3
aug
Seneste opdatering: 3/8-15 kl. 1641
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Reportagen er BBC, men den indeholder alligevel et billede. Det er nemt at få ond af dem, som det åbenbart er reportagens formål, men hvad den slags aldrig indeholder, er perspektivet. Efter disse tusinde, og den million der når EU i år, er der hundrede millioner, der vil komme. Vil vi påføre os  selv skader og konflikter i ti år til, før vi drager eneste mulige konklusion?

Det  betyder, at Europa skal fortage et valg, som det ikke vil foretage: Vil vi lade os opsluge, eller vil vi yde en anden form for U-landsbistand? Hvor længe har EU råd til at stå som handlingslammede? Calais er vores prisme, hvori vi ser The Camp of Saints, som Jean Raspail så for mange år siden.  Calais under siege: Riot police battle 2,500 migrants desperate to reach Britain through Channel Tunnel during weekend of chaos

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Lenn
Lenn
6 years ago

Jeg har ikke en skid ondt af de barbarer fra Afrika! Bliv hjemme! De vil bare op og nasse på os! Fang dem, og sejl dem tilbage!
Og hvorfor skal vi hvide blive ved med at punge ud til de uduelige og kriminelle lande? Nej, stop al overførselsindkomst til dem, for det koster jo kassen at have de millioner af udueliusser heroppe allerede.

Birthe2015
Birthe2015
6 years ago

Jeg kan ikke se rettere end at et land, der ønsker at bestå også i fremtiden, omgående må stoppe al indvandring. Naturligvis skal vi stadigt hjælpe u-landene, men det skal og må foregå på stedet. Hvis alle disse mennesker bliver ved med, i så stort et antal, at forlade den synkende skude, ja, så er der da ikke meget håb om, at de nogensinde vil få egne velfungerende lande. Braindrain så det basker ( hvis det altså passer, at det er de resourcerige, der flygter?) Og man bliver vel også nødt til at revidere formen for u-landshjælp. De vestlige lande… Read more »

Armadillo
Armadillo
6 years ago
Reply to  Birthe2015

Med facit i hand, borde kolonialmakterna aldrig ha övergett Afrika till sig själv, det har bara blitt kaos och elände.
Afrika var inte på något sätt moget att resa in i resten av världen på gott och ont, det hade varit bättre att de forna kolonimakter hade stannat och varit med att lotsa dessa länder in i den globala verkligheten över en mycket längre tidsperiod, var både utbildning, hälsovård och demokratisk fostran hade varit målet.

Birthe2015
Birthe2015
6 years ago
Reply to  Armadillo

Det kan du have nogen ret i. Men glem ikke, at der rent faktisk var en del, især englændere, der blev. Mange af dem var farmere – og mange blev siden myrdet eller fordrevet. Så, måske var det ikke så tiltrækkende at “stay on” i de nye selvstændige stater. Jeg har opholdt mig i flere afrikanske, dels for mange år siden og dels fornylig. Desværre er der ikke meget, der har forandret sig til det bedre, specielt ikke ude på landet. Måske er alle de mange u-lands kroner gået i de forkerte lommer? Det er min teori.

Lenn
Lenn
6 years ago
Reply to  Birthe2015

Apropos: Jeg vil anbefale alle at se den opsigtsvækkende dokumentar “The White African” om netop en britisk farmer, Michael Campbell og svigersøn, som holder fast på at blive i Zimbabwe, er det vist. Den viser afrikaneres afstumpethed, og filmen har været vist (utroligt nok!) på svensk tv. http://www.theguardian.com/tv-and-radio/tvandradioblog/2010/may/13/zimbabwe-robert-mugabe-land-reform

Armadillo
Armadillo
6 years ago
Reply to  Birthe2015

Tja, de sidste halvtreds års ulandshjælp virker jo ikke ha havnet der hvor det var meningen, meget har nog havnet i lommerne på den styrende elite. Rhodesia/Zimbabwe er jo et skrækeksempel på hvordan det går når de førre dette ‘herrer’ drives fra hus og gård, de store velfungerende landbrug udstykkedes i småbidder til de lokale beboere, man kørte med maskinerne til de gik i stykker og derefter fik de bare stå hvor de haverrede. Jeg læste idag at Mugabe nu gerne vil have at de fordrevne hvide farmere kommer tilbage ( http://www.friatider.se/mugabe-angrar-sig-om-utrensning-av-vita-jordbrukare ) Dog er det næppe sandsynligt at nogen… Read more »

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x