehållstillstånd, PUT, för hela familjer. Han vet att andra länder bara ger tillfälliga uppehållstillstånd och inte tillåter familjeåterförening. Hans plan är att ta fru och barn till Sverige så fort han har fått asyl.

Smugglingen en direkt följd av svensk politik

ribbenvik_4Den blomstrande turkiska smugglingsindustrin och migrantinvasionen på de grekiska öarna är direkta konsekvenser av svensk signalpolitik.

När migrationsverkets ställföreträdande generaldirektör Mikael Ribbenvik den 3 september 2013 (på direkt order av dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt, m) gick ut med beslutet att alla syrier som tar sig till Sverige får PUT var det en signal som genljöd över hela världen och snabbt öppnade en ny megamarknad för smugglingsindustrin. Migrantmagneten uppe i norr var redan känd över hela världen för sin totalt kravlösa invandringspolitik. Nu öppnades svängdörrarna från Mellanöstern till Sverige på vid gavel.

23 000 asylsökande från Syrien hittills i år

Inget annat land i världen delar ut permanenta uppehållstillstånd till alla som påstår sig komma från Syrien. Utdelningen av PUT med sociala förmåner all inclusive gäller både den som söker asyl och hans eller hennes anhöriga, oavsett hur många de är. Inget annat land släpper heller igenom asylsökande av vilka 91 procent saknar ID-handlingar och alltså inte visar vilka de är eller var de kommer ifrån.

Migrationsverkets beslut blev signalen till alla som har pengar att betala smugglarnas arvoden att söka sig till Lyckans land i norr där bidrag och försörjning är garanterad livet ut. Mellan första januari och sista september i år har 60 146 migranter sökt asyl i Sverige. Av dem har 22 728 sagt sig komma från Syrien, 5 672 är statslösa.

Signalen till ännu fler asylbedragare

Migrationsverkets beslut blev också startsignalen för en ny våg av asylbedragare som oselekterat släpps in på svenskt territorium. Anställda på migrationsverket, så kallade miggor, har i flera inlägg på Merit Wagers blogg vittnat om de bedrägerier som PUT-beslutet för syrier har medfört. Människor som aldrig eller inte på många år har bott i Syrien, utan har uppehållstillstånd i andra länder, söker asyl som syrier för att få ta del av den svenska välfärden. En migga skriver: 

“Migrationsverket ger närmast på löpande band permanenta uppehållstillstånd och flyktingförklaringar till tusentals personer som inte är skyddsbehövande.”

“Minst hälften är inte skyddsbehövande”

Han/hon uppskattar att hälften, eller ännu fler av dem som uppger sig vara syrier eller statslösa personer från Syrien inte har några skyddsskäl över huvud taget. Minst hälften får alltså asyl på falska grunder. När nyheten om den svenska PUT-välviljan spreds för ett år sedan saknade – och saknar fortfarande – nästan alla skyddsbehövande pengar att betala smugglarna med för resan till Sverige. Istället tar sig bemedlade personer utan skyddsskäl in i Sverige och får asyl och PUT genom att ljuga om att de är på flykt från Syrien:

“Exempel är utvandrade personer från Syrien som sedan lång tid tillbaka är lagligt bosatta i till exempel Danmark, Tyskland, Polen, Tjeckien, Ungern, Spanien, Italien, Grekland, Bulgarien, Ukraina, Libanon, Förenade Arabemiraten och USA. Där har de medborgarskap, permanenta uppehållstillstånd, flyktingförklaringar eller arbetstillstånd och riskerar inte av myndigheterna där att utvisas till Syrien. De har på Internet eller genom andra media upplysts om den stora generositet som det svenska Migrationsverket ger dem som är på flykt från Syrien och inser att de, genom lögner och bedrägeri, också kan bli beviljade permanenta uppehållstillstånd i Sverige.”

Ni är jordens mest bedragna befolkning

De generösa möjligheterna till asylbedrägerier från påstådda “syrier” genom garanterade PUT blev ett av förre statsminister Fredrik Reinfeldts (m) sista bidrag till den illegala migrantsmugglingen och upplösningen av Sverige. Nye statsministern Stefan Löfven (s) kommer inte att ändra på det, då vore han ju rasist. Tvärtom – han har lovat att föra samma invandringspolitik som alliansen och mp har gjort.

Så grattis svenska folk! Ni är jordens mest utnyttjade och bedragna folk. Det är ni som ska försörja de tusentals bluffmakare som har tagit sig in i Sverige med lögner och bedrägerier – de flesta för resten av livet. Det är ni som bekostar och uthärdar den massinvasion ni aldrig har bett om – men som 87 procent av er heller inte har förstånd och vilja att rösta bort.

Inse att politikerna har övergett er

Inse att de politiker som ska arbeta för ert och landets bästa har övergett er. Inse att journalistkåren inte arbetar för er utan är maktens lydiga redskap, oavsett om makten är röd, grön eller blå. Journalisterna driver dessutom en egen agenda för massinvandring och mångkultur i symbios med politikerna.

De har alla abdikerat från ansvar. Det som gäller nu är “Rädde sig den som kan”.

Och kom inte och säg att ni ingenting visste.

Mer läsning:

En migga: ”Alltså beviljar vi permanenta uppehållstillstånd till syrier på grund av kriget kriget trots att de inte är bosatta i Syrien och inte på något sätt berörs av kriget!”

Zulmay Afzali: Jihadister i IS kommer till Sverige som asylsökande.

Kort: Sverige och de syriska flyktingarna

Av Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
78 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] ”Det är en vacker, solig dag i oktober. Den lilla grekiska ön flämtar i nästan 30-gradig värme. Nästan helt vindstilla, havet ligger blankt. Sent på eftermiddagen hörs knattret från en långsträckt vit motorbåt som långsamt smyger tätt intill strandlinjens branta bergvägg mot den lilla hamnen längst inne i bukten”. Läs Julia Caesars söndagskrönika om smugglingen av migranter här. […]

trackback

[…] også: Söndagskrönika: Så smugglas migranter in i EU (adsbygoogle = window.adsbygoogle || […]

trackback

[…] Omkring 30 000 jihadister uppskattas strida för IS i Irak och Syrien, därav många tusen tillresta från Europa. Men strömmen av jihadister går också i motsatt riktning, från Syrien och Irak till Europa. Smugglingen av IS-krigare är ett ökande inslag i den “vanliga” människosmuggling via Turkiet in i EU som jag blev vittne till i den grekiska övärlden i oktober och skrev om i krönikan “Så smugglas migranter in i EU”.  […]

JN
JN
7 years ago

Tips på intressant läsning av Udo Ulfkotte: “Gekaufte Journalisten”

Falsterbo
7 years ago

ANGELA HAR HELT RÄTT!

Det finns en grupp som försöker bygga ett hållbart samhälle;
http://magma.hemsida24.se

Angela
Angela
7 years ago

Anne-Marie Pålsson är tidigare riksdagsman och lämnade RD i förra valet efter att Lissabonfördraget olagligt godkänts. Den strider mot svensk grundlag. Hon har skrivit en bok “Knapptryckarkompaniet” om Riksdagens förfall. I en artikel i Sydsvenskan skrev hon 27/10 “Ofoget att marginalisera väljarna i den svenska demokratin gäller även politikens innehåll. Vårt demokratiska inflytande är begränsat till att en gång vart fjärde år lägga vår röst på ett parti. Men exakt vad vi röstar på vet vi inte, annat än i de få frågor som debatterats i valrörelsen. Hur partierna kommer att ställa sig i de nya frågorna som dyker upp… Read more »

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Angela

Här kan ni läsa lite om de statskupper som föregick EU-valet. Framlidne EU-motståndaren Björn von der Esch synade statskupperna ingående. Björn von der Esch kan sökas på Wikipedia.

http://www.exponerat.net/har-ar-beviset-pa-att-regimen-i-sverige-ar-kriminell-och-olaglig/

Angela
Angela
7 years ago

Förlåt, Dr. Denis Mukwege hjälten från Kongo.

Angela
Angela
7 years ago

Globaliseringen slår på olika sett i världen beroende på var man befinner sig. I Asien, Afrika, Mellanöstern, Sydamerika, Latinamerika eller i västvärlden. Den slår på olika sätt beroendes på civilisation (moral), kultur, historia, folkslag, religion. I Grekland våldtar man inte kvinnor, skjuter sönder deras underliv som i Kongo eller låser in dem i fabriker som i Asien. I Grekland slår det på ett annat sätt som Julia Caesar skildrat i sin krönika och i Kongo åter på ett annat sätt som Dr Mekage berättade om i Skavlan. Men farsoten som utlöser det är detsamma – globaliseringen. Eller som Dr M… Read more »

joffe
joffe
7 years ago

Julias senaste krönika är ytterligare en fantastiskt well researched väckarklocka för svenska folket. Men krönikan når naturligtvis inte fram till de som i första hand BORDE LÄSA dvs styrande politiker och förblindade indoktrinerade journalister… Efter ingående tester och utvärderingar från Ambassaden i det land till vilket vi sökte tillstånd att migrera till för 32 år sedan – blev vi godkända efter ca ett år och flyttade. Vi fick i mogen ålder jobba hårt och starta ett nytt liv utan sociala ekonomiska bidrag. Det mår människan väl av. Kämpaglöd och målsättning… Till dagens Sverige dimper man bara ner och ljuger sig… Read more »

trackback

[…] Krönikören Julia Caesar har i berättande form presenterat mycket fakta om situationen. Läs Söndagskrönika: Så smugglas migranter in i EU […]

Ole Burde
Ole Burde
7 years ago

Når jeg støder på svenske udvandrere som anbefaler som varmt anbefaler Tailand , Australien eller Canada , er det altid mærkeligt for mig at ingen af dem nogensinde har anbefalet at flytte til DANMARK … er der slet ingen af de svenske ”flygtninge’ som har mod på starte en ny tilværelse i nabolandet, hvor spillet IKKE er tabt endnu ? Er der slet ingen af dem som føler at de måske kunne være med til at starte en lavine som kunne blive ‘tungen på vægtskålen’ i Danmarks tilfælde ? Er det enten-Sverrige-eller-ingenting ?

Falsterbo
7 years ago
Reply to  Ole Burde

Min familj kan mycket väl tänka sig att bosätta sig i Danmark eller några av de andra nordiska länderna, bortsett från Island.

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Ole Burde

Inget land i väst är undantaget. Vi kan inte fly någonstans. Sverige är bara först ut på banan! Dvs det är bara frågan om HUR långt man nått? En fråga om NÄR inte OM! Retoriken är densamma och vad jag vet så hålls möten fortfarande i EU och andra s k toppmöten där riktlinjerna läggs upp. I går såg vi Tunisien där människor inte vill rösta längre. Vad sa folk. Jo, detsamma som folk över hela världen. Eliten berikar bara sig själva och skiter i oss. När skall övriga länder i väst förstå att Sverige är början. Därför är Julias… Read more »

Falsterbo
7 years ago
Reply to  Angela

Jo, jag är medveten om det men att flytta till t.ex. Danmark kan ge andrum för en tid.
Många brittiska pensionärer flyttar till landområden runt Medelhavet utom Nordafrika. De trivs inte längre i sitt eget land och det beror inte enbart på klimatet.

Pensionärer vet att deras jordevandring tar slut inom några år. De vill tillbringa de sista åren på ett angenämt sätt.
De äldre kan göra mycket för att förbättra samhället de lever i, men jag förstår dem som vill njuta av sina sista år.
De äldres plikt är att föra över kunskap till de unga.

Peter B
Peter B
7 years ago
Reply to  Ole Burde

Jag flydde Sverige før att bosætta mej Utanfør Århus. Men Danmark ær bara lite mindre dåligt i Sverige så jag flyr vidare.

sophia
sophia
7 years ago

Tack Julia för att du finns.

Ang. namninsamling, bra men när det pågick en namninsamling i protest mot moskebygget i Botkyrka gick Researchgruppen ut med att tacka och säga ; Nu vet vi var ni Bor och vad ni Heter.
Vet inte om alla är beredda på besök av vänsterterrorister.
Samhällsklimatet med alla “vända ryggen demonstranter” bör nog vakna först! Än så länge är det bäst att skriva under anonym…

Hans Nilsson
Hans Nilsson
7 years ago

Det finns en namninsamling för ett nytt Luciabeslut på Jan Milds blogg “Tänd ett ljus”. Skriv under snarast. Tack.

Ludvig
Ludvig
7 years ago
Reply to  Hans Nilsson

@Hans Nilsson
Tack för hänvisningen till Jan Millds blogg.
Det enda som kan hjälpa nu är en massiv proteströrelse på gräsrotsnivå.

P.S.Jan stavar Milld med dubbel-l.(smilie)

trackback

[…] övrigt (3): intressant läsning om människosmuggling till EU. Icke […]

victor
victor
7 years ago

ballade i Tyskland. Ny gruppe på firmamentet: “Hooligans gegen Salafisten”.

http://www.tagesspiegel.de/sport/hooligans-demonstrieren-gegen-salafisten-auslaender-raus-rufe-in-koeln/10890360.html

Berit
Berit
7 years ago

Mejla till finansminister Magdalena Andersson s och fråga varför hon inte tog upp den största utgiftskostnaden i budgeten.
Jag anser att hon är skyldig att besvara denna så viktiga fråga.
Man måste börja tala klarspråk om mångmiljardkostnaderna som slängs ut på invandrare som inte har någon som helst anknytning till Sverige.
Vi måste mejla de ansvariga och inte bara skriva på AP det hjälper inte.

Jonas Bohman
Jonas Bohman
7 years ago

Läsvärd artikel om varför man inte längre bör betala skatt i Sverige. Helt klart tänkvärt.

http://avpixlat.info/2014/10/22/vem-vill-betala-skatt-till-ett-ingenmansland/

Falsterbo
7 years ago

Migration är ett överklassprojekt som kallas tjusiga saker;

http://www.regeringen.se/sb/d/17846 (GFMD)

Tommy
Tommy
7 years ago

Bra krönika och jag instämmer helt “rädda sig den som kan”. Själv överför jag nu mitt liv till Thailand.

Angela
Angela
7 years ago

Läste i Julias krönika som publicerats i avpixlat kommentatorn “Eulenspigel” som nämnde att New York Times skrivit om flyktingarna som tagit sig till Calais. Har inte hunnit kontrollera. Detta är utdrag från hans kommentar:

“Rapport från Calais där över 2000 invandrare ,från Afganistan,Eritrea,Egypten,Sudan ,Etiopien och på senare tid Syrien väntar på att smugglas till England.Hela staden i alarmtillstånd efter omfattande upplopp på onsdag Marie le Pen besökte staden fredag.”

Kanske någon annan kan plocka fram rapporten. I veckan har avpixlat rapporterat om massiva demonstrationer från Italien. Finns fortfarande att läsa där.

Angela
Angela
7 years ago

Riktigt så långt har det inte gått i Europa eller väst, vi får tacka vår lyckliga stjärna, som i Kongo där folk tvingas på flykt genom de mest avskyvärda metoder som t o m utövas mot två-åriga flickor för att inte hamna i slaveri. Men det finns inget som säger att vi inte skulle göra det. I förra “Skavlan” kunde vi höra och se läkaren Dr. Denis Mukwege berätta. I Asien låses kvinnor in i sina arbetslokaler vilket får ohyggliga proportioner när elden bryter lös. Men sådana förskräckliga saker får inte sättas i sitt sammanhang utan skall potioneras ut så… Read more »

stefan
stefan
7 years ago

Jag mår illa av det svenska etablissemanget som mörkar kostnaden för detta vansinnet helst den nya budgeten av dom röd gröna där dom inte ens tar upp den största utgiftsposten(migration)och DDR media i sverige ifrågasätter inte något.
jag fullkomligt avskyr när dom förstör mitt land och mina barns framtid. Demokrati är det inte i sverige tack vare packet i media

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  stefan

Skrev om det bl a i kommentaren som “försvann”. Här är i alla fall länken. http://avpixlat.info/2014/10/24/medietystnad-om-regeringens-storsta-bu dgetsatsning-invandringen/

Det är känsligt att tala om sådana saker. Det är tragiskt, Stefan, att vi inte får skriva om det utan bara “mumla i skägget” och “må illa”.

stefan
stefan
7 years ago
Reply to  Angela

Jag skulle aldrig klara av att ha ett jobb och samtidigt inte få göra det. Jag är själv drabbad av myndigheternas inkompitens och har bytt arbete 4 gånger på ca 4 år och får snart byta jobb igen pga att min arbetsgivare vill ändra villkoren och ha rullande schema som han enl facket får göra men vem fan som ska ta hand om mina barn är det ingen som bryr sig om dessutom så är mitt ena barn handikappat
autism,downs symdrom.
Skrämmande utveckling med såna verklighetsfrämmande politiker

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  stefan

Det är förskräckligt. Det är därför jag använder så mycket jag kan av min tid att få till en förändring. Det som är tragiskt är att det tar tid att förändra och så många går åt under tiden. Ett människoliv är kort och man är bara 5 år, 2 år och 15 år en gång i livet. Och livet går aldrig i repris. Det är förskräckligt när det enda liv vi har skall förstöras och vi inte kan förhindra det själva. Jag beklagar djupt din situation och hoppas du får hjälp av någon. Jag tänker på dig och dina barn.… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

En tragisk ögonblicksbild från ett folk i Europa som upptäckt att de håller på att gå under. Och det är alltid de som har det sämst som drabbas värst.

Ramona Fransson
7 years ago

Hej igen Julia! Jag har funderat och funderat över varför Reinfeldt och generaldirektören på Migrationsverket öppnade Sveriges gränser utan sans och balans. Då minns jag andra världskriget. Sverige var det enda land som inte angreps av Hitler. Många har ställt frågan varför. En del påstår att det var för att svenska politiker gav fri lejd genom hela Sverige till tyska soldater att ta sig till Norge. Men nu tillbaka till PUT för alla som påstår sig vara syrier. Är det så att svenska regeringen helt enkelt är livrädda för att en självmordsbombare ska lyckas nästa gång? Att om de öppnar… Read more »

Tornuggleman
Tornuggleman
7 years ago

BBC kallade Sverige för en terroristfabrik för ung 14 mån /sedan.
Terrorism, krig, mord…
Allt enligt sekten islam. Oavsett om det är deras egna eller andra – spelar ingen roll.
Det eviga lidandet ges uttryck i kulturellt vardagsvåld enligt kulten.
Det är inte frågan om vi ska utsättas för terror
Frågan är bara när

Likaså ; Kalla inte alla muslimer för terrorister
Fråga istället varför alla terrorister är muslimer

Maj
Maj
7 years ago

Ja du Ramona. Det har även varit mitt svar till den högst adekvata frågan: Varför? Jag har läst lite av boken The New Totalitarians av Roland Huntford. Där gör han en liten historisk exposé över svenska krig från 1500-talet och framåt. Under 1700-talet (efter Karl XII:s död) tappade Sverige sin posteringar och land p g a kapitulationer, fega uppgörelser och kompromisser. Det svenska folket blev hängivna och lydiga sina kungar, när den lutherska tagelskjortan kom att sitta som gjuten. “Det moderna Sverige” sägs ha uppstått ur 1809 års regeringsform. Kungen lämnade över sitt enväldiga ledarskap till politikerna (ungefär). Huntford skriver… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

Idag är människosmuggling ett av de mest lönsamma områdena för brottslighet och har redan blivit lika stor som narkotikahandeln. I Politiken (DK) kunde man läsa : -Det är inte bara min åsikt, den internationella polisiära gemenskapens bedömning är att denna verksamhets lönsamhet ligger i linje med narkotikasmugglingen. Det är en av de största inkomstkällorna inom organiserad brottslighet, säger Michael Ask, polischef vid danska polisen. Hittills i år har 123 personer gripits i Danmark för människosmuggling. Under 2013 var det 110 fall och 55 fall under 2012. http://politiken.dk/indland/ECE2428597/menneskesmugling-er-nu-lige-saa -lukrativt-som-organiseret-transport-af-narkotika/ Ännu en länk http://avpixlat.info/2014/10/24/medietystnad-om-regeringens-storsta-bu dgetsatsning-invandringen/ Jag söker efter andra länkar bl a… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

En glädjande överraskning! Tack för att du skriver, Julia Caesar. Jag läste igår och har letat efter olika länkar som passar in. Det är otroligt viktigt att ha så mycket information som möjligt samlat på ett ställe. Min dator är gammal, sliten och slö och låser sig oupphörligt. Det tar oerhört mycket tid för mig som jag inte har. Det är enerverande i synnerhet när man tänker på medierna där journalisterna sitter på fina redaktioner, toppdatorer, all information i världen, med hög lön och obegränsade möjligheter att göra lysande journalistik. I stället för att sköta sitt uppdrag att granska makten… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

Tidigare kommentar. En glädjande överraskning! Tack för att du skriver, Julia Caesar. Jag läste igår och har letat efter olika länkar som passar in. Det är otroligt viktigt att ha så mycket information som möjligt samlat på ett ställe. Min dator är gammal, sliten och slö och låser sig oupphörligt. Det tar oerhört mycket tid för mig som jag inte har. Det är enerverande i synnerhet när man tänker på medierna där journalisterna sitter på fina redaktioner, toppdatorer, all information i världen, med hög lön och obegränsade möjligheter att göra lysande journalistik. I stället för att sköta sitt uppdrag att… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

Nu hittade jag jämförande statistiken över flyktingmottagande i Norden. Den fanns på Avpixlat.

http://avpixlat.info/2014/10/23/asylkaos-i-annu-fler-kommuner/

Det verkar som fler kommentarer försvinner, Ramona. Kanske det beror på överbelastning. 🙂

Angela
Angela
7 years ago

En glädjande överraskning! Tack för att du skriver, Julia Caesar. Jag läste igår och har letat efter olika länkar som passar in. Det är otroligt viktigt att ha så mycket information som möjligt samlat på ett ställe. Min dator är gammal, sliten och slö och låser sig oupphörligt. Det tar oerhört mycket tid för mig som jag inte har. Det är enerverande i synnerhet när man tänker på medierna där journalisterna sitter på fina redaktioner, toppdatorer, all information i världen, med hög lön och obegränsade möjligheter att göra lysande journalistik. I stället för att sköta sitt uppdrag att granska makten… Read more »

Ramona Fransson
7 years ago

Hej Julia! Det verkar som att min förra kommentar försvann. I vilket fall tycks du och jag ha varit i Grekland samtidigt. Däremot var min make och jag på Kreta, ( research för mig) och där upptäckte jag till min glädje inga burkor eller niqab, inte heller tiggare utanför affärerna. Däremot har de fortfarande samma usla kloaksystem, som de har över hela Grekland. Du kan inte spola ner toalettpapperet i toan, utan stoppar det i en papperskorg med lock, som står vid sidan om. Kretensarna är inte som greker, men ändå en är de del av Grekland. Vart alla pengarna… Read more »

Olav
Olav
7 years ago

Vi kanskje skulle hjelpe folk til å begripe hva EU er blitt, holdt opp mot den samhandelsunion det en gang startet som. Og som nok henger igjen i mange europeeres assosiasjon.
Bare beskrivelsen av det byåkratiske uhyrets størrelse, får det til å gå kaldt nedover ryggen på folk.
Legger man til hva dette destruktive sirkus koster, promoterer det på beste måte sin egen undergang.

trackback

[…] En överväldigande majoritet av de utomeuropeiska migranter som med hjälp av människosmugglare anländer till Grekland har Sverige som slutmål. Detta beror på att Sverige godtyckligt ger permanenta uppehållstillstånd åt alla som säger sig komma från Syrien. Julia Caesars krönika kan läsas HÄR. […]

trackback

[…] ”Det är en vacker, solig dag i oktober. Den lilla grekiska ön flämtar i nästan 30-gradig värme. Nästan helt vindstilla, havet ligger blankt. Sent på eftermiddagen hörs knattret från en långsträckt vit motorbåt som långsamt smyger tätt intill strandlinjens branta bergvägg mot den lilla hamnen längst inne i bukten”. Läs Julia Caesars söndagskrönika om smugglingen av migranter här. […]

elwee
elwee
7 years ago

Fantastiskt igen Julia, att i berättande form presentera så mycket fakta.

Det är så numer att Sverige är Europas Trojanska Häst där de ger enorma mänger av oidentifierade människor EU-medborgarskap via PUT och därpå följande svenska medborgarskap.

Eftersom etablissemanget totalt skiter i sina pursvenska medborgare så får vi hoppas att övriga länder i Europa på något sätt sätter stopp för de vansinne som pågår här.

Peter
Peter
7 years ago

Till signaturen ‘Jonas Thailand’. Bland det bästa jag vet när jag är i Thailand är när jag ser en bar med skylten ‘muslims are not welcome’. Då vet man direkt att det är en europé som fått nog av vansinnet i Europa som på sikt kommer innebära att kontinenten åter sätts i brand. När jag flyttar ner ska jag själv som en liten sidorörelse själv öppna bar med samma skylt men jag ska ta vidareutveckla konceptet och ha Koranen liggandes i pissrännan. Jag har haft förmånen att få resa över hela världen sedan tidigt 70tal, då tillsammans med mina föräldrar,… Read more »

Jonas Thailand
Jonas Thailand
7 years ago
Reply to  Peter

Ja, de där skyltarna har blivit väldigt populära här nere. Ingen DO som kommer springande med stämning heller. De flesta här nere är väldigt positivt inställda till (riktiga) svenskar, men en del undrar (som du påpekar) vad det är för galenpannor som har makten i Sverige. Ute i den stora världen (den utanför Sundbyberg du vet) är ju Sverige en kall liten avkrok som numera mest väcker förvåning i den mån den ens noteras. Kan berätta som kuriosa att när vi kom tillbaka från en resa till Kambodja i veckan möttes vi av inte mindre än tre militära checkpoints, där… Read more »

Stefan K
7 years ago

Jag tror inte att svenska politiker vill sälja ut sitt eget land utan att andra krafter ligger bakom. Jag vägrar tro att Stefan Löfven är så feg att han inte vågar införa ett nytt Luciabeslut, utan något annat ligger bakom.

Angående Migrationsverket har de nu publicerat en egen tidning som är ren propaganda för att Sverige ska ta emot ännu fler asylsökande. Ja, vi pratar om ett verk som ges allt fler miljarder för att klara en verksamhet som havererat och tappat all kontroll.
http://www.migrationsverket.se/download/18.20cfdbe014887632b9112d7/1414160860945/Migration_Om+skydd+och+trygghet.pdf

Något är ruttet i landet Sverige.

MetalHeadViking
7 years ago
Reply to  Stefan K

Du har en alldeles för oskuldsfull syn på Stefan Löfven.

Den mannen är en tvättäkta maffiagubbe, som alltid föraktat Sverige.

Hans deltagande i Bilderberggruppen förra året bekräftade bara det hela. Han kommer att se till att fullkomligt förinta Sverige, för att han föraktar Sverige. Och för att han har fått det som uppdrag.

Det enda vi kan hoppas på nu är ett nyval, där vi så snabbt som möjligt kan göra oss av med honom.

Angela
Angela
7 years ago

Jag har läst din analys av den nya regeringen. Faktiskt den enda seriösa analys jag sett. Ett jobb som medierna är skyldiga att göra. Varför får vi inget veta om de som sitter i regeringen? Deras kontakter och historia? Det är en demokratisk rättighet att få veta. För att kunna rösta seriöst måste man få veta vad man rösta på. För att kunna göra en ansvarsutkrävning, ta ställning till hur ministrar och deras stab sköter sitt jobb måste vi få kontinuerlig infomation om vilka kontakter de har och vilka underlag de har för sina beslut. Annars är det inte demokrati.… Read more »

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Angela

Rättelse och fördjupning: “Det var en osmaklig och helt fruktansvärd absurditet att debattera huruvida en kvinna det handlade om enbart om en kvinnas medgivande om hon skall ha en massa skrot och vidrigheter upphörda i sitt sköte.” Hur i helvete skall en kvinna och en ung kvinna ens VÅGA säga att hon inte vill när hela samhället talar om för henne ända från barnsben att det är endast sexuella absurditeter som gäller. Förmedlade direkt ut i våra hem genom RFSL och i våra skolor av samma organisation! En ung människa som tvingas att tro att det är normalt att de… Read more »

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Angela

Det är visst omöjligt att få det rätt men jag tror ni förstår ändå.

“Det var en osmaklig och helt fruktansvärd absurditet att debattera huruvida det handlade om en kvinnas medgivande, eller ej, om hon skall ha en massa skrot och vidrigheter upphörda i sitt sköte.”

trackback

[…] Läs fortsättningen på Julia Caesars söndagskrönika på Snaphanen […]

Dag Selander
7 years ago

Julia Caesar

Rapporten från den Egeiska övärlden är stark!

Dina slutrader är som trenne basunstötar från väktaren på muren:

…”Inse att de politiker som ska arbeta för ert och landets bästa har övergett er.
… Inse att journalistkåren inte arbetar för er utan är maktens lydiga redskap, oavsett om makten är röd, grön eller blå. Journalisterna driver dessutom en egen agenda för massinvandring och mångkultur i symbios med politikerna. De har alla abdikerat från ansvar. Det som gäller nu är “Rädde sig den som kan”.
… Och kom inte och säg att ni ingenting visste.”

Steinadler
Steinadler
7 years ago

“Minst 1 000 illegala migranter i månaden smugglas båtvägen in i Grekland via de östegeiska öarna och ministern för Public Order, Vassilis Kikilias i den grekiska regeringen under premiärminister Antonis Samaras, har sagt att utan omedelbart ökat ekonomiskt stöd från EU klarar Grekland inte av anstormningen. Men det ekonomiska stödet har tvärtom minskat sedan EU skurit ned budgeten för sitt gränsbevakningssamarbete, Frontex.” Dette er jo forøvrig en utmerket artikkel. Men at Hellas ikke har muligheter til å stoppe dette har jeg vanskelig for å tro. Det som mangler er veel evne og/eller vilje til å ta inn over seg at… Read more »

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Steinadler

Helt rätt. Visst varenda stat i Europa har möjligheter att stoppa det när som helst. Men nu är det så att de nationella ledarna har lämnat över sin makt till Bryssel. Det är Bryssel som bestämmer över alla nationerna. Vi måste inse det snart. Så länge vi inte gör det fortsätter det. En nations främsta och enda uppgift är att skydda och befästa det egna landets territorium. Konstigt nog sades detta nu i Sverige i samband med “u-båtkränkningen”. Både av försvarsministern, andra politiker och ÖB. Men inte ord om den allra värsta invasionen som Sverige någonsin upplevt. Alla de invadörer… Read more »

Jonas Bohman
Jonas Bohman
7 years ago

Stort tack, Julia, för ännu en suverän krönika. Ja, vad säger man….. Ni andra vet vad ni skall göra, det är bara och sätta igång att sprida, antingen via nätet, eller att printa ut, och sprida till dom som inte har tillgång till Internet. Julia, vårt lilla saltkorn i sötlimpan…..

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago

Der er ligeledes konstateret uværdigheder i et vedvarende mønster i landet, så alle svenskere står med hvad jeg vil betegne som en svær sag, placeret mod en rigtig dårlig baggrund:
…antytt att nittiotalisterna monopoliserat kritik…
http://sv.wikipedia.org/wiki/Strindbergsfejden

trackback

[…] krönikan kan ni läsa HÄR. Nästan helt vindstilla, havet ligger blankt. Sent på eftermiddagen hörs knattret från en […]

Falsterbo
7 years ago

Finns det förslag på vart vi svenskar kan fly?

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  Falsterbo

Allt norr om polcirkeln är att föredra.
De månedyrkande mår inte bra om fastemånaden “Ramadan” infaller under årets lysa tid var solen jo är uppe 24/7.
Det är faktisk så sant det skrivs här.
Lycka till 😉

Andy
Andy
7 years ago
Reply to  PFEP

Reglerna för fastan behöver tydligen bara följas om det inte ställer till några problem. På platser med få eller inga mörka timmar bestämmer man istället klockslag mellan vilka det räknas som fastefritt.

Bernt
Bernt
7 years ago
Reply to  Falsterbo

Kolla t.ex. på http://www.migrationbureau.com/australia/immigration.php
och se om du är kvalificerad.

Knut
Knut
7 years ago
Reply to  Bernt

Bettre http://wwww.immi.gov.au – der finner en dagens aktuelle regler for både midlertidig og permanent opphold i Australia. Selv om du kan slippe gjennom nåløyet så tar det endel tid om du ikke har helt spesielle yrkesmessige fordeler og blir sponset av en australsk bedrift.

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago
Reply to  Falsterbo

Ihukommende Dahlbergs http://da.wikipedia.org/wiki/Erik_Dahlbergh , Karl 10. Gustavs http://da.wikipedia.org/wiki/Karl_10._Gustav_af_Sverige og andres besøg før og efter deres tid er forhåbninger om ersonlige tilbus respektivt hjælp til udpegning af steder og områder i Sverige eller andre lande nok svært.

Men, velan, er der 1 million der har investeret mindst 20.000 danske kroner hver i en pulje er mulighederne vel større end enkeltpersoners små beløb. Hvad søges der flygte til? Eller er det er spørgsmål om umiddelbar overlevelse? Kan du skrive frit her?

Falsterbo
7 years ago
Reply to  Peter Buch

Det är en upplevelse av att min familj inte har en ljus framtid i vårt eget land.
En destruktiv politik har tagit vårt land ifrån oss.
Svenska folket har inte fått en sann verklighetsbeskrivning på flera decennier.
En osynlig makt (ej andlig) har styrt allt åt ett håll som svenska folket inte valt.

Ådärkomdenja
Ådärkomdenja
7 years ago
Reply to  Falsterbo

Ingen ‘osynlig kraft’. Ett rövhål vid namn Fredrik Reinfeldt den skyldige.

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago
Reply to  Falsterbo

Uanset hvem eller hvad der står bag er der flere der søger råd eller andre muligheder uden for Sverige.
Jeg tilråder et tosporet tilgang, dels etablering af flere og større gatede communities lokalt, og når en endnu større fond er til rådighed køb af større områder i udland.

Jonas Thailand
Jonas Thailand
7 years ago
Reply to  Falsterbo

Det är mkt riktigt starka krafter i bakgrunden som är i rörelse för att fullständigt slita sönder stater som Grekland och Sverige m fl. Vår familj tog vårt pick o pack (från Malmö) i juni och utvandrade till Sydostasien. Vi klarade inte av att utsätta våra barn och framtida barnbarn för det galopperande vansinnet i Sverige. Vi ville inte vara med och betala för detta längre samt utsätta oss såväl fysiskt som psykiskt. Känslan av att komma ner hit, bli lämnad ifred av staten så länge man har rätt att uppehålla sig i landet (t ex inte bli beskattad till… Read more »

Bernt
Bernt
7 years ago
Reply to  Falsterbo

Signaturen “Jonas Thailand” flyttade till Sydostasien, och i en artikel igår i di.se med rubriken ungefär “Här är bästa länderna att utvandra till” hamnade Singapore på plats 2 efter Schweiz om jag minns rätt. Intressant för oss läsare här är att bägge länderna är mångkulturella! Men väl att märka inte rasblandade. Själv funderade jag på att flytta till Singapore med det auktoritära styrelseskicket som nog skulle passa mig.
(Det var banken HSBC som frågat sina anställda, så resultatet är ju inte representativt för “folk”.)

Jonas Thailand
Jonas Thailand
7 years ago
Reply to  Falsterbo

@Bernt Auktoritärt styrelseskick är det ju mer eller mindre överallt här nere. Här i Thai har militären makten sen kuppen i maj. Poängen är att det inte märks och inte spelar någon roll då staten inte lägger sig i den enskilde individens liv så länge man inte begår brott. Följ reglerna och sköt dig själv så får du ett bra liv här nere. Det är en härlig känsla att inte längre behöva tänka på vad som är PK att säga. Att inte behöva bli utsatt för aggressiv islamistisk och kommunistisk propaganda på gator och torg. Eller oroa sig för att… Read more »

Bernt
Bernt
7 years ago
Reply to  Falsterbo

@ Jonas Thailand apropå “auktoritärt styrelseskick”.
SR P1 idag programmet Kaliber handlade om att Sverige använt sprutor för att kunna avvisa personer från landet och nu väcks emotionerna. Bra exempel på vad Arnstberg&Sandelin beskriver i sin blogg morklaggning.wordpress.com/2014/10/23 “Viktigt är att samhället behåller våldsmonopolet… om den förlorar detta, så förlorar det sin auktoritet och går under… den går under om den blir känslostyrd och det har den enligt min mening delvis blivit i Sverige”.

Hans Nilsson
Hans Nilsson
7 years ago
Reply to  Falsterbo

Att Svenska folket inte har fått en sann verklighetsbeskrivning på årtionden är helt rätt men det skall också tilläggas att även under denna tid har merparten av befolkningen tappat ALLT vad sunt förnuft heter. Svensken i gemen tycker att melodifestivalen, allsång på skansen, hela sverige bakar och allt annat trams och flams som sänds på SVT och övriga skitkanaler är betydligt viktigare än att värna om vårt land till sina barn och barnbarn och kommande generationer Svenskar. Jag personligen såg redan i mitten på 70 talet vart åt det barkade när beslutet togs att arbetskraftsinvandrarna från 50/60 talen skulle få… Read more »

Olav
Olav
7 years ago
Reply to  Falsterbo

Siden folkestrømmen som vanlig orienterer mot penger, kan man fly til land som ikke deler ut mye penger til flyktninger. Hvilket i Europa betyr mindre vellykkede land rent økonomisk. Portugal har godt klima, og lite eller ingen innvandring. Vil tro det samme gjelder stater befridde fra kommunismen vel 20 år tilbake. Er man pensjonist, må man spørre seg om i hvilken grad pensjonen er forutsigbar, i og med en situasjon med politikere som begynner å påminne om den med Jeltsin under overgangen til nåværende Russland. Pensjonister som hadde spinket og spart til år i alderdom, mistet alt den gang, blir… Read more »

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Olav

Jag vet inte om det är samme Olav 3 som skrev en kommentar i

http://avpixlat.info/2014/10/26/merit-wager-avslojar-nya-stolligheter-pa-migrationsverket/#more-131204

I så fall vore det bra om du skrev kommentaren här med. 🙂

Olav
Olav
7 years ago
Reply to  Angela

Jeg får oversette det fra “svorsk” til norsk, så dansker også forstår, Angela. Synes forresten ikke jeg fikk frem poenget så godt som ønsket, men – det er på tide å gå videre, synes jeg. Vi har folk med oss, når de våkner. Forresten, hvorfor har vi ingen poetisk tekst om ødeleggelsen av våre samfunn? Det har hendt saker flere decennier nå, med våre minst beskyttede, som følge av masseinnvandringen. Som myndigheter og media har fortiet. Noen få linjer, skrevet på musikalsk vis, gjør ofte større inntrykk, i en verden med for mye informasjon i form av støy. Selv om… Read more »

PFEP
PFEP
7 years ago

Julia is back!
Bra skrivit, men vad deprimerande att läsa genom denna annars ganska träffsäkra krönika.

78
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x