19
maj
Seneste opdatering: 19/5-15 kl. 1745
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det er ikke mange steder, sådan noget bliver annonceret som glædelig landvinding. Evnen til at ignorere tragedier eller præsentere dem som lykkepiller, er næsten overmenneskelig. “Det er fremtiden,” siger den driftige mand. Unægtelig! Det er det tredje de seneneste par år, men jeg kan have overset nogle. Mikael bygger ett eget inhägnat samhälle. Den næste historie serveres også med slet skjult jubel, men også med politisk fedtspilleri fra journalistikkens rygmarv. Sydsvenskans rubrik er “Ålders-tsunami” fram till 2060″, men det er slet ikke artiklens hovedpointe. Det er at:

Sverige – 13 millioner og fortsatt counting

Av HANS RUSTAD

Sverige øker med 150.000 i året og passerer 10 mill neste år. I 2060 er tallet 13 millioner. Er det noen som tror det kan gå bra? Trolig er anslagene til svensk statistisk sentralbyrå for lave, hvis man ser på forutsetningene.

Att befolkningen förväntas öka så kraftigt de närmaste åren beror enligt SCB främst på invandring, framför allt från Syrien. På längre sikt spås en befolkningsökning på cirka 50 000 personer per år.

Fram till 2045 beror ökningen till största delen på att fler människor invandrar än utvandrar. Efter det årtalet hänger de stigande siffrorna mer på att fler svenskar föds än dör.

Hvorfor skulle tallet på “økning” synke fra dagens 150.000 til 50.000? Da må politikken legges om, og hittil er det ingenting som tyder på det. Med utviklingen ute i verden vil tilstrømmingen heller øke. Bare familiegjenforeninger vil løpe og gå i mange år og innebære flere titusen nye “svensker”. Er det sannsynlig at Sverige vil si opp de internasjonale avtalene som garanterer gjenforening?

Sverige skaper seg the perfect storm. Hvordan blir det å være gammel i et Sverige som bokstavelig talt revner? Hvor skal pengene komme fra? Hva med pensjonene? Helsetjenester? Det blir umulige valg for politikerne og risikoen for at de velger bort de gamle er stor.

Förra året var medellivslängden 84 år för kvinnor och 80 år för män. 2060 förväntas den bli 89 respektive 87 år. Förra året fanns det 499 000 svenskar som var äldre än 80 år. 2060 väntas siffran stiga till 1,2 miljoner.

Av de flickor som föds 2015 beräknas hälften leva till minst 94 års ålder. För pojkar förväntas motsvarande ålder bli 92 år.

Storyen i sydsvenskan tilsier et mye større oppslag enn det tørre lakoniske som presenteres: Antall barnfødsler ventes også stige, det blir flere kvinner i fruktbar alder.

Kvinnor förväntas i snitt få ungefär lika många barn i framtiden som idag. Däremot antas det finnas fler kvinnor i barnafödande åldrar vilket gör att det varje år under prognosperioden beräknas födas fler barn jämfört med idag.

Er det fortsatt troverdig å mene at Sveriges vekst vil synke til 50.000 per år?

13 mill nås sannsynligvis langt tidligere enn 2060.

“Ålders-tsunami” fram till 2060

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
John Hansen
John Hansen
6 years ago

Tsykland skal innføre grensekontroller i forbindelse med G7-toppmøtet, så de bryr seg om politikernes sikkerhet, vanlige folk er det ikke så nøye med. Visstnok fra 26 mai til 17 juni.
http://www.salto.bz/article/19052015/kein-weiterkommen

Armadillo
Armadillo
6 years ago

Tja vad skal man sige?
Gated community må jo være et tegn på noget ikke fungerer i samfundet.
Er det en fremgang eller et skridt tilbage mod de tider hvor mennesker levede bagom murer for at ha tryghed?

Nicke99
Nicke99
6 years ago

Nej, inte bara Sverige, men vi verkar ha blivit en testbana för Kreml och dess avantgarde. Det som sker här tenderar att kopieras i resten av Väst med viss fördröjning, men det finns kanske ett litet hopp om ett begynnande uppvaknande:

http://blog.svd.se/sakerhetsradet/2015/05/19/pa-vakt-mot-ny-dezinformatsia-i-andra-kalla-kriget/

“Visst verkar väst överraskat över att Kreml har fortsatt spion- och propagandaverksamheten från Sovjettiden, så det är utmärkt om man på detta sätt kan bidra till att höja medvetandegraden hos befolkningen om att ett krig pågår i Sverige mot Sverige och att allmänheten är ett av målen för riktade insatser.”

Lenn
Lenn
6 years ago

Man kan næsten ikke udholde at høre om Sverige længere… Jeg ønsker mer’ og mer’, at vi aldrig havde fået en bro fra Danmark over til verdens største asylcenter, Sverige!! Gid det kunne gøres om, det med broen, og gid vi indførte paskontrol og visumregler for alle, der kommer over fra Sverige.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x