1
jun
Seneste opdatering: 1/6-15 kl. 1530
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Indspilning i fuld skærm 01-06-2015 060001Indspilning i fuld skærm 01-06-2015 055929

September 2010 Rösta nej till hatet og maj 2015: I Sverige är vi rädda för sanningssägare. Der foregår markante og interessante bevægelser i svensk journalistik og politik. I politikken er det mest i underskoven og baglandet, men i journalistikken er noget nyt ved at finde sin bane så småt.

Expressens lederskribent Anna Dahlberg har skrevet interessante ledere i et par års tid, nærmest synkront med Sverigedemokraternes øgning i opinionsundersøgelserne. Hun, Ann-Charlotte Marteus og flere andre er ikke til at kende igen. Selv betonsossen Lena Mellin opfører en politisk tåspidstango, der indeholder momenter af indsigt, om det nu er tilsigtet eller ej. I 2010 skrev Dahlberg disse ur-svenske klicheer, som hun ville blive til grin over nu kun fem år senere:

Den som lägger sin röst på Sverigedemokraterna röstar därför på en människosyn som gör skillnad på människor och människor. Han eller hon röstar också på ett parti utan lösningar på de problem man pekar ut.

Livet blir också tuffare för Sveriges äldre, som SD säger sig måna om. Utan invandrare skulle stora delar av vården och äldreomsorgen stanna. Och värre blir det i framtiden. Sveriges demografi innebär nämligen att allt färre yrkesaktiva ska försörja alltfler pensionärer. Utan ett inflöde av arbetskraft utifrån kommer inte det gapet att kunna slutas.

Sverige skulle bli fattigare – en avkrok i norra Europa som skrumpnar både intellektuellt och fysiskt. Tyvärr har det perspektivet helt kommit bort i debatten om SD. De etablerade partierna har hamnat på defensiven och börjat acceptera bilden av invandringen som ett problem när den i själva verket är en livlina.

Jeg skal ikke motivgranske, men jeg vil nok påstå at Anna Dahlberg er så velorienteret og velbegavet, at hun kunne have skrevet lige så interessante ledere i år 2000, hvor hun var 31 år gammel. Noget har forhindret hende, som ikke har forhindret den brilliante, næsten jævnaldrende Marika Formgren. Hvad end grunden er, så hellere ankomme for sent til virkeligheden end slet ikke at ankomme. Hvad Dahlberg skriver i dag, skrev jeg omtrent i år 2000, men jeg er “främlingsfientlig”, det er hele forskellen, og så gør jeg det for det meste gratis. Det er finere, når man får 700.000 om året for at skrive åbenbart nonsens, indser jeg. Så er der også råd til at tage fejl.

Dahlberg-syndromerne vil få et ridderkors af kongen og komme i Den Blå bog, hvis der findes sådan en i Sverige, men alle der var for tidligt ude, vil være misliebige til de stiller træskoene. “Stå aldrig til søs, lad de andre stå.” “Science advances one funeral at a time,” sagde Max Planck. Det kan også siges om politiske doktriner, og den sidste følgagtige idiot er desværre ikke død endnu.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Det var omtrent hvad jeg sagde til mig selv for 13 år siden, da jeg pakkede sammen og forlod landet. Jeg ville ikke bo i et land, hvor jeg ikke kunne skrive i aviserne, så man kan sige, at svensk temmelig brutal censur af samfundsdebatten, startede denne blog i 2004. Når jeg siger ‘censur’, er det ikke en vidtløftig talemåde. Det er selvoplevet og gennem nære venner. Politik afrettede journalister havde i 2001 den politiske magt, og de er gudskelov nu i færd med at miste den. Deres indbyrdes positionering i dag, har kun underholdningens værdi jvf. Anna Dahlberg-syndromet.… Read more »

trackback

[…] 5 til max ti år vil blive draget til ansvar. Måske vil det ikke engang være nok at have gjort en Anna Dahlberg nu. Vil du redde ditt smarte image? Bytt politisk side […]

trackback

[…] I Sverige er de nået længere. De smarteste af de hovdansvarlige er begyndt at distancere sig fra sig selv. Tidligere finansminister Anders Borg, der altid har gået for at være mere begavet end sin chef Reinfeldt, vasker klogeligt hænder Anders Borg ångrar migrationsuppgörelsen. Senest har vi fra tre politikere og en embedsmand hørt (hvad jeg kalder Anna Dahlberg-syndromet) […]

trackback

[…] siden efteråret 2015 i korpset af politiske røvslikkere, det såkaldte Anna Dahlberg-syndromet. Indvandreres chikane af svenske kvinder foregår hver dag i hele landet. Aagård er en lystløgner, […]

hylle4ev
hylle4ev
6 years ago

Läste längre ner i kommentarerna om hur ”bra” Anna Dahlberg är. Så Bonniérs och Mattson har vänt på en femöring? Tror folk på fullt allvar att dessa tyckare/journalister får göra som de vill och propagera fritt hos arbetsgivare som kanske spenderar en miljon eller mer på deras lön? Så nu helt plötsligt har Bonniers och Mattson endast svenska folkets bästa för ögonen? Anna Dahlberg 2010: Sverige skulle bli fattigare – en avkrok i norra Europa som skrumpnar både intellektuellt och fysiskt. Tyvärr har det perspektivet helt kommit bort i debatten om SD. De etablerade partierna har hamnat på defensiven och… Read more »

trackback

[…] Aftonbladet lever på lånt  tid. Dagens Nyheter lever på lånt tid. Kun Expressen forsøger at købe sig en bid af […]

trackback

[…] er der kun journalister som Anders Lindberg. Nogle af de mere tænksomme journalister, er ramt af Anna Dahlberg-syndromet. Det kan kort beskrives som yngre personers ønske om at overleve, uden at stå for eftertiden som […]

trackback

[…] Källa: snaphanen.dk […]

Nicke99
Nicke99
7 years ago

Det är ju möjligt att någon eller några av alla de som har varit delaktiga i Operatsiya Multykultura bara har varit nyttiga idioter och har fått kalla fötter nu, när de har börjat förstå vad de har medverkat till: http://www.svd.se/sapotillslag-mot-terrorrekryterare/om/sverige Andra kommer tvärtom att lägga in en lägre växel för att accelerera: http://gudmundson.blogspot.se/2015/05/svenska-umm-anas-make-dod-i-syrien.html http://www.adlibris.com/se/bok/nar-paradiset-nalkas-16-ar-med-militanta-islamister-9789113059136 I den här miljön är Edward Snowden och Glenn Greenwald hjältar. Gäller också det omvända? https://twitter.com/annasundb Vi ser här hur alla trådar är på väg att samlas, punkterna förbinds och hela bilden framträder tydligt: Operatsiya Multykultura grundlades redan på tidigt -70-tal, om inte på 60-talet. Operationen… Read more »

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x