21
apr
Seneste opdatering: 21/4-15 kl. 1523
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

via Jussi Halla-aho: “Finland Has Repeated Sweden’s Mistakes”, Finlands blivande statsminister till svensk journalist: “This is Finland”

»Är Europa redan förlorat?«

I Middelhavet udspiller sig nu Jean Raspail’s fyrre år gamle dystopi. Det er ikke noget med “lige i øjeblikket er trykket hårdt,” som visse amatørpolitikere som den grædefærdige Margrethe Auken giver udtryk for. Hvis hun havde holdt sig til præsteriet, havde hun gjort alle en stor tjeneste. Det er ouverturen til noget meget, meget større. Middelhavet er spørgsmålet om, hvorvidt Europa vil leve eller dø.

Vil Europa overleve Mellemøstens religiøse vanvid og de ekploderende afrikanske folkemasser?  Svaret er nærmest, at det ved vi ikke endnu. Ser man på, hvad EU foretager sig og hører de venstrepolitikere, jeg refererede i går, er svaret “nej.” De vil opløse Europa for deres efterkommere, som Romerriget gik under.

Vi ved ikke, om Europa er fortabt, men vi nærmer os den dag, hvor vi kan besvare  spørgsmålet om , hvorvidt Sverige er fortabt. Det er ganske ufatteligt, men også psykologisk fascinerende,  at svenskerne efter 40 år stadig massivt stemmer for partier, der formøbler deres land og deres fremtid. “Stockholmsyndromet” kunne vel ikke have heddet noget andet.

Vi har et vindue på et årti eller maksimalt to. En kommende dansk valgkamp bør handle om dette, men man ved aldrig hvor poppede TV-journalister kan dreje den hen. Lars Bern er bedre inde i dette skæbnespørgsmål end de fleste politikere:

EU:s politiker står totalt handfallna inför anstormningen och vågar inte fatta nödvändiga beslut för att stoppa den flod av människor som EU:s länder inte har en chans att klara av. Mest handfallna är de svenska politikerna. Det är trivialt för den som är räknekunnig att räkna ut, att stabiliteten och den ekonomiska tryggheten inom EU kommer att haverera inom något decennium, om man inte lyckas hitta ett effektivt sätt att hantera flyktingströmmen.

Med tanke på den politiska beröringsskräck som EU:s politiska elit uppvisar kan vi inte räkna med några effektiva åtgärder innan det är för sent. Man har inte ens hittat ett fungerande sätt att assimilera de 50 miljoner i huvudsak invandrade muslimer som redan finns inom EU. Europas sekulära lagstiftning är på reträtt, för att politikerna inte längre vågar försvara lagar om tolerans, jämlikhet och jämställdhet. Vi ser dagligen exempel på hur man ger efter för krav på hänsyn till medeltida trosföreställningar och vidskepligheter.

Sannolikheten är väldigt stor att EU-fientliga politiska partier som kräver hårdhänta åtgärder för att stänga gränserna kommer att växa sig ännu starkare än de redan är. Troligen kommer vi det kommande decenniet att få se sådana partier ta över regeringsmakten i en rad länder. Är Europa redan förlorat? av Lars Bern

Nordeuropeerne må forstå at mennesketrafikken berører dem mer enn italienerne, Uhrskov: Bådflygtninge og skrupelløse politikere, Jalving: De skabte en nation – vi afvikler den og ‘If you want to stop migrants crossing the Mediterranean, don’t let asylum seekers set foot on land’

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Armadillo
Armadillo
6 years ago

Europa är inte förlorad ännu, det även vi med stormsteg närmar oss en brytpunkt var antagligen EU får agera eller sönderfalla.

Hur och när detta kommer hända skal jag inte sia om, jag vill enbart säga att den nuvarande utvecklingen kommer inte att varken hålla eller bli accepterad bland Europas invånare.

Förövrigt anser jag Lars Bern för en klart lysande stjärna i det svenska mediemörker och kan bara rekommendera envar att läsa hans blogg varje dag.

http://antropocene.se/

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x