31
okt
Seneste opdatering: 1/11-14 kl. 1301
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

»Man er idiotisk, hvis man ikke er bange dem«

Det er ikke for meget at sige, at denne film, som sidste onsdag blev vist på et stort lærred i Upper East, New York, er en af de mest skelsættende i det 21. århundrede. Så skelsættende, at skønt få har set den, og at den blot varer små ti minutter, var rygtet om dens indhold mere end rigeligt til at udløse de heftigste reaktioner. Hvad der fulgte efter, har haft en på en gang lammende og afslørende indflydelse på regeringer i den vestlige verden, på EU, NATO og på vestligt kulturliv.

hirsi ali 2005

Ayaan Hirsi Ali, Hotel Scandinavia et halvt år efter Submission, København 2005

Det er Submission -Part 1, der tales om; den kortfilm, som Theo van Gogh instruerede, og som Ayaan Hirsi Ali skrev manuskript til. At se filmen igen ti år efter i det fine institut 92Y i selskab med Hirsi Ali selv, høj og slank, lange brune bukser, kalveskindsjakke og sjal, er som at genkalde sig et mareridt. Filmen kostede den hollandske instruktør livet; skudt ned og stukket ihjel af en marokkansk islamist i Amsterdam den 2. november 2004, på søndag for ti år siden.

»Jeg ville fortælle, at de korancitater har direkte konsekvenser for muslimske kvinder. Jeg ville spørge, hvad der er helligst – mennesker eller hellige tekster?« forklarer Hirsi Ali. Hun nævner også, at den vestlige verden gennem århundreder har forfinet redskaberne til at tage diskussioner om religiøst eller politisk betinget vold. »Vi ville indlede en ikke-voldelig konversation, den samme, som vi har haft om kristne, jøder, nazister, kommunister og så videre. Hvorfor skulle muslimer undtages?« spørger hun.

Hirsi Ali hylder oplysningstidens idealer, og i sine udfald mod islam har hun aldrig skelnet mellem islamisme og islam, som hun har kaldt »tilbagestående« og voldelig. Konfronteret sidste onsdag med nogle af sine mest syrlige udtalelser, som at »islam er en dødekult«, forklarer Hirsi Ali, at hun skelner mellem islam og muslimer, mellem ideer og mennesker.»Jeg er klar over, at der findes mange forskellige tolkninger af islam og mange forskellige muslimer. Men når det kommer til de doktriner, man finder i islam, vil jeg fastholde, at man er idiotisk, hvis man ikke er bange for dem,« fortsætter hun. Ti minutter, der ændrede verden, Ti minutter, der ændrede verden, Weekendavisen 31.10.2014 (ikke online) Zehn Jahre Mord an Theo van Gogh – Konferenz mit Wilders, Pipes & Co. in Kopenhagen, Topmøde for dødstruede 2. november

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Tower Hamlets election case witnesses ‘intimidated’ http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-29850569 31 October 2014 By Ed Davey BBC News, London Witnesses in the court case into allegedly corrupt electoral practices in Tower Hamlets have been intimidated, petitioners claim. Mayor Lutfur Rahman and his party, Tower Hamlets First, face claims of bribery, corrupt practices and exerting undue spiritual influence over voters. Members of the public who brought the case now say 11 of their witnesses have been harassed for their involvement. The mayor said he was “astonished” by the claims. [ 😀 ] The deadline for all parties involved to respond to initial evidence and… Read more »

Hans
Hans
8 years ago

Jeg blev smidt ud af en hospitalsafdeling for præcis 1 år siden i Storkøbenhavn, fordi jeg sagde, at vi kommer fra negre i min familie, og af de første negergenerationer var negerofficerer. Det var der en somalisk rengøringsmand, der fik ondt i røven over, at jeg brugte udtrykket neger om min familie, så han næsten overfaldt mig mede hans gulvsvaber. Han lavede generelt det mest elendige rengøringsjob, som jeg nogensinde har set. (Jeg har selv haft 2 rengøringsjob). Og jeg er overbevist om, at manden kun havde sit elendige udførte arbejde fordi han var neger/somalier. Så kom jeg over på… Read more »

Machiavelli
Machiavelli
8 years ago
Reply to  Hans

Tak for indlægget Hans. Vi stammer vi alle sammen fra Afrika, så vores familier langt bagude var en slags negre.

Peter Buch
Peter Buch
8 years ago
Reply to  Machiavelli

Har du belæg for påstanden der også placerer de på nedennævnte link nævnte dna-afvigende indianeres ophav i Afrika?

…alle, bortset fra få små indianerstammer i Sydamerika, er blandede…
Udsnit fra egen tidligere kommentar på:
http://snaphanen.dk/2011/10/24/djemila-benhabib-jeg-holder-ikke-min-mund/

Machiavelli
Machiavelli
8 years ago
Reply to  Peter Buch

Så så unge mand, tag nu ikke tilværelsen så alvorlig.

Peter Buch
Peter Buch
8 years ago
Reply to  Peter Buch

Selv alvor kan de der tager forbehold over for tingene, vel ytre, uden at tage det særligt alvorligt.
Men generaliseringer er jo oplagte valg, både for en mere kvik og flydende kommunikation og at undgå for meget fnidder, til gengæld tabes der vel unægtelig i indholds dækning, man mister detaljer.

Hvis du mellem linjerne skriver jeg tager det tungt, nægter jeg (også) det.

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  Peter Buch

Øh, hvor skulle de ellers komme fra – altså oprindeligt? Det er da ikke spor underligt, at de som følge af geografien og det vanskelige terræn og den næsten ufremkommelige vegetation på store dele af det sydamerikanske kontinent har levet i relativ isolation, indtil spanierne ankom fra det 15. og 16. århundrede og fremad. Men det forhindrer da ikke, at deres forfædre er ankommet fra Asien via landbro og / eller båd mellem Alaska & Sibirien for ca. 40.000 eller 12-15000 år siden ( som en del af 3 større grupper ) – her er meningerne vist stadig delte, så… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
8 years ago
Reply to  Peter Buch

Fra dit tredie link: MtDNA mutations are also passed down relatively unchanged from generation to generation, so all humans share the same mtDNA-types. The logical extension of this is that all humans ultimately trace back to one woman, who is commonly referred to as Mitochondrial Eve. Det er og bliver en hypotese, at afvise der kunne optræde bare to formødre på det foreliggende grundlag ville jeg ikke gøre. Following World War II and subsequent worldwide migrations, the current American populations’ genetic admixture can be traced to all corners of the world. Dette synes mig være i modstrid med oplysninger fra… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  Machiavelli

Nemlig, Mach – man kan jo ligefrem mærke, hvordan vores længe undertrykte rytmesans og musikalitet trænger sig på for at komme op til overfladen, ikke sandt? 😀

Machiavelli
Machiavelli
8 years ago
Reply to  Bjovulf

Jo men læg mærke til, at dem der stammer fra aberne ikke kan danse. Og jeg har 2 gange vundet en danse konkurrence.

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x