29
dec
Seneste opdatering: 30/12-14 kl. 0027
30 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Indspilning i fuld skærm 28-12-2014 121404

Den fjärde och sista sortens tystnad är förmodligen den mest smärtsamma. Det är den som klyver par, familjer och vänkretsar. En dissident berättar för mig att hans äldsta dotter betraktar honom som en rasistfascistnazist. Hon vill inte ha något med honom att göra. Nu ska hon flytta till Australien och tänker inte lämna honom någon adress där han kan nå henne. Han har varit en schysst och omtänksam pappa men det hjälper inte. Han tänker att han aldrig mer kommer att ha någon kontakt med henne. Och om han dör kommer hon inte att få veta det förrän kanske långt efteråt. Att han skulle vara rasist är naturligtvis bara trams. Däremot vänder han sig mot den förda invandringspolitiken, inte minst för sina barns skull.

En annan dissident talar ofta med mig om de vänner som tystnar och försvinner, om ett gallrat Facebook, om en son som visserligen svarar när han ringer men aldrig ringer tillbaka. Sonen säger att han respekterar sin pappas åsikter, även om han inte tycker likadant. Så blir det tyst i luren och främlingskapet ligger där och växer i tystnaden, som ett farligt djur.

En tredje dissident har sökt övertyga sin fru. Att han har alla argument i världen, att han tillhör den stillsamma typen som nätt och jämnt kan tänka sig att höja rösten, det hjälper inte. Hans fru vill räkna sig till de goda och säger att han med sina högerextrema åsikter har blivit henne främmande. Tystnaden är en inre kärna, omgiven av selektivt vardagsprat. De är båda försiktiga mot varandra, väljer sina ord och är däremellan tysta. Det gör ont för dem båda. De har varit gifta i väldigt många år. Om deras äktenskap håller? Ja, säger han, också till priset av tystnad! Han vill inte förlora henne. Hon svarar att hon inte vet, att de får se till sommaren. Karl-Olov Arnstberg. I begynnelsen var ordet

Denne klumme er måske det bedste man kan læse i Sverige lige i dag. Hvis man kun ser overfladen, ser man ingenting. Den vigtigste opinion bliver ikke skrevet i nogen af landets godt hundrede aviser, den skrives i blogosfæren. Af Marika Formgren, Johan Westerholm, Jussi Lundell, Jan Sjunnesson, Lars Bern, Thomas Nydahl, Merit Wager og mange andre. For få år siden var der ikke nær så mange, Kurt Lundgren var min morgenlæsning. Avisernes faste kolumnister er ansat til at holde fluerne væk. Hvem som helst der brænder lidt på.

For år tilbage havde Svenska Dagbladet 70 faste kolumnister. I dag har de 102 – hundrede fucking to som ingen læser. Om et par år har de 200. Bliver nogen hentet ind i den kastrerede skare udefra som Sakine Madon eller Dilsa Demirbag-Sten, er deres tænder hevet ud inden en uge. Hvem læser Dilsa Demirbag-Sten nu om stunder?

Arnstberg taler om ‘dissidenter’. Hvad der har ændret sig er, at der nu er  cirka en million dissidenter i Sverige. Det synes ikke at bekymre de to talking heads ovenfor. Om der så var fem millioner dissidenter, ville de ikke blive hørt og ikke have ret.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
30 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jan T God
7 years ago

Den närmast religiöst fanatiska fördömandet av alla som vill ha en sansad invandring leder tanken till spanska inkvisitionen. Att undslippa sig något “hädiskt” var då förenat med livsfara. Vi är nästan där med den totala utfrysning som nu ofta tillämpas. Ett sådant här klimat skapar en inre repression av det egna tänkandet. Det individen egentligen tycker om känner måste hålla nere. Liksom den religiöse hycklaren måste “antirasisten” bevisa för sig själv och andra att man är “ren” och “obefläckad”. Den som tror att alla dessa förmenta “antirasister” innerst inne har en “renare sinne” än gemene man har aldrig förstått innebörden… Read more »

Citizens for an Orange Revolution in Europe (CORE)
Citizens for an Orange Revolution in Europe (CORE)
7 years ago

Allt har ju blivit så mycket enklare och tydligare i år. SD behöver inte “vässa sina argument” särskilt mycket. Det räcker att bara säga självklara saker som att:

“Vi är för ett avskaffande av den fria etableringsrätten för IS i hela Europa.”

Ja, och sedan kan man ju utmana de andra partierna att svara på frågan varför de anser att det är så viktigt att just IS, AQ, MB, Boko Haram och Al Shabab ska ha fortsatt fri etableringsrätt i Europa.

Tony
Tony
7 years ago

Tror att dom Nordiska länderna på sikt blir tvungna till att
upprätta gränsstationer mot Sverige för att skydda sig själva
från att få in oönskade individer, som hela tiden fritt och
okontrollerat väller in i Sverige!

Tony
Tony
7 years ago

Trodde aldrig att mitt hemland Sverige skulle styras av en Junta,
det är sådant som man förknippar med Bananrepubliker, men det
är bara att konstatera att Sverige mer och mer liknar och agerar
som en underutvecklad skurkstat där man hela tiden trampar på folk
och deras åsikter, demokratiska spelregler körs över, och hyckleriet
frodas. Om vi tar hyckleriet så lägger juntan stor vikt vid att
Religionsfriheten inte på något sätt får ifrågasättas, men Åsiktsfriheten
som liksom religionsfriheten är lagstadgad rättighet, ja den trampas det
på dagligen och gärna av juntans medlemmar själva. Fy fan vilket dårhus
Sverige har blivit?

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Tony
ny kommentator
ny kommentator
7 years ago

Det er så det Sverige er blevet til….! Skal forældre blive indberettet af deres børn og hentes af “tankepolitiet”… Måtte denne sygdom aldrig brede sig uden for Sverige… Det er set før, i Maos Kina… Men “historie” skider vi da på…!!! Held og lykke i tossernes paradis “Sverigestan”…!

PFEP
PFEP
7 years ago

OT: Lidt nyt fra færgekatastrofen i middelhavet, fra BT og en udtalelse fra den græske sopran Dimitra Theodossiou der var med på båden: Citat BT: »Det var helvede. Jeg så nogle skræmmende scener. Der var mænd, irakere, tyrkere, pakistanere på skibet, som blev sat ned for at tillade redderne at prioritere børn, ældre og kvinder. Men de klatrede, og slog og trak i folk for selv at komme frem til redningshelikopteren og i sikkerhed. Jeg blev også slået. Jeg var så rasende. Det var virkelig grimt. Jeg vil aldrig glemme det.«, Det er måske derfor alle mandlige araber flygter fra… Read more »

nobody
nobody
7 years ago
Reply to  PFEP

Det är dessa vi kola ge asyl i Svergie (Reinfeldt)!

För i Sverige slänger vi först i damer och barn i det kalla vattnet för att rädda oss själva (det patrialkaliska…)

Ty det är “Räserbajs – Sossarnas fel?”: https://www.youtube.com/watch?v=HFIcny_8m7U

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  nobody

Ungefär som jag dagligen ser i hembygden; en 15-17 år gammal barnbrud med en unga i magen, en i handen och en liten i barnvagnen, bärande på två eller flera inköpspåsar samtidigt, allt under tiden den minst 25 år äldre ingifta kusin går obesvärat framför rökandes på en cigarett.
Det är vämjeligt så det förslår!
I Islams värld är kvinnor och barn boskap och egendom för mannen!

Lene
Lene
7 years ago

Når så mange svenskere åbenbart er så glade for multikulti, som der fortælles om ovenfor om familie og venner som vender ryggen til en far eller en veninde, må Danmark vel tage imod de ulykkelige svenskere, men samtidig sende samme antal muslimer op til det multiglade Sverige. Derefter skal broen væk og grænserne op. En god handel for Danmark, tror jeg. Hvad siger I til den model?

Svend Andersen
7 years ago
Reply to  Lene

Det vil være rimeligt let at afbryde den faste forbindelse til Sverige uden at skulle fjerne broen helt. En meget hurtig og effektiv metode vil være at oversvømme den del af forbindelsen, som er ført under sundet.

latmask
latmask
7 years ago
Reply to  Svend Andersen

Gör det enkelt: Sätt i en broklaff och inför passkontroll. Vänta sedan litet med ytterligare åtgärder.

nobody
nobody
7 years ago

Om den totalitära regimen inte får sin vilja igenom så är det enkelt för Sverigedemokratern att i demokratiska val svänga skutan Sverige rätt!

“Gösta Linderholm – Rulla in en boll och låt den rulla”: https://www.youtube.com/watch?v=ty5xnq1jFYE

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  nobody

Varför inte denna till “gamnackan” Batra?
https://www.youtube.com/watch?v=0KaWSOlASWc

nobdy
nobdy
7 years ago
Reply to  PFEP

Gott!

Men vad säger du om detta? Frihetssång: https://www.youtube.com/watch?v=v86OPViZ1Fo

nobody
nobody
7 years ago
Reply to  PFEP

Eller varför inte denna?

“These Boots Are Made for Walkin'”: https://www.youtube.com/watch?v=SbyAZQ45uww

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  nobody

Hubba, ren nostalgi dør fortfarande har sina fotspår i dagens verklighet 🙂

nobody
nobody
7 years ago

Helt apropå – Johnny Cash – San Quentin: http://www.youtube.com/watch?v=1zgja26eNeY “Multiculti, you’ve been livin’ hell to me You’ve prisoned me since nineteen seventy five I’ve seen ’em come and go and I’ve seen them take And not long ago I started askin’ why Multiculti, I hate every inch of you. You’ve cut me and scarred me thru an’ thru. And I’ll walk a wiser weaker man; Mister sosse Congressman why can’t you understand. Multiculti, what good do you think you do? Do you think I’ll be different when you’re through? You bent my heart and mind and you whart my soul,… Read more »

PFEP
PFEP
7 years ago

Läste nyss på svenska Aftonbladet att det visar sig att en av tre tycker uppgörelsen är “odemokratisk”.
SIFO hade tillfrågad 1249 personer och de svarade såhär:

Demokratisk 47%
Odemokratisk 34%
Vet ej/tveksam 19%

Beställare SVT.

Undersökningen tolkas som detta eventuellt kan gynna SD!

Anonymous
Anonymous
7 years ago

Läste nyss på svenska Aftonbladet att det visar sig att en av tre tycker uppgörelsen är “odemokratisk”.
SIFO hade tillfrågad 1249 personer och de svarade såhär:

Demokratisk 47%
Odemokratisk 34%
Vet ej/tveksam 19%

Beställare SVT.

Undersökningen tolkas som detta eventuellt kan gynna SD!

nobody
nobody
7 years ago

Apropå att den svenska stasi forskningen skall läggas ned och alla bevis skall förstöras.

Kanske är detta en “deal” i decemberöverenskommelsen? Då det troligtvis är de mest lyckade rekryteringarna inom sjuklövern som numera styr Sverige!

“Rödare kan ingen vara,
Än Reinfeldts lilla skara,
DDR göms undan i himlafästet,
kommunister har infiltrerat nästet.

Reinfeldt sina trogna vårdar,
Uti Täbys helga gårdar,
Över dem Han sig förbarmar,
Bär dem uppå fadersarmar

Vad Han tar och vad Han giver,
Samme quisling Han förbliver,
Och Hans mål är blott det ena,
moderaternas undergång allena”

Psalm 248 – Tryggare kan ingen vara: http://www.youtube.com/watch?v=8A98i0ihExc

Ördög
Ördög
7 years ago

Även i Finland har DÖ väckt åtskilligt med debatt. Matti Virtanen, redaktör vid finska Yle, har skrivit en kolumn i ämnet. Bakom den putslustiga tonen kan man förnimma en genuin häpnad och aversion över hur politik bedrivs i folkhemmet. Kommentarer välkomnas!

Sveriges sak är vår – hallå Sverige!
http://svenska.yle.fi/artikel/2014/12/29/matti-virtanen-sveriges-sak-ar-var-halla-sverige

Hans Und
7 years ago

Steen jeg har begået en klage til ligebehandlingsnævnet, og i fald det skulle komme på tale med kompensation, har bedt om den bliver sendt til dig og Kim.

http://undskabenshotel.wordpress.com/2014/12/29/vi-klager-over-chok-og-rystelse-nytar-i-naevnet/

Filippa
Filippa
7 years ago

“Den fjärde och sista sortens tystnad är förmodligen den mest smärtsamma. Det är den som klyver par, familjer och vänkretsar. “ En bror som vid familjesammankomsten meddelar att det är under protest hans barn får sitta vid samma bord som en sverigedemokrat, dvs jag, hans syster. En mor som vägrar ta ordet “Sverigedemokratena” i sin mun utan frågar om jag fortfarande är med i “det där partiet?” och som med skräckblandad förtjusning och spelad fasa berättar om mig bland bekanta som om jag vore skäggiga damen på cirkus. (Båda dessa familjemedlemmar har naturligtvis öppet uttalat sig kategoriskt om vissa nationaliteter… Read more »

nobody
nobody
7 years ago
Reply to  Filippa

Apropå “. ..En dissident berättar för mig att hans äldsta dotter betraktar honom som en rasistfascistnazist…” Som tröst till denne man (och dig Filippa) kan jag bara ge min egen upplevelse av min familjs liknande upplevelse av mig. Numera märker jag att de i min familj som såg mig som “rasistfascistnazist” börjar inse att jag faktiskt inte var så galen som de trodde. M.a.o. låt tiden ha sin gång, din dotter kommer vara stolt över att du är den du är och att du står för de åsikter du står för. För att stå för frihet, jämlikhet och demokrati är… Read more »

Falsterbo
7 years ago

Den mest smärtsamma känslan av avstånd är när man inte delar samma “värdegrund” med nära och kära.
Mitt råd efter många års erfarenhet: betrakta de omedvetna som spädbarn som ska vänja sig vid att äta fast föda; smaka lite på olika födoämnen, lite i taget, hur är reaktionen?
– Smakar det okej, ge lite mer av det. Spottas det ut?
– Vänta med det till en annan gång.

Jag har lyckats få min familj att gradvis inse sanningen.

PFEP
PFEP
7 years ago

Det lär väl bli någon klarning när vårbudgeten läggs fram, såklart med stöd av VPK!
Då stunder sanningens ögonblick; kommer den forna Alliansens alla Riksdagsledamöter hitta rätt knapp inför omröstningen?
Att tro att denna oheliga uppgörelse kommer hålla fyra år, är i nivå med att tro på 13 rätt på tipset nästa vecka.

Svend Andersen
7 years ago
Reply to  PFEP

Nyvalg høsten 2015 !?

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  Svend Andersen

Helt ærligt Svend, jeg tror næppe dette kommer holde til 2018, for at klemme til med en allegori; må det være som at løbe på skøjter på en forårsis på Furesøen 😉
Desuden er jeg overbevist om at der kommer flere “paladsrevolutioner” i de gamle Alliansepartier og det kan resultere i både en masse po0litiske løsgængere, plus også i at det kommer blive store rokader i Allianspartiernes ledergarnityre.
For at sige det kort; de har pisset i bukserne fordi de fryser, men det varmer bare for stunden, sidenhen bliver det koldt som fanden.

Svend Andersen
7 years ago
Reply to  PFEP

Vi får forhåbentlig en reaktion mod Anna Kinberg Batra allerede d. 10. januar, når Moderaterna skal vælge ny partileder.

30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x