20
feb
Seneste opdatering: 20/2-15 kl. 1014
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

Video: Mannheimer-Interview mit LĂĽgenpresse, tysk utekstet

Karneval og retten til satire

af Henrik M. Jensen

Hans Peter Betz som Guddi Gutenberg.Islamsatiren kommer pĂĄ ved 17 min.

Søndag blev det store karnevalsoptog i Braunschweig aflyst af politiet grundet rygter om et forestående muslimsk terrorangreb. Muligvis var rygterne forårsaget af angrebet i København dagen før, men hvad, der konkret lå bag, er ikke afsløret.

At et karneval med fest og farver, gøgl og satire ikke huer muslimerne, ja ligefrem kan krænke deres triste og farveløse ideologi, er ikke overraskende. Og skulle den krænkede reagere voldeligt på krænkelsen, er det naturligvis ikke den krænkede, men krænkeren, der er den skyldige. Derfor måtte man aflyse karnevalsoptoget i Braunschweig, der ellers har fundet sted siden 1293.

Deltagerne i de tyske karneval sparker normalt ud til højre og venstre mod alle autoriteter, men gennem mange ĂĄr har de ‘for en sikkerheds skyld’ gjort alt for ikke at gøre de fintfølende muslimer kede af det. Som ‘Guddi’ Gutenberg – spillet af Hans-Peter Betz – udtrykte det i festtalen ved den store TV-transmitterede “Sitzung” fredag aften i Mainz:

“Jeg har i aften gjort mig lystig over politikere og sportsfolk, kun Ă©n ting mĂĄ man passe pĂĄ med: Vittigheder om islam. Det kan være farligt….”

Og sĂĄ skulle man tro, at den ged var barberet, og den forklædte Gutenberg – Mainz’ store søn, bogtrykkerkunstens fader – kunne gĂĄ videre til mere harmløse emner. Men han fortsatte:

“Satire hører til vor grundlæggende rettighed. Og meningsfrihed er hos os en grundlæggende ret, og hvem der ikke kan tolerere det, mĂĄ rejse tilbage derhen hvorfra han ikke er kommet. Og om disse IS-typer, disse elendige gestalter, laver jeg ingen vittigheder. De voldtager kvinder, dræber værgeløse journalister, de brænder mennesker, sprænger sig selv i luften og tror de sĂĄledes kommer i paradis. Men jeg tror ikke, at Allah vil tage sig tid til endnu engang at lappe sĂĄdanne røvhuller sammen!”

Bragende, stĂĄende og langvarigt bifald, touche fra orkestret, og ‘Guddi Gutenberg’ kvitterede med et: Je suis Charlie.

************

Efter København, hvor vi ved, at vi er ubevæbnede mod vore dødsfjender med fatale følger, burde Je Suis Charlie hedde som nedenfor. Bevæbn danske jøder og siden os andre, hvis det er nødvendigt. Hvis politikernes femtekolonne har militære våben, er situationen allerede ude af kontrol.

En stats vigtigste opgave er, at kunne beskytte sine borgere. NĂĄr det ikke længere er tilfældet, – og her har staten svigtet mange gange de senere ĂĄr – har staten mistet legitimitet. Vil staten genvinde den? Det kommer an pĂĄ, hvad der sker i disse dage, ellers vil danskerne før eller senere drage deres egne konklusioner.

Politikerne, ingen kan ikke være interesserede i det, men de er i færd med at blive årsagen til det. Politikerne tror, de fortsat ikke kommer til at hæfte helt personligt for det, men det er formentligt en illusion. De skal være bekymrede, ellers er de ude af kontakt med virkeligheden.

Indspilning i fuld skærm 20-02-2015 011646

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Nicke99
Nicke99
9 years ago

De har väl redan tydligt visat att de lever i en parallell verklighet. Som leninist bryr man sig inte om sin egen säkerhet, utan ser sig som en soldat som sätter “saken” framför allt annat. Det personliga är politiskt och det politiska personligt. Kanske förlitar man sig ocksĂĄ pĂĄ den sovjetiska armĂ©ns och den sjätte kolonnens styrka.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x