9
aug
Seneste opdatering: 9/8-15 kl. 2331
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En reprise. Riccardo Muti’s video fra Rom i 2011 er blevet berømt og findes nu i mange versioner, denne er fra hans egen You Tube kanal. Jeg ville se den igen, for Europa’s situation som et kontinent underbelejring, står tydeligere aftegnet nu i 2015, end den gjorde i 2011. Sig ikke at fædrelandskærlighed ikke har noget med følelser at gøre, og dette er ikke Die Fahne Hoch, det er civilliserede mennesker. Men vi må ikke have følelser, siger de. Prøv at forbyde dem, siger jeg. Hvis politikere, overklasse og medier ikke kan lide folket’s følelser, skulle de lade være med at bringe dem til at føle dem. Muti’s tale blev refereret her i Corriera della Sera: “Killing Culture is a Crime”

Riccardo Muti ask the public in Rome to sing along with Va Pensiero. RICCARDO MUTI isn’t a simple patriot, he is the italian patriot, an icone of the italian soul, who feels the crisis. Grazie Maestro!

In 2011, Riccardo Muti, internationally acclaimed conductor, spoke with emotion and lucidness about the decline of Italy (and Europe). He encouraged the public to sing the Chorus of the Hebrew Slaves (Va, pensiero), from the opera Nabucco by Verdi. Riccardo Muti didn’t know that the worst was yet to come.

Italy has become a land of conquest. Senseless waves of invaders arrive every day in Sicily and Lampedusa. Already, before the drowning of immigrants in October 2013, they were coming in by thousands. But since October 3, 2013, after the media and the politicians labeled the Italians as guilty, and all Europeans as well, accusing them of being responsible for the accident, the Italian navy, under orders from the EU has been forced to implement operation Mare Nostrum, and goes looking for boatloads of immigrants every day, in the middle of the Mediterranean, to bring them back to the Italian coast! It must be a first in the whole history of humanity: the navy of a country participates in the invasion of the country it is supposed to be defending! se videre på Gallia Watch

Avgrunnen mellom media og folket

Av HANNE TOLG 

Mediasituasjonen i Sverige er alvorlig. Folk stoler ikke lenger på det de leser og ikke minst undrer de seg på hva som blir utelatt. Hvorfor informasjon blir utelatt, vet alle. Virkeligheten må skjønnmales for å unngå at vanlige folk begynner å tenke stygge tanker. Eller enda verre: begynner å si stygge ting. Aller verst er det selvsagt når man begynner å gjøre stygge ting. Og det er media redde for. De tror derfor at det er deres ansvar å hindre denne utviklingen og da velger de å holde tilbake informasjon som de mener vil stanse denne onde snøballen før den setter utfor.

Men i nær sagt alle sammenhenger så er det nå engang slik at informasjonsvakuumet fylles med rykter og spekulasjoner iblandet fakta som folk finner annetsteds hen. For sånn er folk flest. Derfor er det alltid best å være åpen om fakta (med mindre det gjelder rikets sikkerhet ol.). Realitetene tvinger seg frem uansett, det tar bare lenger tid. Og dessverre har vi ikke nok tid til å vente på at hykleriet skal avsløre seg selv for de demografiske endringene som pågår i mellomtiden vil forandre samfunnet i retninger utenfor både politikernes og velgernes kontroll.

Riktig så ille er det blitt i Sverige at selv Staffan Danielsson fra Centerpartiet er blitt bekymret. I sin blogg skriver han:

Tyvärr finns det en misstro hos alltfler medborgare mot svenska media, man litar inte på att de speglar verkligheten som den är utan friserar den lite i “positiv och rätt” riktning, av goda och välmenande skäl.

Jag anser denna utveckling oroande av flera skäl. Det är viktigt att verkligheten speglas som den är, inte som den borde vara. Och om förtroendet för t ex public service, och övriga media, minskar hos en del medborgare är det inte bra, tycker jag.

Stämmer det då, har media en egen agenda om vad som bör lyftas fram och vad som inte bör lyftas fram.

Jo, nog är det så. Tydligast är det i de laddade migrationsfrågorna, där både media, politiker och myndigheter sedan länge haft en agenda att lyfta positiva nyheter och avstå så långt möjligt från andra eller tona ned dem.

Det er så mange eksempler, skriver han. I rapportering om kriminalitet og særlig beskrivelser av gjerningspersoner så er informasjonen sparsom. Danielsson er redd for at dette medfører at folk tror at innvandrere står bak mer kriminalitet enn hva som er tilfelle. Men her er vi nok uenige med Danielsson. Vi følger med i svenske aviser og har sett at de ofte forsøker å fremstille utenlandske gjerningsmenn som svenske. Særlig voldtektsmenn har diffuse beskrivelser. Vi husker hvordan svenske medier forledet leserne til å tro at det sto svensker bak en gjengvoldtekt på fergen mellom Sverige og Finland. Det viste seg å være syv somaliere og en iraker. Med internett og sosiale medier er det blitt vanskeligere å bløffe. Det er tross alt ofte andre tilstede når kriminalitet begås. Og de forteller villig sin historie til alle som vil høre.

Danielsson tror at hvis sannheten blir bedre referert i media så vil man se at innvandrerkriminaliteten ikke er så ille som mange tror. Men her tar nok Danielsson sørgelig feil. Mange svensker ville blitt helt stumme hvis media begynte å gjengi fakta og ikke minst hvis de forsøkte å sette det i sammenheng. I Norge er situasjonen noe bedre, men sammenhenger skal man fremdeles ha seg frabedt. Det er kun lov å debattere enkelttilfeller. Generalisering er rasisme. Staffan Danielsson vil vite hva som egentlig skjer.

Lenger ned i sitt innlegg flesker Danielsson imidlertid til: svenske mediers vinkling på ukomfortable asyltall. Det var irritasjonen over dette som fikk ham til å skrive innlegget.

Detta blogginlägg har sin grund i ett Dagens Eko-inslag igår. Barnläkare kritiserar Migrationsverkets alltför hårda ålderskontroller när ensamkommande under 18 år bedöms vara äldre.

Jag har sedan flera år diskuterat och fört fram samma fråga men utifrån perspektivet att Sverige kontrollerar uppgiven ålder för dåligt. Jag har t o m nyligen JO-anmält migrationsverkets generaldirektör.

När nu Dagens Eko väljer att spegla situationen kring den tiodubbling av ensamkommande under 18 år som skett till Sverige på 10 år, och att andelen av de som kommer till EU och väljer Sverige har ökat från 10 till 40 %, så lyfter man alltså fram barnläkares kritik att Sverige har för hårda ålderskontroller.

Utelatelser, misvisende beskrivelser, vinklinger, fremhevelser og uredelige illustrasjoner. Joda, vi ser det i norske aviser også. Journalistene har glemt at jobben deres er å være kritiske og sannhetssøkende. Men det er kanskje vanskelig for “likes”-gjengen. Man blir fort upopulær når man påpeker ubehagelige fakta. Det hjelper nok ikke med heiarop i kommentarfeltet hvis ingen vil spise lunsj med deg i redaksjonen.

Avpixlat

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
thomask
thomask
5 years ago

Bliver Riccardo Muti ovenfor taget til indtægt for noget, han ikke nødvendigvis er med på?

latmask
latmask
6 years ago

Har Danielsson hört talas om Lilla Saltsjöbadsavtalet 1987? Reaktionen från folket borde kommit 20 år tidigare. Gammelmedia borde gått i konkurs redan på 90-talet.
Frågan är: Skall massmedia upplysa eller uppfostra läsarna?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x