7
jan
Seneste opdatering: 7/1-15 kl. 1955
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

charlie hebdo, vilks 09.10.2014 404

Fra oktober 2014: Chefredaktøren for det venstreorienterede franske satiremagazin, Gèrard Biard, var i København i aftes og modtog Lars Vilks Komiteen pris for bladets støtte til Danmark under Muhammedkrisen. Prisen er en hund af Vilks. Vi havde ret lidt støtte fra udlandet dengang, selvom et massivt flertal i Danmark stod bag ved VK regeringen kurs: Norske Vebjørn Selbekk, Hans Rustad, Hege Storhaug og Peder Jensen, Fjordman, Gates of Vienna i USA og andre sub-officielle medier.

Der var en stor lettelse og glæde, da Charlie Hebdo brød gennem bortnertheds-uvidenheds-  og dumhedmuren med et brag for Danmark. Samtlige, ledende vestlige politikere udenfor Danmark havde svigtet et grundlæggende vestlige princip. Muhammedkrisen var et kupforsøg mod Danmark, og de støttede kupmagerne. Nogle er kommet på bedre tanker siden, f.eks. kansler Merkel. Svenskerne reagerede med fordømmelse og censur, Udenrigsminister Laila Freiwalds lukkede ulovligt en hjemmeside med tegninger, det totalitære er en stadig nærværende refleks i Sverige. Den topstyrede stat trumfer altid over friheden.

Den lille danske venstreelite ømmer sig stadig idag, når de tænker på selv under krisen. Det forstår jeg godt. Der er meget ordrig efter-evaluering, der skal gøres endnu. Det bliver nok til et selvstændigt universitetsspeciale: Muhammedkriseologi med eksaminer og phd. grader, der vil sikre at det røde synspunkt, Tøger-synspunktet, lever videre i kommede generationer i stedet for at komme på historiens mødding.

Jeg kunne ikke lade være med at sammenligne den franske venstrefløj, som den viser sig i Charlie Hebdo, med den protestantiske heroppe. Hebdo er Fanden i voldsk, respektløs, begavet og morsom, og så tænker jeg på Enhedslisten og SF og behøver ikke tænke mere. Man hører Mikael Jalving, Helle Merete Brix, Niels Ivar Larsen, Information, Lars Vilks Mehdi Mozzafari og Birgithe Kosovic, Dansk PEN.

Talen falder også på Dan Park, der er observeret i København til aften sammen med gallerist Henrik Rönnquist i anledning af en TV optræden. Det er mere kvalificeret end det meste af den jammer, man hører i danske medier af folk, der ikke er indsatte og ikke kan tænke principielt  eller logisk. Sproget er mest engelsk, men også dansk og lidt fransk også fra Biard og Mozzafari, der taler det med en dejligt, forståelig dansk accent. Gèrard Biard’s takketale er minut 32. Lyden er i radiokvalitet. (Click photos for full screen)

Lars Vilks skriver: 1907: Charlie Hebdos pris och satiren

charlie hebdo, vilks 09.10.2014 374
charlie  hebdo, vilks 09.10,2014 021charlie hebdo, vilks 09.10.2014 396charlie hebdo, vilks 09.10.2014 364charlie hebdo, vilks 09.10.2014 407charlie hebdo, vilks 09.10.2014 415charlie  hebdo, vilks 09.10,2014 020

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] fra Charlie Hebdo, der overlevede fordi hun befandt sig på ferie i Marokko. Hun er den anden Charlie Hebdo-overlever, jeg fotograferer i København. Jeg ville skaffe hendes manuskript til talen, men hun havde kun […]

trackback

[…] ind, og nu står Marine Le Pen til at blive Frankrigs næste præsident. Charlie Hebdo redaktør Gerard Biard medvirker også. Sendt på BBC 26 […]

trackback

[…] forskellen i formatet med al tydelighed. Se og høre også, da Gerard Biard var i København: Danmark takker Charlie Hebdo, oktober […]

Jonas Bohman
Jonas Bohman
7 years ago

Je suis Charlie…..

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x