28
feb
Seneste opdatering: 1/3-15 kl. 0003
25 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Copyright Julia Caesar och Snaphanen Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

Av Julia Caesar

Är du trött på att plugga? Drömmer du om att leva i ett varmt härligt klimat? Gillar du långa mörkhåriga främlingar som verkligen bryr sig om dig på det där mysiga, traditionella machoviset? Spännande möjligheter väntar på just dig. Unga flickor är mycket efterfrågade som jihadbrudar på några av världens allra hetaste platser. Din egen helige krigare, svettig efter allt dödande på slagfältet, väntar ivrigt på att få vila ut i din svala, lugnande famn.

Tre skolflickor från England; Kadiza Sultana, 16, Shamima Begum, 15, och Amira Abase, 15, (bilden ovan) rymde i förra veckan från sina hem i London och tog sig via Turkiet in i Syrien för att ansluta sig till IS (Islamiska staten). Alla tre var elever vid den framgångsrika skolan Bethnal Green Academy i östra London och har toppbetyg. I december reste en annan tonårsflicka från samma skola till Syrien.

Kvinnobrigaden sköter bordeller med sexslavar

Minst en av de tre förrymda flickorna, troligen fler, har värvats via Internet av Aqsa Mahmood, en 20-årig kvinnlig islamist. Hon är uppvuxen i Skottland men har på kort tid gjort karriär inom IS och ansvarar för kvinnobrigaden al-Khansaa som sköter en av bordellerna där tillfångatagna yazidiska flickor och kvinnor från Irak hålls som sexslavar. Men kvinnobrigaden tjänstgör också som moralpolis som ser till att kvinnor är ordentligt inlindade i tygmassor och inte går ut utan manlig eskort.

“Vi kan föra dig tillbaka till 1400-talet”

Allison PearsonAllt fler unga kvinnor reser frivilligt till Syrien och Irak för att delta i IS’ och andra islamistiska terrororganisationers blodbad på civila. Den kända brittiska journalisten Allison Pearson skriver i The Telegraph med skarp ironi om flickor som i likhet med Shamima, Amira och Kadiza känner sig lockade att ansluta sig till striden för ett islamistiskt kalifat:

“Om du tycker att livet på 2000-talet är lite för mycket för dig – förtvivla inte. Vi kan föra dig tillbaka till 1400-talet fortare än du hinner säga halalbröllop. Är du sexuellt frustrerad för att dina gammaldags föräldrar inte låter dig ha en pojkvän och integreras i Storbritanniens “dekadenta kuffarsamhälle”? Med heltidstjänst som jihadbrud får du regelbundet sex med din helige krigare.”

Regelbundna barbecues på krigsfångar

Du får ett hus som du har full frihet att lämna – men bara vid speciella tillfällen och åtföljd av en charmig manlig vakt. Klädkoden är generös och låter dig bära slöjor i dubbla lager, löst sittande tygtält i golvlängd samt trendiga handskar. Oroa dig inte för slöjorna. Du kommer visserligen inte att se någonting när du går ut. Men det är kanske bäst så. Dessutom kommer din vakt att hålla och leda dig.

Förutom enkel biljett till Syrien får du följande förmåner:

Du får delta i regelbundna barbecues (på krigsfångar).

Krigsbyten – tillfångatagna kvinnors kläder och andra ägodelar – blir dina.

Många tillfällen att möta nya intressanta människor och se på när de får sina huvuden avskurna.

Idealiska kvinnliga kandidater är mellan 9 och 19 år. Känslighet för blod en nackdel.

Har dominerat brittiska media

De tre skolflickornas rymning har dominerat brittiska media den gångna veckan, i synnerhet BBC. Skulden har omväxlande lagts på migrationsmyndigheterna som misslyckades med att fånga upp dem, flygbolaget som släppte dem ombord på planet på Gatwick och polisen som inte reagerade omedelbart.

Premiärminister David Cameron har sagt att flickornas försvinnande är “djupt oroande” och att “vi alla har en uppgift att stoppa människor från att få sina sinnen förgiftade av denna skrämmande dödskult”.

“Men har vi verkligen det?” frågar Allison Pearson.

“Jag vet inte hur det är för er, men min förmåga att utöva inflytande på muslimska tonåringar som gillar att slå sig ihop med islamistiska massmördare är en aning begränsad.”

“De valde att resa och sälla sig till barbarerna”

Hon konstaterar att de tre nya IS-rekryterna genomgående beskrivs som “naiva” och misstänker att britterna är dödströtta på att bekymra sig för de här flickorna som alla är A-studenter och borde begripa bättre. Bilderna från övervakningskamerorna på flygplatsen visar tre självsäkra unga kvinnor som med målmedvetna steg går mot sitt öde.

“Jihadbrudar är inga blyga violer.” (Expert i brittiska Radio 4).

Shamima, Amira och Kadiza hade turen att få växa upp i ett fredligt land. De har haft fördelen att ha tillgång till utbildning när tiotals miljoner muslimska flickor i andra delar av världen är utestängda från skolgång. I sitt surfande på nätet måste de här flickorna definitivt ha sett videos som får magen att vända sig ut och in, bland annat IS’ halshuggning av 21 koptiska egyptier i Libyen. Ändå valde de att resa och sälla sig till barbarerna, skriver Allison Pearson. Alla fri- och rättigheter som de haft i ett demokratiskt land bytte de lätt ut mot fångenskapen som Allah’s brudar.

Flickorna har setts i IS-kontrollerad stad

Karta SyrienÅtminstone några av IS’ förintelsemaskiner i Syrien kan i och med Kadizas, Shamimas och Amiras ankomst få sina sexuella behov tillgodosedda på frivillig väg mellan de hårda arbetspassen med halshuggningar på slagfältet. Eller efter det strävsamma jobbet med att kasta ut homosexuella från höga torn mot en säker död.

Flickorna har setts i staden Tal Abyad, längst upp i norra Syrien, som sedan i juni förra året kontrolleras av IS. De kan också vara igång med sina nya islamistiska liv i IS’ starkaste fäste Raqqa söder om Tal Abyad, där livet är en pågående mardöm i IS’ regi.

“Naturligtvis bör vi ha medkänsla med flickornas familjer” skriver Allison Pearson. “Men för flickorna själva – jag är inte så säker. Som man bäddar får man ligga.”

Minst en av flickorna värvad på nätet

Kvinnor som har rest från västeuropeiska länder till Syrien är mycket aktiva i sociala medier. Enligt ICSR (Internationella centret för studier av radikalisering) har de kvinnliga jihadisterna fått en tydligare roll i bland annat rekrytering till IS och andra terrornätverk.

Minst en, troligen fler, av de tre förrymda flickorna från London har värvats på Internet av 20-åriga Aqsa Mahmood, en kvinna från Skottland som på kort tid har gjort karriär i Abu Bakr-kalifatets inre i Bagdad och erövrat en position där hon styr den kvinnliga brigaden al-Khansaa. Hennes speciella uppdrag är att sköta en av bordellerna där yazidiflickor från Irak har tagits tillfånga som sexslavar för IS-krigarna att fritt förfoga över. Hon leder en grupp europeiska jihadister som ska övertyga sexslavarna om det lönlösa i att försöka protestera mot våldtäkterna.

Kysste sin mormor adjö och försvann

Aqsa Mahmood kallar sig numera Umm Layth. Hon är utbildad vid Glasgows bästa skolor. Men när hon fyllde 19 år i november 2013 sa hon till sina föräldrar att hon skulle resa iväg. Hon kysste sin mormor adjö, gav henne “Allah’s välsignelse” och försvann, enligt en artikel i Quotidiano Libero översatt från italienska av Gertrud Galster på den danska bloggen Spydpigen. 

Efter några dagar ringde Aqsa Mahmood hem från Syrien och sa att hon hade valt jihad. Hon sa att hon bodde i Raqqa, är gift med en jihadist och har ett ansvarsfullt jobb.

“Status att föda ett jihadistbarn”

jankowskiFrån Sverige har ett 20-tal muslimska kvinnor rest till Syrien och Irak för att ansluta sig till IS och andra terrornätverk. De värvas på nätet för att gifta sig med jihadkrigare och stödja kampen för kalifatet. Fenomenet är nu för första gången också belagt i Göteborg, skriver Daniel Olsson i Göteborgs-Posten. Enligt den enhet som arbetar med förebyggande verksamhet i Angered hade säkerhetspolisen i slutet av januari 18 bekräftade fall av kvinnor från västra Sverige, mestadels Göteborg, som rest till våldsbejakande islamistiska miljöer i Syrien och Irak. Men mörkertalet kan vara stort.

“Vi får signaler om att de verkligt unga, de som är 17-18 år och några år uppåt helt enkelt vill gifta sig och föda ett jihadist-barn. Det ger en viss status” säger Zan Jankovski som arbetar på den förebyggande enheten i Angered.

Minst 110, kanske mer än 300 män, har enligt Säpo rest från Sverige för att delta i väpnad jihad. De flesta kommer från Göteborg. Från Örebro har många somaliska män rest för att strida med islamistiska terrorgrupperingar. Drygt 30 män från Sverige har dött i striderna, därav minst 20 från Göteborg.

”Stetoskop runt min hals och kalasjnikov över min axel”

Det internationella researchinstitutet ICSR följer ett 70-tal kvinnliga jihadister i sociala medier. Den yngsta aktiva som institutet har hittat är 15 år och har rest från Frankrike. Men det tyska författningsskyddet har uppgifter om ännu yngre flickor. Den yngsta var 13 år. Flickorna lockas av internetpropaganda, blandat med romantiska drömmar om stiliga manliga krigare. De kan också ha en dröm om att leva ett liv under sharialagar – tungt beslöjade, instängda i hemmet, så långt från jämställdhet man kan komma – och vilja vara med och skapa en islamistisk stat.

Sådana drömmar blandas ibland med radikala idéer om att bära vapen, skriver Kathrine Brown, forskare vid King’s College i London och citerar ett twittermeddelande från en malaysisk kvinnlig läkare som anslutit sig till IS:

”Stetoskop runt min hals och kalasjnikov över min axel. Att bli martyr är min högsta dröm.”

De förtjänar inget medlidande

Jag instämmer helhjärtat i Allison Pearsons osentimentala syn: “Låt oss sluta ursäkta jihadbrudarna!” Personer som drivs av ett sådant hat mot de västerländska länder där de har vuxit upp och i många fall är födda att de väljer att ansluta sig till ett förintelsekrig mot Väst förtjänar inget medlidande. De vill verkligen leva enligt värderingar som hör hemma i forntiden och attackera allt det de själva har dragit nytta av i Väst.

De går inte bara till sängs med jihadister. De går till sängs med en dödskult som har kostat miljoner människor livet under de 1 400 år som islam har tillämpat sin dödliga lära gentemot judar, homosexuella och andra “otrogna”, och de sätter en k-pist rakt i hjärtat på yttrandefriheten.

27 procent sympatiserar med attacken mot Charlie Hebdo

För dem som råkar ha glömt vilka värderingar som styr många muslimer, inte bara extremisterna, kom en opinionsundersökning som brittiska Radio 4 gjorde nyligen som en påminnelse – och en chock. Svaren visar att mer än en fjärdedel, 27 procent, av brittiska muslimer sympatiserar med motiven bakom attentatet mot satirtidningen Charlie Hebdo i Paris den 7 januari när två islamister sköt ihjäl tolv personer.

Det finns nästan tre miljoner muslimer i Storbritannien. Omkring 800 000 brittiska muslimer tycker alltså att det var okej att anställa blodbad på en grupp tecknare och journalister. 80 procent finner det djupt kränkande med bilder som föreställer profeten Muhammed. De anser inte att man över huvud taget får avbilda honom och accepterar det inte som en del av yttrandefriheten.

Var tionde, knappt 300 000 brittiska muslimer, säger rent ut att Charlie Hebdo förtjänade att bli attackerat. Trettioen procent vill att deras barn ska gå i en muslimsk skola, och 20 procent anser att “Västs liberala samhälle aldrig kan bli kompatibelt med islam”. Åtta procent känner muslimer som starkt sympatiserar med jihadister som krigar för IS och al-Qaida.

Vi ska uppmuntra jihadisterna att resa

Vi ska inte hindra jihadisterna från att leva i sin mörka forntid. De ska bara inte göra det i Europa. Vi ska tvärtom uppmuntra dem att resa till Syrien och Irak och sälla sig till sina likasinnade, så fort som möjligt, och ju fler desto bättre. Det vore en välgärning om Europa tömdes på dessa barbarer som aldrig har haft för avsikt att tillföra något av värde i de länder de av obegripliga skäl har valt att flytta till.

Däremot ska vi med alla medel hindra dem från att komma tillbaka. De kan stanna kvar i sina muslimska u-länder och njuta i fulla drag av sitt våldsbaserade kalifat utan mänskliga rättigheter. De har gjort ett val. De har förklarat krig mot oss som lever i västliga demokratier. De ska aldrig mer sätta sin fot i de länder som har gett dem allt och som de hatar så oresonligt.

Enklast att skjuta sig ett skott för pannan

Eftersom jihadister oavsett kön drivs av en stark dödslängtan, helst vill dö så fort som möjligt och inbillar sig att 72 jungfrur väntar på dem i paradiset om de dör som “martyrer”  (vad väntar de kvinnliga jihadisterna i paradiset?) vore den absolut enklaste och billigaste lösningen om de alla snarast sköt sig ett skott för pannan och lät bli att offra oskyldiga människor i sitt blodbesudlade vansinne.

“Vi älskar döden mer än ni älskar livet” sa en av al-Qaidas före detta mäktigaste ledare och jihadisternas ikon Anwar al-Awlaki (1971-2011) i en predikan.  (tidskod 9:00).

Han borde aldrig ha satt sin fot i Sverige

Syriern Mouhannad Droubi, 28, bosatt i Stockholmsområdet, är en av de jihadister som aldrig borde ha satt sin fot i Sverige. Dessvärre gjorde han det hösten 2013 och sökte asyl. Det gick som smort. Redan i december samma år fick han PUT, permanent uppehållstillstånd, i enlighet med det beslut som Mikael Ribbenvik fattat den 3 september om PUT till alla som påstår sig komma från Syrien.

Mouhannad Droubi är alltså en av de guldpojkar som Mikael Ribbenvik till varje pris velat ha hit – ett otroligt berikande tillskott för Sveriges framtid. Ett av de odjur som roar sig med att tortera, plåga, misshandla, våldta, förnedra och skära huvudet av människor i Allah’s namn. En film som Droubi själv lagt ut på Facebook där han misshandlar en fastbunden man som tillhörde den syriska regimen upptäcktes av en vän och blev hans fall.

“Allvarlig fara för allmän ordning och säkerhet”

På torsdagen dömdes han av Södertörns tingsrätt till fem års fängelse för folkrättsbrott och misshandel. Tingsrätten skriver i domen: ”

Det skulle däremot “kunna medföra allvarlig fara för allmän ordning och säkerhet om han tillåts att stanna här.”

Ändå avslår rätten åklagarnas yrkande på utvisning på livstid, trots att det “kan medföra allvarlig fara för allmän ordning och säkerhet om han tillåts att stanna här”. Om Mouhannad Droubi skickas tillbaka till Syrien skulle han nämligen riskera att få smaka på sin egen medicin och torteras eller avrättas. Svensk utlänningslag slår noga vakt om tryggheten för mördare, krigsförbrytare och terrorister som har lyckats ta sig in i landet.

Terrorister strömmar in i Sverige

Det är första gången en svensk domstol dömer någon för folkrättsbrott i Syrien. Tidigare har krigsförbrytare från Balkan och Rwanda dömts i Sverige.Men det är inte den sista gången någon döms för folkrättsbrott i Syrien. Det kommer att bli många fler. Terrorister och krigsförbrytare strömmar in i Sverige i aldrig tidigare skådad omfattning, med falska eller inga ID-handlingar.

Under förra året sökte 30 583 personer som sa sig komma från Syrien asyl i Sverige. Vilket är en garanti för att för att de får PUT och livstids försörjning och rätt att ta hit sina anhöriga, som också garanteras PUT och livstids försörjning på svenska skattebetalares bekostnad. Två tredjedelar av de asylsökande som sa sig komma från Syrien, 21 394, var män. Bland dem finns ett antal terrorister och krigsförbrytare som är okända för svenska myndigheter. 90 procent av dem visar inga ID-handlingar.

DN i imponerande manifestation av yrvakenhet

“Få rättigheter är absoluta. Men en av dem som i Sverige betraktas som helig är rätten till liv. Konsensus har rått kring principen att vi inte aktivt kan medverka till att människor avrättas” skriver Dagens Nyheter i en ledare. 

“Det är en viktig princip. Och det finns goda skäl att hålla fast vid den. Men för att kunna det måste vi också besvara frågan hur vi hanterar hitresta terrorister. Hur gör vi för att Sverige inte ska bli en fristad för krigsförbrytare? Och för att terrorn inte ska fortsätta att organiseras härifrån?” frågar sig tidningen i en imponerande manifestation av yrvakenhet.

“Hur gör vi för att Sverige inte ska bli en fristad för krigsförbrytare?” är en synnerligen sent påkommen fråga. Det handlar inte om “ska bli”. Sverige har tjänstgjort som fristad för krigsförbrytare i decennier. Jag påminner om rwandiern Stanislas Mbanenande som i juni 2013 dömdes till livstids fängelse av Stockholms tingsrätt för folkmord och grovt folkrättsbrott; mord, mordförsök, anstiftan till mord samt människorov i Rwanda 1994. Han hade lyckats hålla sig undan rättvisan i 17 år och fått både PUT och medborgarskap i Sverige.

Allah’s brudar och brudgummar mobiliserar

“De goda skälen” att hålla fast vid principen att skydda krigsförbrytare som har mördat tusentals människor (Stanislas Mbanenande anses ha avrättat omkring 50 000) och inte utvisa dem till rättssystemet i det land där de har begått sina brott – vilka är de? Egentligen?

Det pågår blodig och bestialisk jihad mot oskyldiga människor över hela världen, mot yttrandefrihet, religionsfrihet och alla existerande demokratiska fri- och rättigheter. Förövarna, Allah’s brudar och brudgummar, är självutnämnda bödlar som i islams namn mobiliserar för att döda oss. Europa är deras nya slagfält.

Islam har förklarat oss krig

asger_aamund“Propagandan fungerar. Vi vågar inte längre använda vår yttrandefrihet. Vi har köpt den ihåliga klichén att islam är fredens och kärlekens religion, och att den växande terrorn utförs av enstaka radikaliserade galningar som har bragts till förtvivlan på grund av utanförskap. Vi sitter som en flock pryglade apor och accepterar desperata trosbekännelser om att islam och terror inte har med varandra att göra.

Verkligheten ser annorlunda ut. De 4 000 som mördades den senaste månaden mördades alla i Allah’s namn. Muslimska terrorister är inte socialt utstötta utan i regel välutbildade som har haft alla möjligheter att leva som nyttiga samhällsmedborgare” skriver Asger Aamund, dansk VD och mångmiljonär, i Berlingske Tidene.

Islam har förklarat oss krig. I krig är det inte självklart ett rättssamhälles uppgift att skydda massmördare genom att förhindra att de ställs inför rättvisan i sina hemländer.

Mer att läsa:

Islams heliga madrasser. 

Av Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
25 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Ny söndagskrönika av Julia Caesar. ”Är du trött på att plugga? Drömmer du om att leva i ett varmt härligt klimat? Gillar du långa mörkhåriga främlingar som verkligen bryr sig om dig på det där mysiga, traditionella machoviset? Spännande möjligheter väntar på just dig”. Läs Julias krönika här. […]

brisslan
brisslan
7 years ago

Ju mera pro islamist en människa är desto råare och dummare är den “människan”. Alltså är svenskarna några otroligt dumma och hänsynslösa skurkar. Att de skulle ha varit några duktiga elever skall vi nog ta med en nypa salt. Vid tsunamin i Indonesien fanns det några kvinnliga studenter, som studerade geologi inom FNs regi. Efter tsunamin förklarade dessa “stjärnskott” att, orsaken var Allahs straff för folkets synd. De ansvariga ifrågasatte om det överhuvudtaget är någon mening med att, utbilda mussar. Jag vill placera dumsvenskar och mussar i samma division. De är lika galna båda grupperna, när det gäller storhetsvansinne, lika… Read more »

thojak
thojak
7 years ago

Utomordentligt bra (skrämmande!) skriv, Julia, tack för detta (oxo)!
Mona S. tycks ledas av terapin, att mata krokodilerna i hopp om att bli uppäten (dödad) sist. Skrämmande att en så maximalt inkompetent person (i allt hon gör) har/får upprätthålla/ den ‘position’ hon har. Men vad annat är att vänta från de KalleAnkaGäng som ‘regerat’ Sverige de senaste decennierna?

brisslan
brisslan
7 years ago
Reply to  thojak

Vad skall vi då säga om de väljarna? Har de huvudet på skaft eller har de det för att, sätta mössan på?

trackback

[…] av en händelse skriver också Julia Caesar om dessa IS-sympatiserande kvinnor i dagens suveräna krönika. Tänk att det finns de som ämnar manifestera mot Pegida. Vad är det de inte […]

Lenn
Lenn
7 years ago

Bra skrevet! For egen del har jeg ingen som helst sympati for disse “allahu’s broads and bitches”, og historier som disse bekræfter blot endnu en gang, at muslimer – ‘per se’ – har et iboende og ekstraordinært ondt gen i sig. Ja, det er sandt, at vi gerne vil af med dem så hurtigt som muligt, og de nordiske regeringer udviser topmålet af naivitet, når de vil fratage dem passet og tvinge dem til at blive i Danmark, Norge og Sverige. Var det ikke også det, der skete i Frankrig, hvor den ene af terroristerne ved angrebet på CH, netop… Read more »

Peter Zichau
Peter Zichau
7 years ago

Noget kunne tyde på muslimernes offerrolle er ved at være udspillet. Så mangler vi bare at få at vide, hvilke dele af koranen de moderate muslimer tror på. Og da 80 procent af den handler om hvordan man skal behandle de vantro, må vi vel antage de så kun kan stå inde for de sidste 20 procent. Eller hvad?
Under alle omstændigheder, burde man ikke have lov at slå sig ned i vores samfund, hvis ens bærende overbevisning går ud på at bekæmpe os..!

niklasr
niklasr
7 years ago

Kan skicka deras familjer till Syrien också så de kan ta hand om sina barn.

Conny Bergström
7 years ago

Tur att vi lever i ett kristet land i alla fall. Här finns inga terrorister.

tant45
tant45
7 years ago

“Vi skall inte hindra jihadisterna från att leva i sin mörka forntid, de ska bara inte göra det i Europa” Huvudet på spiken, alla som vill leva i kalifatet och drömmer om kalifatet, res och kom aldrig tillbaka. Desto fortare, desto bättre. De kan ju förverkliga sin dröm där, och lämna oss i fred, för jag måste säga att jag är urled. Islam har förklarat oss krig, och det innebär bara en sak: De som sympatiserar med dem, ska deporteras. Så att vi får lugn o ro, igen. Sedan kan de fortsätta sin kamp inom kalifatet, och så ska vi… Read more »

trackback

[…] Allahs brudar […]

invandrare1957
invandrare1957
7 years ago

Vi i Norden har inget ansvar för dom. Utan problemet är den arabiska våren som väst skulle lägga sig i. Sen är det livsfarligt att se ner på andra se dom som lägre stående och tycka synd om dom. Ju mer man tänker på det så har SD rätt man ska hjälpa dom hemma vid. Och acceptera att folk vill leva på ett visst sätt. Men om trettio år är det bara elände i världen. Det kommer aldrig att fungera att jänkarna styr hela världen. Ryssarna ska pressas dit med låga oljepriser och en väldig propaganda mot Putin. Reinfeldt sålde… Read more »

Olav 3
Olav 3
7 years ago
Reply to  invandrare1957

Om människan lär av historian är frågan. För att pröva besvara den måste man ställa fler mindre frågor. Jag är inte säker på at människan vet at hon alltid själv lever i historian. Siste generationerna, som går rundt och tror seg mer upplysta än tidligare fordi alle har gått i skola, vet inte varför vi bor i samhällen. Vi måste själva begripa varför ordningar vi ärver, velferdsstat, landegrenser, èn lag för alla etc är viktig att ta varu på, för vi kan lära bort det til generationerna efter. Jag tror at et visst kunnande om detta måste vara kvalitetssäkrad, närmast… Read more »

tant45
tant45
7 years ago
Reply to  Olav 3

Precis, ingenting ska tas för givet, därför gäller det att kämpa för det goda vi har. Det som inte gagnar oss kan lämnas bort, men samhällskunskapen borde röra alla områden. Vad är pengar?Fördelningspolitik? Hur byggs ett samhälle upp på arbete.
I de flesta kulturer strävar man uppåt, alltså att förbättra, och införa nya saker. Att uppnå mer balans och utveckling.Tänk idag vilken fantastisk tandvård vi har om man jämför 100 år sedan etc
Om krigen bryter ut blir det ett BRISTTILLSTÅND på allt, Mat, mediciner, vård och utbildning.
Det blir också en enorm mental stress och oro, osäkerhet och förstörelse.

Olav 3
Olav 3
7 years ago
Reply to  tant45

For å läre barnen om det goda samhälle, som jag själv hadde tur att få leva i (en stund), tegner jeg en rodbåt. Med namn som Danmark, Sverige, Norge..
Foran i båten sitter glada barn.
Midt i sitter glada vuxna och ror (derfor glädjen foran och bak i båten).
Bak sitter våra äldre och sjuka.

Viktig att påpeka att vi alle är med rodbåten medan vi lever våra liv, på alla tre platser.

Lenn
Lenn
7 years ago
Reply to  Olav 3

Det har du ret i. Menneskets kollektive hukommelse, når det gælder historien, er egentlig begrænset til én generations tid (30 år), højst to. Det ser man nu, hvor de sidste overlevende fra kz-lejrene i Tyskland er ved at være døde: antisemitismen blomstrer i hast, og mange – også vesterlændinge – stiller spørgsmål ved, om det nu også var sandt. Det er uhyggeligt og viser blot, at nye generationer intet lærer af historien. Derfor gentager historien sig igen og igen.

Harold_the_Barrel
Harold_the_Barrel
7 years ago

Undrar vilket Europeiskt land som först börjar ta itu med muslimerna och införa diverse förbud för finansiering m.m. Själv hoppas jag att inom en femårsperiod får se moskéer rivas eller stängas. Bästa hade varit om muslimerna var kvar i moskén och man helt enkelt låste portarna. De kan fungera som fängelser. I fängelse hamnar ju en muslim förr eller senare ändå. I Sverige tror jag det bli vanskligare. Här har vi enastående korkade och naiva politiker som sannolikt kommer att ge efter för orimliga muslimska krav såsom sharia i tron att ”då lugnar dem nog ner sig och inte mördar… Read more »

RNE
RNE
7 years ago

Du glömde Olof Palme som drog igång massinvandringen.

Conny Bergström
7 years ago
Reply to  RNE

Precis. Olof Palme och hans släkt är ytters ansvariga.

ord8LIV.wordpress.com
7 years ago

De kristne lederne er også ansvarlige. De har godkjent islam som en likeverdig tro, noe den absolutt ikke er. Islam er satans eget system til undertrykking, mord og krig:

http://spikerscorner.blogspot.no/2015/02/forskjellen-pa-muhammed-og-jesus.html
+

machiavelli
machiavelli
7 years ago

Man kan ikke gardere sig i mod idioter, længere er den ikke..

linovati
linovati
7 years ago

Det absolut mest förnedrande epitet för kvinnor som jag kan komma ihåg är “sexualtoalett”. Frågan är dessvärre om det inte faktiskt äger en viss relevans här. Enda trösten är att FI naturligtvis ryter till och på ett oerhört kraftfullt sätt fördömer detta! Eller?

Huginn
Huginn
7 years ago

Julia, tack för, som vanligt, en utmärkt krönika.

Kalla de här flickorna för vad de är: Fältmadrasser.

MVH, Arvid Falk

Cavatus
7 years ago

Tack, för ännu en fullträff till text! Ja, det är så otroligt att man tappar andan att dessa diktaturkramare vars mål är att störta västerlandets demokrati ska åtnjuta mänskliga rättigheter. För guds skull – det är krig som råder! Då är det krigslagar som ska tillämpas mot den krigande parten! Mona Sahlin är helt fel person att axla det här ansvaret. Hon förspiller bara tid när hon åker runt och med sitt Messiasleende på läpparna och med budskap om att ta hand om dessa vidriga hemresande människomonster. Man tar sig för pannan! Hon månar mer om dem än om säkerheten… Read more »

25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x