22
nov
Seneste opdatering: 22/11-14 kl. 1215
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

GoV

Et svensk Borgen?

Højreorienteret terror er i følge Europol et forsvindende problem, men svensk TV drama kan digte “fanatiska högerextremister som startar en brutal terrorkampanj” op. DR’s drama er rød, som Ingolf Gabold uden videre indrømmede, men svensk om muligt endnu mere afkoblet fra virkeligheden.

Högerextremistisk terror, främlingsfientliga partier och komplotter på högsta nivå.­ SVT:s politiska konspirationsthriller ”Blå ögon” – med premiär nästa söndag – ­speglar ett nutida Sverige ur flera olika synvinklar. Louise Peterhoff spelar en tuff stabschef som sugs in i en ond malström mitt under valspurten. Rollfiguren Elin Hammar skannar av sitt nya passerkort och glider vant genom spärrdörrarna i härdat glas inne i Rosenbad. Hon gör tidernas mest otippade comeback efter att ha fått sparken från sitt gamla jobb på justitiedepartementet under förödmjukande former. Den kavata karriärkvinnan har blixtinkallats sedan den ordinarie stabschefen försvunnit spårlöst mitt i valrörelsen.

Detta är en av de första scenerna i SVT:s nya storsatsning ”Blå ögon”, som har premiär nästa söndag. I serien dras Louise Peterhoffs högkompetenta tjänstekvinna in i ett svart hål av politiska komplotter, främlingsfientliga partier på frammarsch och fanatiska högerextremister som startar en brutal terrorkampanj. – Manuset är en riktig bladvändare som känns som en samtida och spännande dystopi. Visst är det uppskruvad fiktion, men Breiviks attentat och rasistiska hatbrott har visat att det händer hemska saker. Titeln ”Blå ögon” är inte bara en schablonbild för svenskhet utan också en påminnelse om att vi inte får vara så naiva inför de mörka krafter vi står inför, förklarar Louise­ Peterhoff.”Vi får inte vara blåögda inför de mörka krafterna”

Se Blå ögon, teaser: SVT. Portrættet af Sverigedemokraterne er mindre end diskret.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
nobody
nobody
7 years ago

Apropå att “Robert Gustafsson – Styr upp klass 9B”: http://www.youtube.com/watch?v=5ayRMmhug7Y

Sverige är numera en så kallad “sit com”.

Som svensk (eller varför inte dansk), så måste man ju numera hålla käft… “Sound of silence”: http://www.youtube.com/watch?v=dTCNwgzM2rQ

Falsterbo
7 years ago

Angående intervjun om anti moskébyggande i Mynchen;
självklart sunt förnuft och demokrati i denna rörelse.
Det absurda är “elitens” agenda.

intetnavntak
intetnavntak
7 years ago

Steen, forskellen mellem højre og venstrefløjen angående vold er simpel. Venstrefløjen benytter sig altid af vold, men nogle gange blød vold. Højrefløjen går til roden af problemet, hvilket er grunden til du ikke ser idiotiske udbrud. Du beskrev engang en situation, hvor politiet fangede nogle nationalister på en togstation. Kan ikke huske for hvad. Men de ved jo godt der ikke ville ske dem noget, man skulle tro du regnede med de havde en grund til IKKE at blive fanget. Vi er jo ikke i borgerkrig… Endnu? Politiet ville med stor sandsynlighed, ikke have viden til at lave store advancerede… Read more »

Victor
Victor
7 years ago

Für wie blöd hält diese Michel eigentlich uns Untermenschen?

Einige von uns haben das Buch “A Mosque in Munich: Nazis, the CIA, and the Rise of the Muslim Brotherhood in the West” gelesen und wissen sehr genau, das die CSU massgeblich zum Expansion der Islam in Westen beigetragen hat.

Es gibt zwei arten von Taquia: Eine muslimische – und eine Deutsche.

Angela
Angela
7 years ago

När skall SVT sända Hjernevask? En norsk serie i sju delar av komikern Harald Eia. Sverige måste få ta del av det övriga Norden får ta del av. Det duger inte att hålla svenskarna i ett isolat.

Serien sändes 2011 i Norge, tror jag. När anser SVT att svenskarna är mogna? Jag hoppas att flera svenskar kräver att få se det övriga Norden fått se.

Angela
Angela
7 years ago

Man får vara glad för de ljusglimtar som trots allt finns och lyfta fram dem. Den första är från P1 Morgon, sr.se den 19/11 “Kan legalisering av gräs stoppa spicevågen?”. Tack Linda Nilsson från World federation against drugs för ditt engagemang. Låt inte egotrippade drumlar styra världen med sin globalisering och mångkultur. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=6022001 Den andra ljusglimten kom idag från Lördagsintervjun i sr.se. Den intervjuade var SÄPO-chefen Anders Thornberg. Jag har tidigare satt frågetecken på SÄPO men det fanns ingenting som jag inte kunde ställa upp på i Thornbergs svar. Jag kunde själv ha sagt detsamma. Jag skall lyssna noga på… Read more »

ny kommentator
ny kommentator
7 years ago

At dømme efter “teaseren”.. Så er stigmatiseringen af SD, så tyk, at det kommer til at give bagslag.. Jeg vil tro man skal til Nordkorea for at finde så grotesk propaganda… Jeg spår en vælger flugt til SD… Svenskerne er ikke som det Nordkoreanske folk, de har adgang til andet end statslige medier.. PKerne som fremstiller sådant noget lort er simpelthen komplet hjernedøde… HEJA SWEDEN

Nils
Nils
7 years ago

Apropos: Malmö Stadsteater tager et af tidens store spørgsmål op nemlig religiøs fanatisme. Stykket hedder “Martyrer” og er skrevet af Marius von Mayenburg. “Om hur omgivningen står handfallen när en 15-årig skolelev blir kristen fundamentalist.”

Humor har de sgu da.

Arve Henriksen
Arve Henriksen
7 years ago

Media i Norge og Sverige burde vært lagt ned, noe mer vridd og jævlig må en faktisk til dikaturstater for å finne. Finsk forstår jeg ingenting av, så deres presse kan jeg ikke uttale meg om, men den danske virker å være en del sunnere. Avisene/Mediahusene i Danmark virker å ha forskjellige meninger, noe de svenske og norske sjeldent/aldri har. Spesielt provoserende er det at SVT og NRK har slik en slagside, da en burde forvente at de lager programmer for alle som betaler lisens, ikke bare de med den rette hjernevask og de korrekte meninger.

Crass Børsting
Crass Børsting
7 years ago

Hvad f***** er meningen? Hovedroller i den nye svenske dramaserie spilles af: Adam Lundgren, Louise Peterhoff, Linus Wahlgren, Cecilia Frode, Erik Johansson, Anna Bjelkerud, Marie Richardson och Kjell Wilhelmsen.

Hvor er de arabiske hovedrolleindehavere med kønne brune ansigter og charmerende accenter? Hvor er mangfoldigheden og multikulturalismen? Husk, at dette er svensk stats-TV med alle de forpligtelser til folkeoplysning, der hører med.

Serien må imødegås med foragt, fakkeltog og fællessang.

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x