26
nov
Seneste opdatering: 26/11-14 kl. 2319
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Flemming Rose er i U.S.A. og introducere sin nye bog: A Tyranny of Silence: One Journalist’s Battle Against Modern-Day Restrictions on Free Speech. Fremragende interview fra i går.

Morten Uhrskov Jensen blogger for fædrelandet

Morten Uhrskov har nu i flere år blogget på Jyllands Posten og været en af de mest læste. Han har blandt andet gjort et kæmpearbejde for at oplyse om Sverige, og ser man på den danske debat, har det ikke været forgæves. Han har nu åbnet sin egen private blog, der så vidt jeg forstår skal køre sideløbende med den på Jyllands Posten. Den fortjener et skub ud i blogosfærens brogede verden.

Mossø,2014, II 038

Virkeligheden banker på Sveriges dør
Kynisk betragtet er det et interessant eksperiment, vi er vidner til. Tag ét stk. stabilt, velstående og etnisk homogent samfund og forvandl det i løbet af tre-fire årtier til en sydende kedel af adskilte grupper, høj kriminalitet, religiøse særkrav og en økonomi, hvor bunden er ved at gå ud.

Jeg har et leksikon af ældre dato stående på mine hylder, Raunkjærs konversationsleksikon, udgivet i årene 1948-54. I bind XI fra 1953 står der bl.a. følgende om Sverige:

”Befolkning. Svenskerne hører til den høje (gennemsnit 172,2 cm.), ret langskallede (gennemsnitsindeks 77,6), blonde og blåøjede (95,5 % har blå eller grå øjne) nordiske race.”

Gys. Skrev man virkelig sådan engang? Bemærk at ordene er faldet efter den anden verdenskrig og nazisternes kolossale forbrydelser. Var den danske forfatter da et modbydeligt menneske, der befattede sig med pseudovidenskab? Det ser ikke sådan ud. Manden bag artiklen om Sverige var arkivar og historiker Harald Jørgensen, 1907-2009, der i sit meget lange liv opnåede betydelig anerkendelse og bl.a. var landsarkivar for Sjælland 1962-77.

Sagen er den, at Harald Jørgensen, tro mod læserne, simpelthen beskrev, hvordan svenskere så ud omkring midten af det 20. århundrede, sådan helt gennemsnitligt betragtet. Det kunne jo være, at det ligefrem var noget, der havde interesse, hvis man ønskede at vide noget om svenskerne, sammen med alt det andet, som Sverige dengang stod for.

Det homogene Sverige...læs videre

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jakob
Jakob
7 years ago

En begavet mand med en relevant baggrund får lov til at tale ud. Så kan man vist ikke forlange mere. Gid vi kunne opleve det samme herhjemme i public service regie, men det skal vi nok ikke forvente. Tak for linket.

Erling
Erling
7 years ago

Foersteklasses interview med Flemming Rose. Tak for linket.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x