23
maj
Seneste opdatering: 24/5-15 kl. 2336
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

siger en svensk ven jeg har. “I årtier har de skulle være mere multikulturelle end alle andre, men hvis en stærk leder fortæller dem noget andet, så vil de forfølge det mere fanatisk end alle andre.” Her forstår han fascisme som tilbedelsen af en stærk, autoritær, koperativ statsmagt med en næsten religiøs fremtidstro og en “pragmatisk antisemitisme.”Og det er her det svenske, mildt sagt totalitære Miljøparti kommer ind i billedet med deres seneste forslag:

Rebecca Uvell, med sin sida Uvell Kommunikation, har gjort ett styvt jobb med att gå igenom motionerna inför Miljöpartiets förestående kongress den 12-14 juni. Antalet godbitar i motionsfloran är många så jag lyfter bara fram två som kan sägas vara representativa och symptomatiska för helheten. För i vilken riktning som Miljöpartiet kommer att utvecklas. Motionerna 8.4, ”Förbättrad asylpolitik” samt 9.13 ”Nöjesflyget måste göras tråkigare”.

I 8.4, som stöds av Grön Ungdom, argumenteras för att bevisbördan vid asylprövning skiftas från den enskilde till Migrationsverket. Det är Migrationsverket som har att bevisa att den enskilde INTE har asylskäl istället för tvärtom. Det räcker med andra ord med att säga.

”Jag kräver asyl” och på alla frågor från Migrationsverket räcker det med att svara ”Bevisa om ni kan”. Ni anar nog vart det kommer ta oss

Den andra motionen, 9.13, kommer vi se en förändring vid säkerhetskontrollerna på flygplatserna. Där kommer varje resenär få svara på frågor om hur flygtrafiken påverkar klimatet. Svarar resenären fel skall denna tas åt sidan för en genomgång av ”uniformerad klimatinformatör”. Är Miljöpartiet på riktigt?

Se flere forslag her.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
FelixKrull
FelixKrull
6 years ago

…fascisme som tilbedelsen af en stærk, autoritær, kooperativ statsmagt.

Korporativ.

Arbeideren
Arbeideren
6 years ago

“Svenskere er naturlige fascister” I ordets rette betydning, så absolutt. Den erkjennelsen kom til meg etter å ha vanket en stund i et miljø med svenske kunstnere og musikere. På utsiden ga de inntrykk av å være unike og individualistiske individer men når man kommer under huden på dem så ser man at de, alle som en, har de nøyaktig samme meningene. Disse svenskene var virkelig sjokkert over at noen hadde andre synspunkter enn dem og skulle på død og liv bli enige med meg. Akkurat som om full enighet er noe som man bør strebe etter. Der jeg kommer… Read more »

Bossebuss
Bossebuss
6 years ago

Det är bara i “Rättsstaten Sverige” som omvänd bevisbörda allt mer används. Ingen annan rättsstat i världen gör något liknande. Ska de vara konsekvent ska denna omvända bevisbördan även gälla vid alla brottmål. Ni kan ju se hur en grov brottsling kommer att mysa i domstolen. Denne behöver ju då ingen försvarsadvokat – utan all bevisning ligger på åklagaren. Så mycket billigare det blir för statskassan! Men när det gäller sökande av syl så vill mp göra Migrationsverkets handläggare likt åklagare, som måste bevisa att den asylsökande endera ljuger och det lär ju vara så gott som omöjligt, för handläggarna… Read more »

Polka Charlie
Polka Charlie
6 years ago

Omvendt bevisbyrde i asylsager, det virker meget ‘svensk’… Kan faktisk ikke forestille mig noget mere uhensigtsmæssigt og sindsygt!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x