18
maj
Seneste opdatering: 18/5-15 kl. 1747
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Samtalen kommer vidt omkring trods den alt for korte video. Jeg hæftede mig bla. ved spørgsmålet: “Hvad er tegnene på en kultur i forfald?” Dalrymple svarer: “The simplest problems become unsolvable.” Man ser det i hele Europa, men særlig tydeligt i lakmusprøven Sverige.

Selv mindre svenske byer er oversvømmet af zigøjnertiggere nu, der er en stor opinion i befolkningen imod dem, men politikerne har brugt flere år på at knævre om det uden at beslutte noget som helst. Danmark er mindre depraveret på dette område. Efter nogle år, beslutter politiet at aktivere et 300 år gammelt forbud mod at tigge, der havde ligget upåagtet hen længe, og i løbet af kort tid er zigøjnerne stort set forduftet fra millionbyen København. Stort set. Svenske politikere akkumulerer små og store problemer i et hidtil uset omfang, og selv de mindste kan/vil de ikke løse. Efter hver ny regering, er alt bare værre.

Den pensionerede psykiater Theodore Dalrymple, er en skribenttype, vi næsten ikke har i Norden. En konservativ samfundskritiker med en enorm ballast af klassisk litteratur, og et af mine livs større øjeblikke var afgjort at spise frokost med ham på Restaurant Sankt Annæ over for den svenske ambassade. Et par Ålborg Akvavit, så kan man godt tale med folk, der er betydeligt klogere end én selv.

Det svenske ikke-volds forsvar

Jeg faldt tilfældigt over Svenska Freds video, som hele verden synes at betragte som en vældig sjov vits. “Send homoseksuelle signaler til russiske ubåde, så bliver ‘homofoberne’ væk. Hele verden kan ikke se, at den også er alvorligt ment. Hvis man vil læse noget virkelig vanvittigt, skal man læse Miljøpartiets program om f.eks. fri indvandring. Jeg gør det med visse store mellemrum, for at minde mig selv om, at jeg lever i en gal verden, og at det er en sikkerhedsrisiko at glemme det. I anledning af denne video læste jeg så deres meninger om forsvaret, af hvilket der jo endnu er en tiendedel tilbage af hvad der var i 1988.

Miljøpartiet sætter “menneskelig sikkerhed frem for territoriel,” hvad det så end betyder. De mener, at “mænds vold mod kvinder er et sikkerhedsproblem, og at flere kvinder skal deltage i freds- og forsoningsarbejde.” De mener at “Ingen nation kan hota sig till säkerhet eller kriga sig till fred” og at “många av världens konflikter växer ur fattigdom, brist på demokrati och mänskliga rättigheter samt ur kamp om begränsade naturresurser. Några av de hot som har ökat och tillkommit är klimathot, vatten- och energibrist, terrorism och hot mot IT- och andra kommunikationssystem.” Ikke f.eks. at magttomrum som Sverige vitterlig er en invitation til krig, og man f.eks. i WW2 virkelige krigede sig til fred, undtagen i Sverige, altså.

Dette parti stemmer 41 procent af svenske journalister på, hvilket gør det meget nemmere at forstå, hvorfor svenske medier ser ud som de gør og har måttet suppleres med store blogs. Glistrup ville erstatte det danske forsvar med en telefonsvarer. Miljøpartiet kunne godt have haft denne video i deres program: Bomb russerne med kærlighed og bøssesex. Disse mennesker skal forrstille at tage kampen om med indtil videre 620.000 muslimer i Sverige så sandt som islam betyder evig strid for muslimer som ikke-muslimer.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Prøv at nærlyt hendes kulsorte tale også her, hvor hun svarer Kent Ekeroth. Theodore Dalrymple sagde forleden: “Et tegn på en kultur i forfald er, at selv de simpleste problemer ikke kan løses.” […]

machiavelli
machiavelli
7 years ago

Europa er snart en kultur i forfald.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x