7
jun
Seneste opdatering: 7/6-15 kl. 1642
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!

140 kommentarer, 700 delinger. Den burde stå i en svensk avis, men med det antal læsere, den har fået, er det i grunden ligegyldigt, hvor den står. Wachtmeister skriver på Facebook:

All makt utgår från folket. Sveriges Riksdag är den lagstiftande församlingen, vars ledamöter väljs i öppna demokratiska val. Riksdagen utser en regeringschef som i sin tur utser sin regering. Regeringen har den verkställande makten, vars intentioner och genomgripande åtgärder måste godkännas av Riksdagen. Så ungefär är det tänkt. De personer som innehar befattningar i vårt demokratiska system ska föregå med gott exempel, utan minsta tvekan följa grundlagen, Riksdagsordningen och Regeringsformen.

Allt detta är som det ska vara i en levande parlamentarisk demokrati, men hur ser det ut i verkligheten?

* Patetiska deklarationer från diverse håll om att Sverige är en humanitär stormakt. Men man blir inte stor därför att man har storhetsvansinne!

* Slarviga utrop i ödesmättade frågor av ekonomiskt helt obildade politiker att ”det har vi råd med!” Och plats, ni minns!

* Förvirrade utrop av statsministrar, som ser slutet nalkas att ”Nu ska ni öppna era hjärtan!”

* Samme statsminister mitt under sin yrkesutövning lärde landets alla skolbarn att de ska fortsätta att mobba dem som de tycker är avvikande. ”Ta inte i dem med tång”, sa Cirkusdirektören från Täby. Häpp!!

* En finansminister som kliade sig på örat medan han systematiskt stal från försvaret för att i stället genomföra sådant som han strax efter en valförlust skulle berätta att han inte ville göra!

* En ny och ytterst ovan statsminister som har uppenbara problem med att förstå vad han själv menar.

* En vice statsminister som slagit alla tidigare lågvattenrekord. Som representant för ett parti som kom till makten med hjälp av sjuka sälar, tycks hon ha drabbats av politisk dykarsjuka. Syrsättningen fungerar inte, vilket ska förklara att andra ska uppfatta att hon egentligen inte uppfattar vad hon själv säger.

* Sju partier som framträder tillsammans för att förklara att de driver olika politik och kommer överens om att driva sina motståndares politik.

* Ett härligt möte, som benämner den överenskommelse som de inte var överens om för DÖ. Klarsynen kanske fanns där bakom deras stela leenden och strakbenta framträdande: Sverige höll på att dö. Och det skulle de hjälpa till med. Eller?!

* En mediakår eller snarare mediakör som upplyfter sina hjärtan och utnämner sig själva till den granskande statsmakten utan att granska statsmakten. Utklädd till journalist är det lätt för en miljöpartist att föra sin talan. Och den övervintrade vänstern fortsätter att hålla till vänster. Vad annars. Detta lärde sig ju alla under Journalisthögskolans glada dagar!

* En f.d. utrikesminister som hade förväxlat Europa med Halland och med framgång lyckades ge EU nya friska problem i stället för de gamla som de inte heller lyckats lösa. Rumäner och bulgarer hade fortfarande varit rumäner och bulgarer om det inte varit för denne pådrivande Twitterdiplomat. Hoppsan! Huvudstaden fylldes av tiggare på grund av den konsekvensanalys som EU aldrig gjorde. ”Ville dom hit till våra permanenta uppehållstillstånd, trots att de kunnat stanna hemma och göra ingenting. Det hade jag ingen aaaaning om!!” Nästa Twittertips: ”Rumäniens sak är vår. Själv bor jag i praktiken inte längre i Sverige, så då kan ju de göra det i stället. Dock inte i Halland!”

* En ny utrikesminister blir rikets stämma i världen. En värld som kliar sig i huvet och undrar vad hon menar. Allvar kan det väl inte vara?! Kul grepp med feministisk utrikespolitik. Liksom att

statsministern erbjöd krigets Ukraina en lektion i genusperspektivism!

* Kongress efter kongress i det ena partiet efter det andra utan att någon på allvar talar om elefanten i rummet. Invandring vaddå?! Det är väl inget att diskutera? Huvudsaken är att vi inte samarbetar med det parti som ensamt vann senaste valet och som fått rätt i varenda fråga som det lyft fram. Tekniken är etablerad: ”Först ignorerar man dem, sen förlöjligar man dem, sen bekämpar men dem och …. sen vinner de!!” Usch så besvärligt! Vi måste hitta på fler sätt att spela bort väljarnas åsikter. Det där med rasist går inte så bra längre. Och fascism – denna av italienska fackföreningar skapade rörelse – handlar om att överheten struntar i vad medborgarna tycker och säger. Riksdagen är alltså proppfull med fascister! Statsministern kan därför trösta sig med att han inte är ensam. Och har han svårt med gränsdragningen kan han ju fråga vice statministern. Om han har tid att lyssna på svaret!

* Så här kan man fortsätta men till slut blir den uppenbara frågan: VAD I H-E HÅLLER VI PÅ MED i detta land?! Och vad är det för folk som stillatigande godtar det som sker?? Är folket i färd med att långsamt och omärkligt kokas som grodor? Är människor faktiskt rädda och i så fall för vad?

Jag har en förklaring som kan vara obehagligt riktig!

Vem kan ha skapat detta allvarliga läge med berått mod? Kanske ingen! Det kan vara så att de som tagit över Riksdagen och kan tala snabbt utan att säga något och definitivt inte kan räkna samt bevisligen inte vill höra folkets frågor, eftersom de inte kan besvara dem… det kan vara så illa att de tror på vad de (inte) gör. De tror kanske på allvar att försynen har tvingat deras land att bli en soptipp där andra länder kan dumpa det de själva inte vill ha. De kanske tror att det skamlösa tiggeri och utesovande som präglar stadsbilden i

Sveriges städer men inte i andra länder är ofrånkomlig! (Jag var nyligen i Edinburgh och London. Där fanns inte sammanlagt lika många som på ett kvarter i centrala Stockholm!). De kanske menar att de som representanter för den humanitära stormakten, måste öppna sina hjärtan och lösa alla problem var de än finns och hur många det än gäller. Det är faktiskt möjligt att det blir så, om man inte kan räkna!

De kanske inte tycker att de förråder sitt eget land, när de gör just det; sätter sitt eget land och det folk de är satta att representera i sista rummet. Först ska alla andra ha sitt.

De kanske inte vågar ta ansvar! De kan vara rädda för att tappa sin politiskt betalda tillvaro, eftersom det inte finns civila jobb där det krävs så litet av egen kompetens?! Och det är obekvämt att sätta stopp allra helst om man blir överrumplad av varje snyfthistoria som media kan rada upp. Men det är ju därför det behövs ledare. Personer som kan se skogen och inte bara träden.

De kanske inte förstår att de ljuger bara för att de vägrar berätta sanningen.

De kanske lever ett förtvivlat liv och vill hålla ut i det längsta, tills taket ramlar in och då kan man ju alltid skylla på att ”besluten var tagna i demokratisk ordning!”

KAN FAKTUM VARA ATT VÅRA POLITIKER I ALLMÄNHET SAKNAR STOTHET, FÖRMÅGA OCH MOD? Jag tycker att bevisen börjar bli överväldigande. ”Var äro de som kunde allt blott ej sin ära svika, de voro män av äkta halt och världens herrar lika. De drogo bort från vin och sång, till vardagslivets tråk och tvång….” så sjöng vi en gång för mycket länge sen under studenters lyckliga dagar. Nu sjunger man inte alls eller så blir det Internationalen och Arbetets söner utan att någonsin ha haft ett riktigt arbete.

SÅ, VAD MÅSTE NU SKE ?

* Alla medborgare måste begripa att de ska lägga sin röst på det parti som ligger närmast sanningen och närmast vad de själva tror på. Vad än kompisarna snackar om.

* Varje läge som kan tvinga fram ett nyval måste utnyttjas!

* Anmäl DÖ överenskommelsen till Europadomstolen. Alltid kan det väcka någon.

* Lyssna på David Cameron I Storbritannien och hans krav på förändringar inom EU!

* Ni som förr haft som princip att aldrig sticka ut huvudet måste göra just det nu. Nu eller aldrig!!!

* Inom och utom de politiska organisationerna måste en opinion väckas, som säger att det duger inte att ni politiker duckar och ljuger. Sverige har fått ett jätteproblem på grund av detta!

* Invandrings- och integrationsfrågorna är enormt stora. Därför att politikerna under lång tid låtsats att de inte finns! Sverige är värst i Europa. Med tio-potenser (betyder minst tio gånger fler än andra länder) Nu får det vara nog. Bort med alla PUT (Permanenta uppehållstillstånd). Ut med signaler i världen att det inte finns mera plats i Sverige.

* Tillämpa gällande lagar. Förbjud det organiserade tiggeriet (dvs allt tiggeri)!

* Gör Stockholm och andra till städer, som är snygga och välskötta! Det gick i hundra år. Då går det nu också!

* Inför politiska körkort (det tar en viss tid) så att inte vem som helst kan väljas in i Riksdagen, även om alla givetvis får rösta. Kunskaper i ekonomi, geografi, historia, statsvetenskap mm är nödvändiga. Annars blir det ”Kära Dagbok; idag hittade jag på något riktigt kul för Sverige…”

* Våra politiska företrädare ska respektera andras åsikter och föregå med gott exempel. Med makt följer ansvar. Med stor

makt följer stort ansvar. Lämna alltså det moderna tänkesättet att ”Vad ska jag med makt till om jag inte kan missbruka den?!”

* Bilda seniorförbund inom existerande partier. Gärna kvinnoförbund. Gamla damer är den grupp som vågar mest och tänker bäst!

* Installera lögndetektorer i Riksdagen och använd dem ofta! (Det träffsäkra förslaget kommer från Sven Hagströmer)

* Kräv svar på era frågor! Agera lokalt! Kom ihåg att all makt ligger hos folket!

* Använd sociala media. Gammelmedia sjunger sin svanesång och är politiska – inte journalistiska – aktörer.

* Var aldrig rädda för att de ger er epitet som rasist, därför att ni tycker att deras invandringspolitik liknar förräderi! Mot det land som vi alla lever i och känner ansvar för.

* Kräv ytterst skärpta tag mot de ISIS mördare som utbildas och kommer tillbaka till vårt land. De som är vårt lands fiender, ska vägras tillträde. De ska inte bjudas på kaffe och komma först i bostadskön !!!

* Helga Nationaldagen som våra grannländer Norge och Finland gör! Vi har en kultur, en historia och en värdegrund som vi ska vårda och försvara. Och ingen religiös fanatism ska tillåtas, även om vi själva bäddat för den genom vår flathet.

* Sträck på er! Utnyttja er medborgerliga rätt! Bekämpa allt översitteri! VÅGA VARA VÄRDIGA!

* Sunt förnuft – personlig frihet – hänsyn till andra; var mottot för ett parti på 90-talet som hette NyDemokrati!

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

20 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Humoral
Humoral
7 years ago

Wachmeister bjuder på suverän karaktärsbeskrivning av svenska kartellpolitiker och nationens tillstånd. Men med grevlig von oben attityd, är han kanske inte rätt person att mana till folklig opposition. Om den kollektiva dumheten har sovit i så många årtionden, lär den stå rådvill utan någon handlingsberedskap om den kommer till insikt och frågar sig, hur har vi hamnat här. I Europa kan politiker svara ”Nej” på frågan om man ser sitt land som multikulturellt, i Sverige är detta som bekant inskrivet i grundlagen. I Europa kan man diskutera invandringsproblem och skilja ut grupper som är kostsamma, svåra att integrera och direkt… Read more »

Snaphane
Snaphane
7 years ago

Mkt bra skrivet Ian. Du har helt rätt i det du skriver. Problemet är precis som du anger i flera punkter – “den svenska valmanskåren/folket”. Hur i h-e ska vi få dessa hjärntvättade människor att vakna och inse vart de hamnat och få dem att agera, typ som upprörda fransmän.
Det är klart att 40 års hjärntvätt av medier och 200 år av fred sätter ju sina spår……

invernes
invernes
7 years ago

Her ser man det helvete som venter i Europa om ikke folk våkner opp snart, uhyggelig skremmende.
https://youtu.be/zD4mZyEoePo

Jibe17
Jibe17
7 years ago

Synd att Du inte är 20 år yngre!
Då hade Du blivit MIN statsminister, som man säger nu för tiden!!!

Armadillo
Armadillo
7 years ago
Reply to  Jibe17

Vi får nöja oss med att han är en sort ‘mentor’ för Jimmie Åkesson och på det sättet bidrar.

John Hansen
John Hansen
7 years ago

“Och vad är det för folk som stillatigande godtar det som sker?? ”

Sier noe der. Vi har iallfall ABB, som jeg tar avstand fra selvsagt.

Olav Ødegaard
Olav Ødegaard
7 years ago
Reply to  John Hansen

Det er stort gap mellom apati eller vettskremt taushet, og ABBs handling..
Wachmeister, og mange med ham, er sikkert forundret over at vi som befolkninger ikke stopper vanviddet, på sivilisert vis.
Unnlater vi å gjøre det i tide, stopper det av seg selv, på mindre sivilisert vis!
Det vet vi av menneskenes historie.

Rita_B
Rita_B
7 years ago

Bra skrivet! Klockan är tyvärr redan fem över 12, det kan vara för sent att få skutan på rätt köl.

Armadillo
Armadillo
7 years ago
Reply to  Rita_B

Sant, skal Sverige och för den delen resten av Europa överleva med sin kultur i behåll, skal där stängas av här och nu, plus massiva repatrieringsprogram startas, såklart på ett anständigt sätt.

Snaphane
Snaphane
7 years ago
Reply to  Armadillo

Ungern med dess statsminister Viktor Orban visar vägen – stoppa islamiseringen !
Läs gärna gatesofvienna.blogspot.se
(symboliken för dom som kan sin historia, Wien 1683)

Observant55
Observant55
7 years ago

Ian Wachtmeister ställer sig som vanligt frågande till hur svensk politiker sköter vårt land, något han har gjort i ungefär ett kvartssekel utan att det nämvärt påverkat svensk politik. Jag tycker att han borde ta sig en funderare på varför det svenska folket i val efter val fortsätter att rösta fram dessa enligt Ian så värdelösa representanter Kanske Ian är det inte de svenska politikerna som det är fel på utan på svenskarna som uppenbarligen inte delar din analys av hur svensk politik sköts, är det inte dags att ta oss svenska väljare i upptuktelse för att vi inte förstår… Read more »

Berlin91
Berlin91
7 years ago
Reply to  Observant55

Anledningarna till att svenskarna röstar fram värdelösa representanter är främst två:
1. Massiv hjärntvätt från media där ca 80% anställda sympatiserar med MP, V eller S;
2. Resultat av den havererade svenska flumskolan som sedan 1968 utbildat i konformism och försämrat läskunnigheten.
Fördumningen och pk-propagandan går hand i hand.
Sverige håller på att begå kollektivt självmord som nation.

Armadillo
Armadillo
7 years ago
Reply to  Berlin91

Nu tror jag det enbart är kring 70% S.V.MP inom media, men bara det är jo skrämmande i sig.
Den mediala objektiviteten lyser med sin frånvaro, något där i samband med indoktrineringen i skolan, såklart är med att bevara status quo i landet Sverige.

Snaphane
Snaphane
7 years ago
Reply to  Berlin91

Bra Berlin 91 !
Din extremt korta men klrasynta sammanfattning ger svaret varför vi befinner oss i en korsning av Orwells Djurfarmen och hans bok 1984.

Snaphane
Snaphane
7 years ago
Reply to  Observant55

Ja, i senaste valet var det ju 87% som tillhörde den hjärntvättade kategorin (se kommentaren nedan).

Svenska folket består till alltför stor del av s k godhetsidioter. Däri ligger sannolikt svaret på varför vi har den tomteregering vi drabbats av plus DÖ.

Humoral
Humoral
7 years ago
Reply to  Observant55

Obsevant55 – När jag läser dina kommentarer låtsas jag vara ett mumintroll eller rent av Levengod,
det ger en befriande distans till det jag läser.

tant45
tant45
7 years ago

“Man blir inte stor bara för att man har storhetsvansinne”
“De kanske inte förstår att de ljuger bara för att de vägrar berätta sanningen”

Detta var mycket bra skrivet, och mycket bra tänkt, som Sverige i ett nötskal.

Armadillo
Armadillo
7 years ago

Ian ger ‘iärnet’ som vanligt, rena ord för pengarne får man säga.
Han har en lysande förmåga att få fram det uppenbara på ett sätt envar kan fatta.

Sådan sett i eftertankens kranka skär, var det synd att han valde skojaren Bert Karlsson till parhäst i det hädangångna Ny Demokrati, med en mer bildad person hade kanske Ny Demokrati funnits idag och Ian hade varit statsminister ett par gångar om.

invandrare1957
invandrare1957
7 years ago

SVT1 och nationaldagen kl 20 igår kväll en lysande propaganda uppvisning så man blev illamående. Satte på TV8 istället och morden i Midsommer. Varför reagerar ingen jag tycker det är fantastiskt. Sen ger ju statsministern oss en ledtråd i varannan mening. Han säger att Sverige är globalt och har en global ekonomi. Det är Löfvens religion globaliseringen. Det är verkligen hans mantra. Men då borde vi ju få in lika mycket pengar från utlandet o EU om vi ska vara globalt Vet inte om Löfven blev hjärntvättad i Wallenbergs jetplan eller på Bilderbergmötet. Löfvens globala land blev ett Vilda västern… Read more »

Snaphane
Snaphane
7 years ago
Reply to  invandrare1957

Jag reagerade precis som du. När t o m kungen började tala om hur bra invandringen var då stängde jag teven. F ö ser jag bara sporadiskt på SVt play, typ natur & vetenskap. Att se nyheterna ger bara kräkreflexer numera. (Nordkoreansk statsTV )….

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x