23
jan
Seneste opdatering: 23/1-15 kl. 2101
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Lars Vilks Komiteen markerer ​årsdagen for fatwaen mod Salman Rushdie med debatmødet Kunst, blasfemi og ytringsfrihed. Det finder sted Lørdag den 14. februar klokken 15-17 i Krudttønden, Serridslevvej 2 på Østerbro. Mød tre mennesker med stærke holdninger til disse spørgsmål:

Lars Vilks. Inna Shevchenko, leder af feministgruppen FEMEN, kendt for sine nøgenaktioner foran blandt andet kirker og moskeer.​Fra Storbritannien: Agnieszka Kolek, billedkunstner og kurator for Passion for ​F​reedom Arts ​F​estival. Se mere på Lars Vilks komiteen.

Jeg har fulgt FEMEN med en vis interesse, ikke mindst fordi halvnøgne kvinder ligesom god kunst er elementært interessant. Der er også gode, dramatiske billeder i deres aktioner. Deres islamkritiske aktioner er ‘second to none’, de fik for et års tid siden en sal fuld af islamofile svenske kvinder til at række ud efter lugtesaltet, og forårsagede visse rystelser i svenske medier, der jo også består af islamofile kvinder. Journalist er ligesom præst, “ett kvinnoyrke.” Og de prædiker!

Men grundlæggende bærer FEMEN præg af at udspringe fra Ukraine, et land der har ligget i en kulturel, kommunstisk dybfryser i 70 år, hvorfor det jo netop burde passe godt med islamofile svenske kvinder, der har gået i en vulgærfeministisk, marxistisk skole. Men ved islam går grænsen, den svenske Marx vil være kompisar med Muhammed,  det omvendte er ikke tilfældet. Der foreligger et Stockholm syndrom.

Deres kritik af kirken, hvor den ægte russiske ånd overlevede på vågeblus, er i særklasse uigennemtænkt. Den virker 100 år forældet i Vesten. Den af sexindustrien er noget feministisk pladder. Af patriarkatet, jo da, det gamle Sovjet befinder sig nu mentalt et sted imellem 1917 og 1930, så det giver en vis mening, hvis man ikke hører til dem, der værdstætter visse russiske kvaliteter i det, som er gået tabt i Vesteuropa. Af Putin – helt fint.

Men FEMEN’S islamkritik ses ikke friskere. Det tør vestlige kvinder med fornemme undtagelser ikke. Hvad er en feminisme værd, der ikke tøre røre ved den mest misogyne og reaktionære bevægelse vor tid overhovedet kan opbyde ? Stræber Shevchenko efter at blive som Vesteuropa 2015. Kom og hør!

PEGIDA aftenspadserer på mandag kl. 18

Aftengåtur mod fundamentalistisk islam, mandag d. 26/1 kl. 18-19:30
RUTE: Statens Museum for Kunst – Den Lille Havfrue t/r
PROGRAM (tiderne er cirka-tider): Kl. 18 taler Nicolai Sennels ved Statens Museum for Kunst. Kl. 18:30 går vi mod Den Lille Havfrue. Kl. 19 synger vi ved Den Lille Havfrue. Kl. 19:30 ankommer vi tilbage til Statens Museum for Kunst og siger pænt farvel. Se mere Facebook

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Buch
Peter Buch
7 years ago

https://www.youtube.com/watch?v=9ViNaiJuE9U
en.wikipedia.org/wiki/Milan_Cathedral

Balder
7 years ago

“Deres kritik af kirken, hvor den ægte russiske ånd overlevede på vågeblus, er i særklasse uigennemtænkt.”

Usmart måske, men sandelig ikke uigennemtænkt. Kritik af den russisk-ortodokse kirke, og Putin var jo hele formålet med det Soros-finanserede Femen foretagende. Aktionerne udenfor dette formålsområde ligner mest forsøg på at legitimere sine handlinger ved også at kritisere andre og derved forsøger fremstå som en principiel forsvarer for ting som kvinderettigheder og ytringsfrihed. Men Femen blev primært sat i værk for at genere Rusland og Putin.

Peter Andersen
7 years ago

Jeg giver faktisk ikke meget for FEMEN mere. Jeg tror jeg var fascineret af dem, fordi de kom fra Ukraine og fremstod langt mere kontante end deres feministiske medsøstre i vest.

Men nu er det hele bare blevet vandet ud, for ikke at træde på de kulturelle magthavere/idiot-venstrefløjen.

Har du noget relevant at sige, så skynd dig også lige at angribe kristendommen og Putin, så det relevante ikke ses så meget..! Føj..!

Hvornår holder verden op med, at ligne en Hollywood-film..?

Og må jeg i den forbindelse kondolerer den sympatiske og reformivrige kong Abdullah. Et stort tab for verden…

Skåning
Skåning
7 years ago

Det finns en och annan fråga jag skulle vilja ställa till denna kvinna. Har varit lite ambivalent till FEMEN. Jag menar det var rätt kul när de flashade pattarna framför Södermalmsmoskén, men då blev de ju arresterade så det var kanske inte så kul. Efter det har jag inte hört ljudet av några protester mot “den patriarkala strukturen” inom islam. Dessutom, hur smakligt var det att såga ner ett kors till minnet av de miljoner ukrainare som mördades av Stalin? Skitsamma om det är ett kors eller ej. Det är ju totalt respektlöst, i linje med de nöffarna som sågade… Read more »

Steinadler
Steinadler
7 years ago

Utrikes. Pegidas demonstrationer i Dresden har fått en välkänd aktivist från det liberala femistnätverket “Femen” att uppmana till att staden åter ska bombas sönder, som under andra världskriget. Det rapporterar Huffington Post. Fria Tider 23 Januari 2015. Publicerad 23 januari 2015 kl 19.46. Femen vill terrorbomba Dresden – igen.

PBrad
PBrad
7 years ago
Reply to  Steinadler

Mercedes Reichstein er en tysk venstreradikal der har fundet det opportunt at være med i FEMEN.
Ingen kæde er stærkere end det svageste led.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x