20
jun
Seneste opdatering: 21/6-15 kl. 0259
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det er et godt spørgsmål. Jeg kan ikke besvare det for mit eget vedkommende, men jeg er ikke i tvivl om, at der er mange, der hellere end gerne vil besvare det på mine vegne. Vi lever midt i en opinionstid, og jeg er ikke helt tilfreds med at være en del af den. Heldigvis har jeg midler til at undgå den. Jeg kan fotografere, og holde mund. En blogpost er ideelt set bare et snapshot, ikke masser af opinion.

Jeg har det med den slags spørgsmål, ligesom med spejle: Jeg ejer ikke et, og derfor ser jeg ikke i det. Jeg kunne tage en selfie, og se hvor det stritter, men fotografer kan ikke lide at blive fotograferet, ligesom læger ikke kan lide at være patienter. Jeg har haft flere i familien – læger, og også patienter. Det betyder de, der udholder uden at brokke sig. Sproget er af og til klogere, end vi selv er. Fred med de utålmodige læger, de er også tvivlere, når man kender dem.

Optagelsen er fra maj 2013, men jeg syntes, den var værd at høre, og jeg tror ikke, jeg har haft den før. Interessant om opragelse, skoler, om Thatchers økonomiske snæversyn. “Ikke en konservativ, en radikal, individualist.” Hun taler også om sin selvbiografiske bog Guardian Angel: My Story, My Britain, og beskriver mindre end venligt de uddannede klasser. Man skal også høre argumentet imod det homoseksuelle ægteskab, og nej, det betyder ikke, man vil dem noget ondt.

Melanie Phillips var i København i 2009, et led i Trykkefrihedsselskabets pionergerning, der fortsætter i den 26 september  med Henryk Broder, Mark Steyn, Flemming Rose og Douglas Murray i København. Melanie Phillips:

Have we in the west gone over the cliff? I’m actually an incurable optimist. I don’t belive, it’s ever over before the fat lady sings. If we were sitting around in coffeeshops in Britain in the 18′ century, we would no doubt be bemoaning the state of Britain and the world, and saying: “You know what, it’s all over everyone is lying in the gutter drunk from gin, everyone’s having babies out of wedlock, Britain’s over, we are finished.” And you know what? It turned into the 19′ century, one of the greatest persiods of british history ever, when Britain had an empire, Queen Victoria, all of that.

On the other hand, we also have in front of us the example of the Roman Empire. One day it was there, the next day is was gone. Empires crumble from within. That’s where the damage is really done. The final coup de grace may be inflicted from an external foe, but the real problem is, if the society has crumbled from the inside. Have we passed the point of no return? I do not belive, we have. I don’t believe, we are lemmings going over the cliff. The problem is, we in the west, don’t even know, we are on the cliff, let alone we are about to go over it. If we come to realize, we are going over, we will stop. Stopping will he painful, but we will pull back if enough of us will realize this in time.

De främlingsfientliga

Egentlig tror jeg ikke svenske journalister og akademikere vil gentage 2001-2011, men genusprofessor Drude Dahlerup lægger godt ud:”Dansk folkeparti får finansministerposten”. Lars Dencik er også parat til en ny runde. Egentlig mangler vi kun RUC lektor Håkon Arvidsson. Jeg håber da ikke, han er død i mellemtiden.

– Det är det absolut ett exempel på. Hela Folketinget har gått åt höger när det gäller invandringspolitiken för att förhindra det här – sedan lyckades inte den strategin. Å andra sidan i Sverige har vi inte gjort som i Danmark och sedan har Sverigedemokraterna gått fram i alla fall. Det här är en europeisk trend kanske mycket mer än en dansk.

Vad kommer att hända nu med dansk politik?

– Jag tror att det blir ytterligare åtstramningar inom invandringspolitiken. Lars Løkke Rasmussen (Venstre) har redan pratat om ”hastiga ändringar i lagstiftningen”. Han menar att folk får för mycket socialbidrag och att det är därför det kommer väldigt mycket folk till Danmark. Jag tror att det är helt fel problemställning, men de har tävlat mycket i invandrarfientlig politik, han och Helle Thorning-Schmidt (Socialdemokraterna). Men på lång sikt och i övergripande ekonomiska frågor är det en ganska stor samsyn, och de stora partierna har också gått mot mitten.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Iq
Iq
7 years ago

Drude Dahlerup var inviteret af tv4 Sverige, hvor hun nød at nedgøre Danmark. Hun var næsten mere svensk end svenskerne. Den ganske udmærkede politiske komentator Marcus Oscarsson, så ud til at kede sig over hendes politisk korrekte analyse af Danmark. Der spåede hun også, at Chr. Thulesen Dahl som finansminister. Hun havde nok lige skelet til Ekstrabladet, som netop havde ment det samme. Hun går fuldstændig i tomgang, som nogle gør, når de kommer op i alderen, og ikke fornyr sig. At Lars Dencik stadig bor i Danmark er jo helt uforståeligt. Lad os nu håbe, at DF får noget… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
7 years ago

Hjertet i en ny borgerlig udenrigs-, udlændinge- og asylpolitik http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mikaeljalving/ECE7809413/Hjertet-i-en-ny-borgerlig-udenrigs–udl%C3%A6ndinge–og-asylpolitik/ Mikael Jalving 19. juni. 2015 Flere konkrete borgerrettigheder, færre abstrakte menneskerettigheder. Sidstnævnte truer førstnævnte. Folketingsvalget er overstået, og der er som bekendt mere at være glad for end ked ad. Ikke mindst, at store dele af venstrefløjen lader til at ville udvandre til Sverige på dens mange Nihola- og Christianiacykler. … For tænk, hvis en ny regering ville skippe den generelle afgudsdyrkelse af det, vi kan kalde de postmoderne menneskerettigheder. Det vil sige de sociale og kulturelle menneskerettigheder, som FN forsøger at få gennemtrumfet over den ganske verden i tillæg… Read more »

trackback

[…] Taget herfra […]

Steinadler
7 years ago

Tja. Hun har jo rett i det med “postmodernismen” oppstod en sterk tendens til å redusere enhver diskusjon til “a matter of opinion”. Men når hun så mer eller mindre avskriver hele det klimavitenskapelige miljøet med det som lite annet er enn rene meningsytringer fra en person uten enhver faglig forutsetning så slår hun seg selv på munnen. Den erfaring hun har, som hun jo selv forteller, er som journalist. Hun har ingen annen faglig bakgrunn enn at hun studerte engelsk ved Oxford. Et valg av studium som man neppe gjør om man har særskilte evner i en mere vitenskapelig… Read more »

Ørjan
Ørjan
7 years ago
Reply to  Steinadler

Hvorvidt det faktisk finnes en vitenskapelig konsensus innen klimavitenskapen, er jo et spørsmål en kritisk journalist kan gjøre seg opp en mening om. Å overlate det til “klimajournalistene” er omtrent som å overlate diskusjonen om islam til religionsvitere.

The Climate Wars’ Damage to Science

Steinadler
7 years ago
Reply to  Ørjan

Enhver journalist kan “gjøre seg opp en mening” om en hvilken som helst sak. Hvorvidt journalisten er “kritisk” endrer ikke det faktum at det i de aller fleste tilfelle nettopp kun dreier seg om journalister som “gjør seg opp en mening”. Når denslags journalister har fått en så dominerende rolle så er det et problem. Det hjelper fint lite at de er “kritiske” når de mangler faglige forutsetninger. I verste fall fører det til at et oppblåst selvbilde som “kritisk journalist” og mulighetene de har til å uttale seg om alt mellom himmel og jord innenfor de store mediene ender… Read more »

Ørjan
Ørjan
7 years ago
Reply to  Steinadler

Enhver journalist kan “gjøre seg opp en mening” om en hvilken som helst sak. Hvorvidt journalisten er “kritisk” endrer ikke det faktum at det i de aller fleste tilfelle nettopp kun dreier seg om journalister som “gjør seg opp en mening”. Det finnes unntak. Unntaket du linker til er Bjørn Vassnes, som er cand. philol.med hovedfag i litteraturvitenskap. Selvfølgelig bør en vitenskapsjournalist ha solid utdanning i naturvitenskap, som f.eks Weekendavisens Lone Frank, med doktorgrad i nevrobiologi, eller Matt Ridley (som skrev artikkelen jeg linket til), med doktorgrad i zoologi. Det hjelper fint lite at de er “kritiske” når de mangler… Read more »

Steinadler
7 years ago
Reply to  Ørjan

Her må jeg innrømme at jeg faktisk trodde at Vassnes hadde noe mer faglig bakgrunn for sitt virke som vitenskapsjournalist enn som så. Skuffende. Men så gjenstår jo spørsmålet om Vassnes gjør særlig mye mer enn nettopp det jeg skrev at journalister uten naturvitenskapelig bakgrunn burde gjøre: i størst mulig grad popularisere forskningsresulater uten å “gjøre seg opp en egen mening”. Zoologi og nevrobiologi gir vel forøvrig ikke nødvendigvis noe spesielt godt grunnlag for fri og selvstendig vurdering av forskning på klima. Fysisk kjemi er hele utgangspunktet for klimavitenskapen. og sammen med matematikk og statistikk som støttefag er dette stadig… Read more »

Armadillo
Armadillo
7 years ago

Disse genus professorer og lignende løst folk der aldrig har været ude i virkeligheden, burde forstå at det kommer ALDRIG at blive en tilbagegang til det som var inden.
Man ser den samme udvikling i både Frankrig, Norge, England og Danmark; vælgerne vil helt enkelt ikke have flere indvandrere at forsørge!

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x