7
jan
Seneste opdatering: 7/1-15 kl. 0039
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Tankesmedjan Fri Värld arrangerade den 19 november 2014 ett seminarium om DDR:s säkerhetspolis, STASI:s, arbete i Sverige och dess svenska agenter. Här berättar professorerna Anders Törnvall och Birgitta Almgren om Stasi i svenska skolor och om de stora svårigheterna för forskningen att ta reda på sanningen om DDR:s infiltration i Sverige.

Professor Anders Törnvall talar om Stasis arbete i svenska skolor: “Det fanns inte en enda skola i Sverige som inte hade en tysklärare som fått kompletterande utbildning av Stasi”.

Professor Birgitta Almgren är den svenska forskare som till viss del fått tillgång till Säpos arkiv om svenska agenter och spioner. Hon är belagd med tystnadsplikt och menar själv att de svenska myndigheterna därmed hindrar en fri diskussion och sanningen från att komma fram. Birgitta Almgren berättar också att hon nu tvingas att bränna och förstöra till och med sina anteckningar från forskningen i SÄPO:s arkiv. SÄPO bär ett stort ansvar för att vi kanske aldrig får reda på sanningen om Stasi-svenskarna. Se videoen min. 42:43

Det officielle Sveriges forhold til DDR er noget helt særligt, der ikke har paraller i noget andet vesteuropæisk land. Heller ikke har bearbejdsningen efter DDR’s sammenbrud, har nogen parallel. Hør Birgitta Almgren i videoens sidste del om de forhindringer, SÄPO har lagt i vejen for hende. Tyskland selv har været mere åbne og selvransagende end Sverige. De kalder Sverige “vår öppna samhälle”. Åbenheden gælder kun ligegyldigheder. Julia Caesar skrev, da Almgren udgav bogen Inte bara spioner- : Stasi-infiltration i Sverige under kalla kriget , kronikken Stanken från DDR.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Santor
Santor
7 years ago

Breaking : Charlie Hebdo i Paris er blevet angrebet – mange døde.

Citizens for an Orange Revolution in Europe (CORE)
Citizens for an Orange Revolution in Europe (CORE)
7 years ago
Reply to  Santor

Vive la France! Vive la France libre!

Falsterbo
7 years ago

Svenska kyrkans ärkebiskop…….

Angela
Angela
7 years ago

De som gapar och skriker mest om “konspirationsteorier” och “öppenhet” är de som sitter i slutna rum och smider ränker och konspirerar mot folk. Det är precis som vissa hävdat förut att de som skriker mest om något är de värsta syndarna. Eller som barn säger: Den som sa´t han va`t.” (Den som sade det han var det.)

Citizens for an Orange Revolution in Europe (CORE)
Citizens for an Orange Revolution in Europe (CORE)
7 years ago
Reply to  Angela

Som jag skrivit i en tidigare kommentar:
Kommunismen föll aldrig 1989. Den slängde sig bara ner och spelade död och satsade stenhårt på fortsatt infiltration av samtliga partier i Väst, på sin allians med Muslimska Brödraskapet och en fullskalig invasion med hjälp av den mänskliga sköldens strategi genom utnyttjande av s.k. “flyktingar”.

Här lite olika intressanta länkar om Tyskland och DDR- och KGB-kopplingar:

http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702304163604579531301 211746032?mg=reno64-wsj&url=http%3A%2F%2Fonline.wsj.com%2Farticle%2FSB 10001424052702304163604579531301211746032.html

http://www.welt.de/politik/deutschland/article119125251/Steinbrueck-di e-Stasi-und-die-Freunde.html

http://www.welt.de/politik/deutschland/article119132828/Wie-nah-kam-di e-Stasi-Peer-Steinbrueck.html

http://www.welt.de/politik/deutschland/article119145309/Steinbrueck-wi ll-seine-Stasi-Akte-online-stellen.html

http://www.welt.de/politik/deutschland/article116086112/Die-fruehen-Jahre-der-Angela-Merkel.html

http://www.thedailybeast.com/articles/2013/11/06/whose-side-are-you-on-germany.html

Citizens for an Orange Revolution in Europe (CORE)
Citizens for an Orange Revolution in Europe (CORE)
7 years ago

WSJ-länken fungerade inte längre, men här är en annan i samma ämne:

http://www.reuters.com/article/2014/03/27/ukraine-russia-schroeder-idUSL5N0MN3ZI20140327

Ett par av de andra adresserna får man kopiera och klistra in i webbläsaren.

Angela
Angela
7 years ago

Tittade lite vidare och hittade i Die Welt:

w.welt.de/politik/ausland/article114504336/Polnische-Erregung-ueber-Angela-Merkels-Herkunft.html

Hon anses som den egentliga ledaren av EU, en union som vi tvingats och manipulerats in i och vi vet knappast något mer än den numera tillrättalagda bilden av Merkel.

Angela
Angela
7 years ago

Vid en snabbtitt på nätet. Har aldrig sett att någon ställt frågor om Merkel. Inte i svensk media i alla fall. Vems agenda följer hon? Vem var Kohl? Helmuth Kohl? Utdrag ur Wikipedia: “År 1989 engagerade hon sig i den oppositionella partibildningen Demokratischer Aufbruch, som 1990 gick samman med östtyska CDU. Merkel hade uppdraget som taleskvinna för den sista östtyska regeringen, vilken dominerades av CDU och leddes av Lothar de Maizière. Vid Tysklands återförening 1990 blev Merkel ledamot av Förbundsdagen, vilket hon varit alltsedan dess. Hon har som direktvald ledamot av Tysklands förbundsdag för CDU representerat valkretsen Stralsund-Nordvorpommern-Rügen i Landkreis… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

Och vem är Angela Merkel egentligen? Merkel, född i Västtyskland men uppfödd i Östtyskland sedan familjen flyttat dit. Det var väl mera vanligt att flyktingströmmarna gick på andra hållet. Doktorerat i Östtyskland och verksam där tills muren föll. Efter murens fall blev hon politiker i Västtyskland utan någon som helst personlig erfarenhet av politik och gjorde trots det en snabb karriär hos Helmuth Kohl. Merkel anses vara en av arkitekterna bakom EU och har beskrivits som Europeiska unionens egentliga ledare. Forbes har ranka Merkel som världens näst mäktigaste person. Således är hon den mäktigaste kvinnan i modern tid. Men vad… Read more »

T. Snorrason
T. Snorrason
7 years ago

Danmark var lige så inficeret under den kolde krig, men også her har politikerne lagt låg på et opgør. PET har destrueret diverse sagsakter på diverse politikere mv., hvilket har været fremme. I tilfælde af, at “ballonen gik op”, regnedes der med 14 dage inden krigshandlinger begyndte. I de 14 dage skulle ca 55.000 arresteres og interneres, det var HJV-politikompagniernes arbejde sammen med politiet. Alle fængsler var blevet ryddet undtagen for livstidsfanger til opbevaring af de værste samt yderligere interneringslejre med behørige kommandanter var forberedt. I HJV regnede man med 5% “upålidelige”, derfor havde den enkelte den såkaldte kupammunition, som… Read more »

XY
XY
7 years ago

Skrämmande utbredning av infiltrationen och de nuvarande makthavarnas aktiva motstånd att reda ut statsterrorn. Maktfasonerna fortsätter genom SVT:s patetiska tappning av “public service”, den påtvingade mångkulturen, islamiseringen och hetsen mot svenskheten.

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x