30
dec
Seneste opdatering: 30/12-14 kl. 1010
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Den cambridgeuddannede historiker Tom Hollands dokumentar er fra 2012 kommer frem til, at islam er udviklet over århundreder som en ideologisk overbygning på de arabiske erobringer. Han er ikke den første historiker, der slutter sådan, men det var for stærk kost i England i 2012. Teorien finder understøttelse, når man ser møntsamlingen på David’s Samling. En visning blev opgivet under dødstrusler, men den kunne fortsat ses på 4oD video on demand. Da meget få således kan have set den, får den en chance her.

Mark Steyn: “Islam is king on a field of corpses”

Historically you need something quite strong to hold the thumb down on islam. The Soviet Union did it in Central Asia….it was the same in Bosnia in the old Yoguslav Federation, in Indonesia under the dictatorship, the british did it in the Indian Empire.

og Singapore, ville jeg tilføje. Samliv med islam er ikke dialog, men: Da der nu en gang skal domineres, når islam er indblandet, dominerer vi jer, ikke omvendt. Man ser ikke for sig en svensk, norske eller dansk politiker lære det lige med det samme. Det bliver en styg tid, indtil vi lærer det. Ydre begivenheder kan skubbe på: Islamic State to systematically target Europe in 2015: French expert

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
23 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Charles Nielsen
Charles Nielsen
7 years ago

1400 år krigen bør afsluttes NU, det er ikke fortidlig.
Årsagen til denne krig skal fjernes for stedse i til og evighed, da Islam og dens dyrkere er Besat af selveste Satan. “Allah”.

Falsterbo
7 years ago

Här är ytterligare ett exempel på beteendet bland männen i muslimska “kulturer”;
http://www.frieord.no/utenriks/asylsokere-slo-kvinner-og-barn-for-a-redde-seg-selv-fergeulykken-hellas/

Moran ya Simba
Moran ya Simba
7 years ago

“Islamic State to systematically target Europe in 2015: French expert”

Så begynder det rigtige bal. Folk, også folk der har travlt med at prædike “menneskesyn”, er skræmte over IS og jeg tror en del af dem nu spørger sig selv om der kan være noget om at islam gemmer noget “skummelt” (det tror jeg ikke man behøver spørge om herinde lol). IS er, meget perverst, vigtig for islam-kritikken. Idioterne VIL ikke høre før de kan fornemme en direkte forbindelse mellem bomber, sværd o.lign. og så deres egne, “anstændige” forstadskvarterer….

T. Snorrason
T. Snorrason
7 years ago

Der er en ting, som forundrer. Hvordan har datidens beduiner været i stand til at stille de mængder af soldater, der har været nødvendige for sådanne hurtige erobringer? Beduinernes datidige krigsteknologi har heller ikke kunnet matche samtidig østromersk eller persisk ditto. Alene de nødvendige våbenforsyninger og andre nødvendige forsyninger, har langt oversteget det daværende arabiske produktionsapparat. En enkelt østromersk eller persisk garvet general med en datidig hær burde let have kunnet udryddet sådan en røverbande, der dukker ud af ørkenen, selv om denne undervejs har udnyttet revolutioner, oprør osv. Man må antage, at der er en grund grund til, at… Read more »

Prudentius
7 years ago
Reply to  T. Snorrason

En vigtig pointe i den sammenhæng er at araberne simpelthen var Østroms og Sasanidernes soldater i grænsezonerne mellem Arabien, Syrien, Palæstina og Irak. En masse små arabiske dynastier (Ghassanider, Lakhmider, osv.) havde slået sig op som ledere at et lokalt arabisk militær, i enten græsk eller persisk tjeneste. Og heraf var de fleste overfladisk konverteret til kristendommen. Den arabiske udvandring fra Arabien til Levanten og Mesopotamien var siden de tidligste tider sket kontinuerligt i små bølger. Således var byer som Palmyra og Edessa arabiske fyrstendømmer allerede i den romerske stormagtsperiode. I 300-tallet efter Kristus begyndte en ny udvandringsbølge at tage… Read more »

T. Snorrason
T. Snorrason
7 years ago
Reply to  Prudentius

Hvor er alt det beskrevet?
At “ørkenarabere” skulle have været så talrige på det tidspunkt, at de var garnisonsstyrker overalt i Mellemøsten og Nordafrika for Iran og Østrom lyder lidt overdrevent?
Ligeledes at en enkelt general, Abd Malik, skulle have haft kontrol over alle disse tidligere garnisoner, et sådant enkeltstående kommunikationsnet/politisk kontrol synes umuligt på den tid.

Prudentius
7 years ago
Reply to  T. Snorrason

Du misforstår en lille smule det jeg skriver. Punkt nr. 1: “Hvor er alt det beskrevet?” Et par gode primære kilder til tiden er de to Østromerske/byzantinske værker (oversat til engelsk) “The history of Theophylact Simocatta” og “The chronicle of Theophanes Confessor”, som blandt andet beskæftiger sig med den Østromerske-iranske krig og diverse kejseres politik overfor de arabiske grænsemilitser og deres lederskab. En nylig bog om de arabiske dynastier i Syrien-Irak-Palæstina før islam, er Greg Fishers “Between Empires: Arabs, Romans and Sasanians in Late Antiquity” fra 2011. Også Tom Hollands “In the shadow of the sword” behandler dette emne ret… Read more »

Prudentius
7 years ago
Reply to  T. Snorrason

Mens teorien om Abd Malik, som lederen af den proto-islamiske sekt, skal findes (som før nævnt) i den tyske Inarah-gruppes til engelsk oversatte artikelsamlinger (eller læses på originalsproget tysk).

Peter Andersen
7 years ago
Reply to  T. Snorrason

Vi har haft den diskussion før her på Snaphanen. Jeg mener heller ikke der har fundet en større sammenhængende erobring sted. Hvad var der at “erobre” på den arabiske halvø? – intet. Jerusalem var fuldstændig blotlagt og hele vejen der op bar præg af en lang udmarvende krig imellem perserne og romerne. Der var stort set ingen at slås med. Dvs. hvis de altså kom fra den arabiske halvø. For jeg tror nemlig det – ligesom med ham Muhammed – er en af de senere røverhistorier. Mest sandsynligt er det vel, at alle disse arabiske nomader, pludselig så deres snit… Read more »

Peter Andersen
7 years ago
Reply to  T. Snorrason

Prøv også, for god ordens skyld, at tjekke op på hunner-krigene. Disse fuldstændig barbariske stammer, som hærgede fra det vestlige Afghanistan, op i Rusland, ned igennem Armenien og Tyrkiet og helt frem til det østlige Europa. Romerne prøvede at slå den ene handel af med dem efter den anden, inden de simpelthen faldt med et brag. Det kunne godt tyde på at islam måske har sit udgangspunkt der. Hvilket også kan forklarer dets ekspansion i retning mod Indien og Kina. De havde naturligvis ingen grund til at drage mod Afrika, da der ikke var noget særligt at hente dér. Det… Read more »

T. Snorrason
T. Snorrason
7 years ago
Reply to  T. Snorrason

“Araberne”, ørkenstammerne, var vel den gang undertallige som nu i forhold til de semitiske (syrere og irakere eller folk i de områder) og indoeuropæiske stammer (Iran). Det er vel kun tilfældigt, at Abd Malik er araber og fra Mekka-Medina området? Officerer og ledere hentedes nok fra diverse områder, ikke kun bestemte stammer og familier, selv om familiedynastier syntes almindelige på den tid. Fidusen synes at have været, at Abd Malik benytter sig af sin islam til at skabe en form for nationalitet, i stedet for stammetilhørighed med tilhørende røvertogter mod naboerne? Af samme årsag ensartiggøres koranen senere, for at undgå… Read more »

Prudentius
7 years ago
Reply to  T. Snorrason

Araberne var selvfølgelig et mindretal i forhold til de omgivende primært syrisk-aramæisk talende befolkninger i regionen. Ligesom germanerne i de vesteuropæiske romerske provinser. Abd Maliks bevæggrunde for at skabe det vi kan kalde proto-islam (da både klassisk sunni og shia-islam er udviklet i århundrederne efter Abbasidernes magtovertagelse i år 750) har nok været mange. Ifølge Inarah-gruppen synes hans sekt primært, at have været overbevist om Dommedags snarlige ankomst og deraf sektens centrale optagethed af Jerusalem og opførslen af Klippemoskeen (som blev opført af Abd Malik og ikke af den ikke-eksisterende kalif Umar). Hele fortællingen om Muhammed og hans koner, hans… Read more »

T. Snorrason
T. Snorrason
7 years ago
Reply to  T. Snorrason

Mange tak for oplysningerne.
Godt Nyt År.

Prudentius
7 years ago
Reply to  T. Snorrason

Selv tak og i lige måde!

T. Snorrason
T. Snorrason
7 years ago
Reply to  T. Snorrason

PS. En interessant tanke, i hvert fald at lege med.
Det burde være muligt, i tidligere større garnisonsbyer, nu ruiner, at finde fragmenter og andet fra tiden før Koranen blev officiel?

Ellers en idé for en ny Dan Brown roman, måske!
Hvis han tør.

Prudentius
7 years ago
Reply to  T. Snorrason

Man har jo de såkaldte Sanaa-fragmenter fra Yemen, fundet under reparationsarbejde i en af byens gamle moskeer. De udgør, så vidt jeg har forstået, sækkevis af tekstfragmenter, primært af varierede Koran-uddrag. Og er af Inarah-forskeren Gerd Puin dateret til omkring år 700. Flere af fragmenterne bærer mange lag af tekster, altså indskrifter som er fjernet og dernæst overskrevet med nye. Flere af Koran-uddragene findes således i flere forskellige versioner på det samme fragment, og således afsløres altså flere forskellige (og hidtil ukendte) formuleringer af de samme vers. Hvilket giver klart indtryk af Koran-tekstens oprindeligt varierende-“bløde” form. Myndighederne i Yemen har… Read more »

Prudentius
7 years ago

Tom Hollands dokumentar er spændende og godt lavet og hans bog om emnet, med titlen “In the shadow of the sword”, er også læseværdig. Men det tyske Inarah-forskningskollektiv gør det efter min mening meget bedre end den let forvirrede Holland, i deres to grundige artikelsamlinger udgivet på engelsk, som “The hidden origins of Islam” og “Early islam”. I disse to værker får islams oprindelse mere konkret kød på end Holland er villig til at give, primært fordi tyskerne har gjort sig næsten helt uafhængige af den sene og svært overudviklede traditionelle islamiske historieskrivning. Hvilket giver en frihed og en skarphed,… Read more »

KSD
KSD
7 years ago

Naive Anders Samuelsen: Unge er mindre kriminelle end de ældre generationer var

http://ksdha.wordpress.com/2014/12/30/naive-anders-samuelsen-unge-er-mindre-kriminelle-end-de-aeldre-generationer-var/

Morten Dreyer
Morten Dreyer
7 years ago

Historikeren Emmeth Scott har skrevet en bog om hvordan de gamle romerske byer oplevede at blive erobret af islam.

Bagen er god.

Hans forskning viser, at byerne voksede efter Romerrigets fald, lige indtil de blev erobret af islam. Herefter gik de i forfald.

Hans Und
Hans Und
7 years ago

Jørgen Dich med “den Herskende Klasse” efter hukommelsen:

Den herskende ideologi er altid den herskende klasses ideologi

Og vil jeg så tilføje; kristendommen er en god modvægt, men det kræver et fysisk forsvar.

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Siger top-PK-sossen, som for bare 10-15 år siden i ramme alvor hævdede i alle medierne, “at antallet (kulturfremmede / ikke-vestlige ) indvandrere og flygtninge er ikke noget problem …” – underforstået, at S& R mfl. ABSOLUT INTET havde tænkt sig at gøre for at begrænse tilstrømningen og dermed forhindre de massive problemer og de uhyggelige langtidskonsekvenser i at blive langt værre … Ritt B.: Derfor skovler DF stemmer ind http://ekstrabladet.dk/ekstra/ekstra-politik/ritt-b-derfor-skovler-df-stemmer-ind/5375564 Topchefer er bekymrede over DF’s indflydelse efter et valg. Sådan lød en af julens overskrifter, og af artiklen fremgik det, at cheferne i erhvervslivet var bange for, at der ikke… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Hver tredje svensker: Samarbejdsaftale er udemokratisk

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/hver-tredje-svensker-samarbejdsaftale-er-udemokratisk/5376919

En ud af tre svenskere anser den ny samarbejdsaftale om statsbudgettet mellem Sveriges regering og den borgerlige opposition for udemokratisk.Det viser en meningsmåling foretaget af analyseinstituttet Sifo for Sveriges statslige tv, SVT.

machiavelli
machiavelli
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Det burde være 2 ud af 3 svenskere.

23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x