25
maj
Seneste opdatering: 25/5-15 kl. 1540
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

Indspilning i fuld skærm 24-05-2015 232243

NRK har dækket Sverige betydeligt tættere end DR i Danmark. Danske aviser har gennem årene været gode til baggrundsstof om Sverige, men DR holder sig på pop-planet enkelte Deadline udsendelser undtaget. Norge har med sin 1.500 km lange, ubevogtede grænse til Sverige et langt større incitament til at følge, hvor hårdt det knager i furerne i Sverige. Der er mange ting, der kan ende galt og spørgsmålet er mest, hvad der først brænder sammen.

Sverige låner penge til masseindvandringen i det håb, at den en dag bliver lønsom. Det er ønsketænkning i sværvægtsklassen. Det ulmer i ghettoer og flygtningecentre, hvor hundredetusindvis lever et ørkesløst liv i passivitet. Den svenske skole, er i en håbløs forfatning. Boligmanglen er mere og mere desperat. Sygehusvæsnet er presset i bund. En ret almindelig kræftoperation, der i København har 50 dages ventetid, har i Sverige fra 140 til 300 dages ventetid. Endelig er den parlamentariske situation uhyre skrøbelig og den oprindelige svenskere kan gøre oprør mod politikerne, selvom man næppe tror det lige nu.

Sverige er placeret i krydsild fra mange sider, hvilken side der skyder først, vil bero på tilfældet. Svenske politikere taler uafbrudt om “att ta ansvar”, men det er lige præcis hvad ingen af dem gør. Alle virker bange for at styre og lede, derfor virker Sverige som et skib der driver viljesløst. Politikere der har været så aningsløse at sætte landet i disse situationer, vil helt sikkert være uegnede til at krisestyre det, når det går galt. Det dag kommer selve demokratiet på spil.

I NRK’s reportage fra Södertälje, bor tre store familier i en toværelseslejlighed. Borgmester Boel Godner slår opgivende ud med armene, som om det var en helt anden person, der ledede byen. Nogle syrere foretrækker simpelthen at tage hjem hvor de kom fra. Alle autoriteter og voksne synes at være rejst på en meget lang ferie i Euro Disney i Marnedalen, et sted jeg kun har passeret på motorvejen med en vis gysen. Igår kunne man se et impotent politi beskytte stenkastere i Tensta mod at lide den tort at blive fotograferet af pressen – helt legalt at fotografere, naturligvis. Alle er på vild flugt til Anders And – Kalle Anka, altså. De voksne er ude og lege. NRK’s reportage er sigende, se den her: Store problemer med egenbosetting av flyktninger.

Indspilning i fuld skærm 24-05-2015 231546

Indspilning i fuld skærm 24-05-2015 231641

Indspilning i fuld skærm 24-05-2015 232232

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Armadillo
Armadillo
6 years ago

*Hvor skal folk sove*?
De skal sove hjemme i deres egne lande og så er den ikke længere!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x