10
mar
Seneste opdatering: 11/3-15 kl. 0241
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Unga Klara i Stockholm leds numera av regissörerna Farnaz Arbabi och Gustaf Deinoff, den senare var en av regissörerna till förra säsongens ”Girls will make you blush”. Nu har Arbabi regisserat föreställningen ”X” som hade premiär i lördags och som tar avstamp i Sveriges rasistiska historia. Texter av regissören själv, dramatikern Dimen Abdulla.

Och det är ett väldigt ambitiöst projekt – bara programbladet är som en liten upplysanande bok i Sveriges rasistiska historia plus citat, definitioner och resonemang i den aktuella debatten, vilken väl fyller sin plats…. ”Var kommer du ifrån, egentligen?” över sig, eller när alla glåpord som kastas i vimlet blir till en kör av som stiger i volym eller när det liksom blir konstigt att vara för bra på svenska när man bara ska kunna säja ”anka”, eller när svenska soldater med grismasker stökar runt i fjärran land. “X” på Unga Klara

Hvis man holder sig til fakta, er Vestverdenen og især det protestantiske Nordeuropa ifølge PEW-Research, det mest tolerante område i hele verden hvad enten det drejer sig om seksualitet, hudfarve eller religion. Det falder på stengrund i det offentlige Sverige, der lever i en konstrueret virkelighed. Forestillingen består for to trejdedelesvedkommende af indvandrere, der altså underholder svenskerne med at kalde dem racister. Hvor nobelt og kunstnerisk af dem.

Hvor det er længe siden, vi kaldte hinanden ‘racister’ i Danmark, er det stadig almindelig omgangstone i Sverige. Det nærmer sig at jeg, der har gjort mig selv toneufølsom, skal klage over ‘tonen’.

Jeg blev for nylig af den “borgerlige” debattør Ivar Arpi kaldt “racist”, fordi jeg mindede ham om polit- og psykologiprofessorerne Richard Lynn og Tatu Vanhannens undersøgelser om intelligens i forskellige lande.

Rigtignok fortæller den forskning, at den gennemsnitlige somaliske begavelse på IQ 68, tangerer sinkestadiet i Nordeuropa eller i Japan, og den går virkelig ikke i Sverige, der netop baserer sin fremtid på somaliere og afghanere.

Heldigvis for Ivar Arpi kan han bare gå i teatret i Sverige for at blive bekræftet i, at han bor i et racistisk land. Han kan ikke gå i teatret noget andet sted, hvis han vil bevare sin sjælefred.

Forestillingen her er “enormt rost” i svenske medier, “strålande resencioner”, de unge kunstnere er så dygtige til at banke Svensson på plads. “Tænk, er jeg virkelig en kolonial racist?”

Mens Svensson tænker over det, forærer de hans land bort. Den svenske racisme er et fatamorgana, men det kan da ikke udelukkes at den ukontrollerede indstømning af udlændinge vil skabe “racister”, eller hvad vi nu skal kalde dem. Frihedskæmpere?

Den svenske, koloniale historie er iøvrigt vældig beskeden. Så meget desto mindre er shamingen af Svensson fra systembevarende, hjernedøde kunstnere.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Plogvelter180
Plogvelter180
7 years ago

Det er bare en måte å tolke forestillingen på. Det er kunstnerens måte å erklære Sverige krig på. Dette er klassisk islamisme i en morderne form. Man demoniserer de vantro (legg merke til gristetrynene!!!) for å deretter å kunne rettferdiggjøre sin “motstandskamp” (=jihad). Derfor er dette med andre ord ikke annet enn en krigserklæring pakket inn i en danseforestilling. Forestillingen viser hverken respekt, forsoning eller balanse, men rettferdiggjør et underliggende hatbudskap.

GustaWasa
GustaWasa
7 years ago

Som alla ändå vet med sig i sitt innersta så kommer det enbart att vara i detta stadie något år till på denna vår kontinent. Den socialistiska staten har tappat greppet om verkligheten och de tror likt Mona Sahlin tänkte att hon skulle bli nästa statsminister för Sverige. Men som vi ser för varje dag som går så kommer vi närmare och närmare en brytpunkt där respekten över personer som dessa på “teater scenen” samt även andra “teater scener” enbart har levt i en föreställningsvärld av att de är oersättliga i och med att de har en “stat full av… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
7 years ago

Det er en mageløs frækhed, for så beskeden er Sveriges kolonihistorie ( uden for Europa )
– og hverken Sverige eller Danmark har i øvrigt nogensinde haft nogle kolonier i noget
muslimsk land, som mange muslimer åbenbart går rundt og tror og indbilder hinanden.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Svenska_kolonier

Men at fremstille de hvide svenskere med grisemasker, det er altså åbenbart ikke racisme?

watch?v=bjemAZujqV8

på *YouTube*

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago

Det er Carl Nielsen år.
http://www.carlnielsen.org/
https://www.youtube.com/watch?v=oerjskq5t-s
youtube.com/watch?v=GSB6chtk92k

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x