27
maj
Seneste opdatering: 27/5-15 kl. 0737
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

I Sverige bor det langt flere syriske flyktninger enn i Norge. Her har man undersøkt hvorfor det er så få flyktninger som kommer i arbeid og betaler skatt, forteller Tino Sanandaji. Han er doktor i økonomi, jobber ved Handelshøgskolan i Stockholm – og kommer selv fra en flyktningfamilie.

Sanandaji trekker også frem et annet tall han mener er interessant. Dette gjelder familiemedlemmer til flyktninger – som regel kvinner. Da har halvparten av dem aldri jobbet i sitt hjemland. De kommer fra kulturer der kvinnene verken utdanner seg eller jobber. Hvilken sjanse har en slik 40 år gammel kvinne på arbeidsmarkedet?, spør økonomieksperten.

Han er helt klar på at Norge kan bruke pengene bedre enn å ta imot 10.000 overføringsflyktninger fra Syria. Jeg synes ikke dette er en riktig anvendelse av deres penger. For den kostnaden som dere bruker på å ta imot 10.000 syrere, kan dere kanskje redde én million syrere. Og da er det faktisk umoralsk mot den millionen mennesker som ikke får hjelp, sier Sanandaji. Beregninger: Syria-flyktninger koster 20 milliarder kroner over ti år

Mona Walters speech in Copenhagen May 25 2015

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Åhlin
Lars Åhlin
6 years ago

Det är en himmelsvid skillnad mellan vad som är möjligt i norska kontra svenska media. Hur skall det gå för oss svenskar?

cello
cello
6 years ago

..og selv dette er konservative anslag. Finansavisen tidligere i vår (ikke på nett, sitert via rights.no): “Når én ikke-vestlig innvandrer kommer, påtar den norske stat seg en fremtidig netto kostnadsforpliktelse på 4,4 millioner 2014-kroner, basert på SSBs grunnlagstall. 44 milliarder kroner er dermed vårt første anslag på hva 10.000 syriske flyktninger vil koste over tid. Støre glemte dermed over 40 milliarder når han snakket til VG, men selv dette tallet er trolig for lavt.” Et mer sannsynlig tall er 70 milliarder, mener Finansavisen, og for de pengene kunne man ha hjulpet over 1,8 millioner mennesker. Det er omtrent alle som… Read more »

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
6 years ago

I Danmark siger Rockwool-rapporten, at 5.000 fra 3.verden koster 2.1 mia. kr. i livsforløb.

Armadillo
Armadillo
6 years ago

Sen kan man jo fundera över vad +150000 årligen från tredje världen koster Sverige.
Lätt att bli mörkrädd.

John Hansen
John Hansen
6 years ago

Det er lysende journalistikk, spørsmålet er hvorfor en slik reportasje kommer nå og ikke for flere uker siden. Man har debattert 10 000 syrere i ukesvis, egenlig må man jo le av galskapen, men det er tenkisk sett flertall på stortinget, en slags norska decemberkuppen.
Og grunnen til at den kommer nå er antagelig at regjeringen snekrer revidert nasjonalbudsjett, der midler til NRK også inngår. Så det er ca 1 gang i året de føler behov for å drive journalisitkk.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x